مهاجرت کاری به فرانسه 2024
مهاجرت کاری به فرانسه
آیا مایل به مهاجرت کاری به کشور فرانسه 2024 هستید؟ آیا شرایط 2024 مهاجرت کاری به فرانسه را نمی دانید؟ آیا مایل به دانستن شرایط مهاجرت کاری به فرانسه هستید؟ ما شما را در این مسیر راهنمایی می کنیم. در این مقاله سعی بر آن است که به معرفی و مهاجرت کاری به فرانسه و راه های ورود آن بپردازیم. کشور فرانسه از بزرگترین کشور های غرب اروپا است که در سطح جهانی از نظر فرهنگی، مشهور می باشد. حکومت کشور فرانسه جمهوری دموکراتیک با دو سیستم قانونگذاری پارلمان – مجلس سنا و مجلس شورای ملی می باشد. کشور فرانسه دارای سابقه رنگارنگ به عنوان یکی از اولین ابرقدرت های جهانی است، و مدت طولانی نقش فعالی در امور جهانی داشته است. کشور فرانسه عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد است ، و یکی از اعضای موسس اتحادیه اروپا می باشد. مطالب دیگر در خصوص مهاجرت کاری به فرانسه در دیگر وب سایت های موسسه مشاوره ای ملک پور موجود می باشد.
زبان رسمی: فرانسوی
منطقه: ۵۴۳،۹۶۵ km2 است، با سرزمین های خارج از کشور ۶۷۲،۳۵۲ km2 است
جمعیت : ۶۱ میلیون نفر
تراکم جمعیت : ۱۱۲ نفر در هر km2 است
رشد جمعیت (۱۹۹۶-۲۰۰۵) : + ۰٫۵۵٪ در هر سال
نرخ مشارکت نیروی کار (۲۰۰۴): ۶۹٫۵٪
جمعیت خارجی به عنوان یک درصد از کل (۲۰۰۵): ۵٫۶٪
جمعیت مهاجر به عنوان یک درصد از کل (۲۰۰۵): ۸٫۱٪
درصد کارکنان خارجی در میان استخدامیان (درامد کافی) (۲۰۰۴): ۵٫۶٪
نرخ بیکاری : ۹٫۹٪ (۲۰۰۵) ؛ ۱۰٪ (۲۰۰۴) ؛ ۹٫۹٪ (۲۰۰۳)
ادیان (۲۰۰۳) : کاتولیک (۶۲٪) ، مسلمانان (۶٪) ، پروتستان (۲٪) ، یهودیان (۱٪) ، هیچ وابستگی ۲۶%
وضعیت مهاجرت کاری به فرانسه :
هنوز به شدت تحت تاثیر میراث استعماری این کشور از قرن ها پیش بعنوان یک سنت قدیمی ، استخدام کارگران خارجی را تحت تاثیر قرار می دهد. به طور کلی، این تاثیر این بوده است که افزایش مداومی در نرخ مهاجرت در قرن گذشته وجود دارد ، و این تا امروزه تاثیر قوی بر ماهیت جامعه ی کشور فرانسه گذاشته است. اگر چه مهاجرت به عنوان یک مولفه برای موفقیت در شرایط اقتصادی در نظر گرفته شده است، اما این مولفه در سه دهه ی گذشته به شکل فزاینده ای به عنوان ریشه مشکلات اجتماعی شناخته شده است. موفقیت احزاب جناح راست افراطی در انتخابات باعث می شود این به مهاجرپذیری آسان به عنوان ناآرامی های شعله ور زمان بوجود آید . در نتیجه، سیاست یکپارچه سازی در سال های اخیرمورد توجه عمومی قرار گرفته است.علاوه بر این، سیاست مهاجرت محدود بطور فزاینده در کشور فرانسه در یک دوره ی زمانی مورد توجه قرار گرفته. در نتیجه افزایش کنترل در پذیرش و ادغام مهاجران نشان دهنده مهم ترین چالش برای سیاست گذاری مهاجرت در کشور فرانسه در آینده ای نزدیک خواهد بود.
