پاسپورت آلمان
پاسپورت آلمان به عنوان سومین پاسپورت معتبر دنیا در دسته بهترین پاسپورت ها قرار دارد. جالب است بدانید اخذ پاسپوت آلمان نسبت به سایر کشور های اروپایی آسان تر بوده و اجازه سفر به تمامی کشور های حوزه شنگن بدون ویزا را به شخص می دهد. پاسپورت قرمز آلمان به افراد تبعه کشور داده می شود و پناهندگان با توجه به شرایط پناهندگی در آلمان می توانند یکی از انواع پاسپورت های آبی یا خاکستری را دریافت نمایند. هزینه پاسپورت آلمان بین 37 تا 82 یورو است که با تکمیل مدارک و شروط لازم برای اخذ پاسپورت به فرد داده می شود. در ادامه این مقاله به نگارش تیم MIE درباره شرایط گرفتن پاسپورت آلمانی خواهید خواند.
پاسپورت آلمان از طریق تحصیل
با تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری و اقامت موقت در آلمان می توان برای دریافت پاسپورت آلمان اقدام کرد.
پاسپورت آلمان از طریق کار
شخص از دو طریق جاب آفر و ویزای جستجوی کار در آلمان می تواند پس از 5 سال در صورت داشتن شرایط لازم پاسپورت دریافت کند.
پاسپورت آلمان از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری از طریق استارتاپ، ثبت شرکت و کارآفرینی با شرایط خاصی می تواند منجر به گرفتن پاسپورت آلمانی شود.
پاسپورت آلمان از طریق تولد
به صرف تولد در این کشور نمی تواند پاسپورت آلمان را دریافت نماید مگر اینکه پدر یا مادر او آلمانی باشند و تابعیت از طریق ایشان به فرزند منتقل گردد.
پاسپورت آلمان از طریق ازدواج
ازدواج با تبعه آلمانی مستقیما منجر به اخذ پاسپورت نمی شود و پس از سه سال اقامت و با گذشت حداقل 2 سال از زندگی مشترک در کشور آلمان می تواند برای پروسه naturalization درخواست ارائه نماید.
پاسپورت آلمان از طریق پناهندگی
در صورت موافقت درخواست پناهندگی، پس از گذشت چند سال و با شرایطی تابعیت و پاسپورت به شخص پناهجو اعطا خواهد شد.
ویدئـو و پـادکست موسسه MIE در رابطه با راه های اخذ اقامت آلمان
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
انواع پاسپورت آلمانی
پاسپورت کشور آلمان به منزله اخذ شهروندی و تابعیت این کشور می باشد. کشور صنعتی آلمان یکی از مقاصد پر طرفدار جهان برای مهاجرت به آلمان می باشد. افراد زیادی از مسیرهای گوناگون درصدد اخذ اقامت دائم این کشور و به طبع اخذ شهروندی و پاسپورت این کشور هستند. پاسپورت آلمان یکی از پاسپورت های معتبر و از جمله 10 پاسپورت اول دنیاست و متقاضیان با داشتن انواع پاسپورت آلمانی می توانند بدون اخذ ویزا به 189 کشور مسافرت نمایند. مسیرهای متفاوتی برای اخذ انواع پاسپورت آلمانی وجود دارد. متقاضیان می توانند بهترین مسیر بر اساس شرایط خود را برای اخذ اقامت دائم آلمان را انتخاب نمایند و متناسب با آن اقدام کنند و پس از چند سال زندگی در آلمان، می توانند با شرکت در آزمون شهروندی کشور آلمان و قبولی در آن پاسپورت این کشور را به دست بیاورند. به طور معمول پس از 5 الی 8 سال زندگی در آلمان می توان پاسپورت این کشور را اخذ کرد البته مسیر ازدواج در آلمان می تواند پس از 3 سال ختم به پاسپورت آلمانی شود.
