پاسپورت مالزی و بررسی شرایط آن
پاسپورت مالزی، نحوه اخذ پاسپورت و تابعیت مالزی، شرایط اخذ تابعیت مالزی و اعتبار پاسپورت این کشور در این مقاله مورد بررسی و تحلیل علمی قرار می گیرد. در این مقاله به نکاتی که منجر به اخذ پاسپورت مالزی می شود خواهیم پرداخت و اینکه از چه راه هایی می توان پاسپورت این کشور را به دست آورد؟ آیا تحصیل در مالزی باعث اخذ پاسپورت این کشور می شود؟ آیا ازدواج با یک تبعه مالزیایی در نهایت علتی بر کسب پاسپورت مالزی خواهد بود؟ و آیا پاسپورت و تابعیت مالزی در دید جهانی و رتبه جهانی پاسپورت با ارزشی محسوب می گردد؟ بنابراین ممکن است سوالاتی از این قبیل در ذهن خواننده نقش ببندد، به همین علت بر آن شدیم تا در باب اخذ پاسپورت مالزی شما متقاضیان گرامی را یاری دهیم. از این رو می توانید در جهت اخذ پاسخ سوالات خود با موسسه ملک پور تماس حاصل نمایید و درمورد شرایط و اخذ پاسپورت و تابعیت مالزی و روش های اخذ آن با مشاورین مجرب ما مشورت نموده و مشاوره رایگان و تخصصی دریافت نمایید.
پاسپورت مالزی و شرایط عمومی
شرایط عمومی پاسپورت مالزی در این بخش مورد بررسی قرار می گیرد. مالزی کشوری است در جنوب شرقی آسیا که پایتخت آن کوالالامپور می باشد. مالزی از نظر جغرافیایی در دو ناحیه مالزی غربی و مالزی شرقی واقع شده که دریای چین هر دو این ها را از هم جدا کرده است. مالزی غربی از سمت خشکی و در جهت شمال هم مرز با کشور تایلند و از جنوب هم مرز با سنگاپور می باشد. مالزی شرقی هم مرز با اندونزی که بیشترین اقلیت را چینی ها و هندیان تشکیل داده اند. سیستم حکومتی مالزی الگو برداری شده از پارلمان بریتانیا می باشد اما در عمل دولت بیشتر بر روی قسمت اجرایی و عمل متمرکز شده است.
قانون اصلی ارائه پاسپورت مالزی در سال 1966 وضع گردید و از همین سال پاسپورت مالزی توسط اداره مهاجرت مالزی برای شهروندان این کشور جهت ورود و خروج آنها از کشور صادر شده است. در این قسمت از مقاله به انواع پاسپورت مالزی می پردازیم.
کشورها از لحاظ حقوقی به دو نوع اصل خون و اصل خاک طبقه بندی می شوند. به این صورت که کشورهای تابع اصل خاک مانند کانادا به صرف تولد فرزند در این کشور به آنها اقامت دائم و تابعیت اعطا می کنند. در عوض اغلب کشورهای جهان از اصل خون پیروی می کنند. به این صورت که تنها به کودکانی که یکی از والدینشان مالزیایی باشند تابعیت و پاسپورت اعطا می کند. از جمله مزایای پاسپورت نسبت به تابعیت می توان به شرط حضور برای متقاضی، داشتن حقوق شهروندی برای دارنده پاسپورت و دشواری لغو تابعیت از سوی دولت ها اشاره نمود.
پاسپورت مالزی و اعتبار آن
شهروندان مالزی و افرادی که پاسپورت مالزی را دارند برای ورود و خروج در دیگر کشورها نیازمند ویزا می باشند که این شرایط و یا محدودیت ها از سمت مقامات و ادارات کشورهای دیگر برای شهروندان مالزی در نظر گرفته می شود. از ماه ژانویه 2019 شهروندان و دارندگان پاسپورت این کشور می توانند بدون دسترسی و نیاز به ویزا به 179 کشور دنیا سفر کنند. پاسپورت مالزی جز 12 پاسپورت قدرتمند جهان و چهارمین پاسپورت قدرتمند آسیا که بر اساس شاخصه در آزادی سفر با امتیازات بدون نیاز به ویزا قادر به سفر در دیگر کشورهای دنیا خواهند بود.
