بررسی شرایط تحصیل دکتری در خارج از کشور
تحصیل در خارج از کشور از محبوبترین و راحت ترین مسیر های مهاجرت محسوب می شود. افراد زیادی هر ساله برای شروع و یا ادامه تحصیل خود به خارج از کشور سفر می کنند. تحصیل در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس بیشترین درخواست را در بین دانشجویانی که از ایران اقدام می کنند را دارد. اما افراد زیادی نیز خواهان تحصیل دکتری در خارج از کشور هستند. کشورهایی نظیر سوئیس، انگلیس، اتریش، کانادا و آمریکا جز کشورهایی هستند که بیشترین آمار درخواست تحصیل در این مقطع را در بین دانشجویان دارند. اگر شما هم خواهان درس خواندن در خارج از کشور هستید ممکن است در این راستا سوالات متفاوتی نظیر، شرایط لازم برای تحصیل رایگان در مقطع دکتری در خارج از کشور چیست؟ آیا پرداخت حقوق به دانشجویان دکتری وجود دارد؟ بهترین رشته دکتری چیست و برای دکتری چه رشته ای بخونم؟ را داشته باشید. در همین سو مشاوران برتر موسسه ملک پور با همراهی وکلای برجسته در سراسر دنیا همچنین با استفاده از اطلاعات به روز موجود در سایت های معتبر در سطح دنیا در این مقاله به توضیح تحصیل در مقطع PhD در خارج از کشور پرداخته اند. موسسه ملک پور با تجربه ای طولانی در زمینه های امور مهاجرتی و حقوق بین المللی می تواند در زمینه بهترین کشور برای تحصیل رایگان کمک های لازم را به شما عزیزان ارائه دهد. شما عزیزان می توانید از طریق تماس با مجموعه، شرایط خود را با متخصصین ما در میان بگذارید تا به صورت رایگان تمام اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنید. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
شرایط اخذ پذیرش و مدارک مورد نیاز در مقطع دکتری در خارج از کشور
تحصیل در مقطع دکتری برای افرادی مناسب است که علاقه به درس خواندن دارند. زیرا این مقطع 3 الی 4 ساله است و نسبت به سایر دوره های تحصیلی متفاوت تر و سخت تر است. جهت اخذ پذیرش و اپلای در مقطع دکترا بهتر این است که خودتان اقدام کنید. قبل از اپلای در رابطه با دانشگاه مورد نظر به خوبی تحقیق کنید تا از شرایط پذیرش و بورسیه دانشگاه اطلاعات جامعی دریافت کنید. در زیر به بررسی و توضیح کلی مدارک و شرایط مورد نیاز تحصیل دکتری در خارج از کشور پرداخته ایم.
فایل تصویری موسسه ملک پور در زمینه اخذ پذیرش دکتری از تاپ ترین دانشگاه های روز دنیا
نمرات علمی (معدل بالا)
کارهای تحقیقاتی
پروژه های انجام شده
نمرات آزمون GRE، TOEFL در مورد ایالات متحده آمریکا
مقالاتی که در صورت وجود منتشر شده است
پایان نامه ها در صورت ارائه
مشارکت فعال در برنامه درسی مرتبط با موضوع تحقیق انتخابی شما.
