اخذ اقامت آمریکا از طریق ویزای ازدواج و نامزدی
اخذ اقامت امریکا از طریق ویزای ازدواج و نامزدی
اخذ اقامت امریکا از طریق ویزای ازدواج و نامزدی ، مدت زمان اخذ ویزای ازدواج امریکا؛ شرایط ۲۰۱۷ اخذ اقامت امریکا از طریق ویزای ازدواج و نامزدی ، قوانین ازدواج در امریکا ، ویزاهای K1 ، K2 ،K3 و K4 ، انواع ویزای ازدواج آمریکا ، انواع ویزای نامزدی آمریکا ، سوالات سفارت آمریکا برای ویزای نامزدی، تشریح راههای اخذ اقامت امریکا از طریق ویزای ازدواج و نامزدی را در این مقاله آورده ایم.
یکی از طرق حقوقی مهاجرت طبق آنچه پیش از این ذکر شد مهاجرت از طریق ازدواج میباشد . در نظام حقوقی و قانونی کشور امریکا ، دولت امریکا پذیرفته که طبق مواد حقوقی اگر شخصی خارجی با یک سیتیزن امریکایی بخواهد ازدواج بکند میتواند اخذ اقامت امریکا داشته باشد. در ادامه این مقاله به مواد و تبصره های موجود در باب اخذ اقامت آمریکا از طریق ازدواج، چگونگی انجام این موضوع و بازه های زمانی انجام فرایند مربوط به ازدواج در امریکا اشاره خواهیم کرد که اخذ اقامت امریکا از طریق قانون ازدواج با شهروند امریکایی به چه شکل هست .
آیا اخذ اقامت امریکا از طریق ازدواج با یک سیتیزن یا شهروند امریکا امکان پذیر هست یا خیر؟ آیا با ازدواج با یک شهروند امریکایی به اخذ اقامت خواهیم رسید؟ به اخذ تابعیت چطور؟ تفاوت این دو چه خواهد بود؟
اگر نامزد شما گرین کارت امریکا را دارد و شما میخواهید با او ازدواج کنید نیازی به فایل کردن و ثبت نام در فرم های ویزای نامزدی نخواهد بود، اگر نامزد شما در خارج از محدوده کشور امریکا هست، اما مقیم امریکا هست باز هم نیازی به پر کردن فایل Fiancé Visa نخواهید داشت و از فرمهای دیگر برای این موضوع استفاده خواهد شد.
چگونگی اخذ گرین کارت امریکا در بحث گرین کارت در سایت USCIS به طور کامل توضیح داده شده که از ۳ طریق عمومی و کلی به بحث گرین کارت رسید،
- اخذ گرین کارت امریکا از طریق کار در امریکا
- اخذ اقامت امریکا از طریق الحاق به خانواده و یا ازدواج در امریکا
- اخذ اقامت امریکا از طریق مباحث مربوط به پناهندگی که راه پر خطری هم میباشد.
باز هم ذکر میکنیم که در این مقاله به وضعیت و شرایط شخص خارجی اشاره خواهد شد که شما به عنوان یک سیتیزن امریکا او را به خاک امریکا به جهت ازدواج ورود خواهید داد.
یکی از سوالات مطرح در باب اخذ اقامت یا تابعیت امریکا از طریق ازدواج، این است که متقاضی باید کدام فرم را در این باب پر نموده و درخواست خود را طی کدام فرم باید به اداره مهاجرت به امریکا ارائه دهد.
طبق آنچه که در رسانه های دولتی و کتاب قانون اداره مهاجرت در امریکا ذکر شده فرم I-129F برای متقاضیان ویزای نامزدی در نظر گرفته شده است که در این مقاله بصورت ضمیمه خدمت متقاضیان اقامت امریکا از طریق ازدواج ارائه خواهد شد.i-129f
اگر شما هم متقاضی اخذ اقامت امریکا از طریق ازدواج و ویزای ازدواج آمریکا هستید، یا اگر درحال حاضر نامزدی دارید که قصد ازدواج با او دارید و او سیتیزن امریکا هست ، اما قوانین حاکم بر شرایط خود و شخص مقابل را نمیدانید و به دنبال این هستید که با علم به قوانین دولت امریکا در باب مهاجرینی که با شهروندان امریکا ازدواج میکنند ، اطلاعات مکفی کسب بکنید ، مناسب ترین مرجع میتواند سایت USCIS باشد .
