مهاجرت ماما به استرالیا
در چند سال اخیر به ویژه به دلیل پاندمی کرونا، کمبود کادر درمان به شدت حس شده و تمامی کشورها ازجمله کشور استرالیا سعی در جبران این کاستی داشته اند. کشور استرالیا به دلیل کمبود نیروی کار ماما در مناطق کم جمعیت و کم برخوردار سیاست جذب نیروی کار ماهر و باسابقه را در پیش گرفته است. همچنین دولت استرالیا به دلیل سالمند بودن جمعیت کشورش و ارائه خدمات پزشکی به سالمندان و اتخاذ سیاست افزایش جمعیت، اخیراً برای تکمیل کادر درمان اقدام به جذب پرستار و مامای بیشتر نموده است. همه این شرایط دست به دست هم داده تا فرایند مهاجرت ماما به استرالیا تسهیل شود؛ به طوری که مهاجرت ماما به استرالیا در چند سال اخیر سیر صعودی پیداکرده است. مهاجرت ماما به استرالیا، پس از اتمام تحصیلات در مقطع کارشناسی و حتی در حین تحصیل امکان پذیر است. از شروط اصلی مهاجرت به استرالیا برای ماماها داشتن سلامتی کامل فیزیکی و روانی و همچنین نداشتن سابقه کیفری است. مطالب این مقاله با مشورت از وکلای استرالیا تهیه شده است و این به معنای لزوم وجود خدمات در این خصوص نمی باشد می توانید برای اطلاعات از نحوه خدمات از مشاورین ما مشاوره رایگان دریافت نمایید.
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
شرایط مهاجرت کاری ماما به استرالیا
اگر ماما هستید و قصد مهاجرت به استرالیا را دارید، قبل از هرگونه اقدام بهتر است اول شرایط مهاجرت کاری ماما به استرالیا را بدانید که در ادامه آن ها را شرح می دهیم. اولین شرط مهاجرت ماما به استرالیا داشتن سابقه کار حرفه ای مرتبط با رشته مامایی است. یعنی اینکه شما باید حداقل 5 سال سابقه کار با دستمزد به عنوان ماما در ایران، یا 12 ماه سابقه کار مامایی در کشور استرالیا، و یا 3 سال سابقه کاری خارج از ایران با دستمزد داشته باشید. پرستاران و ماماها برای مهاجرت کاری به استرالیا در گام اول باید درخواست خود را در بورد تخصصی مامایی و پرستاری استرالیا (NMBA) ثبت کنند. سازمان ANIMAC (انجمن ارزیابی پرستاری و مامایی در استرالیا) مسئولیت سنجش مهارت های پرستاری و مامایی برای مهاجرت به کشور استرالیا را بر عهده دارد. این سازمان با همکاری سازمان AHPRA (اداره تنظیم مقررات بهداشتی در استرالیا) موظف است درخواست های پرستاران و ماماهای خارجی واجد شرایط را بررسی و نسبت به تائید یا رد صلاحیت علمی آن ها تصمیم بگیرد.
5 معیار اصلی ارزیابی صلاحیت پرستاران و ماماها در استرالیا عبارت اند از:
تشخیص و تأیید هویت
مدرک زبان انگلیسی (حداقل آیلتس 7، PTE سطح B، تافل 94، OET 65)
مدرک کارشناسی معتبر
سابقه کار مرتبط
داشتن نامه تأییدیه ثبت به عنوان ماما و پرستار رسمی
ویدئـو و پـادکست مقایسه کانادا و استرالیا
ویـدئــو
پـادکست
شرایط کاریابی ماما در استرالیا
با توجه به کمبود نیروی درمانی و حجم بسیار مهاجرت کادر درمان به استرالیا باید بدانید شرایط کاریابی ماما در استرالیا آسان نیست و توصیه می شود از یک وکیل مهاجرتی باسابقه کمک گرفته شود. مهاجرت ماما به استرالیا از دو روش کلی امکان پذیر است: روش اول اخذ جاب سیکر (ویزای جست وجوی کار) است و ریسک بالایی دارد؛ دومین روش اخذ جاب آفر است. جاب آفر گزینه بسیار معقولانه تری است که مهاجرت ماما به استرالیا را تسهیل می کند. در مهاجرت ماما به استرالیا از طریق جاب آفر شما، باید با کارفرمایان بخش سلامت استرالیا مکاتبه کنید و رزومه و سوابق کاری خود را برایشان ارسال نمایید. اگر رزومه شما توانست نظر کارفرما را جذب کند، به مصاحبه آنلاین دعوت می شوید. اینجاست که کمک گرفتن از یک وکیل مهاجرتی کاربلد می تواند برگ برنده شما باشد. وکیل شما با فن مذاکره و با تسلط کامل زبان انگلیسی، کارفرما را مجاب به پذیرشتان می کند و با دریافت پیشنهاد کاری از این مرحله حساس سربلند بیرون می آیید.