توصیه نامه ها (LOR)
بیانیه قوی هدف (SOP)
مدرک کارشناسی ارشد، یا معادل بین المللی
مراحل و نحوه پذیرش دکتری در خارج از کشور به چه صورتی است؟
مراحل و نحوه پذیرش دکتری در خارج از کشور برای هر کشوری متفاوت می باشد. در برخی از دانشگاه ها و کشورها، متقاضیان می بایست ابتدا با دانشگاه مکاتبه نمایند و مدارک لازم را برای دانشگاه ارسال کنند سپس تیم در مورد رزومه و درخواست متقاضی تصمیم گیری می کند ولی در بسیاری دیگر از دانشگاه های سراسر کشور، متقاضی می بایست با یک استاد راهنما مکاتبه نماید و در صورتی که سوپروایزر تایید کند، متقاضی می تواند برای درس خواندن در خارج از کشور اقدام نماید و دیگر نیازی به مکاتبه جداگانه با دانشگاه ندارد. پس در پاسخ به سوال چگونه پذیرش دکترا بگیریم، می توان گفت بسته به دانشگاه و کشور می تواند مسیر اخذ پذیرش و تحصیل در مقطع دکتری در خارج از کشور متفاوت باشد، اما به طور کلی مراحل و نحوه پذیرش دکتری در خارج از کشور به صورت زیر می باشد:
انتخاب چندین گزینه احتمالی جهت تحصیل
تحقیق در مورد دانشگاه های منتخب در شبکه های اجتماعی به خصوص لینکدین
تحقیق در مورد فیلد کاری و سطح علمی اساتید راهنما
مکاتبه با استاد مورد نظر
شرکت در مصاحبه
کسب پذیرش تحصیلی و اخذ ویزا
این مطلب را از دست ندهید!
تحصیل رایگان در مقطع دکتری در خارج از کشور
با وجود چالش های فعلی پیش رو برای تحصیلات بین المللی، هنوز انگیزه های زیادی برای تحصیل دکتری در خارج از کشور وجود دارد. بسیاری از کشورها دوره های دکترا را به صورت رایگان یا با هزینه بسیار کم ارائه می دهند. دلایل زیادی برای تحصیل در مقطع دکترا در خارج از کشور وجود دارد مانند دسترسی به فرصت های منحصر به فرد تحقیقاتی، تحصیل در دانشگاه های مشهور جهانی، گسترش افق دید خود و داشتن تجربیات جدید، اما شانس پرداخت هزینه کم برای این مقطع قطعاً یکی از دلایل است. قبل از اینکه این کار را انجام دهیم، مهم است که درک کنیم “بدون هزینه” کاملا “رایگان” نیست. علاوه بر هزینه های دانشگاه، هزینه های دیگری نیز در رابطه با دکترا وجود دارد از جمله هزینه های زندگی در طول سه سال (یا بیشتر) و هزینه تحقیقات تحصیلات تکمیلی. همچنین ممکن است که در طول دوره دکترا سفرهای تحقیقاتی را انجام دهید که این امر شامل هزینه می باشد. برخی از دانشگاه ها نیز برای ثبت نام یا عضویت در اتحادیه دانشجویی مبلغ کمی را دریافت می کنند. نکته نهایی این است که شما ممکن است هنوز به مقداری بودجه نیاز داشته باشید، حتی اگر دکترای شما “رایگان” باشد. در فهرست زیر نام بهترین کشور برای تحصیل رایگان یا تحصیل با هزینه کم را مشاهده می فرمایید:
بررسی شرایط اخذ فول فاند یا بورسیه دکتری در خارج از کشور
متقاضیان تحصیل رایگان در مقطع دکتری در خارج از کشور می توانند از انواع بورسیههای دکترا در خارج از کشور بهره ببرند. انواع بسیار متنوعی از بورسیههای دکترا در خارج از کشور موجود است که متقاضیان تحصیل دکتری در خارج از کشور می توانند برای آن درخواست دهند. کمک هزینه و بورسیههای دکترا در خارج از کشور علاوه بر بورسیه های مبتنی بر شایستگی و مبتنی بر نیاز شامل دو نوع کمک هزینه TA یا دستیار تدریس و RA یا دستیار تحقیق نیز می شود. بورسیه های مبتنی بر شایستگی به آن دسته از افرادی تعلق می گیرد که دارای رزومه تحصیلی مناسب، معدل بالا، سطح زبان خوب و مقالات ISI و معتبر، باشند. بورسیه های مبتنی بر نیاز متناسب با نیاز دانشجو و سطح درآمد خانواده متقاضی اهدا می شود. کمک هزینه هایی که تحت عنوان TA و RA در مقطع دکترا در دسترس هستند، بیشتر به عنوان نوعی شغل تلقی می شوند. دستیار تدریس در اغلب موارد به عنوان کمک استاد برای ارائه کلاس های درسی و فوق برنامه یا کلاس های حل تمرین، ایفای نقش می کند. دستیار تحقیق در پژوهش ها، تحقیقات و آزمایش ها به استاد کمک می کند.
