شرایط گرفتن ویزای تحصیلی آلمان
ویزای تحصیلی آلمان به صورت مستقیم منجر به اخذ اقامت آلمان نخواهد شد. اولین شرط در دریافت ویزا تحصیلی آلمان، اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان است. با توجه به رایگان بودن تحصیل در دانشگاه های آلمانی زبان می توان گفت دانشجوی موفق شده به اخذ پذیرش با پرداخت 75 یورو به عنوان هزینه درخواست ویزا تحصیلی آلمان در هزینه های خود به مقدار قابل توجهی صرفه جویی می کند. امکان اخذ ویزای همراه برای دانشجویان بین المللی آلمانی وجود دارد. مدت زمان نوبت سفارت برای ویزای تحصیلی آلمان معمولا 12 ماه بوده که برای دانشجویان کارشناسی ارشد، دکترا، فرصت مطالعاتی و دارندگان بورسیه تحصیلی حدود 1 ماه به طول می انجامد.
در ادامه به نگارش تیم MIE درباره تمکن مالی لازم برای ویزای تحصیلی در آلمان و هزینه های جانبی و مدارک لازم در این مسیر بیشتر خواهید خواند.
مراحل گرفتن ویزای تحصیلی آلمان
تمکن مالی ویزای تحصیلی آلمان
شرایط سنی ویزای تحصیلی آلمان
ویدئو و پادکست موسسه MIE در رابطه با تحصیل رایگان در آلمان
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
انواع ویزای تحصیلی آلمان
کشور آلمان برای دانشجویان و متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در آلمان را دارند در تمام مقاطع تحصیلی بستر مناسبی را فراهم آورده است. کشور آلمان تقریبا در تمام مقاطع تحصیلی از دبیرستان تا مقطع دیپلم، مقطع لیسانس، فوق لیسانس و مقطع دکترا پذیرش و ویزای تحصیلی صادر می نماید و با توجه به دانشگاه های مختلف و شرایط مختلف متقاضیان، وضعیت اخذ پذیرش و ویزا ممکن است کم و بیش متغیر باشد ولی در نهایت امکان تحصیل در آلمان و اخذ ویزای تحصیلی همواره ممکن خواهد بود.
معمولا وقت سفارت آلمان یک تا یک سال و نیم به طول می انجامد، بنابراین در گام اول برای مهاجرت به آلمان، وقت سفارت را رزرو کنید. البته راه میانبر برای اخذ وقت سفارت کوتاه تر کشور آلمان نیز وجود دارد و این است که با شرکت در دوره های زبان در کشور آلمان، وقت سفارت این کشور را در زمان کوتاه تری کسب نمایند.
ویزای دانشجویی آلمان برای همه دانشجویان بین المللی که مایل به تحصیل در آلمان هستند، به استثنای اتحادیه اروپا (EU)، منطقه اقتصادی اروپا (EEA) و اتباع سوئیس که می توانند بدون اخذ ویزای تحصیلی آلمان این کار را انجام دهند، ضروری است. ویزای تحصیلی آلمان به شما این حق را می دهد که در طول دوره خود در آلمان بمانید. هزینه ویزای تحصیلی آلمان بسیار مناسب است، اما لازم است قبل از اقدام برای اخذ آن، از برخی موانع اداری عبور کنید. همچنین ممکن است نیاز به بازدید از کنسولگری آلمان باشد. متقاضیان تحصیل می توانند متناسب با هدف خود یکی از انواع ویزای تحصیلی آلمان را کسب نمایند. در زیر در مورد هر کدام از انواع ویزای تحصیلی آلمان بیشتر توضیح داده شده است.
ویدئـو و پـادکست MIE درباره شرایط تحصیـل رایگان در آلمـان بدون مدرک زبان
ویـدئــو
پـادکست
ویزای دانش آموزی آلمان برای تحصیل در مدارس
تحصیل در مدارس آلمان در مقاطع پیش دبستانی، دبستان و دبیرستان (نظری، فنی و حرفه ای و کار و دانش) امکان پذیر است. دانش آموزان در آلمان از 3 تا 6 سالگی در پیش دبستانی، 6 تا 10 سالگی در مقطع ابتدایی و پس از آن در مقطع دبیرستان مشغول به تحصیل می شوند. لازم به ذکر است که تحصیل در آلمان در مقطع ابتدایی یا Grundschule اجباری است. پس از اتمام مقطع دبستان، دانش آموزان در یکی از دبیرستان های زیر ادامه تحصیل می دهند.
