پناهندگی در اسپانیا و بررسی شرایط آن
پناهندگی در اسپانیا، مهاجرت به اسپانیا از طریق پناهندگی و اخذ اقامت و تابعیت از طریق پناهندگی در اسپانیا در این مقاله مورد بحث و تحلیل علمی قرار می گیرد. آیا پناهندگی روش مناسبی برای مهاجرت می باشد؟ پناهنده در اسپانیا چه حقوقی دارد؟ پناهندگی در اسپانیا چه خطراتی می تواند به همراه داشته باشد؟ امید است که این مقاله به اساسی ترین سوالات و مسائل پیرامون پناهندگی در اسپانیا پاسخ دهد. کشور اسپانیا مقصد جذابی برای بسیاری از افراد جویای زندگی در کشوری با امکانات و اختیارات حوزه شینگن و هم چنین اتحادیه اروپا به نظر می رسد. با توجه به سرد بودن بیشتر کشورهای حوزه شینگن و اتحادیه اروپا، اسپانیا از جمله کشورهایی در اروپا می باشد که آب و هوایی معتدل دارد. موسسه ملک پور سعی کرده تا در این نوشتار با بررسی مهم ترین نکات، پاسخ گوی ابهامات شما خوانندگان گرامی باشد. لازم به ذکر است با توجه به ریسک های بی شمار پناهندگی، مؤسسه مشاوره ای ملک پور به هیچ عنوان در خصوص پناهندگی در اسپانیا و سایر کشورهای جهان اقدامی ندارد و حتی مشاوره ای هم ارائه نمی دهد. این مقاله صرفاً برای آشنایی شما عزیزان با مبحث پناهندگی در اسپانیا و افزایش اطلاعات عمومی شما در این زمینه می باشد.
عناوینی که در این مقاله بررسی شده است:
پناهندگی در اسپانیا و شرایط عمومی
کشور اسپانیا بزرگ ترین کشور در جنوب اروپا، دومین کشور بزرگ اروپای غربی و اتحادیه اروپا و چهارمین کشور بزرگ قاره اروپا می باشد. اسپانیا در لیست پرجمعیت ترین کشورهای کل اروپا (ششمین) و اتحادیه اروپا (پنجمین) قرار دارد. با وجود داشتن مردمانی خون گرم و تاریخ و فرهنگی غنی، شاید پناهندگی در اسپانیا روش خوبی برای ورود به این کشور زیبا و بی نظیر به نظر بیاید. ولی برای قضاوتی درست و انتخابی عاقلانه، اول باید مسائل پیرامون این موضوع کمی بیشتر مطالعه شود. با توجه به اینکه تعداد افراد پناهنجو هر ساله رو به افزایش بوده، پناهندگی در اسپانیا نیز به معضلی تبدیل شده است و دولت اسپانیا برای مدیریت این بحران پناهندگان کمتری می پذیرد. مردم در اکثر موارد پناهندگان را سربار جامعه می دانند و دید خوبی نسبت به آن ها ندارند. در ادامه مباحث به جزئیات بیشتری خواهیم پرداخت.
فایل تصویری موسسه ملک پور در باب پناهندگی
فایل صوتی موسسه ملک پور در باب پناهندگی
پناهندگی در اسپانیا و کنوانسیون ژنو
بعد از جنگ جهانی دوم دنیا به سمتی رفت که جهان را نیازمند صلح و آرامش می دانست. کشورها باید از افرادی که در جنگ لطمات جبران ناپذیری دیدند حمایت کنند. از آن جایی که انسان ها حق انتخاب کردن دارند، در نهایت باید از آزادی اظهار کردن افراد حمایت شود. کنوانسیون 1351 پناهندگی که در شهر ژنو به تصویب رسید، اولین سند بین المللی در عرصه پناهندگی محسوب می شود. اصل اولیه موجود در این کنوانسیون بسیار مهم می باشد: هیچ کشوری حق ندارد بعد از اعطای پناهندگی به یک پناهجو او را به کشورش برگرداند. تاکنون 145 کشور به این کنوانسیون پیوسته اند. کشور اسپانیا در سال 1952 عضو این کنوانسیون شد.