به طوری که اگر شما سایت USCIS را مطالعه بفرمایید، که البته ترجمه شده این سایت و عین مواد قانونی ان در این مقاله اورده شده است، مشاهده میفرمایید که قانون گذار در دولت امریکا حتی به جزییات مسایل احتمالی و موجود در قوانین مربوط به ازدواج در امریکا اشاره کرده است.
بطور کلی، که اگر یک شخصی با یک USC ازدواج کند، دو حالت وجود خواهد داشت:
- اقدام برای وارد کردن یک شخص غیر آمریکایی توسط یک USC، اگر شخص اصلی گرین کارت امریکا را داشته باشد permanent resident، یعنی اقامت دائم داشته باشد بیش از یک سال طول میکشد که این امر اتفاق بیافتد..
- در صورتی که شخص خواهان (United States Citizen)USC باشد و پاسپورت امریکا را داشته باشد ، کمتر از یک سال طول میکشد تا آن شخص خارجی را به همسری خود انتخاب کند و به امریکا بیاورد.
- شما باید USC یک باشید تا بتوانید با درخواست ویزای نامزدی از سفارت امریکا شخص غیر امریکایی را به خاک امریکا بیاورید.
- در صورتی که متقاضی ازدواج با یک USC هستید ویزای نامزدی ۹۰ روزه برای شما صادر خواهد شد.
- از زمانی که شخص نامزد که طرف ازدواج با یک سیتیزن امریکا هست وارد خاک امریکا میشود با ویزای ۹۰ روزه از روز اول میتواند جهت فراهم کردن مدارک مورد نیاز برای مراسم ازدواج و امور حقوقی آن اقدام نماید.
اگر شما قصد ازدواج با یک USC را دارید، هم شما و هم شخص USC اگر پیش از این ازدواجی داشته باید مدارک طلاق یا مرگ همسر سابقش را ارائه دهد .
- ویزای نامزدی امریکا به اختصار با شناسه ی K1 در سایت رسمی اداره ی مهاجرت امریکا تعریف شده است.
- پس از اینکه برای ویزای نامزدی یا ویزای k1 اقدام فرمودید ، نامزد شما که پس از اخذ روادید وارد خاک کشور امریکا شد، میتوانید جهت جشن ازدواج و امور اخذ تابعیت پس از آن اقدام بنمایید.
در حقیقت به محض اخذ ویزای k1 پس از ورود شخص متقاضی ازدواج به خاک امریکا، پس از انجام امور ازدواج ، اشخاص متقاضی اخذ اقامت و تابعیت در امریکا میتوانند درخواست permanent resident یا اقامت دائم خودشان را اعلام نمایند.
حال مشاهده میکنیم زمانی که صحبت از اخذ اقامت امریکا از طریق ویزای k1 یا همان ویزای نامزدی هست، فرایندها و پروسه ها یه چه شکل صورت میگیرد، منظور همین گامهای قانونی و حقوقی است که یکی پس از دیگری به درستی برداشته شود.
متاسفانه در عصر حاضر بسیاری از افرادی که وکیل نیستند و مطالعه ای در علم حقوق ندارند خودشان را به عنوان وکیل مهاجرت معرفی کرده و فقط از روی چند خط نوشته از سایت هایی که مشخص نیست منبع قوی دارند یا خیر، به شما مشاوره میدهند. اما جای نگرانی نیست و ما در این مقاله عین مواد قانونی را ترجمه کرده و در اختیار شما قرار میدهیم.
همانطور که میدانید ویزای k1 90 روزه هست، از روزی که شخص پا به آن کشور میگذارد. در همین ۹۰ روز اگر روال درست انجام شود میتوانند جشن ازدواجش را هم ترتیب ببیند، تا با شخصی که یک USC هست بتواند اقامت امریکا را بگیرد.
پس از اینکه این امور انجام شد، شخص متقاضی میتواند درخواست اقامت دائم بدهد.
دپارتمان و مرکزی که پس از ازدواج، شخص متقاضی خارجی باید به او مراجعه کند تا permanent resident را اقدام بکند به نام DHS معروف هست که زیر نظر USCIS در حال ارائه خدمات میباشد.
از آنجا که شخصی که متقاضی اخذ اقامت امریکا از طریق ویزای نامزدی یا k1 هست ، بعد از ورود به امریکا میتواند با این ویزا درخواست اقامت دائم بکند ، دولت این کشور موراد احتیاجاتی برای وی ملزم به اجرا نموده است.