ویدئو و پادکست موسسه MIE در رابطه با تحصیل در مدارس کشور آلمان
کودکان زیر 18 سال در صورتی که بخواهند در مدارس آلمان تحصیل نمایند، نیاز به مدرک زبان آلمانی نخواهند داشت و در مدارس این کشور زبان آلمانی را نیز فرا می گیرند. مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع مدارس برای کودکان بالای 12 سال از نظر افسر ویزا معقول تر است و به منظور اخذ ویزا ریسک کمتری خواهد داشت. مهاجرت تحصیلی به آلمان در مدارس خصوصی آلمان نیز امکان پذیر است. این مدارس می توانند شبانه روزی باشند و تمامی امکانات تحصیلی و زندگی را به دانش آموزان ارائه می کنند. هزینه های این مدارس بسیار متغیر است و می توان هزینه سالیانه تحصیل در مدارس خصوصی و شبانه روزی آلمان را 30 هزار یورو تخمین زد. دانش آموزانی که در مدارس روزانه آلمان تحصیل می کنند باید در کشور آلمان قیم داشته باشند، در غیر این صورت نمی توانند ویزای تحصیلی دریافت نمایند.
لازم به ذکر است، دارا بودن تمکن مالی مناسب و معدل بالا از ملزومات جهت تحصیل در مدارس آلمان می باشد. افراد با تحصیل در مدارس آلمان، قادر خواهند بود در آینده در تاپ ترین دانشگاه های آلمان به صورت رایگان مشغول به تحصیل شوند.
ویدئـو و پـادکست MIE درباره تحصیـل در مدارس آلمـان
ویـدئــو
پـادکست
ویزای دانشجویی آلمان در مقطع لیسانس
برای تحصیل در مقطع لیسانس در آلمان، داشتن مدرک دیپلم ضروری و پیش نیاز محسوب می شود. برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان داشتن پذیرش از دانشگاه های آلمان مورد نیاز است. آلمان دارای بهترین دانشگاه های جهان می باشد و سطح علمی دانشگاه های این کشور بسیار بالاست و همین موضوع یکی از دلایل علاقه شدید دانشجویان بین المللی برای تحصیل و اخذ ویزای تحصیلی آلمان می باشد. در حال حاضر 35 درصد تعداد دانشجویان آلمانی را دانشجویان بین المللی تشکیل می دهند. آلمان به گپ تحصیلی حساس است و برای تحصیل در این کشور می بایست گپ تحصیلی ترجیحاً کمتر از 5 سال باشد. همچنین اگر قصد تحصیل رایگان در آلمان را دارید می بایست مدرک زبان آلمانی در سطح b1 داشته باشید تا بتوانید وارد دانشگاه های این کشور شوید. تحصیل دوره لیسانس در کشور آلمان 4 ساله است و دانشجو 20 ساعت در هفته اجازه کار دانشجویی خواهد داشت.
البته تحصیل رایگان در آلمان به این منظور نمی باشد که تحصیل دانشجو به صورت کاملاً رایگان باشد و دانشگاه های رایگان آلمان سالیانه مبلغی در حدود 700 تا 800 یورو از دانشجو جهت هزینه های ثبت نام اخذ می نمایند. برای ادامه تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع لیسانس در کشور آلمان، فرد متقاضی می بایست مدرک آیلتس با نمره 6 را اخذ کند. شهریه دانشگاه های خصوصی آلمان سالیانه بین 7 تا 20 هزار یورو بسته به رشته و شهر و دانشگاه متغیر هستند. یکی از مهم ترین مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای دانشجویی آلمان، ارائه نامه تمکن بانکی است که این نامه تمکن نشان دهنده این موضوع می باشد که دانشجو هزینه های تحصیل و زندگی یک سال اول خود را می تواند تامین نماید. این هزینه ها توسط دولت آلمان برای یک فرد حدودا ماهیانه 750 یورو تخمین زده شده است.