هم چنین طبق معاهده دوبلین که مورد پذیرش تمامی کشورها می باشد، شخص پناهجو باید در اولین کشوری که ورود می کند درخواست پناهندگی بدهد. البته استثنا هم وجود دارد: اگر شخصی بتواند ثابت کند بیش از 6 ماه در کشوری اقامت داشته است می تواند همان جا درخواست پناهندگی خود را بدهد. گرچه در باب پناهندگی در اسپانیا باید شرایط فرد پناهجو هم مورد بررسی قرار گیرد و نمی توان این گونه موارد را به همه افراد تعمیم داد.
پناهندگی در اسپانیا و خطرات آن
در این بخش به وضوح خواهید دید پناهندگی در اسپانیا می تواند چه عواقبی داشته باشد و شما را گرفتار چه مشکلاتی می کند. به طور کلی، خطر در تمامی مراحل پناهندگی در کمین شما خواهد بود. طبق آخرین آمار ثبت شده، در سال 2018 کشور اسپانیا 54 هزار درخواست پناهندگی دریافت کرد و یکی از 5 کشور اروپایی با بیش ترین تعداد درخواست های پناهندگی بوده است. ولی در مقایسه با کشورهای دیگر که همین تعداد درخواست را داشتند، تعداد بسیار کمتری را پذیرفت. در سال 2018، فقط 12 هزار درخواست پذیرفته شد و تنها 1 نفر از 4 پناهجو توانستند در اسپانیا پناهنده شوند.
کسانی که به فکر پناهندگی در اسپانیا هستند، همیشه به دنبال بهبود شرایط زندگی خود و خانوادشان می باشند، اما اکثراً از مشقت های پیش روی خود بی خبر هستند. گذشته از امکان عدم حصول نتیجه و اتلاف وقت، افراد از همان لحظه ای که برای پناهندگی در اسپانیا اقدام می کنند، همواره در معرض خطرات گوناگون قرار دارند. از قاچاقچیان انسان و افراد سودجو گرفته تا شرایط نامناسب پناهجویان در کمپ ها که می تواند صدمات جانی و مالی جبران ناپذیری را به آنان وارد کند. پناهجویان و پناهندگان معمولاً برای گذراندن امورات زندگی دست به کار سیاه هم می زنند که نتایج مطلوبی به همراه ندارد.
پناهندگی در اسپانیا و کیس های پناهندگی در اسپانیا
در سال 1967 پروتکلی به کنوانسیون ژنو الحالق شد که موضوع مندرج در ماده یک این کنوانسیون را توسیع داد. ماده یک کنوانسیون ژنو پناهنده را این گونه تعریف می کند: کسی که به واسطه دین، عقاید سیاسی، نژاد، رنگ پوست، ملیت و یا عضویت در گروه های اجتماعی و سیاسی بیم آن می رود که مورد اذیت و آزار و شکنجه قرار بگیرد. خطر هم لزوماً بالفعل نمی باشد و می تواند بالقوه باشد. به طور کلی با توجه به شرایط افراد پناهجو، کیس های پناهندگی در اسپانیا شامل سه بخش اصلی سیاسی، دینی و اجتماعی می باشند:
اما توجه داشته باشید که افرادی هم مشمول کنوانسیون ژنو نمی شوند:
از آن جایی که روش پناهندگی در اسپانیا با شرایط اکثر افراد همخوانی ندارد، می تواند مهاجرتی غیر قانونی تلقی شود. مشاورین ما هیچ گاه چنین روش پر ریسکی را تأیید نخواهند کرد. این مطالب توسط موسسه ملک پور جمع آوری شده و هرگونه کپی برداری از آن بدون ذکر منبع غیرقانونی می باشد.