ذکر این نکته الزامیست که فرزندانی که از نظر حقوقی و قانونی فرزند شخص متقاضی ویزای k1 به حساب میآید، تحت ویزای k2 میتوانند ویزا دریافت نمایند و در امریکا زندگی کنند.
از نکاتی که اداره مهاجرت امریکا بسیار روی آن حساس هست در بحث ارائه ویزای k1 و پس از آن ارائه permanent resident و اقامت دائم به شخص، این هست که هر دو از نظر قانونی باید مجاز به ازدواج باشند برفرض مثال اگر ازدواجی داشتند که هنوز جدا نشدند، اجازه قانونی ازدواج با هم را نخواهند داشت.
از قوانینی که متقاضیان اخذ اقامت ویزای k1 امریکا بایستی حتما داشته باشند و رعایت بکنند این هست که فرد خارجی در ارتباط با آن USC باید حداقل در حدفاصل دو سال قبل از اینکه درخواستشان را ثبت بکنند ، با هم آشنا شده باشند، با هم در ارتباط بوده و مدارکی در این مورد استناد دهند.
اکنون مراحل اقدام برای اخذ تابعیت امریکا از طریق ازدواج را بطور مختصر در چندمورد برای شما ذکر خواهیم کرد:
گام اول: پر کردن فرم I-129 F هست که در ضمیمه ارائه شده است. فرم I-129 F را در نزدیکترین ویزا دپارتمانی که به محل زندگی شما هست پر کرده و این درخواست را ثبت نمایید.
پس از اینکه فرم درخواست شما در uscis ثبت شد، آن پرونده به NVC یا مرکز ویزاهای بین المللی ارسال میشود.
گام دوم: NVC به شما یک Case Number ارائه میکند و آن را به کنسول امریکا در نزدیکترین نقطه به محل زندگی نامزد شما ارسال مینماید.
NVC یا همان مرکز ویزاهای بین المللی در امریکا برای شما, در همان زمانی که Case Number شما را در دادخواستتان به شما ایمیل میکند نامه ای را هم در حقیقت ارسال میکند به نام NVC Letter.
به محض اینکه نامه را از NVC دریافت کردید به نامزد خودتان اعلام کنید که سریعا لیست مورد نظر مدارکی که ذکر شده را جمع اوری نموده و برای ثبت درخواست ویزای k1 اقدام نماید. و نهایتا برای مصاحبه خودش را اماده نماید که بتواند ویزایk1 را دریافت نماید.
اگر متقاضی k1 فرزندی دارد باید برای ویزای نوع k2 اقدام نماید و بعد فرم درخواستهای جداگانه را پر نماید ، هر متقاضی باید فرم جداگانه و مجزا پر بکند و باید Application Fee جداگانه پرداخت نماید.
جهت اطلاعات بیشتر متقاضیان، مدارک مورد نیاز جهت ویزای ازدواج امریکا را ارائه خواهیم داد.
- پر کردن فرم DS-160 به صورت انلاین سپس پرینت گرفتن آن و همراه داشتم در روز مصاحبه.( sample-ds-160-form-us-visa-application)
- هم متقاضی ویزای k1 و هم متقاضی ویزای k2 باید فرم را پر بکنند.
- پاسپورت معتبر که حداقل ۶ ماه الی یکسال اعتبار داشته باشد.
- اگر شما یا همسر شما سند طلاق یا مرگ همسر داشته باید ترجمه شده آن را به همراه داشته باشد.
- نامه عدم سوپیشینه برای افراد بالای ۱۶ سال که تایید ترجمه ی آن الزامی هست.
- گواهی سلامت پزشکی
- مدارک درباب وضعیت ساپورت مالی شما که طی فرم I-134 پر میشود. (i-134)
- دو قطعه عکس ۲*۲
- مدارک مبنی وحود ارتباط اجتماعی مابین شما و همسرتان
- و در نهایت پرداخت هزینه هایی که بابت این مراحل وجود دارد.
- ذکر این نکته الزامیست که تمامی این مدارک باید شفاف و صحیح و با کیفیت پرینت گرفته شوند.
- در پروسه ارسال مدارک و در حقیقت بررسی مدارک متقاضی جهت اخذ اقامت امریکا از طریق ویزای ازدواج یا ویزاهای نوع k، حداکثر مهلت زمانی که مدارک باید طبقه بندی شده و به نزدیک ترین ویزادپارتمان محل زندگی متقاضی ارسال شود ۱۵ روز قبل از تاریخ مصاحبه میباشد.