این مطلب را از دست ندهید!
معادل سازی مدرک و مجوزهای کاری مامایی در استرالیا
معادل سازی مدرک و مجوزهای کاری مامایی در استرالیا و نگرانی بابت رد آن ها، یکی از مباحث پرتکرار در مهاجرت ماما به استرالیا است. افرادی که تحصیل کرده رشته های زیرگروه پزشکی هستند (پزشکی، پرستاری، مامایی و…) برای دریافت اجازه کار در استرالیا باید مدرک تحصیلی خود را معادل سازی کنند. شایان ذکر است اگر مدرک فرد در مرحله معادل سازی به دلایلی نظیر نمرات پایین و.. .پذیرفته نشود ویزای استرالیا برای وی صادر نخواهد شد. معادل سازی مدارک در هر کشوری شرایط خاص خود را دارد، اما به طورکلی نمرات زبان درج شده در مدرک مامایی و مهارت های زبان در این مرحله شدیداً تأثیرگذار هستند. ضرورت دانستن زبان انگلیسی به این دلیل است که مامایی از جمله مشاغل حساس بوده و ارتباط مستقیمی با حفظ جان مادر و نوزاد دارد، بنابراین در اولین قدم لازم است که ماما زبان انگلیسی را به خوبی فرا بگیرد تا بتواند ارتباط قوی تری با بیمار برقرار کند. با توجه به اینکه نظام آموزشی ایران با استرالیا متفاوت است، این احتمال وجود دارد ماما در دو مرحله مورد ارزیابی قرار بگیرد. در مرحله اول مدارک ارسالی بررسی می شوند و در مرحله دوم باید یک دوره کوتاه مدت آموزشی را در استرالیا جهت عضویت در برد تخصصی ماماها و پرستاران استرالیا (NMBA) بگذراند.
آزمون مامایی در استرالیا
مهاجرت ماما به استرالیا دارای سلسله مراتبی است که شما را مجاب می کند در مسیر خاصی قدم بگذارید. پس از قطعی شدن مهاجرت ماما به استرالیا و تأیید مدارک و معادل سازی مدرک، نوبت آزمون مامایی و کسب مجوز کارورزی فرامی رسد. سازمان ANIMAC در استرالیا مجری برگزاری آزمون ها و مصاحبه های علمی است. در ابتدا ماما باید مدارک تحصیلی خود را به سازمان ANIMAC ارسال کند تا این سازمان صحت مدارک ارسالی را تأیید کند. پس از تأیید مدارک، ماما باید در آزمون های ارزیابی، امتیاز لازم را کسب کند و موفق به اخذ گواهی شرکت در کارآموزی شود. دوره کارآموزی مامایی در استرالیا شبیه به دوره های اینترن پزشکی است. بعد از کسب کلیه شرایط لازم (ازجمله 5 شرط تأیید صلاحیت علمی ماماها و پرستارها که در بالای همی ن مقاله ذکر شد) ماما می تواند در NMBA ثبت نام کند، و نهایتاً مشغول به کار شود. ازجمله مدارکی که ماما قبل از آزمون مامایی در استرالیا باید به سازمان ANIMAC ارسال کند شامل موارد زیر است:
ارائه مدرک کارشناسی مامایی معتبر همراه با ریزنمرات
نامه مبنی بر تمام شدن طرح دوره مامایی (چنانچه طرح دوره مامایی را در ایران نگذرانده باشید، اجازه کار به شما داده نمی شود)
سند ازدواج (در صورت تأهل)
ارائه مدرک زبان
رزومه کاری
کپی مدارک شناسایی از جمله پاسپورت و شناسنامه
گواهی عدم سوء پیشینه
ارائه فرم درخواست ویزای کار
داشتن انگیزه نامه و بیمه نامه
حقوق شغل مامایی در استرالیا
ازجمله مهم ترین انگیزه های مهاجرت ماما به استرالیا، رسیدن به درآمد عالی است، به بیان دیگر، دستمزد های بالا نیرو محرّکه مهاجرت ماما و سایر اهل فن به استرالیا هستند. کشور استرالیا برای کادر درمان خود از جمله پزشکان، پرستاران و ماماها احترام بسیار زیادی قائل است به طوری که همواره سعی داشته بروز ترین و بهترین امکانات بیمارستانی و پزشکی را برای آن ها مهیا کند. ماماها در استرالیا در محیط هایی امن مشغول به کار هستند و به دلیل برخورداری از روحیه و سلامت روان بالا ارتباط گرمی با بیماران دارند. حقوق شغل مامایی در استرالیا کاملاً معقولانه و راضی کننده است و با حقوق ماماها در کشورهایی چون انگلیس و کانادا برابری می کند. جدول زیر میزان تقریبی حقوق ماماها با توجه به سطح تجربه و سطح فعالیت کاری آن ها را نشان می دهد.
