کاریابی در اسپانیا 2024
کاریابی در اسپانیا
کاریابی در اسپانیا در هنگام مهاجرت به اسپانیا 2024 از جمله مهاجرت کاری به اسپانیا پس از گرفتن وکیل مهاجرت برای کار در اسپانیا چگونه است ؟ کاریابی در اسپانیا و شرایط کار در اسپانیا از طریق موسسات کاریابی در اسپانیا چگونه است ؟ شرایط اخذ ویزای کار در اسپانیا و یا اخذ اقامت کاری اسپانیا و در نهایت اخذ اقامت اسپانیا چگونه می باشد ؟ در این مقاله سعی بر این داریم که به سوالات در زمینه کاریابی در اسپانیا پاسخ دهیم. و در زمینه شرکتها و موسسات کاریابی در این مقاله برای شما توضیحاتی ارائه شده است.
چگونه در اسپانیا کار پیدا کنیم ؟
ده نکته مهم جهت کاریابی در اسپانیا
ابتدا باید بهروشنی بیان کنیم که یافتن شغلی در اسپانیا نه ساده است و نه غیرممکن. گرچه نرخ بیکاری بیش از ۲۵ درصد و نرخ بیکاری جوانان ۵۰ درصد است، فرصتهای بسیاری برای مهاجرین کاردان و ماهر در مادرید وجود دارد.
اکنون مادرید واقعاً بهترین شهر در اسپانیا برای یافتن کار محسوب میشود و از دههی نود به بعد روز به روز بیشتر بینالمللی شده است. بااینحال یافتن شغل نسبتاً مشکل است و شما باید جزئی از ده درصد برتر رشتهی تخصصی خود باشید. در ادامه توصیههایی را برای یافتن کار در مادرید شرح میدهیم.
نکته ۱: بله برای یافتن کار در اسپانیا باید زبان اسپانیایی را بیاموزید
ابتدا باید بدانید که بدون دانش زبان اسپانیایی احتمال یافتن کار برای شما در بازار مشاغل به ۱% نزول خواهد کرد و مجبور میشوید به مشاغل «فقط مهاجرین» رو بیاورید. حتی یک معلم زبان انگلیسی، خدمتکاری در بار ایرلندی یا مهاجری که در یک شرکت چندملیتی کار میکند لازم است دستکم اندکی اسپانیایی صحبت کند تا بتواند کاملاً به وظایف شغلی خود عمل نماید. ولی نگران نباشید، پس از فقط ۳ تا ۶ ماه اقامت در اسپانیا میتوانید مهارتهای ارتباطی خود را به سطحی برسانید که با اعتمادبهنفس در مصاحبهها شرکت کنید.
نکته ۲: در اسپانیا خود را متفاوت بدانید، به «امتیاز رقابتی» خود بهعنوان یک خارجی و متخصص بیندیشید و شرکتها و مشاغل مرتبط را هدف قرار دهید
به این فکر نکنید که نمیتوانید زبان اسپانیایی را روان صحبت کنید بلکه تمایز مهم خود را نسبت به سایرین بیابید.
این شیوه فقط به مهارتهای زبانی مربوط نمیشود، بلکه سایر مهارتهایی نیز که کسب کردهاید و در اسپانیا کمیاب هستند از اهمیت بالایی برخوردارند. بهعنوان مثال معمولاً خارجیها با شغل معلم زبان انگلیسی شروع به کار میکنند. دستکم ۴ تن از افرادی که با این روش شروع کرده و سپس کسب و کار خود را به راه انداختند اکنون شادتر و ثروتمندتر از قبل هستند.
دوباره باید متذکر شویم که تحقیقات خود را به مشاغل «فقط انگلیسی زبان» محدود نکنید و از حداکثر مهارتهای زبانی خود بهره ببرید.
بهطور خلاصه خارجیها معمولاً مشاغلی را انتخاب میکنند که دارای حضور بینالمللی است و با خارجیهای بیشتری برخورد دارد یا مهارتهای زبانی و مهارتهایی مورد نیازش است که در اسپانیا کمیاب هستند (بهعنوان مثال مهارتهای فناوری اطلاعات یا آیتی). در مادرید صاحبان بسیاری از کسبوکارهای کوچک به افرادی نیاز دارند که دارای مهارتهای زبانی باشند.
