شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
ویزای تحصیلی آمریکا بی اغراق یکی از پر متقاضی ترین انواع ویزا شناخته می شود. سالانه صدها هزار دانشجوی خارجی به منظور اخذ ویزا تحصیلی آمریکا اقدام کرده و فرصتی بی نظیر جهت محقق ساختن رویاهای خود در بهترین دانشگاه های دنیا را به دست می آورند. در ادامه ی این مقاله نگارش شده توسط تیم مشاوره MIE، توضیحات کاملی درباره ویزای تحصیلی امریکا و شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا خدمت شما ارائه خواهد شد.
همچنین می توانید با شرایط، مراحل و شانس گرفتن ویزای تحصیلی امریکا برای ایرانیان، هزینه های اخذ ویزای تحصیلی، میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا و نحوه مهاجرت به همراه همسر و فرزندان با ویزای تحصیلی آشنا شوید.
تیم موسسه MIE با بیش از 15 سال سابقه فعالیت مشاوره ای در زمینه مهاجرت آماده است تا با شماره های درج شده در انتهای صفحه پاسخگوی سوالات شما درباره شرایط تحصیل در آمریکا باشد.
انواع ویزای تحصیلی آمریکا کدام اند؟
ویزا های تحصیلی آمریکا در 4 دسته اصلی B ،F، J و M قرار دارند:
- ویزای F آمریکا مناسب برای اقامت هایی با طول مدت بالای 6 ماه است.
- ویزای M مختص مراکز فنی و حرفه ای و دوره های خاص پذیرش تحصیلی می باشد.
- ویزای نوع J به دانشجویان بین المللی که به غیر از تحصیل، برای کار در این کشور نیز مجوز دریافت کرده اند.
- ویزای B آمریکا برای طول دوره تحصیلی کمتر از 1 سال (حدود 6 ماه) است.
در ویزای تحصیلی امریکا تمکن مالی باید چقدر باشد؟
میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا برای هر دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس و دکتری در حدود 20.000 دلار آمریکا می باشد.
مراحل اخذ ویزای تحصیلی برای کشور آمریکا چگونه است؟
ویدئو و پادکست موسسه MIE درباره تحصیل در آمریکا
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
آشنایی با انواع ویزای تحصیلی آمریکا
آن چه در روند اخذ ویزای تحصیلی آمریکا اهمیت دارد، آشنایی با انواع ویزا های تحصیلی این کشور است. جالب است بدانید ورود به آمریکا از طریق ویزای تحصیلی در 4 دسته اصلی B ،F، J و M قرار دارد. هر کدام از این نوع ویزا های تحصیلی مطابق با شرایط افراد دارای تفاوت هایی است که در ادامه به معرفی انواع آن ها خواهیم پرداخت:
قوانین ویزای تحصیلی آمریکا برای مقاطع مختلف
متقاضیانی که قصد تحصیل در ایالت متحده را دارند می بایست برای اخذ ویزای دانشجویی امریکا اقدام نمایند. دوره تحصیلی شما و نوع دانشگاه یا مدرسه ای که قصد دارید در آن شرکت کنید تعیین می کند که به ویزای F یا ویزای M نیاز دارید. قوانین ویزای تحصیلی آمریکا برای مقاطع مختلف به شکل زیر است:
ویزای نوع F |
|
ویزای نوع M |
|
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
بخش عمده ای از شانس گرفتن ویزای تحصیلی امریکا وابسته به مدارکی است که جهت اخذ ویزای تحصیلی باید آن ها را جمع آوری کنید. در ادامه لیستی از ضروری ترین مدارک لازم برای ویزای تحصیلی آمریکا در اختیار شما قرار خواهد گرفت:
برای دریافت ویزای دانشجویی آمریکا شما نیاز به مصاحبه در سفارت دارید. ولی جالب است بدانید که در صورتی که سن شما کمتر از 13 سال باشد، معمولاً مصاحبه ای از شما در سفارت به عمل نخواهد آمد. اگر سن 14 تا 79 سال باشید، مصاحبه خواهید داشت و عزیزانی که سن 80 و بالاتر را دارند، مشمول انجام مصاحبه نیستند.
میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا
برای بسیاری از دانشجویانی که جهت دریافت ویزای تحصیلی آمریکا اقدام می کنند این که میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا چقدر است یک سوال همیشگی است. اینکه آیا می توان سند ملک را به عنوان تمکن مالی جایگزین وجه نقد ارائه دهیم؟ برای چه مدت بایستی پول در حساب مان باشد؟
میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا برای هر دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس و دکتری در حدود 20.000 دلار آمریکا می باشد که بهتر است دانشجو به مدت حداقل 3 ماه این مبلغ را در حساب خود نگاه دارد. این میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا نشان دهنده این است که شما می توانید در طول مدت تحصیل تان، از پس هزینه های زندگی بر آیید و غیر از این مبلغ، بایستی مبلغ شهریه دانشگاه را نیز تامین نمایید. در نظر داشته باشید که آفیسر سفارت از شما پرینت بانکی می خواهد و ارائه سند ملک بجای تمکن مالی کافی نیست. اما اگر شما در کنار نامه تمکن مالی، اسناد ملکی نیز نشان دهید، شانس شما برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا بیشتر خواهد شد.