مامای تازه کار | سالانه حدود 75,000 دلار استرالیا |
متوسط حقوق ماما | سالانه حدود 94,000 دلار استرالیا |
مامای باتجربه | سالانه حدود 120,000 دلار استرالیا |
پرستار ماما | سالانه حدود 90,000 هزار دلار استرالیا |
اگر این سؤال برایتان پیش آمده آیا دریافت این میزان حقوق، کفاف زندگی ماما در استرالیا را می دهد یا نه، بهتر است بدانید متوسط درآمد سالانه سایر مشاغل در کشور استرالیا نیز حدود 90 هزار دلار است. جالب اینکه مامایی ازجمله مشاغلی است که نرخ بیکاری بسیار پایینی دارد. شما می توانید سطح تحصیلات خود را بالا برده و متقابلاً دریافتی تان را افزایش دهید و یا چند ساعتی را به عنوان اضافه کاری بیشتر کار کنید. افزون بر موارد فوق اگر شما در بیمارستان های مشهور استرالیا مثل پارکویل، بیمارستان آلفرد و… مشغول به کار شوید حقوق دریافتی تان چند هزار دلار بالا می رود.
این مطلب را از دست ندهید!
بهترین استان های استرالیا برای کار مامایی در استرالیا
پس از مهاجرت ماما به استرالیا و معادل سازی مدرک تحصیلی و عضویت در سازمان NMBA، او می تواند مستقیماً مشغول به کار شود. به طور دقیق نمی توان گفت بهترین استان های استرالیا برای کار مامایی در استرالیا کدامند، زیرا استرالیا کشوری پیشرفته، با امنیت و دارای ثبات اقتصادی است و از طرفی برای کادر درمان خود اهمیت زیادی قائل است و همواره سعی داشته بهترین شرایط را برای آن ها فراهم کند. به طورکلی شرایط کار در استان های مختلف استرالیا باهم تفاوت چندانی ندارد و تصمی م به خودتان برمی گردد که کجا کارکنید؛ چنانچه دوست دارید در شهرهای لوکس و پرجمعیت استرالیا مشغول به کار بشوید، شهر کانبرا گزینه خوبی است، اگر عاشق آب وهوای خنک هستید سیدنی و ملبورن می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد، اگر دوست دارید در شهرهای حاشیه ای و خلوت کارکنید نیو ساوث ولز و بندر Fairy بهترین مورد است.
آینده شغلی برای ماماها در استرالیا
به جرأت می توان گفت آینده شغلی برای ماماها در استرالیا بسیار روشن است. پس از مهاجرت ماما به استرالیا، وی در یک بیمارستان یا درمانگاه یا حتی اورژانس مشغول به کار می شود، دیگر نگران مخارج زندگی نیست و در نتیجه تمام تمرکز و انرژی خود را صرف کارش می کند و پس از چندین سال کار منظم اقامت دائم استرالیا را کسب می کند. علاوه بر این مزایا، شرایط تحصیل در رشته مامایی تا مقطع دکترا فراهم است و در صورت اخذ مدرک کارشناسی ارشد و داشتن سابقه کاری بالا می توانید به رتبه سوپروایزری ارتقا یابید. شیفت های کاری ماماها به صورت چرخشی در سه نوبت صبح، عصر و یا شب است. مرخصی های منظم، پاداش، افزایش حقوق و چندین مزیت دیگر آینده شغلی ماما را در کشور استرالیا تضمین می کند.