تاریخچه ی مهاجرت به فرانسه:
کشور فرانسه دارای سابقه ای طولانی مهاجرت می باشد . مهاجران در اوایل قرن ۱۸ و ۱۹ به این کشور بسیار روی آورده بودند که این به دلیل روند صنعتی شدن و همچنین در رابطه با کاهش نرخ تولد ، در نتیجه کشور فرانسه با کمبود نیروی کار روبه رو شده بود . به این معنا که ، کشور فرانسه به عنوان یک استثنا (براساس میزان مهاجران) در غرب اروپا در این دوره شناخته شد. در کشورهای صنعتی تر دیگری، از جمله آلمان، نرخ تولد بالاتر بود و در درجه اول کشور مهاجر فرست بودند . کمبود نیرو در بازار کار فرانسه هنوز هم بیشتر به خاطر نتیجه ی کاهش جمعیت است که به خصوص در دواران جنگ تشدید شد.
جریان مهاجرت به کشور فرانسه:
با وجود سیاست های مهاجرتی محدود کشور فرانسه ، مهاجرت به کشور فرانسه به طور مداوم در سال های اخیر افزایش یافته است، بر اساس آمار موجود تا به امروز ارائه شده افزایش معنی داری در مهاجرت قانونی و دائمی به کشور فرانسه از شرق اروپا بوده که ناشی از گسترش اتحادیه اروپا بوده است . در سال ۲۰۰۴، به طور مشترک با اکثریت کشورهای اتحادیه اروپا، فرانسه ابتدا حرکت آزاد کارگران از شرق اروپا را اجرا کرد اما در سال ۲۰۰۶ محدود شد به شهروندان لیتوانی، لهستان، اسلوونی، اسلواکی، جمهوری چک و مجارستان که دسترسی آسان تری به بازار کار فرانسه داده شده است اما این در صورتی است که در بخش های اقتصادی خاص(معرفی شده و نیازمند کشور فرانسه) کار کنند. در مجموع، ۶۱ حرفه در هتل و پذیرایی صنعت، صنایع غذایی، تجارت ساختمان، در بخش کشاورزی و در تجارت پذیرای این افراد هستند. همین امر به کشور های بلغارستان و رومانی تعلق میگیرد، که در ژانویه سال ۲۰۰۷ تصویب شد. کشورهای مالت و قبرس، که شهروندان از دسترسی آزاد به بازار کار فرانسه برخوردار بوده اند، با توجه به تغییر شکل اتحادیه اروپا دیگر محدود شدند. با وجود اجرای محدودیت برای پذیرش مهاجر از شرق اروپا ،همچنان نگرانی های در مورد دستمزد و تنوع فرهنگی و… با توجه به حضور گسترده کارگرانی در این منطقه وجود دارد.
جمعیت مهاجر :
از جنگ جهانی دوم، هم نرخ مطلق و هم درصد مهاجران در جامعه فرانسه به طور مستمر افزایش یافته است.در اواسط ۱۹۷۰ و هزاره سوم، هم میزان مهاجر و و هم نرخ کل جمعیت با هم رشد کرد. نسبت مهاجران در این دوره در ۷٫۴٪ ثابت باقی مانده است. در پنج سال گذشته، ۹۶۰۰۰۰ نفر تعداد به کشور فرانسه مهاجرت کرده اند، که این جمعیت مهاجر در حال رشد به طور قابل توجهی رشدی سریع تر از کل جمعیت داشته است . در نتیجه ، نسبت مهاجران در کل جمعیت برای اولین بار در ۳۰ سال گذشته افزایش یافته است و که در حال حاضر برابر ۸٫۱٪ است. پس از جنگ جهانی دوم اکثر مهاجران از اروپا (۱۹۶۲: ۷۹٪) بوده اند . این نسبت به طور مدام از آن به بعد ۴۰ درصد کاهش یافته است . در همان زمان، مناطق مبدا مهاجران بیشتر از مناطق و کشورهای دورتر از فرانسه بودند . در سال ۲۰۰۵، برای اولین بار مهاجران به نسبت اروپا بیشتر از افریقا بوده اند (۱۹۶۲: ۱۵٫۳٪؛ ۲۰۰۵: ۴۲٫۲٪). مهاجرت از آسیا، به طور قابل توجهی افزایش یافته است (۱۹۶۲: ۲٫۴٪؛ ۲۰۰۵: ۱۳٫۹٪).بعنوان مثال آمار برخی کشورها : از سال ۲۰۰۵ الجزایر (۶۸۰۰۰)، مرکش (۶۱۹۰۰۰)، پرتغال (۵۶۵۰۰۰)، ایتالیا (۳۴۲۰۰۰)، اسپانیا (۲۸۰۰۰۰) و ترکیه (۲۲۵۰۰۰) بود. با این حال، مهاجرت از آسیا (چین، پاکستان و هند)، و همچنین از کشورهای جنوب صحرای آفریقا (سنگال، مالی) مهاجرانی ورود پیدا کردوه اند.