ویدئـو و پـادکست موسسه MIE در رابطه با روش های مهاجرت به آلمان
ارزش و اعتبار پاسپورت آلمان
پاسپورت آلمانی یکی از معتبر ترین پاسپورت ها در جهان می باشد این اعتبار از میزان سفرهای بدون ویزا در کشورهای مختلف جهان نشات می گیرد. رتبه پاسپورت آلمان در رنکینگ جهانی رتبه 3 می باشد که با توجه به این جایگاه میزان قدرت بالای این پاسپورت مشخص می گردد. رتبه بندی پاسپورت آلمان نسبت به سایر پاسپورت های جهانی با نشانگر تعداد ورودی که به دارندگان گذرنامه اجازه ورود بدون ویزا را می دهد و اجازه ورود آلمان با ویزا در بدو ورود را می دهد، می باشد. در حال حاضر پاسپورت آلمان امتیاز تحرک به 156 کشور دنیا را دارد که از این بین در 107 کشور نیاز به اخذ ویزا نخواهند داشت. پاسپورت آلمان در رتبه 3 رنکینگ جهانی قرار دارد. این پاسپورت در حال حاضر دسترسی به 78% کشورهای دنیا را دارد.
لیست کشور های بدون ویزا با پاسپورت آلمان
متقاضیان می توانند تا 180 روز در کشورهایی که بدون دریافت ویزا به آن ها سفر می کنند اقامت داشته باشند که در کشورهای مختلف متفاوت می باشد. لیست کشور های بدون ویزا با پاسپورت آلمان و اجازه حضور در آن کشور در لیست زیر قرار داده شده است:
آلبانی : اقامت تا 90 روز
آندورا
آنتیگوا و باربودا: تا 180 روز
آرژانتین: تا 90 روز
ارمنستان: تا 90 روز
باهاما: 90 روز
باربادوس: 90 روز
بلژیک: 30 روز
بلیز
بولیوی: 90 روز
بوسنس و هرز گوین: 90 روز
بوتسوانا: 90 روز
برزیل: 90 روز
برونئی: 90 روز
بلغارستان
شیلی: 90 روز
کاستاریکا: 90 روز
دومینیکا: 180 روز
جمهوری دومینکن
اکوادور: 90 روز
السالوادور: 90 روز
استونی
فیجی: 120 روز
فنلاند
فرانسه
گامبیا: 90 روز
گرجستان: 90 روز
گرانادا
یونان
گواتمالا
گویان : 90 روز
هائیتی: 90 روز
هندوراس: 90 روز
هنگ کنگ: 90 روز
ایرلند
ایسلند
اسرائیل: 90 روز
ایتالیا
جامائیکا: 90 روز
ژاپن: 90 روز
قزاقستان: 30 روز
کیریباتی: 120 روز
کوزوو: 90 روز
قرقیزستان: 60 روز
لتونی
لسوتو: 14 روز
لیختن اشتاین
لیتوانی
لوکزامبورگ
ماکائو
مالزی
مالت
موریس: 90 روز
مکزیک: 180 روز
مولداوی: 90 روز
موناکو بدون ویزا
مغولستان: 30 روز
مونته نگرو: 90 روز
مراکش: 90 روز
نامیبیا: 90 روز
هلند
نیوزلند
نیکاراگوئه: 90 روز
مقدونیه شمالی: 90 روز
نروژ
پالائو: 90 روز
سرزمین های فلسطینی
پاناما: 180 روز
پاپوآ گینه نو
پاراگوئه: 90 روز
پرو: 90 روز
لهستان
کشور پرتغال
قطر: 90 روز
رومانی
سنت کیتس و نویس: 90 روز
سنت لوسیا: 90 روز
ساموآ: 90 روز
سن مارینو
سائوتومه و پرنسیپ: 15 روز
سنگال: 90 روز
صربستان: 90 روز
سیشل: 90 روز
سنگاپور: 90 روز
اسلواکی
اسلوونی
جزایر سلیمان: 180 روز
آفریقای جنوبی: 90 روز
اسپانیا
سنت وینسنت و گرنادین ها: 90 روز
سوئد
سوئیس
تایوان: 90 روز
تاجیکستان: 30 روز
تایلند: 30 روز
تیمور شرقی: 90 روز
ترکیه: 90 روز
تریندد و توباگو: 90 روز
تونس: 120 روز
توالو:90 روز
اوکراین: 90 روز
امارات متحده عربی: 90 روز
انگلستان: 180 روز
اروگوئه : 90 روز
ازبکستان: 30 روز
واتیکان
ونزوئلا: 90 روز
کشورهای نیازمند به ویزای الکترونیکی با پاسپورت آلمانی
در برخی از کشورها دارندگان پاسپورت آلمانی می توانند برای اخذ ویزای کشور مقصد از ویزای الکترونیکی استفاده نمایند. 8 کشور در لیست قرار دارد. لیست این کشورها به شرح زیر است:
اتیوپی
استرالیا
جامائیکا
پاکستان
سریلانکا
کره جنوبی
ایالات متحده آمریکا
کانادا
کشور های نیازمند ویزا با پاسپورت آلمان
اشخاصی که دارای پاسپورت آلمان هستند برای ورود به 35 کشور دنیا باید ویزا داشته باشند که اعم اعم از ویزای آنلاین یا فیزیکی است. این 35 کشور به شرح زیر است:
افغانستان
چاد
الجزایر
بوتان
بوروندی
کامرون
جمهوری آفریقای مرکزی
کنگو
کنگو (دوم.)
