پناهندگی در آفریقای جنوبی
پناهندگی در آفریقای جنوبی
نوشتار حاضر در خصوص مهاجرت از طریق پناهندگی به آفریقای جنوبی و قواعد و مقررات پناهندگی در آفریقای جنوبی گردآوری شده است، لذا چنانچه می خواهید با مقررات پناهندگی در آفریقای جنوبی آشنا شوید، مطالب ذیل را مطالعه فرمایید. البته تاکید می شود که روش پناهندگی به هیچ عنوان برای مهاجرت به کشور آفریقای جنوبی و هر کشور دیگری توصیه نمی گردد و در نوشته ی حاضر، فقط قوانین مربوط به پناهندگی در آفریقای جنوبی توضیح داده خواهد شد. بسیاری از افراد دنیا به دلیل وجود جنگ یا ترس موجه و عدم امنیت جانی یا مالی یا…. کشور خود را ترک نموده و در جست و جوی وضعیت زندگی بهتر و امن تر، راه پناهندگی را بر می گزینند و از این طریق از امکانات کشوری دیگر استفاده می کنند.
روش پناهندگی به عنوان راهی برای مهاجرت تنها در مواقع اضطراری و زمانی که هیچ گونه راهی برای مهاجرت باقی نمانده است به کار گرفته می شود، لذا چنانچه شخصی بتواند از روش های دیگر مهاجرت مثل تحصیلی، کاری و… استفاده کند اما راه پناهندگی را بر گزیند، نه تنها عملی ناپسند نسبت به کشور خود انجام داده است، بلکه در کشور جدید نیز آینده ای بسیار مبهم و غیر قابل پیش بینی خواهد داشت. لذا نوشته ی حاضر، صرفاً به جهت آشنایی با قوانین پناهندگی در کنوانسیون های سازمان ملل و کشور آفریقای جنوبی است. چنانچه در خصوص پناهندگی سوالی داشته باشید می توانید با کارشناسان موسسه ملک پور http://malekpourmie.net/ در ارتباط باشد.
چکیده
یکی از انواع راه های مهاجرت، روش پناهدگی است. این راه به عنوان آخرین گزینه مهاجرت برای اشخاصی که نمی توانند از راه های دیگری چون تحصیلی یا کاری به کشوری دیگر مهاجرت نمایند به کار می رود. در نوشتار حاضر در خصوص مقررات و ضوابط قانونیِ پناهندگی در کشور آفریقای جنوبی و اقداماتی که هر پناهجو در این خصوص باید انجام دهد بحث گردیده است. طبق گزارشات وزارت کشور آفریقای جنوبی تا پایان سال ۲۰۱۲ حدود ۲۳۰ هزار نفر در انتظار تصمیم مراجع قانونی در خصوص پناهندگی شان بوده اند. و تعداد کل پناهندگان رسمی ۶۵ هزار نفر بوده است. کشور آفریقای جنوبی بر خلاف کشورهای دیگر اردوگاه یا کمپ های مخصوص پناهندگان ندارد و پناهجویان و پناهندگان در مناطق شهری زندگی نموده و برای درخواست کمک باید به ادارات دولتی که برای این منظور در شهرهای مختلف وجود دارد مراجعه نمایند. بنابراین یکی از اهداف اصلی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان ظرفیت سازی برای کمک به پناهندگان در آفریقای جنوبی است. توجه داشته باشید که روش پناهندگی به هیچ وجه برای مهاجرت توصیه نمی گردد و مطالب مذکور توسط کارشناسان موسسه ملک پور http://malekpourmie.net/ جهت آشنایی با حقوق پناهندگان در کنوانسیون های بین المللی و در آفریقای جنوبی گردآوری شده است.
کلمات کلیدی: مهاجرت، آفریقای جنوبی، پناهجو، پناهندگی، اقامت دائم
پناهجو: Asylum Seeker
او شخصی است که از کشور خود فرار کرده است و در جست و جوی حفاظت و پناهندگی به کشور آفریقای جنوبی آمده است و پرونده ی او در حال بررسی در مراجع قانونی است. در صورتی که پناهندگی این شخص مورد موافقت قرار نگیرد، فرد باید بصورت داوطلبانه کشور را ترک نماید، در غیر اینصورت اخراج خواهد شد.