پاسپورت مالزی و روش های اخذ پاسپورت
پاسپورت مالزی و اخذ پاسپورت مالزی از طرق گوناگون امکان پذیر است و قابل اقدام می باشد. در این مقاله به بررسی روش های اخذ پاسپورت مالزی از طریق تحصیل، کار، سرمایه گذاری، ازدواج، تولد و پناهندگی خواهیم پرداخت و هر کدام را به اختصار برای شما متقاضیان شرح خواهیم داد. متقاضیان، مهاجران و در خواست کنندگان پاسپورت مالزی بسته به شرایط فردی می تواند راه های مناسب را برای این امر انتخاب کنند و بنابراین می توانند با ارزیابی شرایط خود تصمیم درست برای آن را اتخاذ نمایند. پیشنهاد می گردد قبل از هر اقدامی با مشاورین خبره و وکلای مهاجرتی در این امر مشورت نمایید.
پاسپورت مالزی از طریق کار
مهاجرت به مالزی از طریق کار یکی از روش های ورود به این کشور می باشد. مالزی با توجه به روند رو به رشد خود باعث جذب برخی متقاضیان آسیایی برای کار در این کشور شده است . افرادی که می خواهند از طریق کار وارد مالزی شوند باید در ابتدا ویزای کار این کشور را به دست آورند که برای این امر کارفرمایان باید با شرایط متقاضیان موافقت کنند تا بتوانند ویزای کار این کشور را به دست آورند. کار در مالزی و مقدمات کار در این کشور به طور کل توسط کارفرما صورت می گردد. متقاضیان کار در مالزی باید خود را برای یک روند طولانی آماده نمایند چرا که کشور مالزی مجازات سنگین و سخت گیرانه ای برای افرادی که غیر قانونی قصد کار کردن در این کشور را دارند در نظر گرفته است بنابر این بسیار توصیه می شود قبل از ورود به مالزی و قبل از کار باید مجوز کار در این کشور را دریافت نمایید.
مالزی برای حمایت از نیروی کار محلی محدودیت هایی را برای متقاضیان خارجی در نظر گرفته است که برای استخدام اتباع خارجی لحاظ می شود. اقامت کاری در مالزی از 1 سال الی 5 سال امکان پذیر و قابل تمدید است. البته در شرایط خاص، بسته به نوع کار و تخصص در زمینه های مختلف کاری امکان دارد تا 10 سال هم مجوز اقامت در این کشور تمدید گردد. اما مالزی در زمینه اخذ تابعیت و اعطای پاسپورت بسیار سختگیرانه عمل می کند و افراد از طریق کار در این کشور قادر به دریافت پاسپورت و حتی اقامت دائم نخواهند بود.
نرخ بیکاری در مالزی در سال های اخیر رو به کاهش بوده و این امر تاثیر بسزایی برای جدب نیروی کار به این کشور داشته است . نرخ بیکاری در سال 2024 به 3.4 درصد رسیده است. نرخ بیکاری در مالزی در کمترین میزان نرخ بیکاری معادل 2.7 در صد و در بیشترین میزان نرخ بیکاری 4.5 درصد می باشد. البته باید در نظر داشت که نرخ بیکاری در مالزی از سال های 1998 تا سال 2018 به طور متوسط 3.28 درصد است.
پاسپورت مالزی از طریق تحصیل
نگاهی به نظام آموزش مالزی
نظام آموزشی مالزی برای کودکان از سن 4 سالگی شروع می شود که وارد پیش دبستانی می شوند. اگر چه تحصیل در این سن اجباری نیست اما کودکان می توانند در این سن وارد تحصیل شوند. تحصیل ابتدایی از اولین روز ژانویه برای کودکان شروع می شود. تحصیلات اجباری در حال حاضر شش سال ابتدایی و پنج سال متوسطه است. آموزش در مالزی برای مقاطع ابتدایی و متوسطه رایگان می باشد. در پایان تحصیلات در مقطع متوسطه افردای که قصد تحصیلات عالی در دانشگاه را دارند می توانند (Sijil Pelajaran Malaysia (SPM را تحصیل کنند. تحصیل در مقطع پیش دانشگاهی در مالزی بستگی به برنامه تحصیلی دارد که معمولا دانش آموزان این دوره یکسال تحصیلی برای برنامه STAM و یکسال و نیم یا دوسال برای STPM خواهند داشت.
