شرایط تحصیل در نروژ و اخذ ویزای تحصیلی
تحصیل در نروژ، شرایط اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های رایگان نروژ و مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ در این نوشتار به صورت علمی و تخصصی بررسی می شود. علاقه مندان به تحصیل در نروژ معمولاً با سوالاتی مواجه می شوند از قبیل اینکه آیا امکان تحصیل رایگان در کشور نروژ وجود دارد؟ آیا از طریق تحصیل در نروژ می توان اقامت این کشور را به دست آورد؟ اگر شما نیز علاقه مند به مهاجرت تحصیلی به نروژ هستید، با ادامه مقاله که توسط مشاوران ارشد موسسه ملک بور با همکاری وکلای معتبر نروژی و با استفاده از اطلاعات به روز سایت های قابل اعتماد این کشور گردآوری شده است، همراه شوید و پاسخ کارشناسان موسسه ملک پور را به تمامی ابهامات در خصوص تحصیل در کشور نروژ، مطالعه کنید. شما عزیزان می توانید برای دریافت مشاوره رایگان در راستای مهاجرت به نروژ نیز با دفاتر موسسه تماس بگیرید.
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
کشور نروژ برای تحصیل
نروژ از کشورهای مرفه و پیشرفته اروپایی است که عضو ناحیه شنگن نیز می باشد. این کشور در شمال غرب اروپا واقع شده است و در دنیا با مناظر زیبا و آب و هوای سرد شناخته شده است. مردم در این کشور به زبان نروژی صحبت می کنند و جمعیتی در حدود 5 میلیون نفر در این کشور زندگی می کنند. وجود ذخایر فراوان نفت خام، گاز طبیعی و مواد معدنی، این کشور را در سطح چهارم کسب درآمد در جهان قرار داده است و همین امر سبب شده است که نرخ بیکاری در این کشور نیز کمتر از 4 درصد باشد. نروژ کشوری دموکراتیک است و سطح رفاه بالایی را برای مردم فراهم آورده است. تحصیل در نروژ در مقاطع مختلف تحصیلی رایگان می باشد.
سیستم آموزشی رایگان و موقیعت های شغلی فراوان در این کشور باعث شده است که افراد زیادی تمایل به مهاجرت به نروژ داشته باشند. هر چند که آب و هوای سرد و سخت گیری های سفارت نروژ در اعطای ویزا به ایرانیان عوامل بازدارنده ای برای مهاجرت به این کشور می باشد. در تصویر زیر می توانید شرایط عمومی کشور نروژ را مشاهده کنید.
در این ویدئو خواهید آموخت:
مقایسه تحصیل در کشورهای مختلف اسکاندیناوی
زبان تحصیل در کشور نروژ چیست و چه نمره ای مورد نیاز است.
آیا در مقطع لیسانس در نروژ می توان به زبان انگلیسی تحصیل کرد.
در کدام کشور اسکاندیناوی می توان بدون مدرک زبان تحصیل کرد.
کار دانشجویی و کار پس از تحصیل در کدام یک از کشورهای اسکاندیناوی راحت تر است.
فایل صوتی این ویدئو
فایل تصویری موسسه ملک پور در رابطه با تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی
تحصیل در نروژ در مدارس
ویزای تحصیلی نروژ برای مدارس آن نیز می تواند ارائه گردد. سیستم مدارس نروژی به سه دسته تقسیم می شوند:
مقطع ابتدایی: که از سن 6 سالگی شروع می شود و تا سن 13 سالگی ادامه دارد.
مقطع متوسطه: که از سن 13 سالگی شروع و تا سن 16 سالگی ادامه دارد.
کالج دبیرستانی: که از سن 16 سالگی شروع و تا سن 19 سالگی ادامه دارد.
