شرایط مهاجرت به نروژ
جمهوری نروژ کشوری در قاره اروپا و اتحادیه شنگن است که عضوی از کشور های حوزه اسکاندیناوی نیز به شمار می آید. نروژ کشوری بسیار ایده آل، ثروت مند و سطح بالای اروپا است که متقاضیان زیادی برای مهاجرت به این کشور و اخذ اقامت نروژ اقدام می کنند. نرخ پایین بیکاری، داشتن دانشگاه های سطح بالا، داشتن رفاه و امنیت و … نروژ را مقصدی مناسب برای مهاجرت کرده است. مهاجرت از طریق تحصیل در نروژ، مهاجرت کاری، مهاجرت سرمایه گذاری، مهاجرت از طریق تولد و ازدواج در نروژ و پناهندگی، از روش های مهاجرت به نروژ می باشند که در این مقاله ای که توسط مشاوران ارشد موسسه ملک پور با همکاری وکلای برجسته نروژی همچنین استفاده از اطلاعات موجود در سایت های به روز این کشور گرداوری شده است، به بررسی این روش ها می پردازیم. مهاجرت به نروژ در سال های گذشته در بین ایرانیان زیاد شده است، لذا تصمیم به بررسی روش های مهاجرت به این کشور را گرفتیم. شما می توانید از طریق تماس با موسسه، شرایط خود را برای مشاورین مجرب ما بیان کنید تا به صورت رایگان بهترین روش مهاجرتی نسبت به شرایط شما توضیح داده شود.
ویدئـو و فـایل صـوتی موسسه MIE درباره شرایط مهاجرت به نروژ
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
کشور نروژ برای مهاجرت
نروژ کشوری اروپایی است که با کشورهای سوئد، فنلاند و روسیه همسایه می باشد، این کشور همچنین خط ساحلی وسیعی رو به اقیانوس اطلس شمالی در سمت غرب دارد. خط ساحلی نروژ، شهرهای بزرگ این کشور را در خود جای داده است. این کشور اسکاندیناوی در حال حاضر بیش از 5 میلیون نفر را در خود جای داده است. در سال های اخیر، نروژ بارها در گزارش توسعه انسانی سازمان ملل متحد به عنوان یکی از بهترین کشورها برای زندگی در رتبه بندی قرار گرفته است. به طور معمول این رتبه بندی بر اساس معیارهایی همچون شاخص امید به زندگی، میزان حقوق و درآمد افراد، میزان رضایت از زندگی، حقوق بشر و میزان آزادی فرهنگی، مشخص می گردد. این کشور اسکاندیناوی از کشورهایی است که دارای میزان پایین جرم و جنایت، نرخ بالای سواد و تحصیلات همچنین دارای ثروت مادی بالایی است. سیستم رفاهی در نروژ بسیار مطلوب است و به گونه ای برنامه ریزی شده است تا بتواند به طور همه جانبه از افراد توانمند مشغول به کار حمایت کند.
در سال های گذشته نرخ مهاجرت به نروژ بسیار افزایش یافته است به گونه ای که هم اکنون در اسلو به عنوان پایتخت نروژ بیش از 620 هزار نفر زندگی می کنند که بیش از 33 درصد از این افراد مهاجران یا نروژی تباران دارای والدین مهاجر، تشکیل می دهد. به دلیل نرخ بالای مهاجرت به نروژ هم اکنون این کشور را در کنار کشوری همچون سوئد می توان چند فرهنگی نامید. در ادامه در مورد روش های مهاجرت به نروژ به طور مفصل توضیح داده می شود.
مهاجرت به نروژ از طریق کار
کار یکی از بهترین روش های مهاجرت به نروژ می باشد، ویزای کار نروژ از نوع جاب سیکر یا ویزای جست و جور کار تنها به متقاضیانی که در این کشور سابقه تحصیلی دارند یا به عنوان یک نیروی محقق یا به صورت آزاد و مستقل یا برای موسسه علمی و دانشگاه در نروژ حضور دارند، داده می شود. این افراد پس از اتمام دوران اقامت خود می توانند درخواست تمدید اقامت و جست و جوی کار در نروژ را بدهند. اقامتی که متقاضیان برای جست وجوی کار در نروژ دریافت می کنند 1 ساله است که می توانند در این مدت به کار های نیمه وقت یا تمام وقت مشغول شوند اما برای اینکه اقامت دائم نروژ را دریافت کنند باید شغلی مرتبط با مدرک تحصیلی و دانشگاهی خود پیدا کنند. (این قانون مانند سایر کشور هایی است که ویزای جست و جوی کار را ارائه می دهند.). نکته مهم در مورد این اقامت 1 ساله آن است که این مدت حضور در نروژ جزء سالهای اقامت محسوب نمی گردد.
