فرصت مطالعاتی خارج از کشور
فرصت مطالعاتی خارج از کشور به دانشجویان مقطع دکتری این امکان را می دهد تا برای تحقیق و پژوهش در کشوری دیگر یک فرصت 6 ماهه داشته باشند و همین امر سبب می شود تا در آینده بتوانند برای تحصیل و تحقیق در دانشگاه ها و مراکز آموزشی خارج از کشور مسیر هموارتری داشته باشند.
فرصت مطالعاتی خارج از کشور یک موقعیت عالی برای دانشجویان و افرادی است که قصد دارند در آینده دوره تحصیلات تکمیلی خود را در کشور دیگر سپری کنند و همچنین فرد در صورت دارا بودن شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور می تواند از این فرصت برای بازدید و آشنایی با کشور مورد نظر استفاده کند و از همراهی اساتید خارجی برای انتشار مقالات علمی و سایر پژوهش ها و تحقیقات خود بهره مند شود.
در ادامه به بررسی شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور خواهیم پرداخت تا بتوانید اطلاعات خود را در این زمینه ارتقا دهید، سپس می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان موسسه مهاجرتی ملک پور مشاوره تخصصی و رایگان داشته باشید.
فرصت مطالعاتی خارج از کشور برای چه افرادی مناسب است؟
دانشجویان مقطع دکتری
فرصت مطالعاتی خارج از کشور چند ماه است؟
حداکثر 6 ماه
مدارک لازم برای دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور
قوانین فرصت مطالعاتی خارج از کشور
شرایط ضامنین متقاضی فرصت مطالعاتی در خارج
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور
این دوره تنها به دانشجویان دوره دکتری اختصاص دارد و متقاضی باید پس از شرکت در آزمون جامع و موفقیت در آن یک پروپوزال مورد قبول ارائه دهد که مورد تصویب واقع شود. همچنین فردی که می خواد واجد شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور شود باید قبل از ترم 7 دکتری درخواست خود را اعلام کند و از سطح زبان مناسب برخوردار باشد و برای اثبات دانش زبان یکی از مدارک آیلتس، تافل یا MSRT را ارائه کند.
فرصت مطالعاتی خارج از کشور به دانشجویان دانشگاه های دولتی که به صورت تمام وقت مشغول به تحصیل هستند تعلق می گیرد و شخص باید ابتدا تائیدیه و گواهی های لازم را از دانشگاه محل تحصیل و اساتید راهنما دریافت کرده باشد تا بتواند شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور را داشته باشد.
مدارک لازم برای دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور
برای گام اول پیشنهاد می شود با استاد راهنمای خود مشورت کنید و پس از ارائه یک پروپوزال مناسب و دریافت تائید از جانب استاد راهنما به شناسایی دانشگاه مناسب برای سپری کردن فرصت مطالعاتی خارج از کشور بپردازید. تکمیل فرم های مربوطه، تقویت سطح زبان و دریافت مدرک معتبر، قبولی در آزمون جامع و دریافت صورت جلسه گروه آموزشی از دیگر مدارکی هستند که باید برای آماده سازی آن ها اقدام نمایید.
از آن جایی که شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور به دانشجویان اجازه می دهد تا بتوانند از بورسیه و کمک هزینه بهره مند شوند، حکم بورس یکی دیگر از مدارکی است که برای تهیه آن نیاز دارید اقدامات لازم را در پیش بگیرید. آماده سازی مدارک هویتی مانند گذرنامه و مدارک مالی لازم از دیگر موارد لازم برای دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور می باشد.
مراحل اخذ فرصت مطالعاتی خارج از کشور
جهت مهیا کردن شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور متقاضی باید چند گام اصلی را در پیش بگیرد که در ادامه به صورت مختصر به آن خواهیم پرداخت. در اولین گام دانشجو نیاز دارد به شناسایی دانشگاه های مناسب برای گذراندن فرصت مطالعاتی خارج از کشور بپردازد و لیستی را آماده کند که در آن دانشگاه ها بر اساس اولویت های مورد نظر دسته بندی شده باشند تا بتواند انتخاب درست و مناسبی داشته باشد. پس از این مرحله در گام دوم دانشجو باید از طریق مکاتبه با اساتیدی که در حوزه تحصیلی او مشغول به فعالیت هستند بپردازد و درخواست خود را اعلام کند. در این مرحله نوع نگارش ایمیل و نحوه اعلام درخواست اهمیت زیادی دارد که باید به آن توجه شود.
