راه های مهاجرت به سوئیس و اخذ اقامت
شرایط مهاجرت به سوئیس و انواع روش های اخذ اقامت سوئیس، مدارک و شرایط لازم برای مهاجرت به این کشور اروپایی به صورت کاملا علمی در این مقاله مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته شده است. چگونه می توان پاسپورت سوئیس را اخذ نمود؟ هزینه زندگی در سوئیس چگونه است؟ مهاجرت به سوئیس از طریق کار چه شرایطی دارد؟ کشور سوئیس برای مهاجرت متقاضیان بین المللی مسیرها و شیوه های مختلفی را ارائه نموده است. شرایط مهاجرت به سوئیس برای بسیاری از عزیزان مورد سوال بوده است که سعی شده در این مقاله با کمک وکلای متبحر سوئیسی همچنین با استفاده از اطلاعات دقیق و به روز سایت های معتبر این کشور به این سوالات و سوالات دیگری در راستای مسیرهای اخذ اقامت دائم و شهروندی سوئیس پاسخ داده شود. موسسه ملک پور با بیش از 15 سال سابقه کار در امور مهاجرتی می تواند راهنمای شما متقاضیان عزیز باشد. برای استفاده از خدمات موسسه می توانید با صورت تلفنی مشاوره رایگان دریافت نموده و اطلاعات لازم را کسب نماید.
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
کشور سوئیس برای مهاجرت
در ابتدای امر انتخاب کشور سوئیس برای مهاجرت ابتدا لازم است تا با این کشور آشنا شوید. سوئیس کشوری زیبا و ثروتمند در اروپای غربی است و با اتریش، لیختن اشتاین، فرانسه، آلمان، ایتالیا هم مرز می باشد. پایتخت آن برن و دو شهر ژنو و زوریخ از نظر قدرت اقتصادی شهرت جهانی دارند. این کشور چهار زبان آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و رومانی را به رسمیت می شناسد. واحد پول آن فرانک سوئیس و دین اصلی مردمان آن مسیحیت است. سوئیس مقر سازمان های بین المللی همچون صلیب سرخ و سازمان تجارت جهانی است. یکی از دو دفتر اروپایی سازمان ملل نیز در شهر ژنو واقع شده است. حدود 200 سازمان بین المللی در این کشور واقع شده اند. سوئیس از نظر سیاسی کشور آرام و بی طرف شناخته شده که تا کنون وارد هیچ جنگی نشده است. مساحت این کشور 41،290 کیلومتر مربع بوده و جمعیتی بالغ بر 7.5 میلیون نفر در 26 ایالت خود جای داده است که ایالت آن کانتون نامیده می شود. این کشور ثروتمند عضو اتحادیه اروپا نیست ولی جهت داد و ستد با کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) و همچنین در شنگن عضویت دارد. بانک داری و شرکت های بیمه سهم اصلی را در اقتصاد این کشور دارند. صنعت توریسم نیز جایگاه ویژه ایی در اقتصاد سوئیس دارد و کوهستان های زیبای این کشور همه ساله میزبان ورزش های برفی می باشد. دو شهر ژنو و زوریخ توریستی ترین شهرهای این کشور می باشند.
اقامت سوئیس از طریق کار
اگر کشور سوئیس برای مهاجرت را امتخاب نموده اید بهتر است بدانید که یکی از برترین راه های مهاجرت و اخذ اقامت این کشور، مهاجرت کاری می باشد. این راه برای شهروندان اتحادیه اروپا و اتحادیه تجارت آزاد اروپا (ایسلند، نروژ و لیختن اشتاین) راحت تر است. اگر شما در حال برنامهریزی برای مهاجرت و کار در سوئیس هستید، کارفرمای شما باید قبل از شروع استخدام شما رسما ًبه مقامات سوئیس اطلاع دهد. الزامات این روش بر اساس شهروندی متفاوت است. شهروندان اتحادیه اروپا با موانع کمتری برای مهاجرت به سوئیس مواجه هستند و محدودیت های کارگران خارجی را ندارند. کشورهای عضو اتحادیه هر کدام سهمی برای مهاجرت به سوئیس و ورود به این کشور و کار در آن دارند. یک مثال واضح کرواسی است که در ژانویه 2013 به اتحادیه اروپا پیوست و تا ماه مه سال 2019 سهمیه سالانه برای مهاجرت به سوئیس دارد. اقوام کرواسی که مهاجرت به سوئیس داشته و در آن زندگی و کار می کنند نیز محدود به زندگی و کار در کانتونی (ناحیه یا منطقه ای سوئیس) هستند که ویزا برای آنها صادر می شود. شهروندان خارج از اتحادیه اروپا و EFTA باید مجوز کار و اجازه اقامت خود را قبل از مهاجرت به سوئیس بگیرند. مهاجرت به سوئیس برای کارگران خارجی سهمیه بندی دارد. از سال 2017 سهمیه بندی جذب نیرو برای مدت طولانی (مجوز B) 3000 و برای کوتاه مدت (مجوز L) 4500 نفر بوده است. سهمیه های اعلام شده برای مهاجرت به سوئیس و کار شامل مدیران، متخصصان و سایر نیروهای ماهر می شود. مدارک تحصیلی از یک دانشگاه یا موسسه عالی معتبر به همراه چند سال تجربه کار حرفه ای، برای مهاجرت به سوئیس از طریق کار مورد نیاز است. همچنین نکته مهم این است که، کارفرمایان باید ثابت کنند برای شغل مورد نظر از سوئیس و یا اتحادیه اروپا هیچ واجد شرایطی وجود ندارد. شخص پس از دریافت پیشنهاد کار از کارفرمایی در سوئیس می تواند اقدام به اخذ ویزای کار سوئیس نماید.