که البته لازم به توضیح است که تحصیلات اجباری برای دانش آموزان از سن 6 سالگی تا سن 16 سالگی و به مدت 10 سال می باشد و پس از آن افراد به مدت 3 سال از سن 16 تا 19 سالگی به صورت قانونی اختیار دارند تا برای تحصیلات عالی در سطوح بالاتر آماده شوند.
مدارس نروژ در مقطع دبیرستان یک سیستم یکپارچه را دارند و آموزش های عمومی و نظری و آموزش های حرفه ای را به صورت مساوی برای دانش آموزان تلفیق نموده اند. نکته اینجاست که افراد در مقطع متوسطه باید نمرات خوبی را کسب کنند تا بتوانند وارد دبیرستان های سطوح بالاتر شوند. مقطع دبیرستان 3 سال طول می کشد و از سال هشتم تا دهم را شامل می شود. از سال هشتم دانش آموزان یادگیری یک زبان دیگر غیر از زبان نروژی را نیز انتخاب می کنند.
اخذ ویزای تحصیلی نروژ برای تحصیل در مدارس بین المللی نیز ممکن می باشد. افرادی که دارای سن زیر 18 سال هستند و قصد دارند که در مدارس بین المللی تحصیل کنند، می توانند این کشور را انتخاب کنند. اما این افراد یا می توانند قیم داشته باشند یا زیر نظر و با سرپرستی و حمایت افرادی باشند که اقامت کشور نروژ (یا به اصطلاح home stay) را دارند در این کشور تحصیل نمایند. اما توصیه می گردد والدینی که قصد دارند برای فرزندان زیر 18 سال خود یک کشور مناسب و پیشرفته را انتخاب کنند و آینده روشنی را برای آن ها رقم بزنند کشور نروژ را به عنوان گزینه انتخابی مدنظر قرار ندهند، زیرا از نظر شرایط آب و هوایی و ناسازگاری با روحیات افراد زیر 18 سال و از این نظر که زبان تحصیل سختی را دارد و شرایط بردن همراه نیز دشوار می باشد اصلا گزینه مناسبی نخواهد بود پس افرادی که تمایل دارند فرزندان خود را برای تحصیل به کشور دیگری بفرستند، معمولاً کشورهایی مانند کانادا را انتخاب می کنند که به والدین نیز ویزای همراه اعطا می کند.
این مطلب را از دست ندهید!
تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی
ویزای تحصیلی نروژ برای مقاطع مختلف ممکن است درخواست شود. دانشگاه های نروژ برنامه های آموزشی متنوعی در مقطع کارشناسی ارائه می دهند و علاقه مندان به تحصیل در نروژ می توانند با توجه به علاقه مندی های خود رشته مورد نظر خود را انتخاب نمایند. افرادی که برای تحصیل در مقطع کارشناسی درخواست اخذ ویزای تحصیلی نروژ را می دهند باید در همان مقطع در خارج از کشور نروژ حدود 30 واحد درسی را گذرانده باشند به عنوان دانشجویان باید حدود یک سال از مقطع تحصیلی لیسانس را در دانشگاه های ایران گذرانده باشند یا دارای مدرک فوق دیپلم باشد و سپس درخواست پذیرش و اخذ ویزای تحصیلی نروژ نمایند.
درست است که افراد در این کشور و در این مقطع به صورت رایگان تحصیل می نمایند اما متقاضیان قبل از ورود به دانشگاه می بایست به صورت الزام یک دوره 1 ساله زبان نروژی را بگذرانند و پس از یادگیری زبان نروژی می توانند وارد مقطع کارشناسی در دانشگاههای نروژ شوند. تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی به زبان انگلیسی و یا نروژی می باشد و شخص معمولاً برای اخذ پذیرش باید مدرک زبان آیلتس 5.5 الی 6 یا مدرک زبان نروژی در سطح حداقل 3 ارائه دهد. طول دوره کارشناسی در دانشگاه های نروژ نیز 3 سال می باشد.