ویزای تحصیلی آلمان در مقطع فوق لیسانس
افرادی که دارای مدرک تحصیلی لیسانس هستند و قصد ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس در آلمان را دارند می بایست بدانند که دانشگاه های آلمان دارندگان مدارک دانشگاه های سراسری و آزاد را به دانشگاه های پیام نور و علمی و کاربردی و غیر انتفاعی ترجیح می دهند و اولویت پذیرش را برای گروه اول در نظر می گیرند. تحصیل در دوره فوق لیسانس در آلمان بین 1 تا 2 سال طول می کشد و در رشته ها و گرایش های متنوعی امکان پذیر خواهد بود. متقاضیان تحصیل در آلمان در مقطع فوق لیسانس می بایست اعتبار مدارک مقطع لیسانس خود را در قبل از اپلای آلمان و اخذ پذیرش در سازمانی به نام Akademisches Auslandsamt بررسی نمایند تا آن را در صورت تایید، برابر با مدرک لیسانس در آلمان در نظر بگیرند. دانش زبان آلمانی یا انگلیسی مطلوب، یکی از نیازمندی های تحصیل در مقطع فوق لیسانس در آلمان است.
این مطلب را از دست ندهید!
مقالات مرتبط
ویزای تحصیلی آلمان در دوره کار تحصیل
آن دسته از افرادی که خواهان کار همزمان با تحصیل در آلمان هستند، می توانند در دوره های کار تحصیل آلمان شرکت کنند. این دوره ها برای افراد 18 تا 25 سال مناسب می باشد و این افراد در صورت داشتن مدرک دیپلم 12 ساله و تسلط به زبان آلمانی تا حد c1 می توانند در این دوره ها شرکت نمایند. در صورتی که به زبان آلمانی تا حد مشخص شده تسلط ندارید، ابتدا وارد دوره فاندیشن می شوید و پس از فراگیری زبان آلمانی وارد دوره کار تحصیل می شوید. از مزایای این دوره می توان به هزینه اندک تحصیل، مهارت آموزی همزمان با تحصیل، دریافت حقوق و تبدیل کردن ویزای تحصیلی به کاری پس از تحصیل، نام برد. برای تحصیل در دوره کار تحصیل آلمان فقط کافی است که هزینه ثبت نام که 200 یورو می باشد را بپردازید و از پرداخت شهریه برای دانشگاه معاف هستید.
ویزای تحصیلی آلمان در مقطع دکتری
تحصیل در مقطع دکتری در آلمان و اخذ پذیرش از دانشگاه های ارائه دهنده آن کار ساده ای نیست. متقاضیان تحصیل دکتری در آلمان می بایست در صورت داشتن رزومه علمی قوی، سطح زبان بالا، سابقه امور علمی و پژوهشی، مقالات بین المللی، توصیه نامه و سن مناسب یک استاد راهنما را در یکی از دانشگاه های آلمان پیدا نموده و پس از تایید توسط استاد راهنما، از آن دانشگاه پذیرش دریافت نمایند و با داشتن آن برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان اقدام نمایند. مدت زمان تحصیل در مقطع دکتری درآلمان 4 سال می باشد.
مراحل گرفتن ویزای تحصیلی آلمان
برای تحصیل در کشور آلمان فرد باید ویزای تحصیلی این کشور را اخذ نماید تا بتواند در این کشور حضور داشته باشد و تحصیل نماید. اخذ ویزا نیاز به طی مراحلی خواهد داشت این مراحل به ترتیب زیر است:
مدرک زبان مورد نیاز برای ویزای تحصیلی آلمان
تحصیل در آلمان عموماً به زبان آلمانی صورت می پذیرد البته تحصیل به زبان انگلیسی در برخی از دانشگاه های خصوصی این کشور امکان پذیر خواهد بود. متقاضی برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان با توجه به مقطع تحصیلی خود باید مدرک زبان ارائه نماید. حتی اگر تحصیل فرد به زبان انگلیسی باشد باید متقاضی بتواند تا حدودی به زبان آلمانی صحبت نماید. در صورت تحصیل به زبان آلمانی تسلط به این زبان یا ارائه مدرک زبان متناسب با مقطع تحصیلی مورد نیاز خواهد بود.
این مطلب را از دست ندهید!
تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آلمان
افرادی که برای تحصیل در آلمان اقدام می نمایند باید دارای تمکن لازم برای اخذ ویزا باشند. افسر ویزا در مصاحبه خود با فرد متقاضی، توان مالی فرد را می سنجد. تمکن مالی فرد اعم از شهریه مرکز اموزشی و هزینه زندگی می باشد. شهریه تحصیلی با پیش پرداختی که به دانشگاه پرداخت می شود و ارائه رسید آن محرز می گردد البته با توجه به رایگان بودن عموم دانشگاه های این کشور هزینه شهریه تحصیلی چندان بالا نخواهد بود. برای هزینه زندگی فرد باید مبلغ 10,332 یورو را ارائه نماید این مبلغ مسدود خواهد شد و فرد باید به صورت ماهیانه از ان برداشت نماید.
شرایط سنی ویزای تحصیلی آلمان
برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان، فرد باید دارای شرایط سنی لازم باشد. شرایط سنی تحصیل در آلمان متناسب با مقطع آموزشی است. در مقطع لیسانس عموماً شرایط سنی تا سن 22 سال پذیرفته خواهد شد. برای مقطع فوق لیسانس تا 32 سال نیز مورد قبول است. برای مقطع دکتری شرایط سنی خاصی مشخص نشده است.
شرط معدل برای ویزای دانشجویی آلمان
افرادی که برای تحصیل در دانشگاه های آلمان اقدام می نمایند باید از نظر تحصیلی دارای شرایط مناسب باشند و نشان دهند مستعد تحصیل در مقاطع بالاتر هستند. این امر با نشان دادن معدل تحصیلی در مقاطع قبلی اثبات خواهد شد. به طور کلی بهتر است معدل فرد بالای 15 باشد البته این امر با توجه به رشته می تواند متفاوت باشد. شرط معدل برای تحصیل در آلمان در برخی از رشته ها نیاز به ارائه معدل بالاتری دارد.
بیمه ویزای تحصیلی آلمان
بر طبق قانون آلمان همه افرادی که در کشور آلمان هستند ملزم به داشتن بیمه می باشند پس به طبع تمامی دانشجویان بین المللی در آلمان نیز باید در طول اقامت خود بیمه درمانی داشته باشند. در واقع اگر بیمه درمانی نداشته باشید حتی نمی توانید در دانشگاه ثبت نام کنید. مزیت بیمه کامل این است که در صورت داشتن هر گونه مشکل سلامتی می توان به پزشک مراجعه کرد و خدمات بیمارستانی دریافت نمود همچنین نیازی به پرداخت قبوض هنگفت پزشکی از جیب نیاز نمی باشد.
انواع ویزای درمانی در آلمان |
بیمه سلامت اجباری (بیمه سلامت همگانی) |
بیمه سلامت خصوصی |
ویزای تحصیلی آلمان به همراه بورس تحصیلی
اخذ بورسیه تحصیلی در آلمان با توجه به تقاضای بسیار بالای دانشجویان بین المللی برای این منظور، کار دشواری می باشد. رایگان بودن تحصیل در آلمان، سختی این کار را دو چندان می کند. پیش نیاز های اخذ بورسیه تحصیلی همانند یافتن استاد راهنما در مقطع دکتری می باشد و شامل داشتن رزومه علمی قوی، سطح زبان بالا، سابقه امور علمی و پژوهشی، مقالات بین المللی، توصیه نامه و سن مناسب می باشد. فرآیند اخذ بورسیه تحصیلی در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس در آلمان به نسبت مقطع دکتری سخت تر و طولانی تر خواهد بود. بورسیه های آلمان توسط سازمان DAAD ارائه می شوند و تمامی دانشگاه ها و موسسات آموزشی آلمان بورسیه های خود را برای ارائه بین المللی به این سازمان عرضه می کنند. در ادامه این بخش تعدادی از بورسیه های تحصیلی در آلمان را مشاهده خواهید نمود.