مجوزهای کوتاه مدت بازه زمانی 3 تا 12 ماه را شامل می شود و مجوزهای بلند مدت حداقل 12 ماه و یا نامحدود می باشد. این دوره دارای پنج سال اعتبار است و تا زمانی که رابطه کاری ادامه پیدا کند، به مدت پنج سال به طور خودکار تمدید خواهد شد. مجوز اقامت نوع C هم وجود دارد که اقامت دائم تعلق می گیرد. برای اتباع کشورهای جهان سوم که مهاجرت به سوئیس داشتند، مدت اقامت 10 ساله و برای اتباع کشورهای عضو اتحادیه اروپا 5 سال لازم است تا بتوانند اقامت دائم دریافت نمایند. متقاضیان مهاجرت به سوئیس باید وب سایت دولتی ایالتی را بررسی کنند. الزامات درخواست ویزای کار سوئیس متفاوت است اما در بیشتر موارد کارفرمای شما باید درخواست مجوز کار از سوی دفتر امور خارجیان داشته باشد. برای مهاجرت به سوئیس و یافتن کار لازم است نرخ بیکاری این کشور را نیز بررسی نماییم. نرخ بیکاری برای سوئیس از سال 1991 تا 2018 ارائه شده است. میانگین این شاخص برای این کشور در این بازه زمانی 3.89 درصد و حداقل 1.78 درصد در سال 1991 و حداکثر 4.92 درصد در سال 2016 است. روند این شاخص در طول زمان در نمودار زیر قابل مشاهده است.
فایل تصویری موسسه ملک پور در رابطه با مهاجرت به سوئیس
فایل صوتی موسسه ملک پور در رابطه با مهاجرت به سوئیس
پیشنهاد ویژه
9 روش وجود دارد تا بتوانید اقامت کانادا، یکی از بهترین کشور های دنیا را اخذ کنید. در لینک زیر می توانید راه های مهاجرت به کانادا را بررسی کنید.
مهاجرت به سوئیس از طریق تحصیل
با توجه به نظام آموزشی ارزشمند کشور سوئیس و هزینه های پایین تحصیل در این کشور، مهاجرت به سوئیس از طریق تحصیل یکی از روش های آسان و مورد تقاضا برای مهاجرت می باشد. نظام آموزشی در این کشور بولونیایی است. آموزش رایگان برای شهروندان سوئیس 9 ساله و اجباری است. زبان آموزشی در این کشور چندگانه است و شامل آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و رومانیایی است. در مدارس و دانشگاه های خصوصی و بین المللی زبان آموزشی انگلیسی است.
این مطلب را از دست ندهید!
در رابطه با مهاجرت تحصیلی یکی از موارد بسیار مهم هزینه های تحصیل است. اگر بخواهیم به طور مثال هزینه تحصیل در سوئیس را با تحصیل در آلمان مقایسه کنیم، می توان گفت هزینه های کشور سوئیس بسیار بیشتر است این در حالیست که در آلمان هزینه تحصیل تقریبا رایگان است.
مهاجرت به سوئیس از طریق سرمایه گذاری
مهاجرت و اقامت سوئیس از طریق سرمایه گذاری در سوئیس امکان پذیر می باشد. مهاجرت به سوئیس به روش سرمایه گذاری مزایایی از قبیل، سفر بدون ویزا در کل اروپا، مقصد ایده آل برای بازنشستگان و خانواده های ثروتمند، فرصت سرمایه گذاری یا خرید ملک در سوئیس، انتخاب محل کانتون در سوئیس را دارد. متقاضیان مهاجرت به سوئیس از کشورهای غیر از اتحادیه اروپا می توانند اجازه اقامت سوئیس را به دو روش زیر دریافت کنند.
برای سرمایه گذاران، تجار و شرکت ها، تشکیل شرکت در سوئیس جهت اقامت دائم آن ایده آل است در حالی که مالیات بر ارزش افزوده سوئیس برای افراد ثروتمند یا بازنشستگان مناسب تر است. یک تبعه خارجی در سوئیس به منظور مهاجرت به سوئیس و اخذ اقامت باید با ایجاد یک شرکت، تولید شغل و فرصتهای اقتصادی برای شهروندان محلی سوئیس داشته که در نتیجه به توسعه اقتصادی سوئیس کمک کند. رایجترین اشکال ثبت شرکت در سوئیس شامل، با مسئولیت محدود و سهام خاص است. کانتون زوگ به دلیل مالیات پایین آن مطلوب ترین گزینه برای مهاجرت و ثبت شرکت در سوئیس است.
