شرایط تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه، شرایط و مدارک مورد نیاز جهت تحصیل در کشور ترکیه و به طور کلی شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل در این مقاله مورد بررسی قرار خواهد گرفت. چگونه و با چه مدارکی گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاه های ترکیه امکان پذیر است؟ آیا تحصیل زیر ۱۸ سال در ترکیه امکان پذیر می باشد؟ هزینه تحصیل در ترکیه میزان شهریه برای تحصیل در مقاطع مختلف چگونه می باشد؟ مهاجرت به ترکیه از طریق ترکیه از جهات بسیاری قابل بحث خواهد بود که به صورت ساده و خلاصه، اساسی ترین و مهم ترین نکات پیرامون آن در این مقاله ای که توسط مشاوران ارشد موسسه ملک پور و با همراهی وکلای مطرح ترکی و با استفاده از اطلاعات معتبر و به روز موجود در سایت های این کشور تهیه شده است، بررسی می شود. ترکیه یکی از نزدیکترین کشورها از نظر جغرافیایی و فرهنگی به ایران است و برخی از هموطنان این کشور را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند. در صورت نیاز به اطلاعات تکمیلی راجع به شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه و اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل با کارشناسان موسسه ملک پور تماس حاصل کرده و مشاوره رایگان تلفنی دریافت نمایید.
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
عناوینی که در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد:
تحصیل در مدارس ترکیه
به طور کلی تحصیل زیر ۱۸ سال در ترکیه امکان پذیر می باشد. سیستم آموزش ترکیه تحت نظارت و کنترل دولت است و تحصیل در مدارس دولتی این کشور رایگان است. بهتر است متقاضیان عزیز قبل از اقدام برای تحصیل در ترکیه با سیستم آموزشی این کشور آشنا شوند. سال تحصیلی در موسسات آموزش ترکیه به طور کلی از اواسط سپتامبر یا اوایل اکتبر آغاز می شود و تا ماه مه یا اوایل ژوئن ادامه می یابد. همچنین مدارس یک دوره تعطیلات دو هفته ای در زمستان (درماه فوریه) دارند. مراحل و شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه به شرح زیر است:
از بین مدارس کشور ترکیه می توان به مدرسه بین المللی استانبول با شهریه سالانه ۲۷.۵۲۵ تا ۹.۴۵۰ دلار در شهر استانبول و مدرسه بین المللی MIF با شهریه سالانه۲۱.۹۶۱ تا ۶.۳۷۳ دلار در شهر ازمیر اشاره کرد. به طور کلی همه ساله دانش آموزان زیادی متقاضی تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه هستند که ازاین رو بر آن شدیم تا در این حیطه مطالب مفیدی را برای شما عزیزان گرداوری نماییم.
آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه
متقاضیان برای ورود به دانشگاه های ترکیه و اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی می بایست در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه شرکت نمایند. آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه که به زبان ترکی Oğrenci Secme ve Yerleştirme Sistemi, OSYS می باشد، یک آزمون استاندارد است که توسط مرکز انتخاب و تعیین متقاضی (OSYM) سازماندهی و مدیریت می شود. آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه یک آزمون چند گزینه ای است و دارای 2 مرحله می باشد.
مرحله 1: آزمون انتقال آموزش عالی (YSG)
مرحله 2: آزمون تعیین محل لیسانس (LYS)
متقاضیان باید ابتدا در ماه آوریل YGS را بگذرانند و کسانی که موفق به گذراندن این مرحله شوند باید در ماه ژوئن LYS را بگذرانند. پس آن دسته متقاضیانی که تحصیلات متوسطه خود را به پایان رسانده اند و می خواهند تحصیلات عالی را در ترکیه دنبال کنند، ملزم به شرکت در آزمون YGS هستند. این آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه است و در ماه آوریل برگزار می شود. ریاضیات پایه، زبان و بیان ترکی، علوم و علوم اجتماعی، از موارد مهم در این آزمون می باشد. دانشجویانی که مایل به درخواست برای مقطع کاردانی در ترکیه هستند فقط می توانند در آزمون آموزش عالی (YGS) شرکت کنند. کل زمان در نظر گرفته شده برای این مرحله 160 دقیقه است. داوطلبانی که حداقل 180 امتیاز در YGS کسب کنند، واجد شرایط شرکت در آزمون LYS هستند. با این امتیاز، داوطلب می تواند برای مدارس حرفه ای و برنامه های آموزش آزاد و همچنین برای برنامه های مدرک کارشناسی اقدام کند. داوطلبانی که حداقل 180 در آزمون های LYS کسب کنند، واجد شرایط ترجیح دادن برنامه های مقطع کارشناسی ارائه شده توسط موسسات آموزش عالی در ترکیه هستند. نتایج YGS-LYS در ماه ژوئن اعلام می شود و دانشجویان باید در هفته اول آگوست در دانشگاه های ترکیه ثبت نام کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه، به وب سایت رسمی مرکز گزینش و تعیین محل (OSYM) مراجعه کنید.