کوبا
گینه استوایی
اریتره
غنا
گینه
لیبریا
لیبی
مالی
نائورو
نیجر
نیجریه
چین
کره شمالی
روسیه
سودان جنوبی
سودان
سوریه
ترکمنستان
یمن
ویزا آنلاین
آنگولا
آذربایجان
بنین
ساحل عاج
جیبوتی
سورینام
این مطلب را از دست ندهید!
با توجه به این موضوع که انواع پاسپورت آلمانی وجود دارد قطعا شرایط گرفتن پاسپورت آلمانی متناسب با مسیری است که متقاضی با آن اقدام می کند. مسیر اخذ پاسپورت این کشور بسیار پیچیده و دارای بندها و قوانین بسیاری می باشد. در ابتدا برای بررسی شرایط دریافت پاسپورت آلمانی می بایست به این امر اشاره نمود که متقاضی می بایست از یکی از مسیرهایی که منجر به اخذ اقامت دائم آلمان می شود، اقدام نماید. متقاضی پس از اینکه اقامت دائم آلمان را اخذ نمود، متناسب با مسیری که اقدام نموده است می بایست چند سال در این کشور زندگی نماید تا مجاز باشد برای دریافت پاسپورت آلمان اقدام کند. متقاضیان برای اخذ پاسپورت آلمان می بایست در آزمون شهروندی این کشور شرکت نمایند و در آن قبول شوند. در صورتی که متقاضی زیر 16 سال، فارغ التحصیل رشته هایی همچون علوم اجتماعی، سیاست و قانون از دانشگاه های آلمان یا به دلیل کهولت سن یا بیماری ناتوان در شرکت در آزمون باشد، معاف از آزمون و قبولی در آن خواهد بود. از شرایط گرفتن پاسپورت آلمانی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
مزایای پاسپورت آلمان
مزایای اخذ پاسپورت آلمان بسیار زیاد می باشدکه در ادامه به معرفی برخی از این مزایا بصورت تیتر وار خواهیم پرداخت.
پاسپورت آلمان از طریق تحصیل
ویزاهای تحصیلی نیز قابلیت تبدیل شدن به ویزاهای کاری را خواهند داشت. افرادی که در کشور آلمان تحصیل داشته اند 1 سال بعد از فراغت از تحصیل نیز اجازه دارند به جستجوی کار در این کشور بپردازند و در صورتی که جایگاه شغلی مناسب و رسمی پیدا کنند می توانند ویزا خود را تبدیل به Work visa نمایند. بنابراین تحصیل نمی تواند مستقیما به اخذ پاسپورت آلمان منجر گردد. اما می تواند زمینه ساز اخذ اقامت و اقامت دائم و پاسپورت آلمان گردد. و از آنجا که این کشور نظام آموزشی رایگان دارند سالانه افراد زیادی تمایل به تحصیل در آلمان دارند تا علاوه بر استفاده از تحصیلات رایگان بتوانند وارد بازار کار مناسب این کشور شوند و اقامت و پاسپورت آلمانی دریافت نمایند.
پاسپورت آلمان از طریق کار
نرخ بیکاری آلمان 3.4 درصد می باشد که جایگاه این کشور را به جایگاه خاصی در زمینه فرصت های شغلی بدل نموده است. آلمان به سرزمین فرصت ها مشهور است و همه سال افراد بسیاری گرایش به مهاجرت به این قطب صنعتی دنیا دارند. اخذ ویزای کار آلمان نمی تواند مستقیما تبدیل به پاسپورت آلمان گردد. اما افراد با داشتن ویزاهای کاری در واقع ویزای تایپ D دریافت می نمایند که با گذشت 5 سال اقامت موقت می تواند تبدیل به اقامت دائم گردد و بعد از آن نیز دستیابی به پاسپورت آلمان تسهیل خواهد گردید.