روش دیگری برای اخذ اقامت سوئیس وجود دارد که با نام های اقامت خودحمایتی سوئیس یا اقامت تمکن مالی سوئیس یا اقامت در سوئیس با پرداخت مالیات نیز شناخته می شود. اجازه اقامت در سوئیس با پرداخت مالیات بر هزینه سالیانه که مبلغ حداقل 150،000 فرانک سوئیس (حدود 170،000 دلار آمریکا) یا بیشتر، بسته به کانتون انتخاب شده در سوئیس (به استثنای زوریخ) امکان پذیر می باشد. این مبلغ ممکن است به 1 میلیون فرانک سوئیس یا بیشتر، بسته به کانتون انتخاب شده برسد. مهاجرت به سوئیس و کسب اقامت سوئیس برای افراد تحت دسته های مختلف بازنشستگان، افراد ثروتمند و یا تاجران است. کل پروسه اخذ مهاجرت به سوئیس از طریق سرمایه گذاری، 3 تا 4 ماه طول می کشد و الزامات آن این است که هیچ گونه شغلی در سوئیس نداشته باشید و در 10 سال اخیر اقامت این کشور را نداشته باشید. محدوده سنی نیز بین 18 تا 55 سال می باشد.
فایل تصویری موسسه ملک پور در رابطه با مهاجرت به سوئیس
فایل صوتی موسسه ملک پور در رابطه با مهاجرت به سوئیس
اقامت سوئیس از طریق ازدواج
مهاجرت به سوئیس از طریق ازدواج روشی آسان در مهاجرت محسوب می شود. فردی که با یک شهروند سوئیسی ازدواج کرده است پس از 3 الی 5 سال اقامت در سوئیس بدون نیاز به آزمون زبان درصورت داشتن شرایط نام برده شده در زیر می تواند درخواست پاسپورت سوئیس را داشته باشد.
حداقل سن ازدواج برای مهاجرت به سوئیس 18 سال می باشد و لازم است هر دو طرف مجرد باشند. ازدواج باید در حضور مامور مهاجرت در شهرداری و یا اداره مهاجرت صورت پذیرد. الحاق به خانواده و مهاجرت به سوئیس از طریق ویزای پیوست نیز شرایط خاص خود را دارد و فرد تبعه سوئیس باید برای همسر خود تقاضای الحاق به خانواده داشته باشد. فرد باید شغل و درآمد کافی داشته تا بتواند علاوه بر هزینه زندگی خود، زندگی همسر و فرزند زیر 18 سال خود را نیز تامین نماید.
مهاجرت به سوئیس و اخذ تابعیت از طریق تولد
برای مهاجرت به سوئیس و اخذ تابعیت این کشور از طریق تولد، باید بدانیم که دو قانون کلی خاک و خون وجود دارد. بر طبق قانون خاک، به محض تولد کودک در خاک کشور، پاسپورت آن کشور را دریافت می نماید. در قانون خون، تابعیت کودک مرتبط با تابعیت والدین وی می باشد. مهاجرت به سوئیس از طریق تولد بر اساس قانون خون امکان پذیر است و برخلاف آمریکا، سوئیس برای متولد شدن کودکان در خاک خود تابعیت اهدا نمی کند. یک کودک به طور خودکار سوئیسی است اگر حداقل یکی از والدین آن سوئیسی باشند. کودک زن مجرد سوئیسی نیز، سوئیسی است. اگر پدر مجرد سوئیسی باشد و مادر یک خارجی، کودک میتواند شهروندی سوئیس را داشته باشد تا زمانی که پدر فرزند قبل از سن قانونی وی اعلام کند پدر وی می باشد. ذکر این نکته ضروری است که مهاجرت به سوئیس و اخذ پاسپورت این کشور از طریق تولد کودک برای والدین امکان پذیر نمی باشد.
این مطلب را از دست ندهید!
مهاجرت به سوئیس از طریق پناهندگی
پناهندگی روشی پر خطر و غیرقانونی است. بر طبق کنوانسیون پناهندگی در ژنو، پناهنده شخصی است که به دلایل سیاسی، مذهبی، فکری، اجتماعی از کشور خود خارج شده و بیم این دارد در صورت برگشت به کشورش مورد خشونت قرار گرفته و جان وی در خطر باشد. با توجه به شرایط ایده آل زندگی در سوئیس از نظر رفاه اجتماعی و امنیت زندگی متقاضیان زیادی خواهان پناهندگی در سوئیس می باشند. شرایط جنگ و ناامن کشورهای مختلف در سال های اخیر موجب گردیده سیل عظیمی پناهنده وارد کشورهای اروپایی گردند و فرصت رسیدگی به درخواست ها طولانی گردد. پناهندگان تا تعیین تکلیف وضعیت خود اجازه خروج از محدوده مورد نظر را نداشته و در صورت خروج تا 10 سال اجازه برگشت به اروپا را ندارند.