پناهندگی در اسپانیا و مراحل آن
فرد پناهجو در اسپانیا باید درخواست رسمی خود را به مقامات ذیصلاح بدهد و از او مصاحبه ای گرفته می شود. دو راه اصلی برای درخواست پناهندگی در اسپانیا وجود دارد:
در صورتی که پناهجو خارج از خاک اسپانیا باشد، باید درخواست خود را به مرجع کنترل مرزی بدهد. اگر در اسپانیا باشد، فرد باید در عرض 1 ماه از ورودش به کشور اسپانیا به مقامات ذیصلاحی مانند اداره پناهندگی، هر دفتر خارجی، مرکز بازداشت برای خارجیان یا ایستگاه پلیس مراجعه کرده و درخواست پناهندگی خود را اعلام کند. دقت بفرمایید که در حال حاضر درخواست پناهندگی در اسپانیا نمی تواند از طریق سفارتخانه ها یا نمایندگی های کنسولگری خارج از قلمرو اسپانیا داده شود. به طور کلی دو رویه متفاوت برای بررسی درخواست های پناهندگی در نظر گرفته شده است:
در رویه عادی، اشخاص پناهجو در خاک اسپانیا هستند و درخواست خود را به اداره پناهندگی که یک مقام وابسته به وزارت کشور است می دهند. طی 1 ماه این اداره تصمیم خود را مبنی بر رد یا پذیرش پناهجو می گیرد. طبق قوانین اسپانیا، اگر خبری به فرد داده نشود به این معنی می باشد که درخواست او پذیرفته شده است. اگر درخواستش پذیرفته نشود پناهجو می تواند درخواست تجدید نظر بدهد. در صورتی که پذیرفته شد، وزارت کشور 6 ماه به بررسی پرونده و مدارک پناهجو اختصاص می دهد که البته پروسه آن در عمل بسته به اینکه در کدام شهر اسپانیا درخواست داده باشد طولانی تر می شود.
در رویه فوری، پناهجویان خارج از خاک اسپانیا یا در مرکز بازداشت برای خارجیان می باشند. اداره پناهندگی می بایست ظرف 72 ساعت نتیجه اولیه مبنی بر رد یا پذیرش را به پناهجویان خارج از کشور و طی 4 روز به مرکز بازداشت خارجیان اعلام کند. در صورت قبولی، وزارت کشور موظف است 3 ماهه مدارک فرد را بررسی کند و تصمیم نهایی خود را بگیرد. کسی که درخواست پناهندگی در اسپانیا می دهد و با پناهندگی او موافقت می شود معمولاً بعد از 3 سال پاسپورت اسپانیا را دریافت می کند. با توجه به پیچیدگی های خاص پناهندگی در اسپانیا، در این بخش بیشتر هدفمان اشاره به کلیات مراحل پناهندگی در اسپانیا بوده است.
پناهندگی در اسپانیا و روش های جایگزین
پناهنده در هر کشوری از جمله اسپانیا حق و حقوقی دارد. علاوه بر اینکه به او سند سفری داده می شود تا اجازه سفر به کشورهای دیگر را داشته باشد، پناهنده در اسپانیا از دولت حقوق دریافت کرده و می تواند در این کشور زندگی، تحصیل و کار کند. ما در این قسمت می خواهیم شما را با روش های امن و بهتری آشنا کنیم که در نهایت باعث حصول امتیازات مشابه برای شما می شود و شما هم چنان می توانید از حقوق شهروندی اسپانیا برخوردار شوید:
سلام من میخوام به اسپانیا مهاجرت کنم برای فوتبال چطور مهاجرت کنم آیا میشه پناهنده بشم
سلام و ارادت
موسسه ملکپور هیچگونه خدماتی در زمینه پناهندگی ندارد.
سلام خدمت شما من یک جوان 16 ساله هستم که دو سال است از ایران به علت مشکلات زیادی خارج شده ام و در حال حاظر در شهر پورتلند در امریکا هستم اما چون برخورد انها با ایرانی ها در دادن کار و مدارک مورد نیاز از جمله بیمه و اقامت… بسیار سخت است میخواهم به اسپانیا مهاجرت کنم میخواستم بدونم سرمایه لازم برای راه انداختن یک زندگی کامل و تحصیل در اسپانیا و گرفتن اقامت و از جمله این موارد به چقد پول نیاز دارم با سپاس از شما
با سلام دوست عزیز شما می توانید برای مدارس این کشور اقدام نمایید که تمامی مدارس هزینه یکسانی نخواهند داشت همچنین باید بتوانید هزینه های زندگی خود را نیز تامین کنید که بهتر است شرایط کامل خود را با کارشناسان بررسی نمایید.
درود بر شما
خواستم خدمتتون عرض کنم بنده ۳ ماه است از طریق ویزای کار به اسپانیا آمده ام و چندروز دیگر مهلت ویزام تمام میشود باید برگردم امکانش هست بفرمائید بهترین راه ممکن برای اقامت در اسپانیا برای بنده چه راهی است چون دیگر کار ما هم تمام شده است سپاس
با سلام و عرض ادب
متقاضی گرامی برای انکه بتوانیم شما را راهنمایی کنیم پیشنهاد می گردد شرایط خود را به صورت تکمیل تری اعلام نمایید.
