پناهندگی مجارستان و بررسی شرایط آن
پناهندگی مجارستان به عنوان یکی از راه های مهاجرتی و البته پر خطر ترین راه مهاجرت به کشور مجارستان است و هیچ وقت توسط موسسه مهاجرتی ملک پور پیشنهاد نمی شود. پیشنهاد می کنیم راه های جایگزین را امتحان کنید که عبارتند از:
- کار در مجارستان
- تحصیل در مجارستان
- سرمایه گذاری در مجارستان و…
شرایط پناهندگی در مجارستان به کیفیت بینالمللی و داخلی وابسته است و معمولاً بر اساس کنوانسیون ژنو (1951) و پروتکل نیویورک (1967) تعیین میشود. در مجارستان، پناهندگی به افرادی اعطا میشود که در کشور مبدأ خود به دلیل نشان دادن نژاد، مذهب، ملیت، عضو بودن در یک گروه اجتماعی خاص یا عقاید سیاسی تحت تعقیب باشند و نتوانند به کشور خود بازگردند.
شرایط پناهندگی شامل نیاز به شناسایی، ارائه اسناد معتبر و مراحل قانونی مشخص است. اسناد مورد نیاز شامل مدارکی مانند شناسنامه، گذرنامه و مدارک مربوط به درخواست پناهندگی می باشند.
این مقاله توسط کارشناسان موسسه مهاجرتی ملک پور نگاشته شده است. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص راه های دیگر مهاجرت به مجارستان، می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید و مشاوره اولیه ی رایگان دریافت نمایید.
کیس های پناهندگی مجارستان
کیس های پناهندگی در مجارستان شامل کیس سیاسی، کیس مذهبی، کیس اجتماعی، ازار و اذیت قومی و…
خطرات پناهندگی مجارستان
اقامت طولانی مدت در کمپها، شرایط نامناسب زندگی در مراکز پذیرش و محدودیت در دسترسی به وکلای مهاجرتی و…
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
قوانین پناهندگی در مجارستان
قانون پناهندگی در مجارستان، تحت تأثیر قوانین داخلی و مقررات اتحادیه اروپا قرار دارد و به شدت از سیاستهای ملی محافظهکارانه و محدودکننده در برابر پناهندگان و مهاجران پیروی میکند. این قوانین بارها تغییر کرده اند تا کنترل شدید بر روند پناهندگی اعمال شود.
درخواستهای پناهندگی باید به صورت رسمی از طریق مراکز پذیرش در مرزها یا داخل کشور ثبت شوند. ورود به مجارستان از طریق مناطق مرزی محدود شده و تعداد زیادی از آنها در مناطق ترانزیتی نگهداری میشوند. پس از ثبت درخواست، مصاحبهای اولیه انجام میشود که در آن دلایل پناهندگی و شواهد مورد بررسی قرار میگیرد.
مجارستان به دلیل سیاستهای سختگیرانه، از جمله مواردی که در مناطق ترانزیتی و محدودیتهای دسترسی به روند پناهندگی دارد، با انتقادات شدید بینالمللی قرار گرفته است. سازمانهای حقوق بشر و اتحادیه اروپا بارها به نقض حقوق پناهندگان در مجارستان اعتراض کردهاند.
ویدئو و پادکست موسسه ملک پور درباره مصیبتهای پناهندگی
ویدئو و پادکست موسسه ملک پور درباره پناهندگی
شرایط پناهندگی مجارستان
شرایط پناهندگی در مجارستان به کیفیت بینالمللی و داخلی وابسته است و معمولاً بر اساس کنوانسیون ژنو (1951) و پروتکل نیویورک (1967) تعیین میشود.
در مجارستان، پناهندگی به افراد اعطا میشود که در کشور مبدأ خود را به دلیل نشان دادن نژاد، مذهب، ملیت، عضو بودن در یک گروه اجتماعی خاص، یا عقاید سیاسی تحت تعقیب باشند و نتوانند به کشور خود بازگردند.
مجارستان عضو اتحادیه اروپا و در محدوده شنگن است. عضویت در اتحادیه اروپا که یک پیمان سیاسی و اقتصادی است که باعث می شود،کشور های عضو آن همکاری های سیاسی و اقتصادی را با دیگر کشورها به آسانی انجام دهند.
