ثبت شرکت در ترکیه
ترکیه یک کشور زیبای اوراسیایی می باشد که قسمتی از آن در اروپا و قسمتی دیگر در آسیا قرار گرفته است. در این مقاله به بررسی ثبت شرکت در ترکیه پرداخته می شود. با توجه به رشد اقتصاد ترکیه در سال های اخیر، افراد بسیاری به دنبال سرمایه گذاری در ترکیه می باشند، که یکی از راه های آن ثبت شرکت در ترکیه می باشد. اقتصاد ترکیه در بخش های مانند گردشگری، هتلداری، کشاورزی و صنایع بومی روز به روز در حال پیشرفت است. بنابراین این بخش ها سرمایه گذاران زیادی را به خود جذب کرده اند. اگر شما هم قصد ثبت شرکت در ترکیه را دارید، ممکن است در این مسیر با سوالات متعددی همچون شرایط ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان به چه صورتی است؟ معایب ثبت شرکت در ترکیه چیست؟ هزینه و مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان چه مواردی می باشد؟ مواجه شده باشید. در همین راستا جهت کمک به شما مشاوران برتر موسسه ملک پور با همراهی وکلای متبحر ترکی همچنین با استفاده از اطلاعات به روز در سایت های معتبر ترکیه، مقاله زیر را در در زمینه بررسی قوانین و شرایط کلی ثبت شرکت در ترکیه گردآوری نموده اند. همچنین می توانید از طریق تماس با موسسه با کارشناسان موسسه ملک پور ارتباط گرفته و مشاوره رایگان در زمینه مهاجرت به ترکیه دریافت کنید.
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت
از آن جا که اخیرا تعداد فزاینده ای از مردم از نقاط مختلف جهان به دلایل مختلف از جمله شروع یک زندگی جدید، کار و یا حتی برای پیدا کردن آرامش خاطر در دوران بازنشستگی خود تصمیم به آمدن به ترکیه می گیرند و از انجا که در چهارده سال اخیر این کشور به سرعت روند پیشرفت را به خصوص در زمینه اقتصادی و جذب سرمایه گذار خارجی طی کرده، بنابراین می تواند گزینه مناسبی برای زندگی و کار باشد. خارجیانی که مایل به راه انداختن کسب و کار در ترکیه و یا اقامت در ترکیه می باشند باید با جمع آوری مدارک مورد نیاز و بهره گیری از مشاوره در این خصوص و گرفتن اطلاعات و راهنمایی های مورد نیاز اقدام به این امر نمایند. اشخاصی که اقدام به ثبت شرکت در ترکیه می کنند، می توانند از نیروی کار جوان و فراوانی که در ترکیه وجود دارد استفاده بکنند. نرخ بیکاری در این کشور در سال های اخیر رو به افزایش بوده و این مسئله باعث کاهش دستمزد نیروی کار می شود. همچنین مالیات بر درآمد پایین می تواند انگیزه ای دیگر برای ثبت شرکت در ترکیه باشد. به منظور دریافت اقامت در ترکیه از طریق ثبت شرکت دو نوع اقامت کوتاه مدت و بلند مدت اعطا می شود که در ادامه بررسی می شوند:
این مطلب را از دست ندهید!
هزینه ثبت شرکت در ترکیه
سرمایه اولیه ثبت شرکت در ترکیه 10 هزار لیر. (که معادل حدود 2 هزار و 600 دلار می باشد)
هزینه حسابدار (هزینه یک حسابدار رسمی ماهانه 120 دلار به بالا می باشد.)
هزینه های کارمند (این مورد اجباری نیست، اما برای اعتبار شرکت در آینده بهتر است پرداخت شود.)
هزینه اجاره محل دفتر (بسته به نوع محل متفاوت بوده و می تواند از چند دلار تا چندهزار دلار باشد.)
هزینه آب، برق، تلفن و اینترنت.
23 درصد مالیات بر اجاره محل کار.
هزینه های دفاتر رسمی و پلمپ آن دراداره دارایی: سالانه حدودا 400 دلار.
مالیات بر درآمد شرکت: (معادل 22 % از سود خالص شرکت).