با عرض سلام،
من يك مهاجر تنها هستم كه به سوئد امده ام و سه سال ميشود كه در اينجا زندگي ميكنم و حالا بعد سه سال ترك خاك گرفته ام. ميخواستم ببينم وضعيت قبولي در اسپانيا چطور است چون ميخواهم به اسپانيا بيايم.
با سلام و عرض ادب و احترام به جهت آنکه توضیح مسائل حقوقی در این بخش امری دشوار میباشد و ممکن است باعث سوء تفاهم گردد و برای مشاوره بهتر ممکن است لازم باشد به سوالات مشاور پاسخ دهید و این بطور همزمان تنها در مشاوره تلفنی امکانپذیر خواهد بود، برای آنکه بتوانیم خدمت شما پاسخ درست ارائه نماییم و پاسخگوی تعداد کثیر ایمیل های ارسال شده از عزیزانی که به ما لطف دارند با سرعت بیشتری باشیم، خواهشمندیم با دفاتر ما از طریق شماره ۴۹۱۹۶۰۰۰ (۰۲۱) ارتباط بگیرید.
سلام من آقا و 28 ساله هستم
متاهل و دارای دو فرزند 5و1 ساله هستم
قصد داریم در قالب یک تور مسافرتی به اسپانیا سفر کنیم و آنجا درخواست پناهندگی بدهیم آیا امکان این وجود دارد که با این روش درخواست ما را مورد بررسی قرار دهند?
با سلام و احترام. بزرگوار در خصوص پناهندگی خدماتی ارایه نمیشود. همچنین برای پاسخ گویی به این سوالات نیاز به اطلاعات جامع تری است. اگر قصد دارید با خانواده از طرق قانونی مهاجرت کنید، پیشنهاد میکنیم با دفاتر ما از طریق شماره 021.49196000 تماس حاصل فرمایید.
سلام بنده پسر هستم مجرد ۲۸ ساله دو سال پیش رفتم ترکیه آسام ثبت نام کردم به دلایلی برگشتم ایران الان قصد مهاجرت به اسپانیا دارم میتونین راهنماییم کنید که باید چیکار کنم ممنون میشم میخوام از راه قانونی برم
با سلام و عرض ادب. شرایط شما (میزان تحصیلات، مدرک زبان و …) باید مورد بررسی قرار گیرد. در صورت داشتن شرایط لازم می توانید برای تحصیل در این کشور اقدام کنید. پیشنهاد می کنیم در این خصوص با دفاتر ما ارتباط بگیرید.
سلام
من خانم ۳۱ ساله و مجرد هستم و به مدت ۲ سال و شش ماه در آلمان درخواست پناهندگی دادم که رد شده و نگاتیو اولم اومده و حالا به گفته وکیلم باید ی یکی دوسال دیگه هم منتظر باشیم ببینیم دولدونگ میشم یا آبشیبونگ !در حال حاضر حتی کار نظافت هم بهم نمیدن درحالیکه من لیسانس نرمافزارم. دیگه تحمل این شرایط زندگی رو ندارمـ در یک دهات دورافتاده هستم که تا اولین مارکت ۴ کیلومتر راهه و … میخوام بیام اسپانیا
ولی نمیدونم که قانون دوبلین شامل حالم میشه یا نه و اینکه هزینه چقدر هست؟
ممنون از راهنماییتون
از طرح سوال حقوقی شما دوست عزیز خیلی سپاس گزاریم لطف فرمودید و ما را قابل دانستید پاسخ سوال شما به سه طریق ممکن است منتشر گردد
۱-از طریق کانال تلگرام و به صورت فایل صوتی
۲-در بخش فایل صوتی وبسایت ما
۳-از طریق متن نوشتاری و در همین جا
باز هم از اینکه ما را برای مشاوره انتخاب نموده اید سپاس گزاریم
از طرح سوال حقوقی شما دوست عزیز خیلی سپاس گزاریم لطف فرمودید و ما را قابل دانستید پاسخ سوال شما به سه طریق ممکن است منتشر گردد
۱-از طریق کانال تلگرام و به صورت فایل صوتی
https://t.me/joinchat/AAAAADuuKeznpNM7t6fyVQ
۲-در بخش فایل صوتی وبسایت ما
https://goo.gl/YSG82A
۳-از طریق متن نوشتاری و در همین جا
باز هم از اینکه ما را برای مشاوره انتخاب نموده اید سپاس گزاریم