نام بورسیه | مبلغ بورسیه | مقطع بورسیه |
بورسیه Mailcheck | 1500 دلار ماهیانه | مقطع لیسانس |
بورسیه trendhim talent | 2000 یورو ماهیانه | مقطع لیسانس |
بورسیه بنیاد فردریش ایبرت | 1000 یورو ماهیانه | مقطع فوق لیسانس |
بورسیه بنیاد علمی علوم آلمانی | 1250 یورو ماهیانه | مقطع دکتری |
بورسیه stipendiumplus | 1350 یورو ماهیانه | مقطع دکتری |
هزینه ویزای تحصیلی آلمان
هزینه درخواست ویزای تحصیلی آلمان 75 یورو می باشد که متقاضیان اخذ این ویزا باید این هزینه و دیگر هزینه ویزای تحصیلی آلمان را از طریق حواله بانکی پرداخت نمایند. تحصیل در خارج از کشور، فرد را می تواند با هزینه های مختلفی روبرو نماید. هزینه های دیگر فرد شامل هزینه زندگی و تحصیل خواهد شد.
مزایای ویزای تحصیلی آلمان
اگر بخواهیم مزیت های اخذ ویزای تحصیلی آلمان را بشماریم، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
کار دانشجویی با ویزای تحصیلی آلمان
امکان کار دانشجویی در آلمان یکی از دغدغه های دانشجویان متقاضی تحصیل در این کشور محسوب می شود، چرا که با کار پاره وقت می توانند بخشی از هزینه های زندگی در این کشور را تامین نمایند. دانشجویان متقاضی تحصیل در آلمان می توانند به مدت 120 روز را در ایام تعطیلی بین ترم ها به صورت تمام وقت و یا 240 روز را در طول ترم به صورت پاره وقت در آلمان به کار مشغول شوند که بابت هر ساعت کار بین 8 تا 12 یورو نیز درآمد خواهند داشت. این موضوع کمک به سزایی به تامین بخشی از هزینه های زندگی و تحصیل در آلمان خواهد نمود. البته به این نکته توجه داشته باشید که در ماه های ابتدایی اقامت شما در آلمان ممکن است نتوانید به سادگی شغلی بیابید، اما در ماه های بعدی که مهارت های زبان شما تقویت یافته و با شرایط کار و زندگی در آلمان نیز بیشتر آشنا شده اید، ساده تر می توانید کاریابی کنید. درآمد حاصل از کار دانشجویی نمی تواند تمامی هزینه های شما را تامین نماید اما بخشی از آن ها را پوشش می دهد.
علاوه بر دانشجو، همراه وی نیز می تواند در کشور آلمان مشغول به کار شود. محدودیتی برای کار همراه وجود ندارد و شخص می تواند به صورت تمام وقت در آلمان به کار بپردازد.
ویزای تحصیلی آلمان برای متاهلین
یکی از دغدغه های مهم متقاضیان اخذ ویزای تحصیلی آلمان برای متاهلین می باشد. همراه طبق قوانین بین المللی شامل همسر و فرزندان زیر سن قانونی می باشد که می توانند دارنده ویزا را در کشور مقصد همراهی نمایند. از شرایط ویزای همراه آلمان می توان به این قضیه اشاره کرد که متقاضیان می بایست ابتدا خودشان وارد این کشور شوند و پس از گذشت مدتی برای همراهان خود درخواست ویزای تحصیلی آلمان برای متاهلین را داشته باشند که این مدت می تواند بین 90 تا 365 روز به طول بیانجامد. البته از نیازمندی های بردن همراه به آلمان این است که دارنده ویزای تحصیلی یا همان فرد تقاضا کننده، مدارک تمکن مالی لازم برای تامین هزینه های زندگی خانواده و همچنین داشتن محل زندگی مناسب را بتواند ارائه نماید. نکته مهم در زمینه ویزای تحصیلی آلمان برای متاهلین این است که متقاضیان می بایست مدرک زبان آلمانی در سطح a1 را داشته باشند تا بتوانند ویزای همراه آلمان را اخذ نمایند. از دیگر مدارک مورد نیاز می توان به سند ازدواج اشاره نمود.
معرفی بهترین دانشگاه ها برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان
یکی از نکات مهم در زمینه تحصیل در آلمان، اطلاع از رتبه و وضعیت علمی دانشگاه مد نظر برای تحصیل در این کشور است. کشور آلمان همان گونه که پیش تر بیان شد، دارای یکی از بهترین نظام های آموزشی در جهان است و در نتیجه کیفیت آموزشی و سطح دانشگاه های این کشور نیز بالا است. در این بخش به معرفی اسامی و رتبه چند نمونه از دانشگاه های برتر آلمان خواهیم پرداخت.