آموزش عالی در مالزی شامل مطالعات در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می باشد. کسب مدارک تحصیلی معمولا برای افراد بالای 17 سال با نام SPM و برای سنین 18 الی 19 سال با نام STPM یا GCE A LEVEL معادل پیش دانشگاهی می باشد.
مدارس
آموزش پیش دبستانی برای کودکان4 الی 6 ساله |
آموزش ابتدایی از سن 6 الی 11 سالگی |
آموزش متوسطه از سن 12 الی 16 سالگی |
آموزش پیش دانشگاهی برای افراد 17 الی 19 ساله |
تحصیلات عالی
تحصیل در مقطع کارشتاسی از سن 18 الی 19 سال
تحصیل در مقطع کارشناسی به مدت 3 الی 4 سال تحصیلی |
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بین 1.5 الی 2 سال |
تحصیل در مقطع دکتری |
از معضلاتی که دانشجویان بین المللی برای تحصیل در مالزی خواهند داشت می توان به اقامت در این کشور اشاره کرد چرا که تحصیل و کار در مالزی منجر به اقامت دائم و پاسپورت در این کشور نخواهد شد.
پاسپورت مالزی از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در مالزی با روش های گوناگون و متعددی از جمله خرید ملک، ثبت شرکت، کارآفرینی و اوراق قرضه دولتی امکان پذیر است اما هر یک از موارد مذکور دارای جزییات و شرایطی است که برای جلوگیری از اطاله کلام به صورت خلاصه به توضیح آن می پردازیم. کشور مالزی از لحاط منطقه جغرافیایی و شرایط رو به رشد اقتصادی به دنبال جذب سرمایه گذاران می باشد و متقاضیان با سرمایه گذاری در این کشور می توانند حداکثر تا 10 سال در این کشور اقامت گزینند، که در ادامه به سرمایه گذاری در مالزی می پردازیم :
سرمایه گذاری در مالزی و استاندارد های سرمایه گذاری در این کشور
سرمایه گذاری در مالزی از طرق گوناگون امکان پذیر می باشد که با توجه به شرایط متقاضیان می توانند بر اساس نیاز یکی از این روش های اعلام شده را انتخاب نمایند. اما قبل از هر اقدامی باید از استاندارد های سرمایه گذاری در مالزی اطلاعات لازم را کسب نمایید. بنابراین متقاضیان سرمایه گذاری در مالزی باید از تورم اقتصادی، نرخ بیکاری ، شرایط نیروی کار، نظام سیاسی و سیستم قضایی، همینطور از نرخ مالیات این کشور تحت عنوان استاندراد های سرمایه گذاری در مالزی اطلاعات کافی را داشته باشند که در ادامه در نمودار های مختلف در این باب به شرح آن می پردازیم.
مالزی از نظر ادراک فساد در سال 2017 رتبه 62 از 180 را کسب کرد. همینطور از نظر شروع یک کسب و کار در جهان در یک نظر سنجی رتبه 11 جهان را به خود اختصاص داد .
نرخ رشد تولید ناخالص داخلی سالیانه در مالزی (2009 ــ 2019 )
با توجه به نمودار پیش رو در باب نرخ رشد تولید ناخالص در مالزی مشخص می گردد که در یک بازه زمانی در سال 2010 این میزان افزایش پیدا کرد که بعد از چندی مجددا یک روند متوازن را در پیش گرفت.
نرخ تورم
تورم بر ساختار اقتصاد و متغیرهای کلان اقتصاد تاثیر مستقیمی خواهد گذاشت . تورم عموما با افزایش غیر متناسب سطح عمومی قیمت های کالا سنجیده می شود. با توجه به نمودار زیر می توانید نرخ تورم در مالزی را مشاهده نمایید.