توصیف بازار کار در کشور فرانسه :
بازار کار کشور فرانسه می تواند برای افراد جدید بسیار سخت گیر باشد. محدودیت هایی برای اتباع خارجی شاغل در بخش دولتی، الزامات سخت گیرانه برای مشاغل خاص، و نردبان شغلی سختی که نفوذ به بازار کار را در بسیاری مشاغل برای مهاجران تازه وارد دشوار می سازد . در هر حال، این واقعیت که در فرانسه نسبت قابل توجهی از مهاجرت مربوط به محور خانواده می باشد تا مهاجرت نیروی کار بدان معنی است که تازه واردان، در معرض خطر بیکاری قرار دارند(به خصوص با مهارت پایین یا سطح تحصیلات کم)
گزارش ارزیابی بازار کار مهاجران در کشور فرانسه، بر اساس داده های نظر سنجی نیروی کار فرانسه است . این گزارش بخشی از مجموعه ی شش مطالعه موردی درمورد نتایج بازار کار در میان مهاجران به کشورهای اتحادیه اروپا است که نشان می دهد مهاجرانی که از سال ۲۰۰۰ وارد کشور شدند در یک سال پس از ورودشان ، تقریبا نیمی از مهاجران در بازار کار فعال بودند، اما پس از نه سال در کشور فرانسه، نرخ فعالیت شان را تقریبا به اندازه کارگران بومی برابر دیدند. با این حال، نرخ اشتغال آن ها بیش از ده درصد پایین تر از کارگران بومی در سال ۲۰۱۱ اعلام شد،این شواهد مبنی بر وجود موانع ساختاری برای موفقیت در بازار کار است . تجزیه و تحلیل ها نشان می دهد که منطقه مبدا مهاجران ، سطح تحصیلات، دلیل مهاجرت، و جنسیت از جمله عواملی هستند که با نتایج ارزیابی و حضور در بازار کار مرتبط می باشند. برای مثال، در طی سالهای ۲۰۰۹-۲۰۱۱، مهاجران جدید از شمال افریقا و کشورهای جنوب صحرای افریقا تمایل بسیار بیشتری به انجام فعالیت های غیر ماهر در سراسر حوزه ی اشتغال داشتند. علاوه بر این، شرایط اقتصادی نیز که به شکل نتایج اشتغال خود را نشان می دهد نشان دهنده ی نوعی رکود اقتصادی است.
میانگین ساعات کار: ۳۵ ساعت در هفته می باشد.
تعطیلات: پنج هفته مرخصی سالانه در سال است.
نرخ مالیات: نرخ مالیات بر درآمد به طور کلی از ۵٫۵٪ تا ۴۱٪ است که بستگی به سطح درآمد شخص دارد، و می تواند تا ۴۵ درصد برای کسانی که درآمد بسیار بالا دارند افزایش یابد. شما باید درآمد خود را در اظهارنامه مالیاتی سالانه خود اعلام کنید. با دانستن زبان فرانسه شرایط بهتری خواهید داشت.
حداقل دستمزد : حداقل دستمزد در سال ۲۱۰۶ برابر ۹٫۶۷ یورو برای هر ساعت یا ۴۶۶ یورو ماهانه برای اشتغال تمام وقت (۳۵ ساعت در هفته) تعیین شد.