حال که در مورد هر کدام از بورسیه های دکترا در خارج از کشور آشنا شدید، بهتر است به بررسی شرایط اخذ فول فاند یا بورسیه دکتری در خارج از کشور بپردازیم تا متقاضیان تحصیل رایگان در مقطع دکتری در خارج از کشور اطلاعات مورد نیاز را کسب نمایند. در بورسیه فول فاند متقاضی نه تنها نیاز به پرداخت هزینه ای برای تحصیل نخواهد داشت بلکه مبلغی نیز بابت کمک هزینه زندگی و تحصیل دریافت خواهد کرد. به طور قطع در هنگام بررسی شرایط اخذ فول فاند یا بورسیه دکتری در خارج از کشور به این نکته پی می بریم که متقاضیانی می توانند بورسیه فول فاند دریافت نمایند که رزومه علمی قوی داشته باشند. پس در صورتی که دارای مقالات علمی معتبر، معدل بالا، سابقه کاری مرتبط و سطح زبان بالا هستید، شانس بالایی برای اخذ بورسیه فول فاند خواهید داشت.
بهترین رشته دکتری در خارج از کشور برای ایرانیان چیست؟
اگر قصد تحصیل دکتری در خارج از کشور را دارید پس بدون شک تا کنون سوال بهترین رشته دکتری در خارج از کشور برای ایرانیان چیست؟ برایتان پیش آمده است. در هنگام پاسخ به سوال برای دکتری چه رشته ای بخونم و انتخاب بهترین رشته برای اپلای می بایست به گزینه های متنوعی توجه داشت و بدون شک بهترین رشته دکتری در هر کشوری متفاوت خواهد بود. برای انتخاب بهترین رشته دکتری می بایست به ابتدا کشور مبدا را انتخاب نمایید تا از شانس اخذ پذیرش، هزینه های تحصیل، بازار کار و درآمد، امکان اخذ بورسیه و وجود بورسیه های متنوع همچنین زبان تدریس در دانشگاه و زبان رسمی آن کشور، مطلع شوید.
بهترین رشته دکتری که شانس بالایی برای اپلای و پذیرش بورسیه دارند شامل گرایش های مختلف مهندسی، پزشکی و رشته های علوم پزشکی، مدیریت، وکالت و تجارت می باشد.
در اغلب کشورهای جهان هزینه برخی از رشته ها نظیر گرایش های مختلف علوم پزشکی و رشته های هنری نسبت به بقیه رشته ها بالاتر می باشد به همین دلیل در صورتی که هزینه های تحصیل برای شما مهم است و به دنبال بهترین رشته دکتری هستید انتخاب رشته های مهندسی گزینه ای معقول به نظر می رسد. از دیگر مواردی که می بایست در هنگام انتخاب بهترین رشته دکتری به آن توجه داشت، میزان سختی آن رشته می باشد به خصوص هنگامی که قرار است این رشته را به زبان دیگری فرابگیرید. طبق نظرسنجی ها اغلب گرایش های علوم پزشکی در دسته رشته های سخت قرار می گیرند.
از دیگر موارد مورد بررسی جهت تعیین بهترین رشته دکتری محبوبیت می باشد. رشته های مهندسی و پزشکی در اغلب کشورها محبوب هستند و رشته هایی نظیر هنر و معماری در کشورهای اندکی نظیر ایتالیا محبوبیت بسیاری دارند و به همین دلیل اغلب افراد برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری هنر و معماری به ایتالیا مهاجرت می کنند.
بدون شک میزان درآمد در انتخاب بهترین رشته دکتری در خارج از کشور تاثیرگذار می باشد. به طور معمول هنگامی که از درآمد صحبت می شود رشته هایی نظیر پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، وکالت و حقوق خودنمایی می کنند اما این رشته هزینه های تحصیل بسیار بالایی را در پی دارند پس انتخاب معقول رشته هایی نظیر خلبانی، هتلداری، مدیریت، اغلب رشته های مهندسی به خصوص گرایش های مختلف کامپیوتر و گردشگری می باشد که علاوه بر اینکه هزینه های تحصیل کمتری دارند، درآمد خوبی نیز برای متقاضی به همراه خواهند داشت.