مزایای کار به عنوان ماما در استرالیا
به لطف سیستم آموزشی درمانی پیشرفته، دانشگاه های برتر و اهمیت ویژه ای که دولت استرالیا به سلامت مردم به خصوص سالمندان می دهد، مزیت های بسیاری شامل فعالین این حوزه می شود که ماماها نیز از این قاعده مستثنا نیستند. چند نمونه از مزایای کار به عنوان ماما در استرالیا بدین شرح است:
کار در بیمارستان های مجهز به جدیدترین و بروزترین امکانات پزشکی
درامد بالا
امکان اخذ اقامت دائم و تابعیت کشور استرالیا
امکان ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکترا در بهترین دانشگاه های استرالیا ازجمله سیدنی و ملبورن.
امنیت اقتصادی و شغلی
برگزاری دوره های ضمن خدمت برای بالا نگه داشتن کارایی و آمادگی کارکنان
شرایط اخذ تابعیت از طریق کار به عنوان ماما در استرالیا
چنانچه پس از مهاجرت به استرالیا علاقه مند به این کشور شدید و قصد گرفتن اقامت دائم این کشور را داشتید، بهتر است از شرایط اخذ تابعیت از طریق کار به عنوان ماما در استرالیا آگاهی کامل تری پیدا کنید. پس از مهاجرت به استرالیا و اخذ ویزای کار شما باید حداقل 5 سال به صورت مداوم کارکنید. درواقع شما باید سابقه 4 سال پرداخت منظم بیمه و مالیات داشته باشید تا بتوانید برای مجوز اخذ اقامت دائم استرالیا اقدام کنید. پس از گذشت حداقل 3 سال از اقامت دائم چنانچه کشور استرالیا را ترک نکرده باشید و ویزایتان باطل نشده باشد، می توانند برای اخذ پاسپورت کشور استرالیا اقدام کنند.
سؤالات متداول در مورد مهاجرت ماما به استرالیا
آیا امکان مهاجرت ماما به استرالیا وجود دارد؟
بله امکان مهاجرت ماما به استرالیا وجود دارد.
آیا داشتن مدرک زبان برای مهاجرت ماما به استرالیا لازم است؟
بله داشتن مدرک زبان هم در مرحله معادل سازی مدرک و هم در آزمون ارزیابی کارساز است.
در استرالیا چه نهادی آزمون ارزیابی مامایی را برگزار می کند؟
سازمان ANIMAC در استرالیا مجری برگزاری آزمون ها و مصاحبه های علمی است.
آیا کشور استرالیا مدرک مامایی ایران را قبول دارد؟
پذیرش مدارک بستگی به معادل سازی و سایر شروط پذیرش دارد.
متوسط حقوق دریافتی ماما در استرالیا چه قدر است؟
حدود 94,000 دلار استرالیا
با سلام.ببخشید سوالی داشتم برای سابقه کار مامایی، کار در مطب مامایی یا متخصص زنان را میشود ارایه داد؟اگر بله ،چه مدارکی باید ارایه داد؟
سلام و ارادت
دوست عزیز رشته تحصیلی شما می بایست ابتدا معادلسازی شود. میتوانید مقاله معادلسازی را مطالعه نمایید.
سلام وقت بخیر حتما باید سابقه ی کاری ۵سال داشته باشیم یا ۲سال هم اوکی هست؟
سلام و ارادت
سابقه کاری بسته به کشور و نظر کارفرما متفاوت است البته به صورت کلی حداقل سابقه کاری 4 سال است.
باسلام. من سوالی داشتم ا خدمتتون. اینکه. من سیدنی هستم و مدرک کارشناسی مامایی از ایران دارم چطورمیتونم جهت کاراقدام کنم و اینکه برم دانشگاه ارشد بگیرم بعدبرم سرکاربهتره یاخیر
سلام و عرض ادب
باید مدارکتون رو معادلسازی کنید.