سازمان بین المللی مهاجرت و کشور فرانسه:
کشور فرانسه یکی از اعضای موسس کمیته ی بین دولتی مهاجرت اروپا (ICEM) در سال ۱۹۵۱است، بعد از جنگ و اجرای سیاست های ادغام و… ، با توجه به نیاز ،عملیات های بیشتر بشر دوستانه در زمینه ی مهاجرت صورت گرفت و کشور فرانسه همچنان بطور گسترده در این حوزه فعالیت میکند. بنابراین نقش سازمان بین المللی مهاجرت در کشور فرانسه که در پی ترویج بحث مهاجرت متعادل و منسجم در فرانسه با چالش هایی روبرو شده است.در نتیجه با همکاری موسسات و انجمن فرانسوی، و با هماهنگی سایر سازمان های بین المللی، سازمان بین المللی مهاجرت فرانسه به توسعه عمل و تخصص خود در زمینه های زیر اقدام کرد: پشتیبانی از عملیات مهاجرت به طور منظم از طریق برنامه های الحاق به خانواده و اسکان مجدد پناهندگان.و اعطای تسهیلات ترانزیت و حمل و نقل و …درصورت نیاز تحت نظارت سازمان بین المللی مهاجرت فرانسه قرار میگیرند. به عنوان بخشی از برنامه ادغام مجدد ، نیز به کمک مهاجران برای یافتن شغل و بدست آوردن درآمد می آید.همچنین برای شرکت در پروژه های مختلف فراملی با هدف بهبود اطلاع مسوولان از مسائل مربوط به مهاجرت (قاچاق، یکپارچه سازی، میزبان پناهندگان، و غیره) به انتشار اعلامیه هایی برای همکاری می پردازد. که با شرکای ملی و بین المللی خود و سازمان های بین المللی، وزارت خانه ها، موسسات دولتی و خصوصی، نهادهای مشورتی، انجمن ها، و بیشتر فعالیت میکند.
مراحل و مدارک مورد نیاز
برای مهاجرت به کشور فرانسه به عنوان یک کارگر متخصص، باید کارت آبی اتحادیه اروپا را داشته باشید. کارت آبی اتحادیه اروپا برای مدت یک تا سه سال معتبر است. اگر مدت زمان قرارداد کار به مدت یک سال یا بیشتر و کمتر از سه سال باشد ، اعتبار مجوز اقامت شما برابر با قرارداد کاری شما خواهد بود.اگر قرارداد کاری خود را برای بیش از سه سال بسته باشد، اجازه اقامت سه ساله صادر خواهد شد و شما قادرید آن را تمدید کنید در حالی که قرارداد کار تان معتبر باقی بماند، تا دوماه قبل از تاریخ انقضا ی آن مهلت دارید. به علاوه شما باید قرارداد کاری برای حداقل ۱۲ ماه معتبر و حداقل ۱٫۵ برابر حداقل دستمزد داشته باشید. شما باید دارای حداقل یکی از سه مقطع آموزش عالی باشد . همچنین می توانید مدارک خود را با ارائه شواهدی مبنی بر ۵ سال تجربه حرفه ای در سطحی معادل سطح تحصیلی تحویل دهید.
مدارک برای کار حداقل سه ماه در فرانسه: شامل: کسب حقوق و دستمزد ناخالص یا بیشتر از ۱٫۵ برابر از حداقل دستمزد فرانسه. همچنین کار به عنوان تخصص خاص در شرکتی فرانسوی و یا شرکت در یک دوره آموزشی برای اجرای یک پروژه در خارج از کشور می شود،
تعهدات کارفرما:
کارفرمای شما باید برای مجوز کار در محل اقامت مورد نظر را داشته باشد. دولت قرارداد کاری را برای صدور کارت آبی اتحادیه اروپا بررسی می کند و همچنین اقدامات کارفرما را مطابق با مقررات کار و شرایط اشتغال بررسی می کند.اگر پیشنهاد کاری مور قبول واقع شد شما می توانید به کنسول گری بروید وبرای دریافت کارت و مجوز اقامت اقدام کنید. اگر شما در حال حاضر در فرانسه هستید : و اگر برنامه مورد تایید است، مسوولین محلی خودشان با«کارت آبی اتحادیه اروپا» اجازه اقامت موقت را صادر میکنند.
کار در کشور فرانسه:
شما نیاز به ویزا و یا اجازه کار در کشور فرانسه دارید.ملیت های خاص نیاز به ویزای کاردر کشور فرانسه دارند تا قادر باشند از نظر قانونی به زندگی و کار در کشور فرانسه بپردازند. انواع مختلف مجوز کار در فرانسه، و همچنین معافیت، بسته به وضعیت اشتغال خود وجود دارد. اگر شما از اتحادیه اروپا / منطقه اقتصادی اروپا یا سوئیس هستید، شما آزاد به کار در کشور فرانسه بدون اجازه کار می باشید. (به استثنای اتباع کرواسی، که نیاز به یک مجوز از سال اول کاری خود دارند) . اگر شما در حال آمدن به کشور فرانسه با یک عضو خانواده تان که دارای مجوز برای انواع کار بسیار ماهر هست دارید ، بنابراین شما هم ممکن است قادر باشید بدون مجوز کار را شروع کنید.اکثر مردم و مهاجران به مجوز نیاز دارند – و باید به آن ها مجوز قبل از ویزا داده شود. این یک روش سازمان یافته توسط یک کارفرمای آینده نگر است. بنابراین اول باید کاری را یافته و قراردادی با کارفرما ببندید.