بنابراین اشتغال رسمی در آلمان و پرداخت مالیات به دولت می تواند در نهایت منجر به اخذ پاسپورت آلمان گردد. ویزاهای کاری در آلمان خود به چند دسته تقسیم می گردند:
1-شخص می تواند با داشتن یک دعوتنامه رسمی شغلی اقدام به اخذ ویزای کار در آلمان نماید و مشغول به کار گردد. دقت نمایید که این شغل باید به صورت رسمی باشد و از قبل به تایید اداره کار و اداره مهاجرت آلمان رسیده باشد.
2-شخص می تواند از طریق ویزاهای جستجوی کار اقدام نماید و با این نوع ویزاها 6 ماه اجازه ورود و حضور در خاک آلمان را خواهد یافت. افرادی که از ایران اقدام به اخذ این ویزا می نمایند باید توجه داشته باشند که با داشتن پارامترهای سن، تحصیل، زبان و سابقه کار می توانند این ویزا را دریافت نمایند. برای کسب اطلاعات دقیق تر در این زمینه پیشنهاد می گردد با دفاتر رسمی ما تماس حاصل نمایید.
افراد پس از اشتغال می توانند با دریافت اقامت دائم بعد از 5 سال مشمول پروسه naturalization گردند و طبعا در صورتی که واجد شرایط باشند پاسپورت آلمان را دریافت نمایند.
پاسپورت آلمان از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در آلمان از طرق مختلفی انجام پذیر می باشد. سرمایه گذاری در بازار سهام ، سرمایه گذاری در بخش املاک و مستغلات، سرمایه گذاری در اوراق قرضه، سرمایه گذاری با ایجاد start up، سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت و سرمایه گذاری از طریق کار آفرینی می توانند گزینه های متنوع و مناسبی برای شما سروران گرامی که ممکن است تمایل به سرمایه گذاری در این کشور را دارید باشد. اما ابتدا می بایست هدف خود را از سرمایه گذاری برای خود مشخص نمایید، چون برخی از این مسیرها می تواند منجر به اخذ اقامت و برخی ازآن ها صرفا باعث کسب سود برای شخص سرمایه گذار خواهد شد.
پاسپورت آلمان از طریق تولد
قوانین تولد در کشورهای سراسر جهان عموما از دو قاعده خاک و قاعده خون پیروی می کند. قاعده خون به این معناست که اصالت و شهروندی می تواند از طریق والدین به فرزند منتقل شود و قاعده خاک به این معنی می باشند که در قلمرو کشورهایی که از این قاعده تبعیت می کنند تابعیت از طریق محل زادگاه به ایشان منتقل می گردد. کشور آلمان از قاعده خون پیروی می کند و تولد در آلمان، به صرف تولد در این کشور نمی تواند پاسپورت آلمان را دریافت نماید مگر اینکه پدر یا مادر او آلمانی باشند و تابعیت از طریق ایشان به فرزند منتقل گردد.
پاسپورت آلمان از طریق ازدواج
آیا ازدواج با اتباع آلمانی باعث اخذ پاسپورت می گردد؟ خیر، اما می تواند به نوعی سبب ساز اخذ اقامت گردد و طبیعتا اخذ پاسپورت آلمان با داشتن اقامت دائم این کشور امکان پذیر خواهد بود. آثار عقد و نکاح در هر کشوری متفاوت می باشد و برای کسب اطلاعات دقیق از آن می بایست با وکلای کارکشته و با تجربه در این زمینه مشورت نمایید.
شخصی که با اتباع آلمانی ازدواج می نماید ابتدا اقامت موقت این کشور را دریافت می نماید و پس از سه سال اقامت و با گذشت حداقل 2 سال از زندگی مشترک در کشور آلمان می تواند برای پروسه naturalization درخواست خود را ارائه نماید و شخص بایستی برخی از شرایط را از لحاظ درآمد، مهارت زبان، امتحان شهروندی، و ارائه برخی از اسناد و مدارک فراهم نماید تا با درخواست پاسپورت آلمان او موافقت گردد.