دانشجویان برای درخواست پذیرش می توانند چند دانشگاه را انتخاب کنند و از طریق وبسایت آن ها مدارک خود را ارسال نمایند. اگر شخص موفق به اخذ پذیرش تحصیلی گردد، در مرحله بعد باید برای ورود به کشور نروژ، از سفارت این کشور درخواست ویزای تحصیلی نماید.
تحصیل در نروژ در مقطع کارشناسی ارشد
تحصیل مقطع کارشناسی ارشد نیز در کشور نروژ رایگان می باشد. برخی از رشته ها در این مقطع به زبان نروژی و بیشتر رشته ها به زبان انگلیسی ارائه می شوند. افراد بابت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در نروژ هیچ هزینه های را بابت شهریه پرداخت نمی کنند اما جهت اخذ ویزای تحصیلی نروژ باید حدود 10 هزار یورو را در حساب خود به سفارت این کشور نشان دهند. افراد برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در نروژ یا مدرک زبان آیلتس 6 و نیم و یا معادل تافل این نمره را در زمان اخذ پذیرش تحصیلی در دست داشته باشند. برخی از رشته های مورد نظر در این مقطع فقط به زبان نروژی ارائه می شود. در این صورت افراد قبل از ورود به دانشگاه باید یک دوره 1 ساله زبان نروژی را بگذرانند و پس از آن وارد مقطع فوق لیسانس شوند. همچنین افرادی که قصد اخذ ویزای تحصیلی نروژ در مقطع فوق لیسانس را دارند باید در مقطع لیسانس در همان رشته فارغ التحصیل شده باشند. افرادی که دارای معدل بالای 16 باشند از شانس بیشتری برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع فوق لیسانس برخوردار خواهند شد. طول دوره کارشناسی ارشد 1 الی 2 سال می باشد.
تحصیل در نروژ در مقطع دکتری
علاقه مندان به تحصیلات عالی می توانند برای تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه های نروژ اقدام نمایند. تحصیل در این مقطع معمولاً به زبان انگلیسی می باشد و اغلب رشته های تحصیلی در دانشگاه های نروژ وجود دارد. برای اخذ پذیرش تحصیلی در این مقطع دانشجویان باید با اساتید دانشگاه های نروژ مکاتبه نمایند و بتوانند نظر یک استاد سوپروایزر را جلب نمایند. شانس دریافت پذیرش در این مقطع بستگی زیادی به رزومه علمی و پژوهشی فرد دارد. معمولاً مدرک زبان آیلتس 7 برای این مقطع مورد نیاز است و انتظار می رود که دانشجو در رزومه خود مقاله های علمی و پژوهشی معتبری داشته باشد.
دانشجویان باید مدارک خود را از اول ماه دسامبر تا اواسط ماه مارس در همان سال تحصیلی به دانشگاه ها جهت اخذ پذیرش تحصیلی ارائه نمایند. طول دوره دکترا در نروژ معمولا بین 3 تا 5 سال می باشد. تحصیل در این مقطع نیز به صورت رایگان است و اگر دانشجو به همراه استاد خود پروژه های تحقیقاتی انجام دهد می تواند بین 400 تا 500 هزار کرون نروژ حقوق نیز دریافت کند. اما در خصوص ویزای تحصیلی نروژ در مقطع دکترا در نظر داشته باشید که علاوه بر سختگیری های سفارت نروژ برای ایرانیان در صورت عدم داشتن استاد راهنما و مدرک زبان بالا و داشتن معدل مناسب از دانشگاه های مناسب اخذ این ویزا بسیار سخت.