به واسطه حضور در حوزه شنگن، اشخاص تبعه آن می توانند به 26 کشور در این حوزه بدون اخذ روادید سفر کنند. این موضوع کمک شایانی به رشد و شکوفایی کشورهایی همچون مجارستان می کند چرا که افراد دارای پاسپورت مجارستان برای بیزنس، تحصیل و… با دیگر کشورهای پیشرفته اروپا رفت و آمد بسیار راحتی دارند.
کیس های پناهندگی مجارستان
طبق کنوانسیون ژنو پناهجو به فردی اطلاق می گردد که به واسطه دین، ملیت، عضویت در گروه های اجتماعی، نژاد و عقاید سیاسی بیم آن رود که مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار گیرد. اثبات این که فرد دارای شرایط پناهندگی است یا خیر به عهده پناهجو می باشد. در زیر برخی از انواع کیس های پناهندگی را خواهیم گفت.
پناهندگی مجارستان و کنوانسیون ژنو
پناهندگی مجارستان تحت تاثیر پذیرش کنوانسیون ژنو است ولی این کشور در اجرای آن سهل انگاری کرده و گاها از آن را اجرا نمی کند. بعد از جنگ جهانی دوم در سال 1951 کنوانسیون پناهندگی در شهر ژنو تصویب شد که این اولین سند بین المللی در زمینه پناهندگی است.
15 سال بعد پروتکلی در این سند اعمال شد که به موجب آن پناهنده به کسی اطلاق می گردد که به واسطه عقاید سیاسی، دین، نژاد، ملیت یا عضویت در گروه های اجتماعی مختلف؛ بیم آن رود که مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار گیرد.
در ابتدا به کسی که می خواهد در خواست دهد و این شرایط را دارا باشد پناهجو گویند و زمانی که درخواست وی پذیرفته شد، شخص را پناهنده می نامند.
اصل اول موجود در این کنواسیون عدم استرداد شخص پناهنده به کشور خودش است. این بدان معنی است که هیچ کشوری حق ندارد بعد از اعطای پناهندگی به فرد، او را به کشور خودش بر گرداند. از این حیث دانمارک اولین کشوری بود که این اصل را به امضا رسانید. یکی از قوانین مشهور و پرکاربرد در زمینه پناهندگی، قانون دوبلین می باشد.
به موجب این قانون افرادی که می خواهند درخواست پناهندگی بدهند، باید به اولین کشور امن که رسیدند درخواست خود را بدهند. در غیر این صورت اگر به واسطه انگشت نگاری سابقه سفر قبلی شخص به دیگر کشورها مشخص شود، به کشور قبلی که از آن آمده است برگردانده می شود تا روند درخواست پناهندگی در آن کشور دنبال شود.
اما چه کسانی شامل قوانین پناهندگی نمی شوند؟ افرادی که مرتکب نسل کشی و جنایت جنگی شده باشند و افرادی که تظاهر به داشتن شرایط پناهندگی می کنند، نمی توانند در کشورهای دیگر پناهنده شوند.
خطرات پناهندگی مجارستان
پناهندگی مجارستان همواره راهی غیر اصولی و غیر قابل پیشنهاد بوده چرا که افراد به واسطه پناهندگی در کشور مقصد، از دیار و کاشانه خود خارج می شوند و به قصد زندگی بهتر در مسیر آن گام بر می دارند. تعداد بسیاری از این افراد به واسطه کیس های ساختگی و دروغ توسط قاچاقچیان، جان و مال خود را در این مسیر پر ریسک و پر خطر به مخاطره می اندازند و خود و خانوادشان را به دست سوداگران این راه می سپارند.
این افراد هیچ آگاهی نسبت به این موضوع و این که چه چیزی در انتظار آن ها است، ندارند. اصولا در صد زیادی از افراد، شرایط پناهندگی مجارستان را ندارند و فقط به علت عدم آگاهی از راه های قانونی در دام افراد سودجو می افتند. بسیارند افرادی که به امید زندگی بهتر در این مسیر حرکت کردند ولی هیچ وقت به مقصد نرسیدند.
در این راه خطرات غیر قابل انکاری وجود دارد، چراکه افراد از مرزهای زمینی و به طور غیر قانونی وارد کشورها می شوند و گرفتار ماموران مرزبانی می شوند. در این صورت با افراد همانند مجرمین و ناقضین قوانین برخورد خواهد شد و در زندان ها و بازداشتگاه ها، شبانه روز خود را سپری می کنند.