روش دیگری که کشور نروژ در زمینه ی جذب نیروی کار انجام می دهد، جذب نیروی کار ماهر از طریق سیستم Skilled Workers است. در این روش، کشور نروژ به جذب نیرو های کاری که مدرک تحصیلی دانشگاهی دارند، و یا کسب و کار خود را داشته باشند اجازه ورود می دهد. سایر شرایطی که افراد برای ورود از طریق Skilled Workers نیاز دارند عبارت است از:
داشتن یک پیشنهاد شغلی معتبر از سوی کارفرما، موسسه و یا شرکتی معتبر در نروژ
پیشنهاد شغلی که به متقاضی ارائه می شود باید کاری به صورت تمام وقت باشد.
رشته تحصیلی و کاری که متقاضی دارد و به آن وارد می شود باید جز مشاغل مورد نیاز کشور نروژ باشد.
داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی الزامی است.
درآمد شغل پیشنهادی نیز نباید کمتر از سطح متوسط باشد.
افرادی که از طریق ویزای اسکیلد ورکر وارد نروژ می شوند، اقامتی 3 ساله دریافت می کنند که پس از این مدت می توان برای اقامت دائم (PR) کشور نروژ اقدام کنند. در هر دو روش ذکر شده خانواده فرد اجازه همراهی را از همان ابتدا دارند و اقامت را هم دریافت می کنند. افرادی که در طی این مدت بنا به هر دلیلی کار فرمای آنها تغییر کند، 6 ماه فرصت دارند تا کار جدیدی را پیدا کنند.
ویدئـو و فـایل صـوتی ویزای کار کشور نروژ برای کادر درمان
ویـدئــو
پــادکست
گردشگری، داروسازی، پرستاری، پروژه های ساختمانی، نفت و گاز، مهندسی، فناوری اطلاعات (آی تی)، علوم ارتباطات و صنعت ماهیگیری، از مشاغل مورد نیاز در نروژ می باشد که شانس یافتن پوزیشن شغلی در ان ها بسیار بالا می باشد. مدارکی که جهت اخذ اقامت نروژ از طریق کار باید به سفارت تحویل داده شوند به شرح زیر می باشند:
پاسپورت و کپی تمامی صفحات استفاده شده
نامه پوششی(cover letter) یا فرم درخواست امضاء شده
دو قطعه عکس جدید اندازه پاسپورت با پس زمینه سفید
سندی که محل زندگی یا اسکان را در نروژ نشان دهد
فرم تکمیل شده پیشنهاد کاری از سایت اداره مهاجرت نروژ
سندی که میزان حقوق پیشنهاد شده را مطابق با الزامات گفته شده نشان دهد
مدارک تحصیلی
مدارک سابقه کاری
رزومه
چک لیست پر شده و امضاء شده سایت مهاجرت نروژ
دقت نمایید که تمامی مدارک باید به زبان انگلیسی یا نروژی ترجمه شوند. بایستی کپی و اصل مدارک را به سفارت تحویل دهید.
پیشنهاد ویژه
نوآفرینی، کارآفرینی، کار شرکت، فرانچایژ و … از جمله روش های مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری می باشند. لینک زیر را بررسی کنید تا در زمینه های مختلف مهاجرت به کانادات اطلاعات کامل کسب کنید.