پناهنده: Refugee
شخصی است که به او تحت قانون سال ۱۹۹۸ آفریقای جنوبی اعطای پناهندگی شده است. بر اساس کنوانسیون ۱۹۵۱ سازمان ملل متحد یک پناهنده شخصی است که به جهت ترسی موجه از آزار و شکنجه به دلایل نژادی، ملی، عقاید سیاسی یا عضویت در گروه خاص اجتماعی، کشور خود را ترک نموده است. همچنین شخصی است که تحت خطر شکنجه، از دست دادن جان، رفتار بی رحمانه یا مجازات غیر معمول باشد.
موسسه ملک پور هیچگونه خدمات و مشاوره ای در زمینه ی پناهندگی و پناهندگی در آفریقای جنوبی انجام نمیدهد و این مقاله تنها جهت اطلاع و آگاهی عموم از مضرات و خطرات پناهندگی میباشد.
کشور آفریقای جنوبی هر ساله میزبان هزاران نفر پناهجو و پناهنده به خصوص از دیگر کشورهای آفریقایی است و درخواست پناهندگی تنها از سوی اشخاصی پذیرفته می شود که در خاک آفریقای جنوبی هستند، این درخواست باید به دفتر پذیرش پناهندگی که در چهار شهر کیپ تاون، ماراباستد، مسینا و دوربان مستقر است ارائه شود و باید مجوز پناهندگی که برای ۱۴ روز است دریافت دارد. سپس فرد باید فرم BI-1590 را در دو نسخه تکمیل نماید، در این زمان افسر پذیرش پناهندگی مصاحبه ای با متقاضی انجام می دهد و هویت او و وابستگانش را که با او به این کشور آمده اند و دلایل درخواست را می پرسد و روز دیگری را برای دریافت تاییدیه رسمی تصمیم مربوطه تعیین می کند. دفاتر پذیرش پناهندگی (RRO) روزهای خاصی را برای پاسخگویی به پناهندگان تعیین نموده اند. برای افرادی که اهل شرق قاره آفریقا هستند روزهای دوشنبه و سه شنبه، برای افرادی که از غرب آفریقا آمده اند روزهای پنجشنبه و برای افرادی از باقی نقاط دنیا مثل آسیا آمده اند، روزهای جمعه، تعیین شده است. این امر نشان دهنده ی این است که بیشترین تعداد پناهجویان از کشورهای آفریقایی به کشور آفریقای جنوبی پناهنده می شوند.
مطالب مذکور توسط موسسه ملک پور گردآوری شده است، لذا چنانچه با سوالی در خصوص پناهندگی مواجه شدید، با کارشناسان موسسه http://malekpourmie.net/ تماس حاصل نمایید.
مجوز ۶ ماهه حضور در آفریقای جنوبی
پس از بررسی وضعیت ممکن است سه نوع تصمیم گرفته شود، پذیرش درخواست، رد درخواست و رد درخواست به دلیل ادعای فریبکارانه یا بی اساس.
چنانچه درخواست پذیرفته نشود فرد حق تجدیدنظر خواهی دارد و حداکثر ظرف یک ماه تکلیف پرونده روشن می گردد. اگر در مرحله ی تجدیدنظر هم اعتراض تجدیدنظرخواه به دلیل جعلی بودن یا بی اساس بودن یا فریب دادن رد شود باید کشور آفریقای جنوبی را ترک کند.
اما چنانچه درخواست پناهندگی پذیرفته شود به فرد اجازه داده می شود که به مدت ۶ ماه در افریقای جنوبی بماند، در این مدت، وضعیت فرد همچنان در حال بررسی است و متقاضی با این مجوز می تواند به کار و تحصیل مشغول شود و به کشورش بر گردانده نمی شود. این مدت ۶ ماهه قابل تمدید به ۶ ماه دیگر نیز می باشد.
مجوز دو ساله پناهندگی
متقاضی پناهندگی پیش از انقضای مجوز شش ماهه (یا یک سال) باید برای انجام مصاحبه دوم با افسر تعیین وضعیت پناهندگان، به مراجع قانونی مراجعه نماید و چنانچه از نظر افسر، واجد شرایط اقامت در آفریقای جنوبی باشد، مجوز دو ساله اقامت در کشور به او اعطا می شود که با آن می تواند کار و تحصیل نماید. این مجوز نیز با درخواست متقاضی، قابل تمدید است. پس از ۱۵ روز از اعطای مجوز، متقاضی باید مدرک شناسایی پناهندگی را از دفتر پذیرش پناهندگان دریافت نماید و می تواند این مدرک شناسایی را به دفتر سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ارائه دهد.