نام دانشگاه | رتبه در جهان |
دانشگاه فنی مونیخ | 64 |
دانشگاه لودویگ ماکسیملیان مونیخ | 66 |
دانشکاه روبرت کارلز هایدلبرگ | 68 |
دانشگاه فنی KIT | 107 |
دانشگاه هامبولت برلین | 120 |
دانشگاه آزاد برلین | 123 |
دانشگاه فنی آخن | 146 |
دانشگاه فرایبورگ | 163 |
دانشگاه فنی برلین | 178 |
دانشگاه ایبرهارد کارل | 173 |
دانشگاه صنعتی درهزن | 210 |
دانشگاه هامبورگ | 232 |
مدارک مورد نیاز برای ویزای تحصیلی آلمان
ویزای تحصیلی آلمان می تواند برای چند منظور صادر گردد، در زیر به انواع این اهداف اشاره نموده ایم:
مدارک مورد نیاز ویزای تحصیلی آلمان جدا از مدارک لازم دیگر کشورهای حوزه شنگن نیست ولی توصیه می شود هر درخواست را با جزئیات دقیق تر انجام دهید، زیرا آلمان در این مورد جدیت خاص خود را اعمال می کند. معمولا سفارت آلمان در هر کشوری دارای چک لیست مربوط به شرایط ویزا در آلمان برای هر نوع ویزا است.
اسناد زیر برای درخواست ویزای آلمان مورد نیاز است.
متقاضی باید در عرض سه ماه پس از ورود به آلمان برای اخذ مجوز اقامت برای تحصیل در آلمان اقدام کند که مدارک مورد نیاز به شرح زیر می باشد.
این مجوز اقامتی پس از 4 تا 6 هفته مجوز اقامت در آلمان صادر می شود و به مدت یک سال اعتبار دارد و قابل تمدید می باشد.
این مطلب را از دست ندهید!
وقت سفارت آلمان برای ویزای دانشجویی
متقاضی باید برای درخواست ویزای دانشجویی خود از سفارت وقت بگیرد با توجه به زمان بر بودن وقت سفارت آلمان در کشور ایران، توصیه می گردد متقاضی هر چه زودتر برای اقدام، از طریق وب سایت های سفارت به صورت آنلاین درخواست تعیین وقت نماید. متقاضی می تواند با وارد نمودن اطلاعات خود از جمله نام و نام خانوادگی، ایمیل، شماره پاسپورت و شماره تماس وقت خود را رزرو نماید. معمولا زمان وقت مصاحبه از زمان درخواست تا انجام آن حدود 1 تا 1 سال و نیم زمان خواهد برد البته ممکن است در برخی موارد به صورت چند هفته ای نیز تعیین وقت صورت گیرد.
فرم درخواست ویزای دانشجویی آلمان
برای درخواست ویزای دانشجویی متقاضی باید فرم درخواست ویزای دانشجویی آلمان را تکمیل نماید. فرم درخواست ویزای دانشجویی آلمان به زبان آلمانی و انگلیسی در دسترس افراد است. در این فرم اطلاعات متقاضی خواسته شده است و ابتدا از متقاضیان پرسیده شده است که پذیرش دریافت نموده اند یا خیر؟ اطلاعات فرد اعم از سطح زبان مورد نیاز، تمکن مالی، مرکز آموزشی مورد نظر، شرایط تحصیلی قبلی و… خواسته شده است. افراد باید با دقت بالا این فرم را تکمیل نمایند چراکه هر گونه اطلاعات غلط و نقصی در فرم ها ممکن است متقاضی را از اخذ ویزای تحصیلی آلمان باز دارد.
دلایل ریجکت شدن ویزای دانشجویی آلمان
در مواجه با روند اخذ ویزا امکان دارد فرد با ریجکتی ویزا روبرو گردد. ریجکتی فرد امکان دارد به دلیل رعایت نکردن شرایط ویزای تحصیلی آلمان صورت پذیرد. از جمله دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی آلمان می توان به موارد زیر اشاره نمود:
تبدیل اقامت تحصیلی آلمان به اقامت کاری
با توجه به نیاز آلمان به نیروی کار متخصص و تحصیل کرده، فارغ التحصیلان دانشگاه های این کشور برای کار در آلمان در اولویت قرار می گیرند. لذا این افراد پس از اتمام دوره تحصیل می توانند در آلمان مانده و به جستجوی کار بپردازند. این امکان با درخواست تمدید اقامت 18 ماهه جستجوی کار در اداره ثبت اتباع خارجی امکان پذیر خواهد بود. مدارک مورد نیاز برای ثبت درخواست اقامت شامل موارد زیر است.