شرایط سنی ویزای تحصیلی امریکا
اگر قصد تحصیل در ایالت متحده را دارید می بایست به شرایط سنی تحصیل در آمریکا توجه داشته باشید چراکه در آمریکا محدودیت سنی برای تحصیل در این کشور وجود ندارد و متقاضیان از سن 14 الی 74 سالگی می توانند در دانشگاه ها و موسسات این کشور به تحصیل بپردازند. شرایط سنی ویزای تحصیلی آمریکا برای هر مقطع تحصیلی متفاوت می باشد. متقاضیان تحصیل کارشناسی جهت اخذ ویزا تحصیلی آمریکا می بایست حداکثر 25 سال سن داشته باشند. شرایط سنی ویزای تحصیلی امریکا برای متقاضیان کارشناسی ارشد 32 سال و برای متقاضیان دکتری 40 سال می باشد.
مراحل اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
از آن جایی که اقدام برای تحصیل در آمریکا در نهایت به تایید آفیسر مربوط است، اهمیت پشت سر گذاشتن مراحل اخذ ویزای تحصیلی آمریکا به درستی دو چندان می شود. در ادامه به تمامی مراحل جهت اقدام برای دریافت ویزای تحصیلی کشور امریکا اشاره خواهد شد:
مدت زمان اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
مدت زمان اخذ ویزای تحصیلی آمریکا برای ویزاهای نوع M یا F برای ان دسته از متقاضیان جدید الورود حداکثر 120 روز است. زمان انتظار برای مصاحبه ویزای شما بین کشورها بسیار متفاوت است و ممکن است از 3 روز تا 3 ماه متغیر باشد پس مدت زمان اخذ ویزای تحصیلی آمریکا نیز متفاوت خواهد شد. بنابراین ابتدا باید از میانگین زمان انتظار ویزا برای سفارت یا کنسولگری در منطقه خود مطمئن شوید و در زمان درستی برای اخذ ویزا درخواست دهید.
هزینه ویزای تحصیلی آمریکا
هزینه ویزای تحصیلی آمریکا در مراحل ثبت اطلاعات در SEVIS و فرم DS-150 به ترتیب برابر 350 دلار و 160 دلار می باشد. سایر هزینه ها با توجه به نوسانات ارز و شرایط متفاوت متقاضیان فرق دارد.
مقالات مرتبط
شانس گرفتن ویزای تحصیلی امریکا برای ایرانیان
از آنجایی که یکی از مهمترین شرایط ویزای تحصیلی امریکا برای ایرانیان نظر آفیسر است پس به طبع شانس گرفتن ویزای تحصیلی امریکا برای متقاضیان ایرانی در دست افسر پرونده می باشد. اما اگر بتوانید ثابت کنید که پس از اتمام دوره تحصیلی به کشور خود بازمی گردید و مدارک کاملی را برای اخذ ویزا تحصیلی آمریکا ارائه کنید، شانس گرفتن ویزای تحصیلی امریکا خود را تا چندین برابر افزایش می دهید. در هر صورت نظر آفیسر می تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد.
دلایل ریجکتی ویزا تحصیلی آمریکا و نحوه رفع آن
ریجکت ویزای تحصیلی آمریکا برای افرادی که جهت اخذ ویزای دانشجویی F-1 درخواست می کنند بسیار زیاد است. از مهمترین دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی آمریکا می توان به عدم ارائه مدارک زبان، عدم پذیرش از موسسات آموزشی معتبر، گپ تحصیلی زیاد و سطح علمی پایین، عدم اثبات بازگشت به کشور و عدم ارائه مدارک لازم جهت پوشش مخارج و هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا، اشاره نمود. از راهکارهای رفع ریجکتی ویزای دانشجویی آمریکا می توان به ارائه مدارکی بر اثبات بازگشت به کشور پس از تحصیل، ارائه مدارک زبان و تحصیلی معتبر و ارائه مدارک تمکن مالی مورد نظر، اشاره نمود.
شرایط کار با ویزای دانشجویی در آمریکا
دانشجویانی که با انواع ویزای تحصیلی آمریکا به این کشور می آیند، معمولاً روی ویزای خود اجازه کار دانشجویی و پاره وقت حین تحصیل دارند. دانشجویان پس از ورود به آمریکا و دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، نیازی ندارند که به اداره کار مراجعه کنند تا اجازه کار دریافت کنند. دانشجویان مقطع لیسانس تا 10 ساعت در هفته، دانشجویان مقطع فوق لیسانس تا 20 ساعت در هفته و دانشجویان مقطع دکتری تا 30 ساعت اجازه کار دارند.
تبدیل ویزای دانشجویی آمریکا به اقامت کاری
اگر تحصیلات خوبی داشته باشید و مدرک تان را از دانشگاه های معتبر دریافت