نرخ مالیات بر درآمد شخصی
نمودار کنترل فساد مالی مالزی از سال 2007 ــ 2017
همانطور که در این بخش به سرمایه گذاری در مالزی پرداختیم به بحث کسب پاسپورت اشاره ای نشد چرا که افراد فقط می توانند از طریق سرمایه گذاری در این کشور به اقامت برسند پس دراینجا باید خاطر نشان کرد که سرمایه گذاری در مالزی باعث کسب پاسپورت و تابعیت در این کشور نمی شود.
پاسپورت مالزی از طریق تولد
قوانین اعطای تابعیت و پاسپورت در بیشتر کشورها بر اساس قانون خاک و خون می باشد. البته در دیگر موارد می تواند اخذ پاسپورت کشورها کاملا اکتسابی باشد. در باره کشور مالزی باید گفت که این کشور از قانون خون تبعیت می کند و افرادی که والدینشان تابعیت این کشور را داشته باشند، می توانند پاسپورت این کشور را به دست آورند.
تولد در مالزی به طور خودکار باعث کسب پاسپورت این کشور نمی شود. بنابراین کودکانی که هر دو والدینش تبعه مالزی باشند، صرف نظر از محل تولد کودک می توانند تابعیت این کشور را به دست آورد و شهروند این کشور محسوب شوند. همینطور اگر یکی از والدین فرزند شهروند مالزی باشد و کودک در مالزی به دنیا بیاید، کودک شهروند مالزی محسوب می شود و می تواند پاسپورت این کشور را به دست آورد. اما کودکانی که در خارج از مالزی به دنیا می آیند در صورتی که یکی از والدینش پاسپورت این کشور را داشته باشند، در شرایط خاص کودک می تواند پاسپورت مالزی را کسب نماید. ( این شرایط در صورتی امکان پذیر است که فرد در مالزی اقامت داشته باشد.) در تمام این روش هایی که توضیح داده شد به موجب قانون، والدین کودک باید نام فرزند خود را در اداره ثبت نام ملی مالزی ثبت نمایند که فرزند بتواند به طور رسمی پاسپورت این کشور را دریافت نماید.
پاسپورت مالزی از طریق ازدواج
یکی از طرق مهاجرت و کسب پاسپورت مالزی می تواند ازدواج با تبعه این کشور می باشد. اخذ پاسپورت مالزی بسیار دشوار می باشد. افرادی که قصد ازدواج با تبعه مالزیایی را دارند می توانند بعد از 10 سال زندگی با تبعه این کشور و اقامت در مالزی تابعیت و پاسپورت این کشور را داشته باشند. البته یکی دیگر از روش های ازدواج با تبعه این کشور آن است که از طریق توریستی برای ورود به این کشور اقدام کرده باشند و بعد از 7 روز اقامت در این کشور در خواست خود برای ازدواج را اعلام کنند تا بتوانند از این طریق اقامت مالزی و در نهایت تابعیت این کشور را به دست آورند.
مدارک لازم جهت ارائه به سفارت برای اخذ ویزای ازدواج:
فایل تصویری موسسه ملک پور در باب ازدواج با خارجی
پاسپورت مالزی و پناهندگی
در ابتدای این مقاله ذکر این نکته ضروریست که موسسه ملک پور هیچ گونه خدماتی در زمینه مهاجرت ارائه نمی دهد و این مطلب صرفاً جهت افزایش آگاهی شما در زمینه خطرات پناهندگی نگاشته شده است. در چند دهه گذشته افراد بسیاری برای مهاجرت و اعلام پناهندگی به مالزی سفر کردند به طوری که در آغاز سال 2018 در مالزی تقریبا 153.480 پناهنده و پناهجو به این کشور مهاجرت کردند. متقاضیان برای فرار از جنگ و مورد آزار و اذیت قرار گرفتن پناهندگی را انتخاب می کنند که این امر متاسفانه باعث می شود که فرد پناهجو بسیار آسیب پذیر شود چرا که پناهجویان از سوی دولت مالزی محافظت نمی شوند و هیچ قانون و مقرراتی برای برخورد با پناهندگان و وضعیت پناهجویان در مالزی وجود ندارد.