بهترین کشورها برای تحصیل در مقطع دکترا کدامند؟
اگر متقاضی درس خواندن در خارج از کشور در مقطع دکتری هستید پس بدون شک در کنار انتخاب بهترین رشته دکتری به دنبال انتخاب بهترین کشور برای تحصیل نیز خواهید بود. پس در پاسخ به سوال بهترین کشورها برای تحصیل در مقطع دکترا کدامند؟ می توان اینگونه گفت که برای انتخاب بهترین کشور جهت تحصیل دکتری می بایست به نکات مهمی توجه داشت. از مهمترین این نکات می توان به در آن کشور برای دکترا چند سال باید درس خواند، میزان بورسیه ای که به متقاضیان بین المللی تعلق می گیرد، کیفیت دانشگاه و اعتبار مدرک دانشگاهی، زبان تحصیل و زبان اصلی گفتار در آن کشور، میزان امکانات و پیشرفته بودن آن کشور، وجود موقعیت های شغلی و سطح درآمد در آن کشور، اشاره نمود. با توجه به تمامی این نکات در یک جمع بندی می توان از کشورهایی همچون آمریکا، انگلیس، آلمان، فنلاند، کانادا، استرالیا، سوئیس، اتریش، مجارستان و سوئد، به عنوان بهترین کشورها برای تحصیل در مقطع دکترا نام برد.
این مطلب را از دست ندهید!
لیست راحت ترین کشور برای پذیرش دکترای ایرانیان
بدون شک انتخاب راحت ترین کشور برای پذیرش دکترای ایرانیان در اولویت بسیاری از متقاضیان تحصیل دکتری در خارج از کشور می باشد. با توجه به محدودیت هایی که ایرانیان در هنگام مهاجرت با آن مواجه هستند بیشتر افراد برای جلوگیری از ریجکتی احتمالی ویزا یا سختی بیشتر در این امر ترجیح می دهند کشورهایی را برای مهاجرت انتخاب نمایند که مانع های کمتری برای ایرانیان در نظر گرفته اند. کشوری نظیر آلمان شرایط بسیار مناسبی برای تحصیل متقاضیان بین المللی فراهم نموده است ولی وقت سفارت آن برای متقاضیان ایرانی بسیار طولانی می باشد و ین امر ممکن است متقاضیان ایرانی را به دردسر بیندازد. اسامی کشورهایی نظیر کانادا، استرالیا، اتریش، فنلاند، سوئد، سوئیس، اسپانیا، ایتالیا همچنین چین، روسیه و انگلیس در لیست راحت ترین کشور برای پذیرش دکترای ایرانیان به چشم می خورد.
تحصیل در مقطع دکتری در انگلیس
بریانیا در آموزش عالی یک سنت دیرینه دارد. از آنجا که حدود یک چهارم دانشگاه های انگلیس از معتبرترین و بالاترین رتبه ها در جهان هستند، انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی موفق می شوند سالانه نزدیک به نیم میلیون دانشجوی بین المللی را جذب کنند. با تحصیل در انگلیس، نه تنها به تحصیل در سطح جهانی می رسید، بلکه با فرهنگ منحصر به فرد انگلیس بیشتر آشنا می شوید و زبان و مهارت انگلیسی خود را کامل می کنید، انواع مختلفی از مردم را ملاقات خواهید کرد و تجربه غنی بیشتری خواهید داشت. تحصیل در مقطع دکتری در انگلیس با تمامی کشور ها متفاوت است و چندین دوره مختلف در مورد دکتری وجود دارد. در ادامه به توضیح این دوره ها می پردازیم.