نکته ۳: در اسپانیا مانند یک کارفرما بیندیشید
این نکته ممکن است واضح و خلاف توصیهی «تمایز» بهنظر برسد، ولی شما باید رزومهی خود را بهقدری اسپانیایی بنویسید که یک محلی بدون هیچ اطلاعاتی دربارهی سابقه یا کشورتان مجبور نباشد برای متوجه شدن رزومه شما با خود کلنجار برود و فکر کند. بگذارید به روشی دیگری بیان کنیم: یک کارمند معمولی برای ارزیابی فقط ۳۰ ثانیه زمان دارد و اگر رزومه شما ارزشمند باشد به مرحلهی بعدی راه خواهد یافت؛ بنابراین چرا باید برای متوجه شدن نوشتههای شما به خودش زحمت بدهد درحالیکه هزاران رزومه واضح و اسپانیایی زبان در صف انتظار مصاحبه هستند؟
بنابراین پیشنهاد میکنیم که روش «کارگاه هنرپیشگان» را بکار ببرید: مانند یک کارفرمای اسپانیایی بیندیشید، جدی باشید و از دوستان اسپانیایی کمک بخواهید چرا که رزومه شما تاجای ممکن باید اسپانیایی باشد. بهعلاوه اگر فکر میکنید نامه یا برگهای رسمی لازم است میتوانید از وزارت آموزش و پرورش تقاضای تائیدیه کنید.
نکته ۴: از حداکثر تجربههای خود بهره ببرید و اگر سوابقی ندارید تحصیلات خود را در اسپانیا تکمیل کنید
این مورد با دو توصیهی نخست در یک راستا قرار دارد. فرض کنیم که شما سه سال تجربه مشاوره در امر مدیریت دارید ولی چیزی از شیوه اسپانیایی نمیدانید. از نهایت تجربههای خود بهره ببرید و نمونه کاری (portfolio) تهیه کنید که با رزومه سایر متقاضیان اسپانیایی که به همان روش سنتی رزومه خود را تهیه کردهاند تمایز داشته باشد.
پورتفولیو بهترین روش برای نشان دادن مهارتهای شما در حل کردن مسائل است، نمونهی بخصوصی از ارزشهایی که میتوانید برای محیط اسپانیایی به ارمغان بیاورید.
اگر هیچ سابقه و تجربهای ندارید توصیه میکنیم که حداقل بخشی از تحصیلات خود را در اسپانیا تکمیل کنید. این گزینهی بسیار خوبی است زیرا توجه کارفرمایان بیشتری را به سوی خود جلب خواهید کرد.
نکته ۵: اهمیت ارتباطات جهت کار در اسپانیا
باید شبکهی ارتباطی خود را در اسپانیا گسترش دهید. ارتباطات مؤلفهی مهم جستوجوی کار در سراسر جهان محسوب میشود، ولی در اسپانیا دو برابر کشورهای آنگلو ساکسون نظیر انگلستان و ایالات متحده امریکا اهمیت دارد. خوشبختانه بازار کار بهقدر کافی بزرگ است که خیلی هم به ارتباطات وابسته نباشیم. ازسوی دیگر گرچه ارتباطات نمیتواند امنیت شغلی به ارمغان آورد، ممکن است به کمک آن رزومهی شما در صف اول انبوهی از رزومهها قرار بگیرد. دوباره در اینجا میتوانید از نمایهی خارجی خود بیشترین بهره را ببرید: در برنامههای شبکهای تاجرین محلی و خارجی شرکت کنید و برای شناساندن خود به سایر افراد از تمایز خود بهره ببرید: «یک خارجی که دارای مهارتهای متفاوتی است و اسپانیایی نیز صحبت میکند».
نکته ۶: به کارفرما اطمینان بدهید که شما یک گردشگر نیستید
بیشتر کارفرمایان ممکن است از شما بپرسند: چرا در اسپانیا زندگی میکنید؟ آیا عضوی از خانوادهی شما در این کشور زندگی میکند؟ بسیاری از مردم باور نمیکنند که بدون هیچ دلیل شخصی به اسپانیا آمده باشید. ناراحتکننده به نظر میرسد ولی مطمئن باشید که چارهای نخواهید داشت جز اینکه کارفرما را مجاب کنید فقط برای آفتاب گرفتن و تفریح به اسپانیا نیامدهاید.