مدرک زبان برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه
با توجه به اینکه تحصیل در ترکیه هم به زبان انگلیسی و هم به زبان ترکی امکان پذیر است پس مدرک زبان برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه متناسب با نوع دانشگاه و زبانی هست که می خواهید به تحصیل مشغول شوید. در صورتی که زبان تحصیل خود را انگلیسی انتخاب نموده اید، اگر زبان انگلیسی، زبان مادری شما است، نیازی به ارائه مدرکی دال بر مهارت انگلیسی خود نخواهید داشت ولی در غیر این صورت یک مدرک زبان بین المللی به رسمیت شناخته شده، مانند IELTS یا TOEFL لازم خواهد بود. گاهی اوقات ممکن است مدرک زبان برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه لازم نداشته باشید و این در صورتی است که موسسه آموزشی در بدو ورود از شما آزمون تعیین سطح زبان انگلیسی بگیرد. به طور کلی مدرک زبان برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه برای مقطع کارشناسی 65 در آزمون TOELF iBT، نمره 6 در آیلتس یا 55 در آزمون PTE، لازم می باشد. مدرک زبان برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه در مقطع تحصیلات تکمیلی اکثر دانشگاه ها انتظار دارند که متقاضیان حداقل نمره 79 در TOELF iBT یا 6.5 در آیلتس یا معادل آن در آزمون های دیگر مهارت انگلیسی دانشگاه برای پذیرش دانشگاه های ترکیه برای برنامه تحصیلات تکمیلی خود داشته باشند.
این مطلب را از دست ندهید!
تحصیل کارشناسی در ترکیه
مهاجرت تحصیلی به ترکیه با تحصیل در دانشگاه های مختلف این کشور امکان پذیر می باشد. مهاجرت تحصیلی به ترکیه به خصوص در مقاطع مختلف دانشگاهی از جمله موضوعاتی است که ذهن بسیاری از مخاطبین را به خود مشغول ساخته است. مدرک لیسانس در ترکیه به طور معمول پس از چهار سال تحصیل اعطا می شود. پذیرش در دانشگاه ها بر اساس معدل دانش آموزان در مقطع دبیرستان و نتایج حاصل از امتحانات ورودی که به طور مرکزی اداره می شوند، انجام می شود .شرایط مورد نیاز برای اخذ پذیرش و تحصیل در ترکیه در مقطع لیسانس در دانشگاه های این کشور متفاوت است و نمره ی آیلتس مورد نیاز برای دانشگاه ها عموماً بین ۵ تا ۶.۵ می باشد.
برخی از محبوب ترین رشته ها برای تحصیل در ترکیه عبارتند از:
تجارت و مدیریت |
بانکداری |
مهندسی |
فناوری اطلاعات |
روابط بین المللی |
تجارت بین المللی |
گردشگری و توریسم |
دانشجویانی که مایل به تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی هستند باید دوره متوسطه خود را به اتمام رسانده باشند. این دانشجویان می توانند به طور مستقیم و یا با شرکت در آزمون در دانشگاه ها برای تحصیل اقدام نمایند.
این مطلب را از دست ندهید!
تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
تحصیل در ترکیه در دوره ی تحصیلات تکمیلی یا مدرک کارشناسی ارشد به طور معمول دو سال طول می کشد، اگرچه این موضوع بسته به دانشگاه و رشته می تواند متفاوت باشد.اکثر دوره های کارشناسی ارشد دارای شرایط مشابهی برای پذیرش هستند اما ممکن است بسته به نوع رشته و دانشگاه شرایط متفاوتی برای اخذ پذیرش نیز وجود داشته باشد. بنابراین بهتر است متقاضیان قبل از اقدام برای تحصیل در ترکیه و اخذ پذیرش شرایط مورد نیاز را در سایت دانشگاه مورد نظر چک نمایند. لازم به ذکر است که نمره آیلتس مورد نیاز برای اخذ پذیرش در دوره های کارشناسی ارشد دانشگاه های ترکیه عموماً بین ۶ تا ۶/۵ می باشد. برخی از دانشگاه ها علاوه بر مدارک خواسته شده دارای مصاحبه شخصی نیز هستند.
برخی از رشته های پرطرفدار برای تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد عبارتند از:
مدیریت کسب و کار | حقوق |
روابط بین المللی | اقتصاد سیاسی بین المللی |
مطالعات فرهنگی | مدیریت مهندسی |
مهندسی صنایع | فناوری اطلاعات |
حسابداری | زیست شناسی و ژنتیک مولکولی |
این مطلب را از دست ندهید!
این مطلب را از دست ندهید!