مراحل کامل ثبت شرکت در ترکیه
در این بخش مراحل مختلف ثبت شرکت در ترکیه بیان شده اند.
قدم اول انتخاب یک فرم تجاری که به الزامات قانون شرکت در ترکیه احترام می گذارد و پس از آن انتخاب نام شرکت در ترکیه می باشد و می بایست یک نام تجاری برای شرکتی که باید ثبت شود رزرو کنید، دقت نمایید که نام باید منحصر به فرد باشد و قبل از رزرو قابل تأیید باشد.
قدم بعدی برای این فرایند، ارائه مدارک هویتی و مالیاتی شخص اصلی و شرکای وی در صورت وجود می باشد.
ارائه تمکن های مالی مورد نیاز و اثبات توانایی مدیریت کسب و کار و زندگی شخصی متقاضی اصلی به همراه خانواده وی.
تعیین زمینه فعالیت شرکت یا همان تدوین اساسنامه شرکت.
مراجعه به اداره دارایی و اخذ شماره شناسایی مالیات بالقوه (شماره مالیاتی).
تعیین مدیر شرکت و تعیین و ثبت آدرس شرکت که توسط بازرسان اداره دارایی بازدید و به تایید می رسد.
مراجعه به اتاق بازرگانی برای ثبت شرکت و بعد دادن آگهی و چاپ در روزنامه رسمی.
دریافت کارت بازرگانی.
افتتاح حساب بانکی.
معرفی یک فرد بعنوان حسابدار یا مشاور مالی شرکت که حقوق این شخص با توجه به حجم فعالیت های تجاری در شرکت ماهیانه از دویست دلار به بالا می باشد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه
ارائه و گردآوری مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه از مهمترین گام های مراحل ثبت شرکت در ترکیه می باشد. با توجه به اینکه سهامداران شرکت در می توانند اشخاص حقیقی یا شرکت های باشند، مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه متفاوت خواهد بود. اگر شخص سهامدار شرکت باشد می بایست از پاسپورت معتبر خود یا شناسنامه خود دو نسخه ارائه دهد که در هنگام ثبت شرکت این دو نسخه می بایست بایگانی شوند و در صورتی که اشخاص حقوقی سهامدار شرکت باشند، مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه شامل موارد زیر می باشد:
ارائه اساسنامه و گواهی ثبت شرکت سهامدار که به زبان ترکی ترجمه شده است
ارائه مصوبه هیئت مدیره شرکت سهامدار در راستای ایجاد شرکت در ترکیه
اطلاعات در مورد شخصی در شرکت سهامدار که نماینده آن در اداره تجارت ترکیه است.
اطلاعات مربوط به مدیر یا مدیران شرکت سهامدار و کپی پاسپورت آن ها
مدیران شرکت ها نیز باید در شرکت هایی که افراد سهام دارند، منصوب شوند.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه
با توجه موقعیت مناسب کشور ترکیه به عنوان یک پل طبیعی یا در واقع یک دروازه بین آسیا و اروپا به منزله یک خروجی موثر برای دسترسی به بازارهای اصلی، افراد زیادی خواهان سرمایه گذاری در ترکیه می باشند. در کنار این عامل، بیش از بیست میلیون نفر از جمعیت کشور ترکیه را نیروی جوان، فعال و تحصیل کرده تشکیل می دهند این امر برای کارآفرینی و به کارگیری در بیزنس های مختلف بسیار کارآمد می باشد. کسانی که تصمیم به ثبت شرکت در ترکیه دارند حتی بدون نیاز به شراکت و بکارگیری یک شهروند ترک نیز می توانند به تنهایی و برای خود اقدام به ثبت شرکت نمایند. این افراد می توانند از اقتصاد موفق و روبه رشد و بازار داخلی بزرگ ترکیه برخوردار شوند. قبل از ابتدای کسب و کار مورد نظر به شخص اصلی اقامت موقتی داده می شود و پس از پیشبرد صحیح و موفق بیزینس و فعالیت تجاری مورد نظر پس از 5 سال اقامت دائم دریافت می کند. این موارد تنها گوشه ای از مزایای ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان می باشد. در ادامه به دیگر مزایای ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان اشاره شده است.