مجوز اقامت دائم
این مجوز به پناهنده ای اعطا می شود که به مدت ۵ سال پس از درخواست پناهندگی و موافقت با آن، همچنان در کشور افریقای جنوبی مستقر بوده و همچنان نیز طبق قانون ۱۹۹۸ پناهجو محسوب می شود. با داشتن این شرایط به فرد اجازه ی اقامت دائم در آفریقای جنوبی اعطا می شود.
فرد متقاضی باید مدارک ذیل را به همان دفتری که درخواست اولیه پناهندگی را تحویل داده بود، ارائه دهد:
- مجوز معتبر پناهندگی
- گواهی ازدواج
- اثبات توانایی مالی
- گواهی تولد فرزندان
- گواهی طلاق (در صورت لزوم)
- اثبات تغییر در مدارک هویتی (در صورت تغییر نام یا هر نوع تغییر دیگری در مدارک هویتی)
- تکمیل فرم BI-29
- گواهی واکسیناسون تب زرد در مناطقی که این بیماری وجود دارد.
صدور مدرک مسافرت (پاسپورت)
افرادی که به عنوان پناهنده وارد کشور آفریقای جنوبی می شوند ممکن است به تنهایی و با دارایی اندکی وارد این کشور بشوند، به همین دلیل ممکن است بخواهند با خانواده ی خود دیدار داشته باشند یا بخواهند نسبت به امور مالی و املاک خود اقداماتی را در خارج از کشور انجام دهند. بنابراین افرادی که به عنوان پناهنده مجوز حضور در آفریقای جنوبی را دریافت می کنند، از این حق برخوردارند که مدرک مسافرتی به غیر از پاسپورت کشور متبوع خود داشته باشند، زیرا ممکن است مسافرت با پاسپورت قبلی شان مشکلاتی را ایجاد نماید، لذا سندی تحت قرارداد سازمان ملل در خصوص مدارک مسافرتی (UNTCD) به ایشان اعطا می گردد و تمامی کشورهای عضو سازمان ملل این سند را به رسمیت شناخته و از حقوق دارنده ی آن حمایت می کنند.
قوانین مربوط به وضعیت پناهندگان
در مراجع قانونی کشور آفریقای جنوبی برای بررسی وضعیت پناهندگان به قوانین و کنوانسیون های ذیل استناد می گردد:
- قانون پناهندگی کشور آفریقای جنوبی مورخ ۱۹۹۸
- کنوانسیون ۱۹۵۱ سازمان ملل متحد در مورد وضعیت پناهندگان
- کنوانسیون ۱۹۶۹ ناظر بر جنبه های خاصی از مسائل پناهندگان و پروتکل ۱۹۶۷ مربوط به وضعیت پناهندگان
- موافقت نامه عمومی ۱۹۹۳ بین دولت آفریقای جنوبی و کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR)
- قانون مهاجرت
هزینه ها:
تمامی مراحل مربوط به درخواست پناهندگی، مصاحبه، صدور مجوز و… رایگان می باشد.
نتیجه گیری:
در نوشتار حاضر سعی گردید تا حدودی قواعد و مقررات مربوط به پناهندگی تشریح گردد. امروزه با وجود کنوانسیون های بین المللی و قواعد و مقررات در خصوص وضعیت پناهندگان و استقرار دفاتر سازمان ملل در خصوص امور پناهندگان در کشورهای مختلف، وضعیت این افراد تا حدودی بهتر گردیده است، اما نباید از خاطر دور داشت که پناهندگان همواره سختی های زیادی را تحمل نموده و در موارد زیادی هم با توهین و تحقیر و بیماری های مختلف روبرو می شوند و حتی تا سال ها پس از دریافت مجوز پناهندگی، نمی توانند مانند افراد عادی زندگی کنند. در سال های اخیر با افزایش تعداد پناهندگان در آفریقای جنوبی میزان تنش در میان شهروندان این کشور با مهاجرین غیر قانونی و پناهندگان زیاد شده و علت آن بالا رفتن آمار جنایات و شیوع بیماری های خطرناک مانند ایدز می باشد. چنانچه پس از خواندن مطالب فوق با سوال یا ابهامی مواجه شدید برای تکمیل اطلاعات خود می توانید با کارشناسان موسسه ملک پور http://malekpourmie.net/ در ارتباط باشد.
منابع:
https://www.immigrationsouthafrica.org
http://www.dha.gov.za
فرم مربوط به پناهندگی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.