تحصیل دکتری در ترکیه
تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری توسط بسیاری از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ارائه می شود. در طول تحصیل در ترکیه و در مقطع دکتری می توان ضمن گذراندن دروس اجباری ، تحقیقات مستقلی را تحت حمایت مالی دانشگاه انجام داد. معمولاً تحصیل در دوره دکتری در کشور ترکیه سه تا چهار سال به طول می انجامد. البته بسته به سطح و محتوای دوره، برخی از دوره ها ممکن است کمی طولانی تر یا کوتاه تر باشند. شرایط اخذ پذیرش و تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری برای هر رشته کاملا متفاوت است و به طور کلی نمره زبان مورد نیاز برای اخذ پذیرش در دوره های دکتری در دانشگاه های ترکیه بین ۶ تا ۷/۵ متغیر است. تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری معمولاً از مراحل و ارزیابی های بسیار نظام مند و تعریف شده ای پیروی می کنند که در ادامه به توضیح مختصری از آن ها می پردازیم:
این مطلب را از دست ندهید!
این مطلب را از دست ندهید!
رشته های تحصیلی در ترکیه
دولت ترکیه رشته های تحصیلی متنوعی برای تحصیل در ترکیه در اختیار دانشجویان بین المللی قرار داده است. سطح کیفی دانشگاه های ترکیه بسیار بالا و مطابق با استاندارد ها و نظام آموزشی اروپا می باشد و برنامه دولت ترکیه در رابطه با متقاضیان تحصیل در این کشور بدین صورت می باشد که دانشجویان علاوه بر اخذ مدرک از مهارت کافی برای ورود به بازار کار بهره ببرند. از بهترین رشته هایی که می توان در ترکیه مشغول به تحصیل شد، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
منسوجات و طراحی
مدیریت کسب و کار
علوم و مهندسی کامپیوتر
مدیریت
روابط بین الملل
البته در سال های اخیر گرایش های مختلف علوم پزشکی برای ایرانیان بسیار محبوب بوده است. این گرایش های علوم پزشکی شامل موارد زیر می باشند:
پزشکی
دندانپزشکی
داروسازی
از مواردی که بایستی در هنگام انتخاب رشته و تحصیل در ترکیه به آن توجه داشت، بازار کاری موجود برای آن رشته و میزان پول سازی آن رشته می باشد. در جدول زیر به برخی رشته های پردرآمد در ترکیه به همراه میزان درآمد سالیانه هر رشته اشاره شده است.
نام رشته | درآمد سالیانه (به لیر) |
مهندسی نرم افزار | 220,000 |
خلبانی | 130,000 |
پزشک متخصص | 112,000 |
وکالت | 118,000 |
کنترل ترافیک هوایی | 100,000 |
مدیر IT | 113,000 |
مهندسی معدن | 100,000 |
متخصص بیمه | 100,000 |
مشاور مالی | 80,000 |
مشاور مدیریت | 122,000 |
این مطلب را از دست ندهید!
تحصیل در ترکیه به همراه بورسیه تحصیلی
دولت ترکیه مطابق با سیاست های فعلی خود، بطور جدی در صدد ترویج و افزایش تعداد دانشجویان خارجی است که در مؤسسات آموزش عالی ترکیه تحصیل می کنند. این سیاست اتباع کشورهایی از آسیای مرکزی، آفریقا، خاورمیانه و اروپای شرقی را که قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارند به طور ویژه مورد هدف قرار می دهد. این کار تا حدودی نتیجه ای از تلاش های دولت ترکیه برای حفظ موقعیت پیشرو منطقه ای و جهانی است. بر این اساس دولت ترکیه متعهد است تا بورسیه های بیشتری را به دانش آموزان متقاضی تحصیل در ترکیه ارائه دهد و در یافتن سایر فرصت های بودجه برای افزایش تعداد دانشجویان بین المللی در این کشور کمک کند. علاوه بر این، با افزایش تعداد دانشگاه های دولتی، تعداد دانشجویان بین المللی افزایش می یابد. از سال 1992 تعداد دانشجویان بین المللی که به نوعی کمکهای مالی دریافت کرده اند به 15.000 نفر رسیده است.
کشور ترکیه دانشجویان سراسر جهان را به منظور اعطای بورس تحصیلی می پذیرد. شرط زبان برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه شرکت در دوره های یک ساله زبان ترکی است و دانشجویان با معیارهایی همچون قبولی در آزمون ورودی دانشگاه، نمرات خوب زبان، معدل خوب، مدرک CGPA و پیشینه تحصیلی به همراه مقالات بین المللی چاپ شده برای تحصیل در ترکیه انتخاب می شوند.