- مدارک جهت بررسی اولیه به همراه نامه NVC به مرکز مربوطه ارسال میشود و نهایتا تا روز مصاحبه باید صبر کرد.
- برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به سایت usvisa-info.com مراجعه بفرمایید.
- جهت اطلاع از تعیین تاریخ مصاحبه به سایت usvisa-info.com مراجعه کرده و بخش DV انتخاب نموده و محل تحویل گرفتن پاسپورت خود را تعیین نموده سپس ثبت میکنید. پس از آن ، صفحه ی تایید را به صورت پرینت تهیه کرده تا در روز مصاحبه همراه خود به سفارت ببرید.
- مدارکی که باید ۱۵ روز قبل از مصاحبه ارسال شوند شامل مدارک مالی ، تمام مدارک شخصیت حقیقی متقاضی مانند مدارک هویتی و غیره، همچنین پرینت برگه های تاییدیه که برای او ایمیل شده است و نیز رسید محل دریافت پاسپورت وی.
- زمانی که Register را بصورت انلاین انجام میدهید فرصت این را دارید که مدارک را ارسال نمایید.
- دقت بفرمایید در صورتی که در کشوری هستید که این سرویس را ندارد میتوانید یکی از کشورهایی که ویزا دپارتمان امریکا در آن هست مانند کشور ترکیه را برگزیده و از طریق سرویس تحویل مدارک مربوط به سفارت امریکا که در ترکیه به PTTمعروف هست، ارسال نمایید تا در روز مصاحبه حاضر شوید.
- اگر شما در ارسال مدارک خود به سفارت دچار مشکل شوید به دلیل پی در پی بودن تمامی وقتهایی که از سوی متقاضیان مختلف تهیه شده سفارت قادر به مدیریت کردن این موضوع نخواهد بود و اگر مدارک شما در ۱۵ روز قبل از مصاحبه به دست سفارت نرسد شما مجبور به Register و اخذ وقت سفارت مجدد خواهید شد.
- متقاضی ویزای k1 میتواند فرزند قانونی خود را که زیر ۲۱ سال بوده و مجرد است با فرمی تحت ویزای k3 نیز به سفارت ارسال نماید و ویزای او را اخذ نماید ویزای k3 تحت فرم I-130که در ضمیمه به شما ارائه خواهد شد میتواند معرفی گردد. (i-130)
- برای اینکه برای این فرزند ویزای k3 را دریافت نمایید باید حتما یکی از پدر یا مادر USC بوده باشند.
- همچنین همانطور که ذکر شد در حال پر کردن فرم I-130 باشند.
ویزای K4: اگر متقاضی روادید نوع K، فرزندی که در واقع فرزند خوانده ی او حساب میاید را در قالب این نوع روادید ها بخواهد به خاک امریکا بیاورد و برایش اقامت اخذ نماید باید نوع K4 را انتخاب و امورش را انجام دهد. شخصی که از طریق ویزای k4 میخواهد وارد خاک امریکا شود و قصد اخذ اقامت دارد و به عنوان فرزندخوانده یک USC محسوب میگردد ازدواج پدر یا مادر او با شخص USC باید قبل از تولد ۱۸ سالگی او باشد.
- دقت بفرمایید که این حالت (K4) در شرایطی مقدور به اجراست که والدین واقعا واجد شرایط K3 بوده اند.
- دقت بفرمایید: اگر فرم I-130 توسط DOS یا همان Department of State تایید نشود این امکان داده نمیشود تا والدین برای فرزند K4 اخذ نمایند. برای اخذ اطلاعات جزئی از مفاد فرم I-130 ، این فرم که در ضمیمه آمده است را مطالعه نمایید. یکی از راه های این امر این هست که اگر K4 تایید نشد ، برای هر کدام مجدد جدا گانه پر شود و ارسال گردد.
- باز هم یاداوری میکنیم همانطور که ذکر شد اگر شخصی برای ویزای k1 درخواست اخذ ویزا داده ، فرزندی داشته باشد که مجرد و زیر سن ۲۱ سال باشد، میتواند درخواست ویزای k2 را داشته باشد .