تحصیل در نروژ به همراه بورسیه تحصیلی
دریافت بورسیه تحصیلی در نروژ یکی از راه های مناسبی است که می تواند منجر به تحصیل ارازان قیمت شود. هر چند که تحصیل در دانشگاه های نروژ رایگان می باشد و شخص شهریه ای به دانشگاه پرداخت نمی کند، هزینه های زندگی در نروژ زیاد است و می توان گفت که نروژ گران ترین کشور اروپایی است. بنابراین بسیاری از دانشجویان تمایل دارند با دریافت بورسیه تحصیلی هزینه های زندگی خود را تامین نمایند. بورسیه ها و کمک هزینه های تحصیلی فراوانی برای دانشجویان بین المللی در نروژ در نظر گرفته شده است. در زیر به برخی از بوسیه های تحصیلی نروژ اشاره شده است:
بورسیه بنیاد Wilhelmsen در نروژ:
این بورسیه در مقطع فوق لیسانس های 1 ساله کشور نروژ در رشته های مهندسی و ریاضی و رشته های علم فناوری ارائه می شود.
بورسیه ها و کمک هزینه های زندگی بصورت ترمی:
یک نوع دیگر از کمک هزینه های زندگی برای دانشجویان وجود دارد که به صورت ترمی به افراد بین یک ماه تا 3 ماه در هر ترم تحصیلی اعطا می شود. این کمک هزینه ها شامل هزینه های اجاره، مسکن، هزینه های رفت و آمد، حمل و نقل و هزینه های جانبی دیگر می باشد. لازم به ذکر است که انواع دیگری از بورسیه ها و کمک هزینه ها در کشور نروژ قرار دارد که متعلق به شهروندان اروپایی می باشد.
اما در خصوص ویزای تحصیلی نروژ و اخذ بورسیه تحصیلی افراد باید این نکته را مدنظر داشته باشند که اگر بخواهند از همان ابتدای ورود بورسیه تحصیلی را دریافت کنند باید بتوانند مدرک زبان آیلتس بالای 7 را ارائه دهند و یک سوپر وایزر ( استاد راهنما ) داشته باشند و از معدل و نمرات بسیار بالایی برخوردار باشند و از دانشگاه های معتبری فارغ التحصیل شده باشند. با جمع این دلایل پیشنهاد این است که افراد در ابتدا با یک پذیرش عادی وارد دانشگاه های اروپایی شوند و پس از اینکه یک یا دو ترم تحصیل کردند و وزن علمی خود را بالا بردند سپس برای دریافت بورسیه تحصیلی درخواست نمایند.
این شانس را از دست ندهید!
شرایط تحصیل رایگان در نروژ
بسیاری از افراد به دنبال کاهش هزینه های مهاجرت تحصیلی به نروژ می باشند از همین رو در پی یافتن شرایط تحصیل رایگان در نروژ می باشند. همانطور که در بالا نیز ذکر شد، کشور نروژ تحصیل را برای تمامی شهروندان خود رایگان قرار داده است پس شرایط تحصیل رایگان در نروژ برای متقاضیان بین المللی تنها زمانی وجود دارد که این افراد در دانشگاه های دولتی این کشور مشغول به تحصیل شوند. البته دانشگاه های دولتی نروژ حدود 300 الی 600 کرون نروژ که تقریبا معادل 35 الی 70 دلار می باشد جهت عضویت اتحادیه دانشجویی از متقاضیان در طول هر ترم دریافت می کنند.
هزینه مهاجرت تحصیلی به نروژ
همان طور که پیش تر اشاره شد دانشجویان بین المللی می توانند به صورت رایگان در مقاطع تحصیلی مختلف در کشور نروژ تحصیل نمایند. از این رو دانشجویان هزینه ای بابت شهریه پرداخت نخواهند کرد و همین امر هزینه های تحصیل در نروژ را کاهش می دهد. با این حال دانشجویان برای زندگی در نروژ باید هزینه های زندگی خود را تامین نمایند. در خصوص هزینه های زندگی در نروژ می توان گفت که کشور نروژ از گران ترین کشورهای دنیا محسوب می شود و افراد هزینه های بسیار بالایی را بابت امرار معاش باید متقبل شوند. افراد اگر قصد زندگی در شهر اسلو پایتخت نروژ را داشته باشند باید ماهیانه حدود 10 هزار کرون نروژ را باب هزینه های زندگی خود در نظر بگیرند. این 10 هزار کرون هزینه های مسکن، خورد و خوراک، هزینه های رفت و آمد، حمل و نقل و هزینه های اینترنت را شامل می شود. بطور دقیق تر در زیر یک لیست از هزینه های زندگی در نروژ را ارائه می دهیم.