Turkiye Burslari | این بورس تحصیلی توسط دولت ترکیه تامین می شود و به دانشجویان آسیای مرکزی، آفریقا، خاورمیانه و اروپای شرقی تعلق می گیرد. |
Tubitak | شورای تحقیقات عالی و فن آوری ترکیه کمک های مالی را برای ارائه برنامه های پژوهشی در نظر گرفته است که بیشتر برای شهروندان ترکیه است. |
بانک توسعه اسلامی ISDB | تامین بودجه برای تامین برنامه های پژوهشی دکترا در علوم مختلف برای دانشجویان در کشور های عضو این سازمان و جوامع مسلمان. |
بورس تحصیلی دانشگاه عبدالله گل | این بورسیه مختص دانشجویان مقطع کارشناسی است و درخواست آن برای تمامی دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی امکان پذیر است. این بورس تحصیلی به رشته هایی از قبیل ژنتیک،معماری،مدیریت کسب و کار و مهندسی تعلق می گیرد و دانشجویان با معیار هایی همچون معدل مقطع دبیرستان،نمره آزمون تافل،شرکت در آزمون های SAT, IB و یا ACT مورد بررسی قرار می گیرند. |
شرایط سنی تحصیل در ترکیه
از مسائل مهمی که می بایست در هنگام مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل به آن توجه داشته باشید، شرایط سنی تحصیل در ترکیه و گپ تحصیلی می باشد. گپ تحصیلی به فاصله زمانی بین دو مقطع تحصیلی یا به طور کلی هر گونه وقفه و فاصله تحصیلی، گفته می شود. در اکثر کشورها برای پذیرش دانشجویان بین الملی شرایط سنی تعیین می کنند و هر متقاضی با داشتن سن و گپ تحصیلی معینی مجاز به تحصیل می باشد. ترکیه از کشورهایی می باشد که برای تحصیل هیچگونه شرایط سنی و گپ تحصیلی مشخص نکرده است و مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل با هر سنی امکان پذیر می باشد. البته دقت نمایید که ممکن است برخی از دانشگاه های ترکیه شرایط سنی خاصی را مد نظر داشته باشند. از متقاضی مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل و اخذ بورسیه تحصیلی هستید باید بدانید که برای کسب بورسیه تحصیلی ترکیه محدودیت سنی وجود دارد. در زیر به حداکثر سن جهت اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه اشاره شده است:
متقاضی اخذ بورسیه مقطع کارشناسی: 21 سال
متقاضی اخذ بورسیه مقطع کارشناسی ارشد: 30 سال
متقاضی اخذ بورسیه مقطع دکتری: 35 سال
هزینه تحصیل در ترکیه
از مهمترین مواردی که می بایست در هنگام مهاجرت تحصیلی به ترکیه به آن توجه داشت، هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه می باشد. یک دانشجوی بین المللی برای طول دوره تحصیل خود در ترکیه تا حدود ۴۰۰ دلار در ماه برای هزینه های اقامت، غذا، پوشاک، سرگرمی، حمل و نقل و تلفن هزینه می کند. کتاب و هزینه های اداری تقریبا ۱۵۰دلار در هر ترم است. البته به یاد داشته باشید که این رقم به محل زندگی ، شیوه زندگی و دوره تحصیلی بستگی دارد. تحصیل در ترکیه از جمله کم هزینه ترین برنامه های تحصیلی برای دانش آموزان متقاضی تحصیل در خارج از کشور است.
هزینه های عمومی در هر ترم برای متقاضیان تحصیل در ترکیه به صورت میانگین در جدول زیر آورده شده است:
اقلام دیگر | غذا | حمل و نقل | مسکن |
اینترنت
27/89لیر |
یک وعده در رستوران
25 لیر |
بلیط حمل و نقل عمومی
3 لیر |
اجاره ماهانه آپارتمان 1 خوابه در مرکز شهر
1.391 لیر |
باشگاه ورزشی
84/143لیر |
یک بطری آب
34/1 لیر |
تاکسی
میانگین 5 لیر |
اجاره ماهانه آپارتمان 1 خوابه خارج از مرکز شهر
874لیر |
هزینه های آب،برق،گاز
74/387لیر |
یک کیلوگرم برنج
61/8 لیر |
گازوییل
88/6 لیر |
اجاره ماهانه آپارتمان 3 خوابه
1.484- 2.394 لیر |
کار حین تحصیل در ترکیه
به طور کلی انجام مشاغل پاره وقت یکی از کمکهای مالی است که دانشجویان برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه می توانند در طول تحصیل خود از آن استفاده کنند. متقاضیان کار ضمن تحصیل در ترکیه مجاز هستند کمتر از ۳۰ ساعت در هفته به این نوع کارها مشغول باشند و بنابراین دانش آموزان می توانند وقت کافی برای تمرکز بر روی تحصیلات خود داشته باشند. هر منطقه ای برای مشاغل پاره وقت انواع و فرصت های مختلفی دارد که در اختیار دانشجویان قرار می گیرد و برای اینکه دانشجویان به عنوان کارمند پاره وقت استخدام شوند، ابتدا باید تحقیق کنند و مشاغل مناسبی را پیدا کنند که پاسخگوی نیازها و زمانبندی آنها باشد. تحصیل در ترکیه فرصت مناسبی را برای آشنایی دانشجویان با بازار کار جهانی فراهم می کند. در ضمن هم دانشگاه های دولتی و هم خصوصی کارمندان غیر ترک را استخدام می کنند که از آن ها دانشگاه های بوگازیچی (استانبول) و دانشگاه فنی خاورمیانه (آنکارا) که هر دو دولتی هستند و از جمله دانشگاه های خصوصی نیز می توان به دانشگاه های سابانچی، کوچ و بیلگی (همه در استانبول) و بیلکنت (آنکارا) اشاره کرد.