نکته ۷: تدریس زبان را طرح (ب) تلقی کنید، مگر اینکه طرح الف شما باشد!
مگر در مواردی که بخواهید وقت خود را به تدریس زبان اختصاص بدهید؛ شغلی با فرصتهای کاری بسیار در مادرید، تدریس زبان را میتوان بهعنوان شغل دوم برای پرداخت قبوض و صورتحسابها تلقی کرد. تدریس در یک کلاس آموزش زبان انگلیسی یک ماهه و تماس با مدارس زبان اصلی پس از ورود به مادرید فرصتهای تدریس بسیاری را در اختیار شما خواهد گذاشت و درعینحال بدون نگرانی درمورد پرداخت صورت حسابهایتان میتوانید به دنبال شغل دیگری نیز باشید.
نکته ۸: شش ماه به خود فرصت بدهید تا به هدفتان برسید و بعد در مورد مراحل بعدی تصمیم بگیرید
برای یافتن کار دستکم شش ماه باید به خود فرصت بدهید. این مدت زمان به شما کمک خواهد کرد تا:
- زبان اسپانیایی را روان و سلیس صحبت کنید.
- شبکهی ارتباطی خود را تشکیل دهید. ارتباطات جنبهی بسیار مهم کاریابی در اسپانیا محسوب میشود. از ارتباطات خود نهایت بهره را ببرید تا نحوه برخورد در مصاحبهها را زودتر یاد بگیرید. با کمک شرکت در برنامههای شبکهای بهسرعت میتوانید جمعی از متخصصین خارجی را به فهرست ارتباطات خود بیفزایید که ممکن است در مراحل بعدی برای شما بسیار سودمند باشند.
- اهداف خود را دقیقاً شناسایی کنید، ممکن است بعضی از آنها پیش از ورود به اسپانیا حتی به ذهنتان نرسیده باشند.
- با دوستان اسپانیایی خود مصاحبهی تمرینی انجام دهید. سپس فقط برای اینکه در ارائه دادن و سخن گفتن به زبان اسپانیایی مهارت یابید، با چند شرکتی که چندان اهمیتی برای شما ندارند قرار مصاحبه بگذارید.
پس از شش ماه نگاهی به گذشته انداخته و خود را ارزیابی کنید که آیا نسبت به قبل روان و سلیس صحبت میکنید، چند مصاحبه انجام دادهاید و تصمیم بگیرید ارزش دارد که بیشتر امتحان کنید. این یک انتخاب شخصی است.
نکته ۹: اگر پیشنهادی به شما میشود بپذیرید و بعد فکر کنید
نخستین پیشنهاد کاری جالبی را که به شما میشود بپذیرید و سپس در طول مسیر از نردبان شغلی بالا بروید.
هنگام اشتغال سایر فرصتها نیز پیش میآیند.
نکته ۱۰: منابع مهم برای جستوجوی کار
- وبسایتها: بهترین منبع جستوجوی کار در اسپانیا: infojobs.net
بهعلاوه میتوانید وبسایت Monster و سایر وبسایتهای کاری را نیز از طریق گوگل جستوجو کنید.
- بنگاههای کاریابی: اگر به مشاغل مخصوص مهاجرین علاقمند هستید میتوانید به بنگاههای کاریابی نظیر وبسایت Michael Page، Randstad و Manpower رجوع کنید.
- شبکه اجتماعی: در گروههای موجود در linkedin.com و www.meetup.com جستوجو کنید. برنامههای شبکهای بسیاری در مادرید برای خارجیها یا محلیها وجود دارد. برای برقراری ارتباط با کارآفرینان و متخصصین خارجی در مادرید در برنامههایGuiripreneur یا GuiriBusiness شرکت کنید.
- کتاب جستوجوی کار: کتاب «چتر نجات شما چه رنگی است؟» یا «What colour is your parachute»
اولین حرکت پیش از درخواست کار اسپانیایی: نگارش رزومه (CV) اسپانیایی و نکات مصاحبه
برای بالا بردن احتمال کاریابی خود در اسپانیا روش تهیهی یک رزومه و نامه توضیحی (Cover Letter) به سبک اسپانیایی و نحوهی رفتار و حرکات خود در یک مصاحبه را بیاموزید.