غذا | قیمت (دلار آمریکا) |
1 لیتر شیر | 1.95 |
1 کیک نان | 2.70 |
1 کیلو گوجه فرنگی | 3.30 |
1 کیلوگرم مرغ | 9.30 |
1 رستوران یک وعده غذایی ارزان | 18.50 |
1 وعده غذای عالی رستوران | 45.00 |
1 کاپوچینو یا لاته | 4.30 |
1 تحویل پیتزا بزرگ | 17.20 |
مسکن | |
مسکن 1 خوابه (40 متر مربع) اجاره در هر ماه | 1،505.00 |
خوابه آپارتمان (40 مترمربع) در هر ماه1 | 125.00 |
مساحت 2 خوابه (80 متر مربع) در هر ماه | 1،950.00 |
آپارتمان 2 خوابه (80 مترمربع) در هر ماه | 245.00 |
قیمت هر متر مربع (مرکز شهر) | 8،650.00 |
حمل و نقل | |
1 تک سوار حمل و نقل عمومی | 4.05 |
بلیط حمل و نقل عمومی ماهانه | 86.50 |
1 کیلومتر تاکسی یا برنامه حمل و نقل مشابه | 1.72 |
1 لیتر بنزین (1/4 گالن) | 1.78 |
تویوتا کورولا (جدید) نسخه اولیه | 27،500.00 |
حقوق | |
حداقل حقوق | 3،326.00 |
میانگین حقوق (خالص) | 3،500.00 |
هزینه های اضافی | |
1 بلیط بزرگسالان) | 15.30 |
اینترنت با سرعت بالا در هر ماه | 35.00 |
1 ماه اشتراک درمانی | 50.0 |
هزینه زندگی در برخی از شهرهای نروژ به صورت ماهیانه در جدول زیر نشان داده شده است.
نام شهر | هزینه یک ماه زندگی |
اسلو | ۱،۲۰۰ تا ۲،۰۰۰ یورو |
برگن | ۱،۱۰۰ تا ۱،۸۰۰ یورو |
ترومسو و تروندهایم | ۱،۰۰۰ تا ۱،۶۰۰ یورو |
شهرهای کوچک تر | 800 تا 1،000 یورو |
در تصویر زیر نیز می توانید شاخص هزینه های زندگی در نروژ را با سایر کشورهای اروپایی مقایسه کنید.
شرایط سنی برای تحصیل در نروژ
شرایط سنی برای تحصیل در نروژ یکی از مواردی است که می بایست در هنگام مهاجرت تحصیلی به نروژ به آن دقت داشته باشید. نروژ از کشورهایی است که هیچ گونه محدودیتی برای متقاضیان جهت اخذ پذیرش در نظر نگرفته است و متقاضیان می توانند حتی با داشتن گپ های تحصیلی زیاد نیز از دانشگاه های این کشور پذیرش دریافت نمایند اما یکی از مهمترین نکاتی که در مهاجرت تحصیلی به نروژ می بایست به ان توجه داشت شرایط سنی جهت اخذ ویزای تحصیلی می باشد. علاقمندان به مهاجرت تحصیلی به نروژ در جهت اخذ ویزای دانشجویی می بایست گپ تحصیلی معقولی داشته باشند یا در صورت گپ تحصیلی بایستی بتوانند آن را توجیه کنند به عنوان مثال متقاضیان نهایت با سن 28 سال می توانند برای تحصیل در مقطع کارشناسی اقدام نمایند. پس شرایط سنی برای تحصیل در نروژ بیشتر برای اخذ ویزای دانشجویی این کشور بسیار حائز اهمیت می باشد.