مراحل ارائه درخواست پناهندگی مجارستان
علی رغم این که مجارستان کنوانسیون های موجود را پذیرفته ولی به آن پایبند نیست و آن را اجرا نمی کند. این بدان معنی است که افراد برای پناهندگی مجارستان با مشکل مواجه خواهند شد. در مورد رسیدگی به پرونده پناهجویانی که در بازداشتگاه ها، زندان ها و یا کمپ ها نگهداری می شوند طبق اولویت بندی صورت می گیرد.
به موجب تصمیمات اتخاذ شده، پناهجویانی که در خواست آن ها رد شده بلافاصله اخراج می شوند و برای آن ها ممنوعیت ورود و خروج 1 یا 2 ساله صادر می شود. این ممنوعیت در سیستم اطلاعاتی شنگن وارد می شود و مانع از ورود شخص به محدوده شنگن به صورت قانونی نیز خواهد شد.
طبق دستورالعمل ها، رسیدگی به پرونده های پناهندگی مجارستان، 60 روز به طول می انجامد ولی در عمل این زمان بین 3 تا 6 ماه خواهد بود و البته هستند کسانی که 4 سال منتظر جواب باشند.
معمولا اگر مترجم در دسترس باشد بلافاصله مصاحبه انجام می گیرد ولی این نکته وجود دارد که مترجم ها گاهی اوقات به دلیل عدم تسلط کافی به زبان پناهجو، برداشت های غلط و سلیقه ای از صحبت های شخص را دارند و این باعث تاثیر گذاری در جواب پرونده خواهد شد.
مراحل در خواست پناهندگی در اداره مهاجرت و پناهندگی مجارستان به شرح زیر می باشد.
ویدئو و پادکست موسسه ملک پور درباره مهاجرت به مجارستان
روش های جایگزین پناهندگی مجارستان
پناهندگی مجارستان به عنوان پر خطر ترین راه مهاجرتی است و هیچ گاه توصیه نمی شود. در عین حال وقتی می توان با توجه به شرایط و توانایی های فردی جهت مهاجرت اقدام نمود دیگر چه نیازی به راه های پر پیچ و خم و خطرناک است. در ادامه روش های جایگزین پناهندگی برای مهاجرت به مجارستان معرفی شده است.
سوالات متداول در رابطه با پناهندگی در کشور مجارستان
چگونه در مجارستان پناهندگی بگیریم؟
اگر خارج از مجارستان هستید، ابتدا باید به سفارت مجارستان در بلگراد (صربستان) یا کیف (اوکراین)، اعلامیه قصد ارسال کنید. برای این کار باید از سفارت مربوطه وقت بگیرید. ممکن است برای مصاحبه به سفارت احضار شوید.
آمار پناهندگان مجارستان چقدر است؟
آمار پناهندگان مجارستان برای سال 2022، 35,370.00 بوده است که نسبت به سال 2021 افزایش 523.15 درصدی را نشان می دهد. آمار پناهندگان مجارستان برای سال 2021، 5،676.00 بوده است که کاهش 2.77 درصدی نسبت به سال 2020 دارد.
چه کسانی می توانند درخواست پناهندگی بدهند؟
درخواست پناهندگی به افرادی داده میشود که به دلایلی چون ترس از آزار و اذیت، جنگ یا خشونت در کشور خود نمیتوانند به آنجا بازگردند و به دنبال حمایت بینالمللی هستند.
قوانین جدید مهاجرت به مجارستان چیست؟
از اول ژانویه ۲۰۲۵، متقاضیان اجازه اقامت دائم، باید آزمون تاریخ و فرهنگ مجارستان را که به زبان مجارستانی برگزار میشود، بگذرانند. این آزمون میتواند مانع بیشتری برای اتباع خارجی باشد که به دنبال اقامت طولانیمدت در مجارستان هستند.
سلام
چه راه هایی بجز پناهندگی برای مجارستان میشه درخواست اقامت کرد؟ خرید ملک مجارستان بعد از چند سال به ما اقامت میده
سلام
کسی ک قبلا با پناهندگی تونسته پاسپورت بگیره میتونه برای پاس انگلیس اقدام کنه؟
سلام و عرض ادب
شرایط شما باید به صورت دقیق بررسی شود. لطفا با شماره 02149196000 تماس بگیرید تا مشاورین شما رو راهنمایی کنند.