علاوه بر این، اکثر دانشگاه ها دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترا را در قالب یک دوره بورس تحصیلی کامل استخدام دانشجویی می کنند. بعضی اوقات ممکن است بورس های تحصیلی کامل به دانشجویان بین المللی کمک کند که برخی از اساتید را برای انجام وظایف خاص از جمله تدریس، انجام تحقیق یا تهیه آماری و غیره یاری دهند. در همه این موارد دانشجویان بین المللی برای یادگیری و تدریس به زبان ترکی الزامی ندارند.
ویزای همراه دانشجویی ترکیه
اجازه اقامت خانواده برای متقاضیان تحصیل در ترکیه نوع جدیدی از اجازه اقامت است که با قانون خارجی ها و حمایت های بین المللی به سیستم حقوقی ترکیه معرفی شده است. دانشجویان می توانند پس از اقدام برای تحصیل در کشور ترکیه در طول دوره تحصیلی خود درخواست ویزای همراه بدهند. مدت زمان این ویزا حداکثر ۲ سال است، اگر چه این مدت زمان قابل تمدید نیز خواهد بود. بر این اساس افراد می توانند بدون نگرانی در رابطه با اقامت همراه خود برای تحصیل در ترکیه اقدام نمایند. ضمناً لازم به ذکر است که افراد ایرانی می توانند به مدت ۹۰ روز بدون ویزا در کشور ترکیه اقامت داشته باشند. به طور کلی طبق ماده 34 قانون جدید، اجازه اقامت همراه به هسمر و فرزندان زیر 18 سال متقاضی داده خواهد شد.
مقالات مرتبط
معرفی دانشگاه های برتر ترکیه
در ترکیه بیش از ۲۰۰ دانشگاه وجود دارد که اکثر آنها توسط ایالت اداره می شوند که بیشتر این مؤسسات نسبتاً جدید هستند. در سال ۱۹۷۰ فقط 8 موسسه دولتی در ترکیه وجود داشته است. یکی از برترین دانشگاه های ترکیه دانشگاه بین المللی آنتالیا است که در سال ۲۰۱۲ و با هدف استخدام بیش از نیمی از دانشجویان خود در خارج از ترکیه تأسیس شد. متقاضیان تحصیل در ترکیه با آگاهی از شرایط دانشگاه های برتر این کشور قادر خواهند بود برای تحصیل در بهترین دانشگاه ها اقدام نمایند. هر دو دانشگاه دولتی و خصوصی در ترکیه با توافقنامه بولونیا که برنامه های درجه بندی را در سراسر اروپا استاندارد می کند، مطابقت دارند و بسیاری از دانشگاه های ترکیه شرکت کننده در برنامه اراسموس هستند که از تبادل دانشجویی بین المللی پشتیبانی می کند.
رتبه دانشگاه | نام دانشگاه | رتبه جهانی |
1 | دانشگاه کوچ | 448 |
2 | دانشگاه بیلکنت | 456 |
3 | دانشگاه صابانچی | 501-510 |
4 | دانشگاه فنی خاورمیانه | 551-560 |
5 | دانشگاه بوغازیچی | 571-580 |
6 | دانشگاه فنی استانبول | 651-700 |
7 | دانشگاه آنکارا | 801-1000 |
8 | دانشگاه قاضی | 801-1000 |
9 | دانشگاه حاجت تپه | 801-1000 |
10 | دانشگاه استانبول | 801-1000 |
مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
از مهمترین مواردی که می بایست در تهیه آن دقت لازم را داشته باشید، مدارک لازم برای تحصیل در ترکیه می باشد چراکه هر گونه نقصی در مدارک ممکن است شما را از مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل باز دارد. از مدارک و شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه و درخواست ویزای دانشجویی ترکیه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
عنوان | توضیحات |
فرم تکمیل شده درخواست ویزای دانشجویی ترکیه | – |
گذرنامه معتبر | – |
عکس های بیومتریک مطابق با شرایط عکس ویزای ترکیه | – |
بلیط پرواز رزرو شده | – |
بیمه مسافرتی برای اقامت در ترکیه | – |
نامه پذیرش تحصیلی | – |
پرینت پرداخت شهریه دانشگاه | در صورت نداشتن بورسیه تحصیلی |
مدارک تحصیلی قبلی | – |
اثبات تمکن مالی شامل | به صورت پرینت حساب بانکی |
نامه حمایت مالی | اگر والدین یا شخص دیگری حامی اقامت و تحصیلات متقاضی در ترکیه باشند |
اثبات داشتن محل اسکان در ترکیه | رسید اجاره خوابگاه، اجاره نامه منزل، خانه اقوام در ترکیه، … |
این مطلب را از دست ندهید!