معایب ثبت شرکت در ترکیه
ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان در کنار تمامی مزایایی که دارد، شامل معایبی نیز می باشد. از معایب ثبت شرکت در ترکیه می توان به موارد زیر اشاره نمود.
انواع شرکت در ترکیه
از آنجا که در ترکیه قانون سرمایه گذاری خارجی بر مبنای شرایط برابری است، دولت این کشور اجازه می دهد که سرمایه گذاران بین المللی از همان حقوق و تعهداتی که سرمایه گذاران داخلی دارا می باشند، برخوردار باشند. رعایت این اصل باعث می شود تا سرمایه گذاران خارجی که قصد ثبت شرکت در ترکیه را دارند با شرایط یکسان و اطمینان خاطر شروع به راه اندازی کسب و کار خود همانند سرمایه گذاران محلی در ترکیه نمایند. در ترکیه امکان هر نوع ثبت شرکتی را خواهید داشت که در زیر به چند نوع از محبوب ترین این شرکت ها اشاره می کنیم:
شرکت سهامی (joint stock company):
حداقل تعداد شرکا و سهام داران پنج شخص حقیقی یا حقوقی می باشد و معمولاً محدودیتی برای تعداد شرکا وجود ندارد.
شرکت با مسولیت محدود (Limited Liability Company):
حداقل دو شریک و حداکثر پنجاه شریک، که بر مبنای قانون جدید ثبت شرکت در ترکیه با یک سهام دار نیز قابل تشکیل می باشد و حداقل سرمایه برای تشکیل این شرکت پنج هزار لیر ترکیه است.
شرکت تعاونی (Cooperative Company)
شرکت های جمعی (Collective company)
انتقال شرکت به ترکیه
علاوه بر اینکه ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان امکان پذیر است، متقاضیان می توانند شعبه ای از شرکت خود را در ترکیه افتتاح کنند یا آن را به ترکیه انتقال دهند. انتقال شرکت به ترکیه در صورتی امکان پذیر است که این شرکت برای ترکیه و برای خود شخص نیز سودآور باشد. همچنین انتقال شرکت به ترکیه با توجه به نوع شرکت مشخص می شود که آیا امکان انتقال آن وجود دارد یا خیر. در صورتی که انتقال شرکت به ترکیه محدودیت نداشته باشد، اولین اقدامی که متقاضی باید انجام دهد این است که به دنبال یک دفتر کار مناسب برای شرکت باشد و پس از آن روال اداری انتقال را انجام دهد.
ثبت شرکت مجازی در ترکیه
از آنجایی که ترکیه یک کشور زیبای اروپایی آسیایی است علاوه بر گردشگری برای سرمایه گذاری و ثبت شرکت نیز مناسب است. ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان نیز امکان پذیر می باشد. از آنجایی که ممکن است ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان ریسک داشته باشد، متقاضیان می توانند قبل از اینکه به ترکیه مهاجرت کنند به صورت مجازی شرکت خود را ثبت کنند. با ثبت شرکت و داشتن دفتر مجازی امکان بررسی بازار ترکیه برای متقاضیان فراهم می شود. داشتن دفتر برای ثبت شرکت و داشتن بیزینس در ترکیه مورد نیاز است اما داشتن دفتر فیزیکی هزینه هایی را در بر دارد به همین دلیل در ابتدای ثبت شرکت و شروع به کسب و کار دفتر مجازی کمک به سزایی به شخص خواهد کرد.
ثبت برند در ترکیه
برند یک شرکت به عنوان منبع استراتژیک برای آن به حساب می آید. ثبت برند در ترکیه به روش های مختلفی امکان پذیر است. روش اول ثبت برند توسط سیستم مادرید و روش دوم ثبت برند توسط موسسه ثبت اختراع در ترکیه است که به صورت مستقیم می توان درخواست داد. از شرایط های لازم برای ثبت برند در ترکیه ارائه اطلاعات متقاضی همچون آدرس ایمیل، نام، شماره تماس و آدرس است. همچنین باید یک علامت یا لوگوی خاص داشته باشید و رسید پرداخت هزینه ها، کالاها و خدمات خود را معرفی کنید.