پس از دریافت پیشنهاد کاری از کارفرمای آلمانی، متقاضی ویزای کار آلمان را دریافت خواهد نمود که در مواردی به اخذ بلوکارت اتحادیه اروپا نیز منجر خواهد شد. شرایط لازم جهت اخذ کارت آبی یا بلوکارت به شرح زیر است.
در نمودار زیر می توانید نرخ بیکاری در آلمان را برای اطلاع از وضعیت کار در این کشور مشاهده نمایید.
تبدیل اقامت تحصیلی آلمان به تابعیت
یکی از دلایل اصلی مهاجرت تحصیلی به آلمان، امکان اقامت پس از تحصیل در این کشور می باشد. ولی می بایست بدانید که صرف تحصیل در آلمان منجر به اخذ اقامت آلمان نمی شود و برای این کار می بایست ابتدا پس از پایان تحصیل با دریافت پیشنهاد کاری ویزای کار آلمان را اخذ نموده و مشغول به کار شد و پس از گذشت 5 سال اقامت به همراه کار، برای اخذ اقامت دائم و پس از گذشت 3 سال از اخذ اقامت دائم برای اخذ پاسپورت آلمان اقدام نمود. شرایط و مدارک مورد نیاز برای اخذ تابعیت آلمان به شرح زیر است.
این مطلب را از دست ندهید!
پاسخ به سوالات متداول در زمینه ویزای تحصیلی آلمان
چگونه ویزای تحصیلی آلمان بگیریم؟
برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آلمان باید ابتدا از دانشگاه های این کشور پذیرش بگیرید سپس به همراه سایر مدارک به سفارت آلمان مراجعه کنید.
آیا می توان در دانشگاه های آلمان رایگان درس خواند؟
در صورتی که در دانشگاه های دولتی این کشور پذیرفته شوید نیازی به پرداخت شهریه نخواهید داشت.
آیا می توان ویزای تحصیلی آلمان را بدون مدرک زبان گرفت؟
عدم ارائه مدرک زبان، شانس دریافت ویزا را کاهش می دهد به همین دلیل توصیه می شود مدرک زبان ارائه دهید. اما در مواردی نیز این امکان وجود دارد که بدون مدرک زبان اقدام کرد.
آیا می توان ویزای تحصیلی را به ویزای کاری تبدیل کرد؟
پس از پایان تحصیل در آلمان به شما 18 ماه فرصت داده می شود تا در این کشور مشغول به کار شوید و اقامت خود را به نوع کاری تبدیل کنید.
ویزای تحصیلی آلمان چقدر طول می کشد؟
وقت سفارت برای ویزای تحصیلی آلمان معمولا حداقل 12 ماه طول می کشد. البته برای پذیرفته شدگان در دوره دکترا، فرصت مطالعاتی دوره فوق لیسانس با مدرک زبان و دارندگان بورسیه تحصیلی می توانند 3 تا 4 هفته بعد مصاحبه سفارت را انجام دهند.
وقت سفارت آلمان دانشجویی چقدر طول میکشد؟
حدود یک سال و نیم
بهترین کشور برای مهاجرت با لیسانس مهندسی کامپیوتر کجاست؟
برای تحصیل در مقطع لیسانس در رشته مهندسی در کشور آلمان چه مدرک زبانی مورد نیاز است؟
با لیسانس نفت از دانشگاه آزاد، برای تحصیل در کشور های آلمان، اتریش و هلند می توان اقدام کرد؟
آیا این امکان وجود دارد که در هنگام اقدام برای تحصیل دکتری، در صورتی که سرپرستی خواهر را بر عهده داشته باشیم، برای خواهر ویزای همراه دریافت نمود؟ راه مناسب برای همراه بردن خواهر چه چیزی می باشد؟