در گام سوم دانشجو باید نامه پذیرش را از جانب یکی از اساتیدی که به مکاتبه با آن ها پرداخته است دریافت نماید تا بتواند برای دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور مدارک خود را تکمیل نماید. در گام بعد و پس از دریافت نامه پذیرش، دانشجو درخواست خود را به مرکز تحصیلات تکمیلی دانشگاه محل تحصیل خود ارائه می کند تا بتواند از کمک هزینه های مالی برای فرصت مطالعاتی خارج از کشور بهره مند شود و در گام نهایی باید به تکمیل سایر مدارک مورد نیاز بپردازد.
شرایط ضامنین متقاضی فرصت مطالعاتی در خارج
دانشجویی که شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور دارد و می خواهد برای این منظور اقدام نماید در صورت دارا بودن شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور می تواند از کمک هزینه نیز بهره مند شود. در نظر داشته باشید که در صورت استفاده از این فرصت نیاز است تا دو نفر ضامن را معرفی کنید تا مشخص شود می توانند بر اساس درآمد خود مبلغ وثیقه ای را که شما برای فرصت مطالعاتی خارج از کشور ارائه کرده اید ضمانت نمایند.
این افراد باید از کارمندان یا کارکنان یکی از مراکز دولتی یا غیر دولتی باشند که دارای فیش حقوقی مشخصی هستند که معمولا باید 1/25 یا 1/20 مبلغ وثیقه شما را ضمانت کنند. همچنین افراد بازنشسته ای که عدد فیش حقوقی آن ها بتواند این میزان از وثیقه را ضمانت کند می توانند به عنوان ضامن شناخته شوند. در صورتی که ضامنین در استخدام ارگان های دولتی یا غیر دولتی نیستند می توانید با دریافت تائید دفتر حقوقی از جانب دانشگاه، آن ها را معرفی نمایید.
قوانین فرصت مطالعاتی خارج از کشور
پس از دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور می توانید از این موقعیت عالی برای ارتقا سطح علمی و آشنایی و بهره مندی از علم اساتید خارجی استفاده نمایید، اما در نظر داشته باشید که باید از قوانین خاصی نیز پیروی کنید. دانشجویی که شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور را دارد و موفق به کسب این موقعیت شده، باید در خارج از ایران بر موازین و قوانین جمهوری اسلامی ایران پایبند باشد.
همچنین پس از اتمام دوره فرصت مطالعاتی خارج از کشور و بازگشت به ایران باید به درستی گزارش دهد که چه فعالیت های علمی و پژوهشی را سپری کرده است و در صورتی که در بازه ای زیر 6 ماه قصد بازگشت به ایران را داشته باشد باید مبالغ دریافتی اضافه را که به عنوان کمک هزینه دریافت کرده است به سازمان و دانشگاه محل تحصیل خود عودت دهد. توجه داشته باشید در صورتی که دانشجو در بازه زمانی مشخص شده به ایران برنگردد سازمان های مربوطه نسبت به دریافت وثیقه و ضمانت های ارائه شده اقدام می کنند. در نهایت دانشجویی که از فرصت مطالعاتی خارج از کشور بهره برده است پس از برگشت به کشور باید 2 برابر مدت زمانی را که در خارج از کشور سپری کرده است در ایران خدمت نماید که گذراندن برخی از دوره ها مانند پسادکتری یا انجام فعالیت های پژوهشی می تواند بخشی از دوره انجام تعهد محسوب شود.
مقالات مرتبط
فرصت مطالعاتی خارج از کشور دانشجویان متاهل
اگرچه فرصت مطالعاتی یک دوره موقت و کوتاه مدت است که نهایت 6 ماه به دانشجو امکان تحصیل و پژوهش در خارج از کشور را می دهد، اما بسیاری از دانشجویان متاهل تمایل دارند که در این بازه زمانی در صورت امکان، خانواده خود را نیز به همراه ببرند. در نظر داشته باشید فرصت مطالعاتی خارج از کشور دانشجویان متاهل نیاز به ارائه وثیقه و ضمانت با مبالغ بالاتر دارد، همچنین دانشگاهی که دانشجو قصد سپری کردن این دوره در آن را دارد باید تائیدیه های لازم را به متقاضی بدهد.
لذا در صورتی که متاهل هستید و تمایل دارید شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور به همراه خانواده را داشته باشید لازم است هنگام آماده سازی لیست خود از دانشگاه های مورد نظر تحقیق لازم را داشته باشید که آیا امکان بردن همراه برای شما فراهم است یا خیر.
پاسخ به سوالات متداول در رابطه با فرصت مطالعاتی خارج از کشور
آیا امکان دریافت کمک هزینه برای فرصت مطالعاتی خارج از کشور وجود دارد؟
بله
شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور برای چه دانشجویانی فراهم است؟
دانشجویان دانشگاه های دولتی در 3 سال اول دوره تحصیل
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.