مهارت ها و استعدادهای لازم برای کار:
اگر شما یک مدیر اجرایی باشید، یا به دنبال راه اندازی حرفه ای مستقل باشید و یا کارمندی که در چشم مقامات فرانسوی ویژه به نظر برسدکه دارای پتانسیل برای بهبود وضعیت اقتصادی می باشد، به خصوص در زمنیه فکری، علمی، فرهنگی، ورزشی و یا زمینه های انسان دوستانه، و….، پس از آن می توانید برای سه سال، برای تجدید نظر در نوع اقامت خود اقدام کنید. به علاوه ارائه اسناد و مدارک،:از جمله رزومه دقیق ، اطلاعات در مورد کار شما و شواهد داشتن بودجه کافی (که توسط مقامات فرانسوی تعیین می شود). معیارهای دیگر که توسط کمیسیون ملی برای توانمندی و استعدادها تعیین می کند،
نتیجه گیری:
فرانسه کشوری مدرن در اروپا و عضو اتحادیه اروپا دارای صنعت گردشگری گسترده و شرکت های تولیدی متنوع و امکانات و تسهیلات زندگی فراوان است. کشوری توریستی و تاریخی،کشوری با سابقه استعاری و با داشتن قانون مدنی و حقوقی قوی و دارای نقش فعال در سیاست ها و بازار تجارت جهانی و یکی از جذاب ترین کشورها برای بازدید و اقامت و مهاجرت میباشد. اما این کشور با توجه به زمینه ی تاریخی و شرایط اقتصادی و رشد جمعیت و…. شروع به سیاست گذاری هایی برای محدود کردن مهاجرت کاری به کشور کرده است تا به بهبود وضعیت اقتصادی خود و کم کردن بیکاری و کمبود کار و حفظ موقعیت خود در بحران اقتصادی جهان بپردازد .این سیاست ها شامل موانع زیاد برای کار اتباع خارچی می شود و منجر به کاهش ظرفیت های ویزای کاری و کاهش احتمال اقامت اتباع خارجی شده است.با اینکه هرساله شرایط کاری مناسبی از طریق شرکت ها اعلام می شود اما موانع قانونی باعث می گردد از شانس کمتری برخوردار باشند.به علاوه به علت سیاست یکپارچه سازی فرانسه برای کمتر کردن ناخالصی هویت فرانسوی بیش از پیش باعث می شود از ورود مهاجران کاری پرهیز شود.به همین علت اگر شما برای سرمایه گذاری ویژه ای یا ایجاد کار جدید یا دارای استعداد و طرحهای کارآمدی باشید که نظر مقامات را جلب کند احتمال بیشتری برای کسب ویزا و مجوز کاری دارید.به علاوه باید بدانید هرساله در چه زمینه هایی کشور فرانسه بیشتر نیرو می پذیرد و با محاصبه میزان هزینه و بودجه اولیه برای ورود به کشور فرانسه و برآورد حقوق دریافتی احتمالی خود می توانید با رجوع به سایت های معتبر دولتی از آمار به روز استفاده کنید یا به مراکز معتبر مشاوره مراجعه کرده تا از اقدام خود بیشتر اطمینان حاصل کنید.در مجموع کشور فرانسه از لحاظ امکانات و فرهنگ و شرایط و حقوق کاری و…کشوری مناسبی برای کار است اما محدودیت های بسیار و فرآیند ورودی سختی به خصوص برای تازه کاران در این کشور وجود دارد که منجر به کاهش شانس و تقاضا برای مهاجرت به این کشور شده است. امید است توانسته باشیم با ارائه ی این مقاله در انتخاب مقصد راهنمایی لازم را به عمل آورده باشیم . همچنین در صورت تمایل شما می توانید با مشاورین مجرب ما در موسسه ملک پور ارتباط باشید .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.