شرایط تحصیل در نروژ با مدرک دیپلم
امکان مهاجرت تحصیلی به نروژ با مدرک دیپلم وجود دارد. از مهمترین شرایط تحصیل در نروژ با مدرک دیپلم، اعتبار مدرک تحصیلی ارائه شده می باشد. متقاضیانی که خواهان تحصیل با مدرک دیپلم خود هستند می بایست اعتبار دیپلم آن ها به اندازه دیپلم نروژ یعنی تحصیلات 12 ساله به همراه یک سال تحصیل در دانشگاه یا 11 سال تحصیل و 2 سال تحصیل دانشگاهی باشد. در صورتی که مدرک دیپلم 12 ساله دارید می بایست قبل از شروع تحصیلات خود در نروژ، یک دوره یک ساله را در این کشور بگذرانید. از دیگر شرایط تحصیل در نروژ با مدرک دیپلم انتخاب رشته و زبان تحصیل می باشد. در صورتی که رشته انتخابی شما به زبان انگلیسی تدریس می شود می بایست مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل ارائه کنید و در صورتی که رشته انتخابی شما به زبان نروژی است می بایست مدرکی مبنی بر تسلط خود به این زبان را ارائه کنید البته این امکان وجود دارد در صورتی که سطح زبان شما پایین تر از حد مطلوب باشد در ابتدا در دوره زبانی که در نروژ برگذار می شود، شرکت کنید و سپس به ادامه تحصیل با مدرک دیپلم بپردازید.
تحصیل در نروژ به زبان انگلیسی
نروژ یک کشور واقعاً انگلیسی زبان است. حدود 90 درصد نروژی ها به زبان انگلیسی صحبت می کنند که بسیاری از آنها در سطح بسیار بالایی هستند. این بدان معنا است که شما نباید به عنوان شخصی که به زبان انگلیسی تسلط دارد برای زندگی و تحصیل در نروژ مشکلی داشته باشید پس تحصیل در نروژ به زبان انگلیسی به راحتی برای متقاضیان بین المللی در دسترس است و اغلب رشته های تحصیلی در دانشگاه های نروژ به زبان انگلیسی تدریس می شود. متقاضیان تحصیل در نروژ به زبان انگلیسی می بایست یکی از مدارک زبان انگلیسی PTE آکادمیک، آیلتس آکادمیک و تافل iBT را ارائه دهند. در زیر بهترین دانشگاه هایی که متقاضیان می توانند تحصیل در نروژ به زبان انگلیسی را تجربه کنند، آورده شده است.
دانشگاه اسلو
دانشگاه برگن
دانشگاه علم و صنعت نروژ
دانشگاه ترومسو دانشگاه قطب شمال نروژ
دانشگاه اسلو
دانشگاه برگن
دانشگاه علم و صنعت نروژ
دانشگاه ترومسو دانشگاه قطب شمال نروژ
تحصیل در نروژ به زبان نروژی
تحصیل در نروژ به زبان نروژی برای متقاضیان بین المللی وجود دارد. متقاضیانی که خواهان تحصیل در نروژ به زبان نروژی می باشند می بایست نشان دهند که به این زبان تا سطح 3 آشنایی دارند. امتحان زبان نروژی برای دانشجویان بین المللی در دانشگاه های نروژ شبیه دانشگاه قطب شمال UIT نروژ برگزار می شود. البته امکان تحصیل در نروژ به زبان نروژی بدون ارائه مدرک زبان نیز وجود دارد. در صورتی که بتوانید یکی از شرایط زیر را اثبات نمایید می توانید بدون ارائه مدرک زبان به تحصیل در نروژ به زبان نروژی بپردازید:
نروژی را به عنوان زبان دوم از دبیرستان با موفقیت پشت سر گذاشته اید.
سطح 3 را در زبان نروژی در یک دانشگاه با موفقیت گذراندید.