پاسپورت آلمان از طریق پناهندگی
موسسه ملک پور (MIE) به دلیل خطرات و عواقب زیاد هیچ گونه خدماتی در زمینه پناهندگی ارائه نمی دهد و این مطلب تنها به دلیل بالا بردن آگاهی مخاطبین درباره این موضوع و امتناع از انتخاب آن بیان می شود. پاسپورت آلمان از طریق پناهندگی یکی از راه های اخذ اقامت این کشور به شمار می آید. پناهنده به شخصی گفته می شود که به دلایل نژادی، مذهب، عقیده و طرز تفکر و دیدگاه و دلایل مشابه امکان ماندن در کشور خود را نداشته و در خطر آزار و اذیت، شکنجه، تعقیب، مجازات و مرگ قرار داشته باشد. کشور پناهنده پذیر موظف است بر اساس کنوانسیون وین حداقل امکانات مورد نیاز زندگی را برای افراد پناهجو فراهم آورد. به همین خاطر بسیاری از کشورها شرایط بسیار سخت و طاقت فرسایی را برای پناهجویان فراهم کرده اند تا از این طریق مانع پناهندگی افراد و متحمل شدن هزینه برای دولت شوند. این روش بدیل عدم امکان بازگشت به کشور مبدا و شرایط دشوار زندگی در کمپ ها و طولانی بودن فرآیند پیگیری پرونده ها به هیچ وجه توصیه نمی شود و پیشنهاد می شود که با راه های قانونی مهاجرت از جمله تحصیل، کار، سرمایه گذاری و ازدواج جایگزین گردد.
به منظور پناهندگی و اخذ اقامت آلمان از طریق پناهندگی می بایست در ابتدای ورود به کشور آلمان درخواست پناهندگی خود را به افسر پلیس مهاجرت و یا نمایندگی سازمان ملل در امور پناهندگان در این کشور اعلام کرده و راهنمایی دریافت کند. سپس پناهجو به کمپ منتقل شده و تا تعیین نتیجه پرونده از خدمات اولیه زندگی و کمک هزینه بهره مند خواهد شد. در صورت موافقت درخواست پناهندگی، پس از گذشت چند سال و با شرایطی شهروندی و اقامت آلمان به شخص پناهجو اعطا خواهد شد. مدت زمان رسیدگی به پرونده بسته به نوع کیس متفاوت و با نظر اداره مهاجرت می باشد.
مقالات مرتبط
مدارک لازم برای دریافت پاسپورت آلمانی
از شرایط دریافت پاسپورت آلمانی ارائه مدارک لازم می باشد. این مدارک شامل موارد زیر می گردد:
هزینه و قیمت پاسپورت آلمان
هزینه پاسپورت به سن، موقعیت مکانی و زمان متفاوت است. در جدول زیر این هزینه ها قرار داده شده است:
نوع | هزینه |
پاسپورت 32 صفحه ای تا 24 سال | 37 الی 50 یورو |
پاسپورت 48 صفحه ای تا 24 سال | 50 الی 59 یورو |
خدمات اکسپرس 32 صفحه ای تا 24 سال | 69.50 یورو |
خدمات اکسپرس 48 صفحه ای تا 24 سال | 50 الی 59 یورو |
پاسپورت 32 صفحه ای بالای 24 سال | 60.00 یورو |
پاسپورت 48 صفحه ای بالای 24 سال | 82.00 یورو |
خدمات اکسپرس 32 صفحه ای بالای 24 سال | 92.00 یورو |
خدمات اکسپرس 48 صفحه ای بالای 24 سال | 114.00 یورو |
پاسپورت کودکان | 1300 یورو |
مکمل برای درخواست پاسپورت در خارج از کشور | 21.00 یورو |
مدت زمان گرفتن پاسپورت آلمان
مدت زمان گرفتن پاسپورت به توجه به اقدام به صورت مرکزی در دفتر چاپ فدرال در برلین در نظر گرفته می شود. معمولاً از زمان درخواست، سه تا شش هفته طول می کشد تا بتوان آن را از اداره شهروندان تحویل گرفت. همچنین می توانید با ارائه رضایت نامه امضا شده به شخصی اجازه دهید آن را برای شما تحویل بگیرد.
پاسخ به سوالات متداول در زمینه پاسپورت آلمان
چگونه پاسپورت آلمان بگیریم؟
نحوه گرفتن