مهاجرت به نروژ از طریق تحصیل
نکته مهم: تحصیل در نروژ منجر به اخذ اقامت دائم نخواهد شد. دانشجویانی که تمایل به اخذ اقامت دائم در نروژ دارند باید پس از اتمام تحصیل در زمینه رشته تحصیلی خود وارد بازار کار شوند و پس گذشت 3 سال و پرداخت بیمه و مالیات شهروندی اقامت دائم نروژ را به دست آورند. مدارکی که به منظور اخذ اقامت نروژ از طریق تحصیلی نیاز دارید عبارتند از:
پاسپورت و کپی تمامی صفحات استفاده شده
نامه پذیرش تمام وقت از کالج یا دانشگاه مورد تأیید نروژ
نامه پوششی یا فرم درخواست امضاء شده
دو قطعه عکس جدید اندازه پاسپورت با پس زمینه سفید
سندی که محل زندگی یا اسکان را در نروژ نشان دهد
تمکن مالی برای هزینه زندگی
رسید هزینه درخواست دانشگاه (اپلیکیشین فی) به مبلغ 5.300 کرون
کارت بیمه درمانی خصوصی یا اروپایی
باید نشان دهید امکان بازگشت شما به کشور بعد از تحصیل وجود دارد
چک لیست پر شده و امضاء شده سایت مهاجرت نروژ
مقالات مرتبط
مهاجرت به نروژ از طریق سرمایه گذاری
با توجه به اینکه نروژ در بین کشور های بسیار گران در دنیا است اما برای سرمایه گذاری در این کشور نگرانی وجود ندارد. این کشور از نظر ثبات اقتصادی و سیاسی، بسیار قدرتمند است و برای سرمایه گذاری در این کشور هیچ نگرانی وجود ندارد و لطمه ای از این بابت نمی بینید. نروژ به دلیل حضور در اتحادیه شنگن و اروپا امکانات بسیاری به سرمایه گذاران می دهد و افرادی که در این کشور سرمایه گذاری می کنند با خیالی آسوده می توانند شاهد افزایش سرمایه خود باشند. برای سرمایه گذاری در نروژ باید با وکیلی که آشنا به امور سرمایه گذاری در این کشور است مشورت کرد تا بتوان سرمایه گذاری ایمنی داشت. اقتصاد نروژ تا حد زیادی بر پایه نفت و گاز است. این کشور دارای زیرساخت هایی با کیفیت بالا می باشد. بخش های بانکی و مالی و هم چنین چارچوب مالی و قانونی نیز قوی هستند. با وجود این که نروژ یک بازار کوچک داخلی دارد ولی همکاری های بین المللی و منطقه ای هم دارد. امکان فعالیت سرمایه گذاران خارجی در این کشور وجود دارد. گرچه مقررات، استاندارد ها و روش های موجود ممکن است کمی به نفع سرمایه گذاران نروژی، اسکاندیناوی و منطقه اقتصادی اروپا باشد، دولت نروژ مالیات قابل توجهی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی دریافت می کند. البته در صورت سرمایه گذاری در مناطق کم جمعیت شمال نروژ مالیات کم تری مطالبه می شود. محدودیت های خاصی در سرمایه گذاری کشور نروژ وجود دارد که به شرح زیر می باشند:
خرید آبشارها، حقوق تأمین برق و معادن
خرید زمین، املاک و اجاره بلند مدت
خرید زمین های قابل کشت و جنگل ها
خرید بیش از 10 درصد از سهام سرمایه یک مؤسسه مالی نروژی
سرمایه گذاری مستقیم در عملیات اکتشاف و نفت که مجوز دولتی دارند
شرایط کلی سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران ایرانی بدین شکل است که مدرک زبان یا مدرک خاصی برای سرمایه گذاری مورد نیاز نمی باشد. حداقل مبلغ سرمایه گذاری 100,000 یورو می باشد. پذیرش سرمایه گذاری خارجی با رعایت سایر قوانین و مقررات کشور نروژ برای توسعه، فعالیت های تولیدی در زمینه های صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدمات باید بر اساس اصول زیر باشد:
منجر به رشد اقتصادی، توسعه تکنولوژی، بهبود کیفیت کالا، افزایش فرصت های شغلی، افزایش صادرات و ورود کشور به بازارهای جهانی شود
نباید تهدیدی برای امنیت ملی، تخریب محیط زیست، اختلال اقتصاد ملی یا مانع تولید براساس سرمایه گذاری های داخلی باشد
به هیچ وجه نباید مستلزم مداخله دولت برای صدور امتیاز انحصاری برای سرمایه گذاران خارجی باشد
نسبت ارزش کالاها و خدمات ناشی از سرمایه گذاری خارجی به ارزش کالاها و خدمات ارائه شده در بازارهای داخلی در زمان صدور مجوز نباید بیش از 25 درصد در هر بخش اقتصادی و بیش از 35 درصد در هر زمینه باشد. این زمینه ها و میزان سرمایه گذاری در هر یک از آن ها براساس مقررات تعیین شده توسط وزرای کابینه تعیین می شود. این نسبت ها به سرمایه گذاری های خارجی اعمال نمی شود که هدف آن تولید و صادرات کالاهایی به غیر از نفت خام است
در سرمایه گذاری خارجی، بخش های مختلف تحت قوانین خاصی قرار می گیرند که توسط وزارت خانه های مربوطه نظارت می شوند. امنیت سرمایه گذاری در کشور نروژ بالا می باشد. همان طور که در جدول پایین ملاحظه می فرمایید، خطر سلب مالکیت بسیار کم است. این نمودار از 1 تا 7 شماره گذاری شده که عدد 1 کم ترین میزان ریسک را نشان می دهد. البته ذکر این نکته ضروری است که کسی نمی تواند از طریق سرمایه گذاری، اقامت نروژ و تابعیت این کشور را به دست بیاورد. بنابراین باید از روش های دیگری برای مهاجرت به کشور نروژ و اخذ اقامت نروژ اقدام نمود.