هزینه تحصیل دکتری در انگلیس
دانشجویان اتحادیه اروپا سالانه 6،000 پوند پرداخت می کنند و دانشجویان بین المللی بیشتر. به ندرت اتفاق می افتد که یک دانشجوی دکترا به نوعی از کمک هزینه تحصیلی یا بورس تحصیلی پشتیبانی نشود و بسیاری از دانشگاه ها و شوراهای تحقیقاتی از یک بخش یا کل برنامه دکترا حمایت مالی می کنند.
مزایای تحصیل در انگلیس
این مطلب را از دست ندهید!
تحصیل در مقطع دکتری در اتریش
اتریش از برترین کشور ها برای تحصیل در تمام مقاطع است. نظام تحصیلی قوی، تحصیلات رایگان، ورود فارغ التحصیلان به بازار کار و غیره از مزایای این کشور می باشد. تحصیل دکتری در اتریش می تواند بسیار جذاب باشد. در ادامه به بررسی این کشور و نکات مهم و اصلی برای تحصیل دکتری در اتریش را بیان میکنیم.
امکان اقدام برای کلیه رشته ها اعم از فنی و مهندسی، علوم طبیعی و انسانی و … وجود دارد.
مقالات مرتبط
تحصیل در مقطع دکتری در هلند
هلند یکی از چشمگیرترین و معتبرترین سیستم های دانشگاهی در اروپا را دارد. این کشور همچنین کشوری است که سنت های غنی هنری، فرهنگی و علمی را توسعه داده و به اشتراک گذاشته است. تحصیل در مقطع دکترا در هلند برای بسیاری از دانشجویانی که می خواهند از این فرهنگ، نوآوری و تبادل نظر بین المللی استفاده کنند یک انتخاب محبوب است. جمعیت چند فرهنگی و چند زبانه کشور نیز به این معنی است که بیشتر برنامه های دکترا این کشور به زبان انگلیسی تدریس می شود. دانشگاه های هلند شهرت چشمگیری دارند و مقصد محبوب بسیاری از دانشجویان دکترا هستند. سیستم دانشگاه هلند به قرن شانزدهم برمی گردد و دارای بسیاری از هنرمندان، اندیشمندان و دانشمندان مشهور است.
تحصیل در مقطع دکتری در مجارستان
تحصیل در کشور مجارستان در مقطع دکتری برای دانشجویان مقصد بسیار مناسبی محسوب می شود. ورود راحت به بازار کار، هزینه های کم برای زندگی و تحصیل، محیطی مناسب برای تحصیل و جوی دانشجویی، مجارستان را کشوری دانشجویی و مناسب بدل کرده است. تحصیل در مقطع دکتری در این کشور مانند سایر کشور ها پروسه ای 3 الی 4 ساله دارد. این مقاله توسط تیم تحقیقاتی موسسه ملک پور تهیه و نگارش شده است و هرگونه کپی برداری از آن خلاف قانون است. مدرک زبان مورد نیاز برای این مقطع آیلتس 6.5 می باشد. از دیگر مزایای کشور مجارستان، حضور در اتحادیه شنگن و همسایگی با اقتصاد های برتر اروپا مانند اتریش است و دانشجویان پس از تحصیل می توانند به کشور های مجاور برای ورود به بازار کار رفت آمد داشته باشند.
شرایط کار در حین تحصیل در دوره PhD
تحصیل در مقطع دکترا با سایر مقاطع متفاوت است. این دوره عموما تحقیق محور است و پروژه های سنگینی بر عهده دانشجویان است. دانشجویان این مقطع برای اتمام دوره خود دو گزینه رو در پیش رو دارند:
1
تحصیل تمام وقت و مستمر
2
تحصیل نیمه وقت
در مورد گزینه اول همانطور که مشخص است دانشجو به صورت کامل مشغول تحصیل است و به دلیل زیاد بودن مباحث تحصیلی فرصتی برای کار کردن ندارد. در مورد گزینه دوم برای افرادی است که متقاضی کار در حین تحصیل هستند که معمولا پروسه تحصیل آنها به جای 4 سال ماکسیمم تا 6 سال به طول می انجامد. اما نکته مثبت این قضیه، پس از اتمام تحصیل است که دانشجو علاوه بر داشتن مدرک دکتری از کشور مورد نظر، سابقه کار نیز برای خود فراهم کرده است. اما نکته مهم در این گزینه این است که نباید در نظر بگیرید که PhD نیمه وقت در مقایسه با یک دوره تمام وقت کاملاً آسان تر است. دانشجویانی که برای تحصیل در مقطع دکترا به صورت پاره وقت تصمیم گرفته اند اغلب با چالش های بیشتری روبه رو هستند زیرا این مقطع نیاز به توجه و اهمیت یکسان به مطالعه و کار دارد. مدرک دکترا به معنای خواندن و تحقیق فشرده است که در مقایسه با دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد، ساعات بیشتری از یادگیری را شامل می شود.