موقعیت کار پس از تحصیل در ترکیه
دانشجویانی که متقاضی کار در ترکیه پس از اتمام تحصیل خود هستند لازم است بدانند که فرصت های شغلی در این کشور وضعیت امیدوار کننده ای برای کسانی که زبان ترکی بلد نیستند نخواهد داشت و ممکن است حقوق پرداختی به این اشخاص مبلغ راضی کننده ای نباشد. با این وجود ممکن است فرصت های غافلگیر کننده ای در بازار ترکیه برای کسانی که برای تحصیل در ترکیه اقدام کرده اند وجود داشته باشد. اولین کاری که دانشجو باید انجام دهد این است که چشم انداز شغلی خود را در اینترنت جستجو کند و یک رزومه کاملاً آماده تهیه کرده که بتواند آن ها را معرفی نماید. بسیاری از شرکت های ترکی انگلیسی صحبت می کنند، برخی از آنها به آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی، عربی، روسی و غیره صحبت می کنند. متقاضی قطعاً به مصاحبه دعوت می شود و می بایست این مرحله را رد کند.
برخی از بهترین و پردرآمد ترین و حرفه ای ترین سازمان های ترکیه در سفارتخانه ها، کنسولگری ها و سازمان های غیر دولتی مختلف است اما رقابت برای کار در آن ها همیشه شدید است. یک امکان دیگر این است که متقاضی تحصیل در ترکیه بتواند زبان مادری خود و یا زبان های دیگری که به آن ها تسلط دارد را در یک آموزشگاه زبان خصوصی آموزش دهد. برخی از شرکت های بزرگ بین المللی یا سازمان های مطبوعاتی هستند که به یکی از شعبه های خود واقع در سراسر ترکیه به یک فرد خارجی احتیاج دارند. و متقاضیان می توانند برای آن ها رزومه ارسال نمایند.
از سویی دیگر دانشجویان پس از مهاجرت تحصیلی به ترکیه می توانند خود به دنبال شغل هایی مرتبط با رشته خود باشند و در شرکت های مربوطه مشغول به کار شوند. به طور کلی پس از اینکه متقاضی کار مورد نظر را در ترکیه پیدا کرد ممکن است از وی درخواست شود که کشور را ترک نموده و مجددا از کشور خود برای اخذ ویزای کاری اقدام شود در این صورت متقاضی می بایست به کشور خود برگشته و از آنجا برای دریافت ویزای کاری ترکیه و اقامت کاری موقت اقدام نماید. البته نرخ بیکاری ترکیه تقریبا زیاد است بنابراین شانس کاریابی پایین است. می توانید به عنوان مثال تحصیل در آلمان یا کشوری دیگر که نرخ بیکاری آن پایین است را انتخاب کنید تا شانس شما جهت کاریابی و اخذ اقامت افزایش یابد.
وضعیت اقامت و اخذ تابعیت پس از تحصیل در ترکیه
متقاضیانی که پس از اتمام تحصیلات خود در کشور ترکیه اقدام به کار و یا سرمایه گذاری می کنند به هنگام درخواست ویزای کاری اگر با درخواست ویزای آن ها موافقت شود، در ابتدا ویزای کاری یک ساله دریافت خواهند کرد و پس از آن در صورتی که بتوانند ویزای خود را تمدید نمایند، ویزای سه ساله دریافت خواهند کرد و پس از اتمام این سه سال با تمدید مجدد ویزای ۶ ساله دریافت خواهند کرد. طبق قوانین کشور ترکیه اگر شخص به مدت ۸ سال در این کشور اقامت داشته و ۶ سال از آن را به کار مشغول بوده باشد، امکان درخواست اقامت دائم برای وی وجود دارد.