خدمات موسسه MIE در زمینه ثبت شرکت در ترکیه
وقتی که شما برای ثبت شرکت در ترکیه اقدام می نمایید باید موارد زیر را انجام دهید:
ارائه فرم اساسنامه شرکت وانتخاب نام تجاری برای شرکت که باید از طریق سیستم مرسیس (سیستم ضبط رجیستری مرکزی) انجام شود. مرسیس یک سیستم اطلاعات مرکزی برای انجام فرایندهای رجیستری تجاری و ذخیره سازی و ثبت داده ها و اطلاعات در رجیستری اداری الکترونیکی دولت ترکیه می باشد. بر این اساس به کسانی که برای راه اندازی یک کسب و کار اقدام می کنند یک شماره فایل مختص به آن فرد تعلق می گیرد تا بعد از آن به پروسه تکمیل مدارک و ثبت شرکت بیانجامد. به علاوه این فرایند یک پروسه حقوقی بوده و می بایست به همه مراحل قانونی ثبت شرکت در ترکیه آگاه باشید. بنابراین پیشنهاد می شود با یک وکیل مهاجرت کاری با تجربه که به قوانین کشور مقصد آشنا باشد اقدام فرمایید. شما می توانید از طریق برقراری ارتباط با موسسه ملک پور به واسطه وکلای محلی در ترکیه و همچنین برترین کشورهای جهان اقدام به ثبت شرکت و سرمایه گذاری نمایید.
مقالات مرتبط
طرح تجاری برای ثبت شرکت در ترکیه
در فرایند ثبت شرکت در ترکیه در ابتدا لازم است یک برنامه کاری یا بیزنس پلن به کنسولگری ترکیه در کشوری که شهروند آن کشور محسوب می شوید یا در آن کشور اقامت دایم دارید ارایه دهید. پس از گرفتن تاییدیه باید برای گرفتن مجوز برای شروع به فعالیت در ترکیه به تایید وزارت کار ترکیه نیز برسد. این طرح تجاری در واقع برنامه کاری و هدف از فعالیت این شرکت ثبت شده می باشد که می بایست اثری مثبت و مفید در اقتصاد ترکیه داشته باشد. به منظور تدوین یک برنامه تجاری خوب و مناسب پیشنهاد می شود که مشاوره ای در خصوص قوانین تجارت بین الملل از کارشناسان ماهر و با تجربه در این زمینه دریافت کنید. این مقاله توسط کارشناسان موسسه ملک پور گردآوری و تهیه شده و استفاده از اطلاعات مندرج در آن بدون ذکر منبع از نظر حقوقی و شرعی جایز نمی باشد.
ایده های ثبت شرکت در ترکیه
ترکیه در صنایع مختلفی فعالیت دارد و افرادی که قصد ثبت شرکت و سرمایه گذاری در این کشور را دارند می توانند با انتخاب یکی از این موارد برای آینده خود سرمایه گذاری کنند. برخی صنایع بهترین ایده های ثبت شرکت در ترکیه هستند. در ادامه به معرفی برخی از ایده های ثبت شرکت در ترکیه خواهیم پرداخت.
بهترین شهر های ترکیه برای ثبت شرکت
اگر به دنبال این هستید که به راحتی وارد یک تجارت بین المللی شوید، بهتر است بدانید که ترکیه می تواند یکی از بهترین انتخاب های شما باشد. رشد اقتصادی و تجاری این کشور در چند سال اخیر بر همگان آشکار بوده است. همچنین موقعیت جغرافیایی این کشور تجارت بین المللی و ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان را امکان پذیر می کند. با توجه به موقعیت تجاری منحصر به فرد ترکیه بین آسیا، اروپا و خاورمیانه، ترکیه سال ها است که سرمایه گذاری بین المللی را جذب کرده است. بسیاری از شرکتهای دولتی و بینالمللی فعالیتهایی را در شهرهای اصلی ترکیه و اطراف آن ایجاد کردهاند که نشاندهنده اهمیت این کشور در سراسر جهان است. استانبول و ازمیر خانه بخش عمده ای از این شرکت های بزرگ هستند. در ادامه بهترین شهر های ترکیه برای ثبت شرکت را معرفی خواهیم کرد.