تحصیل یک ساله را با موفقیت در زبان و جامعه نروژی از یک کالج دانشگاهی گذراندید.
آزمون زبان نروژی در سطح بالاتر، ‘Bergenstesten’، با حداقل نمره 450 را با موفقیت گذراندید.
تحصیل در نروژ بدون مدرک زبان
اگر به دنبال تحصیل در نروژ بدون مدرک زبان هستید، بهتر است بدانید با توجه به این موضوع که ارائه مدرک و نمره زبان برای تحصیل در نروژ الزامی است، به طور معمول تحصیل در نروژ بدون مدرک زبان امکان پذیر نخواهد بود اما روش هایی برای این امر وجود دارد. شما برای دست یابی به تحصیل در نروژ بدون مدرک زبان می توانید در دوره های آموزش زبانی که توسط موسسات و دانشگاه های معتبر نروژ برگزار می شوند، شرکت نمایید. جهت تحصیل در نروژ بدون مدرک زبان نیاز به شرکت در این دوره ها و گذراندن حداقل 60 واحد (ECTS) می باشد.
بهترین رشته های تحصیلی در نروژ
متخصصان و دانشجویان از سراسر جهان برای آموزش و پیشرفت حرفه ای به نروژ می روند. نروژ کشوری زیبا با فرصت های آموزشی عالی است. دوره های آموزشی در نروژ به شما امکان دسترسی به یک تجربه یادگیری واقعی بین فرهنگی را می دهد، زیرا نروژ دارای جمعیت بین المللی زیادی است، در حالی که از روش های یادگیری نوآورانه استفاده می کند. دوره های آموزشی در نروژ دارای برنامه های متنوعی در بسیاری از صنایع مختلف مانند ارتباطات، تجارت، رسانه، روانشناسی، روابط بین الملل و چندین مورد دیگر است. اگر به دنبال بهترین رشته های تحصیلی در نروژ هستید باید بدانید که رشته هایی را می توان بهترین رشته های تحصیلی در نروژ نامید که علاوه بر سطح بالای آموزشی، دارای بازار کار، حقوق و درآمد همچنین موقعیت های شغلی بسیار مناسبی می باشد. در زیر به برخی از بهترین رشته های تحصیلی در نروژ اشاره شده است.
گردشگری
علوم داده
اقتصاد
مدیرت بازرگانی
امنیت سایبری
حسابداری مالی
مدیرت فناوری صنعتی
پزشکی
دندانپزشکی
حقوق
کار دانشجویی در نروژ
معمولا در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بورسیه تحصیلی به دانشجویان ایرانی تعلق نمی گیرد، از این رو کار دانشجویی در نروژ می تواند روش مناسبی برای تامین بخشی از هزینه های زندگی باشد. دانشجویانی که به وسیله ویزای تحصیلی در نروژ تحصیل می کنند می توانند به صورت پاره وقت به کار بپردازند. دانشجویان در مقطع کارشناسی می توانند تا سقف 10 ساعت در هفته و در مقطع کارشناسی ارشد تا سقف 20 ساعت در هفته کار کنند. حقوق پرداختی در نروژ در هر ساعت حدود 7 تا 9 یورو می باشد. البته برای اینکه بتوانند به راحتی مشغول به کار شوند باید به زبان نروژی یا یکی از زبان های اسکاندیناوی تسلط داشته باشند. دانشجویان می توانند پس از ورود به نروژ تا 3 ماه بدون نیاز به مجوز کار به کار بپردازند، اما پس از آن باید به اداره پلیس مراجعه کرده و مجوز کار دریافت کنند.
دانشجویان پس از اخذ ویزای تحصیلی نروژ و پس از ورود به این کشور برای انجام کار دانشجویی می توانند در هتل ها، رستوران ها و کافه ها و آژانس های مسافرتی، مغازه ها و سوپر مارکت ها، توزیع تبلیغات و… کار کنند.
همچنین در مقطع دکترا نیز افراد بیشتر بi صورت عملی