مشاوره مهاجرت تحصیلی به ترکیه
ترکیه دارای موقعیت جغرافیایی منحصر به فردی است که بخشی در آسیا و بخشی در اروپا قرار دارد و از نظر قلمرو و جمعیت در بین کشورهای بزرگ منطقه قرار دارد و مساحت آن از هر کشور اروپایی بیشتر است. موقعیت ایده آل ترکیه به عنوان پلی بین اروپا و آسیا عمل می کند و این کشور را به مقصدی برای شروع زندگی و پلی برای رسیدن به اروپا تبدیل می کند برای همین می بایست در هنگام تصمیم برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه حتما با یک مشاوره مهاجرت تحصیلی به ترکیه مشورت نمایید. یک مشاوره مهاجرت تحصیلی به ترکیه با شناختی که به ترکیه و دیگر کشورهای دنیا دارد می تواند در انتخاب بهترین رشته تحصیلی متناسب با شرایط شما کمک نماید. با مطالعه یک رشته مناسب که هم بر اساس نیازهای بازار کار ترکیه و در دیدی بازتر بر اساس نیاز بازار کار کشورهای مطرح دنیا است، می تواند آینده شما را تامین کند و مسیر مهاجرت کاری شما به کشورهای طراز اول دنیا را هموار سازد. در کنار این موضوع با استفاده از مشاوره مهاجرت تحصیلی به ترکیه می توان در هزینه های تحصیل و زندگی بسیار صرفه جویی نمود چراکه یک مشاوره مهاجرت تحصیلی به ترکیه با شناختی که بر روی شهرهای مختلف ترکیه و دانشگاه های آن دارد، می تواند از برترین دانشگاه های ترکیه در شهری که هزینه های تحصیل و زندگی در آن بسیار مقرون به صرفه باشد، برای شما پذیرش بگیرد.
پاسخ به سوالات متداول در زمینه تحصیل در ترکیه
✅ آیا تحصیل در ترکیه رایگان است؟
خیر. برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه باید شهریه بپردازید مگر اینکه بورسیه تحصیلی دریافت کرده باشید.
✅ آیا بدون مدرک زبان می توان در ترکیه تحصیل کرد؟
برای اینکه شانس دریافت ویزا پایین نیاید، توصیه می شود حتما مدرک زبان ارائه دهید.
✅ آیا می توان از دانشگاه های ترکیه بورسیه تحصیلی گرفت؟
بورسیه تحصیلی معمولاً در مقطع دکترا اعطا می شود و شما باید رزومه ای قوی شامل مدرک زبان با نمره بالا، مقالات چاپ شده در مجلات علمی بین المللی، معدل بالا و … ارائه دهید.
✅ آیا پس از پایان تحصیل می توان در ترکیه کار کرد؟
پس از فارغ التحصیلی به شما فرصت داده می شود تا در کشور ترکیه به جستجوی کار بپردازید. در صورتی که در شغلی مناسب استخدام شوید می توانید اقامت خود را به نوع کاری تغییر دهید.
✅ چگونه در ترکیه تحصیل کنیم و برای تحصیل در ترکیه چه باید کرد؟
برای تحصیل در دانشگاههای ترکیه باید با ارائه مدارک تحصیلی خود درخواست پذیرش دهید. معمولا دانشگاه ها بر اساس نمرات متقاضی و نتیجه آزمون ورودی دانشگاه به دانشجویان پذیرش می دهند.
✅ برای تحصیل در ترکیه چقدر پول لازم است؟
میزان هزینه بسته به دانشگاه انتخابی شما دارد، در صورتی که از یک دانشگاه دولتی این کشور پذیرش گرفته اید، سالیانه مبلغ 100 الی 4 هزار یورو و در صورتی که از دانشگاه خصوصی این کشور پذیرش گرفته اید سالیانه 5 هزار الی 20 هزار یورو هزینه لازم است. در کنار این هزینه می بایست هزینه های زندگی در ترکیه را نیز مدنظر داشت.
سلام.وقت بخیر .
در مورد مهاجرت تحصیلی به ترکیه میشه راهنمایی بفرمایید؟
سلام دوست عزیز
می توانید با موسسه تماس بگیرید تا کارشناسان شما را راهنمایی کنند.
سلام من پایه هشتم هستم و میخواهم پایه دهم را با بورسیه گرفتن در ترکیه بخوانم و همانجا کنکور دهم معدل هایم بالای ۱۹ هست میخواستم ببینم میشه همیشگی برم ترکیه و همانجا در دکتری را بخوانم و دکتر شوم یا نه
سلام و ارادت
در مقطع مدارس بورسیه تحصیلی ارائه نمیشود.
سلام ببخشید من هفتم هستم و برای عید بخاطر مسافرت قراره برم ترکیه….
میخواستم ببینم میتونم همونجا ادامه تحصیل بدم؟ میخوام خوابگاه هم داشته باشه
سلام و ارادت
برای تحصیل می بایست پذیرش گرفته و برای ویزا درخواست دهید در صورت دریافت ویزا امکان تحصیل خواهید داشت.
سلام
۳۶ سالمه و دیپلم ۱۱ ساله کامپیوتر چندین سال پیش گرفتم و فوق دیپلم کامپیوتر هم گرفتم
برای دوره های زبان ترکیه با وجود گپ تحصیلی امکان اقدام دارد ؟
سلام و عرض ادب. دوست عزیز بله شما امکان اقدام را برای ترکیه دارید. زیرا این کشور روی سن و گپ تحصیلی حساسیت ندارد.