سلام دوست عزیز
در خرید ملک مجارستان از ابتدا اقامت دائم دریافت می کنید و سال هشتم می تونید درخواست پاسپورت دهید.
سلام
چه راه هایی بجز پناهندگی برای مجارستان میشه درخواست اقامت کرد؟
سلام دوست عزیز
روش تحصیلی و خرید ملک از راه های مناسب برای اخذ اقامت مجارستان می باشد.
سلام
اگر مدارک کافی داشته باشیم شما میتونید راهنمایی کنید برای پناهندگی کدام کشور اقدام کنیم؟
ممنون
سلام و عرض ادب
ما روش پناهندگی را به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم.
من یک بار سابقه پناهندگی ناموفق دارم میخواستم بدونم اگه دوباره اقدام کنم ممکنه بازم دیپورت بشم؟
دوست عزیز
پناهندگی روش غیر قانونی هست و ما خدماتی در این خصوص نداریم.
ایا پناهندگی منجر به اقامت میشود؟
سلام و ارادت
موسسه ملکپور هیچگونه خدماتی در زمینه پناهندگی ندارد.
سلام و عرض ادب
برای تحصیل در کشور مجارستان میخواستم بپرسم که من با 35 سال سن و فوق لیسانس میتونم شانس ویزا شدن داشته باشم؟
سلام دوست عزیز
ریسک ویزا برای شما با توجه به سن بالا خواهد بود.
درود و خسته نباشید
میخواستم بدونم که در چه صورت در پناهندگی مجارستان امکان الحاق به خانواده وجود دارد؟
سلام ممنون از مقاله ی خوبتون
تصمیم داشتم از طریق ویزای توریستی برای پناهدگی مجارستان اقدام کنم اما با توجه به مطالب نظرم عوض شد وقتی از طریق روش های مطمئن تر میشه اقدام کرد پناهدگی گزینه ی خوبی نیست پس
چگونه میتونم با کارشناسان برای اقدام مشاوره داشته باشم؟
سلام و ارادت
دوست گرامی خوشحالیم که مطالب برای شما مفید واقع شد و قصد دارید از روشهای قانونی برای مهاجرت اقدام کنید.
در خدمتتون هستیم با موسسه ما تماس بگیرید تا مشاورین ما جهت مهاجرت از طرق تحصیل، کار، سرمایه گذاری و روشهای مبتنی بر سرمایه با توجه به شرایطتون راهنماییتون کنند.
سلام
به نظر شما با توجه به شرایط ایران شما روش پناهندگی در کشور مجارستان رو توصیه می کنید؟
ممنون از پاسخگویی تون
سلام دوست عزیز
خیر به هیچ عنوان این روش را توصیه نمی کنیم.
سلام روزتون بخیر
برای مجارستان میشه از راه های مطمئن تر هم اقدام کرد
میشه مثلا با ۵ یا ۶ هزار یورو اونجا تحصیل کرد؟
سلام بله سالی 5 تا 8 هزار یورو میتونید تحصیل کنید
سلام من تقاضای پناهندگی کشور مجارستان رو دادم ولی مردود اعلام شده ایا من میتونم برم کشور اتریش و در کشور اتریش به طور مجدد درخواست پناهندگی بدم
سلام و ارادت
موسسه ملکپور هیچگونه خدماتی در زمینه پناهندگی ندارد.
سلام
آیا در صورتی که با ویزای توریستی در خاک مجارستان اعلام پناهندگی کنیم می توان اقامت این کشور را اخذ کرد؟
با تشکر
سلام و ارادت
موسسه ملکپور هیچگونه خدماتی در زمینه پناهندگی ندارد.
سلام وقت بخیر. آیا میتونم از طریق تغییر دین پناهندگی مجارستان رو دریافت کنم؟
سلام و ارادت
موسسه ملکپور هیچگونه خدماتی در زمینه پناهندگی ندارد.
سلام
آیا در صورت پناهندگی در مجارستان می توان بدون ویزا به کشور اتریش وارد شد؟
با تشکر
سلام و ارادت
موسسه ملکپور هیچگونه خدماتی در زمینه پناهندگی ندارد.
سلام
چرا در مجارستان نمیشه اعلام پناهندگی کرد؟
آبا می توان توریستی رفت مجارستان و در آلمان اعلام پناهندگی کرد؟
با تشکر
سلام و عرض ادب
خیر پناهندگی روش غیر قانونی می باشد.