بزرگترین چالشی که دانشجویان مقطع دکتری نیمه وقت باید با آن روبرو شوند این نیست که بدانند کدام یک از این دو (شغل و دوره دکترا) از اهمیت بیشتری برخوردار است. همچنین باید به خاطر داشته باشید که بعضی از مشاغل پرمشغله اغلب به دیر ماندن در دفتر نیاز دارند، که منجر به از دست دادن زمانی می شود که قرار بود به تحصیل در مقطع دکترا اختصاص داده شود
این مطلب را از دست ندهید!
این مطلب را از دست ندهید!
نحوه اخذ ویزا تحصیلی در مقطع دکتری در خارج از کشور
بعد از گرفتن پذیرش از سوی دانشگاه برای تحصیل در مقطع دکتری در خارج از کشور، متقاضی باید برای کشور مورد نظر درخواست ویزا را به سفارت مربوطه ارائه دهد. مهم ترین بخش امور مهاجرت مربوط به دریافت ویزا می باشد و متقاضی باید تمام مدارک خواسته شده از سوی سفارت را به صورت کامل و دقیق ارائه دهد. در فهرست زیر مدارکی که اغلب برای درخواست ویزای تحصیل مورد نیاز است را برای شما آورده ایم:
نامه پذیرش قطعی از سوی دانشگاه
مدرک زبان با نمره خواسته شده از سوی دانشگاه
نامه تمکن مالی
مدارک هویتی
نامه عدم سو پیشینه
بیمه مسافرتی
اثبات رزرو محل اقامت
ارائه این مدارک در همه ویزا های تحصیلی اجباری می باشد. اما در بعضی موارد دانشگاه و یا کشور مورد نظر مدارک دیگری را نیز درخواست می کند. این مدارک باید ترجمه شده به زبان خواسته شده و ممهور به مهر امورخارجه و دادگستری باشد.
پاسخ به سوالات متداول در زمینه تحصیل دکتری در خارج از کشور
در مقطع دکتری اجازه کار حین تحصیل وجود دارد؟
در همه مقاطع تحصیلی و در اکثر کشور ها، دانشجویان در حین تحصیل اجازه کار دارند و می توانند بخشی از هزینه های خود را پوشش دهند.
اقامت های تحصیلی منجر به اقامت های دائم می شوند؟
اصولا در اروپا تحصیل در مقطع دکتری یک پوزیشن کاری محسوب می شود و با گذراندن سال های ذکر شده برای اقدام جهت اقامت دائم می توان اقامت های خود را به اقامت های دائم تبدیل کرد.
تحصیل دکتری در خارج از کشور در کدام کشور ها رایگان است؟
در اکثر کشور ها تحصیل در این مقطع عموما با بورس و کمک هزینه های تحصیلی ساپورت می شود و هزینه های دانشجو به نزدیک به صفر می رسد اما به عنوان مثال در اتریش تحصیل دکتری رایگان است.
اصلی ترین موضوع برای پذیرش دکتری چیست؟
موارد مهم زیادی برای تحصیل در این مقطع جود دارد اما داشتن معدل بالا، داشتن رزومه تحصیلی، علمی و پژوهشی قوی و داشتن مقالات معتبر می تواند از اصلی ترین ارکان تحصیل در این مقطع باشد.