سلام
من دیپلم تجربی دارم و انگلیسی و ترکی رو مسلط هستم برای رشته پزشکی دانشگاه دولتی امتحان ورودی شامل چیه ؟
سلام و اراد
آزمون ورودی از دروس تخصصی دبیرستان است.
سلام و خسته نباشید
برای رشته IT کدام دانشگاه را پیشنهاد میدین و شهریه در رشته IT چنده؟ (برای مدرک فوق دیپلم)
ایا در ایران کنکور بدهم کنکور ایرانی رو قبول میکنن؟ یا باید اونجا کنکور بدم؟
سلام دوست عزیز
رشته IT در تمامی کشور ها ارائه می شود و نسبت به دانشگاه و مقطع تحصیلی شهریه متفاوت می باشد. در کشور های اروپایی حدودا 13 هزار یورو هزینه شهریه دانشگاه است.
برای دانشگاه های خصوصی نیاز به کنکور نیست
سلام من چند بار تو مدرسه تجدید شدم و از مدارس شبانه دیپلم گرفتم، میتونم تو در رشته گرافیک در یکی از دانشگاه های ترکیه پزیرش بگیرم؟
-البته مدرک زبان با نمره بالا و نمونه کار های گرافیکی دارم
در صورتی که دیپلم دوازده ساله دارید، میتوانید درخواست خود را به دانشگاه هایی که این رشته را ارائه میدهند بدهید تا ببینید آیا با اعطای پذیرش به شما موافقت میکنند یا خیر
کلاس نهم هستم کلاس هفتم و هشتم معدلم بالای ۱۹ بوده برای کلاس دهم میتونم ویزا تحصیلی برای ترکیه بگیرم چقدر باید هزینه بکنم
سلام و ارادت
برای تحصیل در مدارس ترکیه در صورتیکه والدین اقامت داشته باشند می توانید اقدام کنید.
سلام خسته نباشید
ایا تحصیل در ترکیه شرط سنی هم داره؟ مثلا کسی که پنجاه یا شصت سالشه هم میتونه ویزای تحصیلی بگیره؟
ایا به صورت تدریس غیرحضوری هم میشه ویزای تحصیلی گرفت؟ بعضی از رشته ها میشه غیرحضوری و انلاین خوند
سلام و عرض ادب
قطعا با این سن امکان دریافت ویزای تحصیلی بسیار بعید است.
سلام. پسر من ۱۶ سالشه و قصد دارم ۲سال آخرو برای تحصیل بفرستمش ترکیه.آیا اونجا امکاناتی برای این بچه ها هست مثل پانسیون یا باید براش خونه بگیریم؟
سلام و عرض ادب
هم پانسیون هم خوابگاه و هم منزل شخصی رو می تونید براشون بگیرید.
چه امتحانی باید بدیم ؟
و چگونه میشه با امتحان بدون سرمابه بدیم.؟
سلام و ارادت
آزمون ورودی دانشگاه. جهت مهاجرت می بایست سرمایه لازم را داشته باشید.
سلام من مشکل خدمت سربازی دارم، در حال حاضر دارم توی ایران درس میخونم و معافیت تحصیلی دارم، اگه بتونم به بهونه تحصیل در ترکیه، وارد ترکیه بشم آیا میتونم از طریق سرمایه گذاری ملک در ترکیه پاسپورت ترکیه دریافت کنم و تابع ترکیه بشم؟!
بله. شما با سرمایه گذاری در ملک به مبلغ حداقل 150 هزار دلار میتوانید پاسپورت این کشور را دریافت کنید
سلام من ۱۴ سالمه و تا ۱۷ سالگی در ایران درس میخونم برای ادامه تحصیل در ترکیه چه شرایطی وجود داره؟
شما بهتر است دیپلم تان را با معدل خوب دریافت کنید و سطح زبان تان را نیز تقویت کنید تا انشالا در آینده امکان مهاجرت برای شما فراهم شود
بورسیه رایگان تحصیلی متوسطه اول مسلط به زبان انگلیسی و نمرات بالا امکان پذیره ؟
سلام و عرض ادب
برای تحصیل در مقطع دبیرستان هیچگونه بورسه تحصیلی ارائه نمی گردد
سلام
خسته نباشید
نامه تمکن مالی که برای تحصیل در ترکیه باید ارائه بدهیم باید چقدر در حساب بانکی داشته باشیم؟
سلام و ارادت
میزان تمکن مالی حدودا هزینه یکسال زندگی در نظر گرفته میشود.
سلام
شرایط تحصیل در دانشگاه دولتی ترکیه چیه؟
سلام و عرض ادب
تسلط به زبان ترکی استانبولی و قبولی در آزمون ورودی