- زمانی که اجازه حضور شخص متقاضی از طریق ویزای k1 در خاک امریکا صادر شد نیاز هست که با پر کردن فرم I-765 برای اخذ یک شغل به طور موقت اقدام بکند که این فرم برای مدت ۹۰ روز اعتبار دارد. ( i-765ws)
- همچنین اداره مهاجرت امریکا برای شخص متقاضی این امکان را فراهم کرده که در زمانی که درخواست permanent resident میدهند علاوه بر فرم I-765 فرم I-485 را هم پر بکنند که بتوانند درخواست اجازه قانونی کار بلند مدت را داشته باشند.(i-485)
تذکر:
شخص متقاضی ویزای k1 اگر در طی ۹۰ روز ازدواج خود را با USC انجام ندهد، مجبور به ترک خاک امریکا خواهد بود، اگر ترک خاک امریکا را انجام ندهد و ازدواج هم نکند، تحت آثار منفی حقوقی اداره مهاجرت امریکا قرار خواهد گرفت و پیگرد قانونی برای او خواهد داشت، همچنین ممکن است در آینده اجازه ورود مجدد به خاک امریکا هم به او داده نشود.
در واقع ویزاهای K3 و K4 غیر مهاجرتی خواهند بود و دو ساله صادر میگردند اما امکان اینکه درخواست اقامت دائم روی آنها داده شود میباشد.
- تحت سه حالت، K4 و K3 منقضی و Failed خواهد شد. در حالی که فرم I-130 رد شود ، در حالی که فرم I-485 رد شود ، و نهایتا در حالی که زوج مربوطه در آن بازه ی دو ساله طلاق بگیرند یا ازدواجشان تحت تاریخ ۲ ساله مقرر گردیده باشد و در آن زمان منقضی گردد.
از سوالاتی که بسیار مهم و مرسوم هست در باب اقامت آمریکا از طریق ویزای ازدواج، این هست که اگر فرزندی که با K4 اقامت دو ساله میگیرد ، پیش از آنکه به اقامت دائم برسد، سن او ۲۱ سال شود ، حکم چیست؟
- پاسخ اینست که اقامت دائم نخواهد گرفت ، اما راه حل این موضوع اینست که : پدر او ، یا مادر او، که USC میباشد اگر با یک برنامه ی زمانی ، پیش از اینکه فرزند به سن ۲۱ برسد ، فرم I-130 برای فرزند پر کنند و ارسال کنند میتوانند این شانس دوباره را به وی بدهند که به اقامت امریکا به دائم برسد.( تحت قانون حمایت از فرزندان خارجی _ قانون اساسی ایالات متحده)
نکته ی مهم انقضای ویزای K4 :
- اینکه فرزند خارجی که تحت K3 یا K4 حضور دارد اگر قبل از آنکه اقامتش دائمی گردد با یک USC ازدواج کند، به طور خودکار ویزای K4 او، بعد از ۳۰ روز منقضی خواهد شد و خودکار مقیم دائم خواهد شد.
نکته ی مهم تغییر ویزای K4:
- این نوع ویزا به نوع دیگری از روادید های آمریکا قبل تغییر نیست.
از جمله نکات مهمی که باید متقاضیان این نوع روادید آن را بدانند اینست که زمانی که فرم I-134 را پر میکنند قسمت خاصی را پر کنند که بیانگر اینست که طی حضور در امریکا با این نوع روادید از هیچ گونه حمایت مالی عمومی از سمت دولت نیاز نیست بهره مند شوند.
زمانی که قرار است K3 و K4 به اقامت دائم تبدیل گردد، منظور بازه ی زمانی ای هست که پرونده درحال بررسی برای ارائه ی اقامت دائم میباشد اما توامان با K3 و K4 متقاضی در حال زندگی در خاک آمریکاست، اگر درست زمانی که به نتیجه میرسد ، از تاریخ ازدواج شما کمتر از ۲ سال گذشته باشد، اصطلاحا به متقاضی اقامت دائم مشروط داده خواهد شد. آنگاه ، والدین موظف هستند فرم I-751 (i-751instr) را پر کرده و ارسال نمایند تا این اقامت طی زمان ۹۰ روز پیش از منقضی شدن گرین کارت افراد مذکور از مشروط بودن خارج شود.
همانطور که مشاهده فرمودید ، اخذ ویزای K1 و سایر انواع این ویزا، فرایند های خاص خود را دارند. به شما توصیه میکنیم بدون مشورت با یک مشاور یا وکیل حقوق مهاجرت در باب ویزای ازدواج امریکا اقدام نمایید.