به همین دلیل این رویه از طریق افسران عالی سازمان ملل متحد که مربوط به حفاظت از پناهندگان می باشد پیگیری می شود. یعنی تمام مراحل دریافت وضعیت پناهجویان، ثبت نام آنان، اسناد و … توسط افسران عالی رتبه سازمان ملل متحد مورد بررسی قرار می گیرد. به دلیل وضعیت نابسامان پناهندگان در مالزی واحدی برای حفاظت از پناهجویان در مالزی تشکیل شد که نظارت بیشتری بر آنان داشته باشند. لازم به ذکر است که این مقاله توسط موسسه ملک پور تهیه شده و هرگونه کپی برداری از آن شرعاً و قانوناً حرام و غیر قانونی می باشد. در مالزی قانون اجرایی برای پناهندگان وجود ندارد، بنابریان تمامی پناهندگانی که وارد این کشور می شوند و طرق قانونی را پیش نمی گیرند منجر به دستگیری و بازداشت آنان خواهد شد و در بسیاری از موارد و در صورت شناسایی نشدن افراد، محکوم به بازگشت و اخراج از مالزی می باشند.
در مالزی کار برای پناهجویان غیر قانونی می باشد و از سمت دولت هیچ گونه حمایتی نخواهند شد. طبق قانون مالزی برای بازبینی و بازنگری شرایط پناهندگان، آنان را بازداشت کرده تا به وضعیت و تصمیم گیری شرایط آنان رسیدگی شود. به طور متوسط این بازداشت حدود 16 ماه و در بعضی موارد بیش از 5 سال طول خواهد کشید. باید خاطر نشان کرد که مالزی عضو کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل نیست که به موجب آن پناهندگان از خدماتی چون تحصیل، کار و زندگی محروم می باشند.
پاسپورت مالزی و وکیل معتبر برای امور مهم
پاسپورت مالزی و طرق گوناگون برای اخذ آن و نکات مهم مرتبط به پاسپورت مالزی و پروسه دریافت آن در این مقاله مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. مالزی را می توان از آن دسته کشورهایی در نظر گرفت که به سختی به متقاضیان و مهاجران به این کشور اقامت دائم و پاسپورت اعطا می کند. افرادی که به دنبال کسب پاسپورت و تابعیت این کشور هستند باید بدانند که مالزی تابعیت دوگانه را نمی پذیرد. تهیه و گردآوری و ارائه مدارک به سفارت بسیار مهم وحائز اهمیت می باشد، چرا که ممکن است با بروز کوچک ترین اشتباه پروسه مهاجرت فرد با مشکل مواجه شود و یا حتی در بعضی موارد غیر ممکن شود. به همین دلیل باید با دقت و تمرکز بسیار در این جهت گام برداشت.
اما به راستی چگونه باید این راه پر ریسک را هموار نمود و ریسک های آن را به حداقل رساند؟ مهاجرت یک امر تخصصی است که فرد باید به تمام جوانب آن آگاه باشد و بر تمام نکات و جزییات حقوق بین الملل و حقوق مهاجرت واقف باشد و معدود افرادی هستند که بر این موارد به صورت کامل تسلط داشته باشند .بنابراین گام نهادن در این مسیر مستلزم آن است که متخصصی با تجربه و با آگاهی بر قوانین کشورها فرد متقاضی مهاجرت را یاری و راهنمایی کند. همچنین مهاجرت آینده و زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و بهره بردن از اطلاعات و علم کارشناسان امور مهاجرت که وکلای مهاجرت هستند بسیار کارساز خواهد بود.
در این راستا موسسه ملک پور همواره پشتیبان شما عزیزان بوده و از خطرات و ریسک های پرونده شما را آگاه می نماید .شما به کمک وکیل مهاجرتی معتبر می توانید مهاجرت قانونی و ایمن داشته باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.