پس از یافتن شغلی در اسپانیا باید روش تهیه رزومه یا CV خود و فنون مصاحبه را بدانید تا با انتظارات عمومی در بازار کار اسپانیا سازگاری داشته باشید.
با تهیهی یک رزومه و نامه توضیحی به سبک اسپانیایی احتمال کاریابی خود را در این کشور بالا ببرید.
یادگیری برخی از قوانین و مقررات کسب و کار اسپانیایی به شما کمک میکند که از مرتکب شدن اشتباهات فرهنگی در یک مصاحبه کاری اسپانیایی خودداری کنید.
در اینجا چند نکته درمورد آماده کردن درخواست کار اسپانیایی شامل نوشتن رزومه و نکات مصاحبه را ارائه میدهیم.
درخواست برای یک کار در اسپانیا: کدام زبان؟
آماده کردن درخواست کار و رفتن به مصاحبه همیشه مانند کشور خودتان نخواهد بود. اکنون باید مهارتها، مدارک تحصیلی و تجارب خود را به روشی که کارفرمایان اسپانیایی انتظار دارند ارائه دهید.
برای شکار کار راهنمای کامل اکسپتیکا در مورد کاریابی در اسپانیا را مطالعه کنید:
http://www.expatica.com/es/employment/Work-in-Spain-Finding-a-job-in-Spain_101462.html
اسپانیایی دومین زبان در دنیاست که بهطور گستردهای بکار میرود. انگلیسی در کسبوکارهای محلی اسپانیا نسبت به سایر کشورهای اروپایی چندان کاربردی ندارد. درخواست و مصاحبه باید به زبان اسپانیایی باشد، مگراینکه بخصوص به یک اداره انگلیسی زبان درخواست کار داده باشید یا زبان اسپانیایی جزو ملزومات کاری ذکر نشود.
نگارش یک رزومه به سبک اسپانیایی
بازار کار کنونی اسپانیا بسیار رقابتی است بنابراین باید رزومه متفاوتی ارائه دهید. رزومه باید تایپ شده و واضح، دقیق و دارای ساختاری صحیح باشد و بیشتر از دو برگه A4 نشود. استفاده از اول شخص را محدود کنید و تاجای ممکن واقعی و حرفهای بنویسید.
بهعلاوه بهجای پاراگرافهای طولانی از «bullet points» استفاده کنید و هنگام تأکید بر مهارتها و شایستگیهای خود اغراق نکنید.
رزومه ی خود را به ترتیب زیر تنظیم کنید:
- اطلاعات شخصی: شامل نام کامل، تاریخ و محل تولد (ملیت خود را پنهان نکنید)، آدرس و شماره تلفن کنونی با کد بینالمللی آن (اگر خارج از اسپانیا باشید)، آدرس ایمیل حرفهای شما و اگر در حال حاضر اجازه کار در اسپانیا را دارید شماره شناسایی خارجی خود (NIE).
توجه کنید که پرسش دربارهی سن و وضعیت تأهل در درخواست کار در اسپانیا رایج و پسندیده است.
- عکس: اضافه کردن عکس به رزومه رایج است و شاید مورد انتظار نیز باشد، گرچه اجباری نیست. یک تصویر سه در چهار با پس زمینهای بدون رنگ که در بالا گوشهی سمت راست رزومه قرار گیرد قابل قبول است.
- سوابق کاری: اگر دارای بیش از سه سال سابقه کاری هستید، ابتدا سوابق کاری خود را بنویسید و اگر نه ابتدا سوابق تحصیلی و بعد از آن سوابق کاری خود را ذکر کنید.
در سوابق کاری فهرست همهی کارفرمایان خود را بهصورت وارونه بنویسید، شامل نام و نشانی هر شرکت/ سازمان، تاریخ، عنوان کار و وظایف/مسئولیتها.
- سوابق تحصیلی: در بخش تحصیل و یا سوابق دانشگاهی باید فهرستی از مؤسسات آموزشی پس از دوره متوسطه را همراه با نشانیها، تاریخ، دورهها و مدارک/ نمرات خود ذکر کنید.
- زبان: فهرستی از زبانهایی را که بر آنها مسلط هستید همراه با مهارتهای زبانی نوشتاری و گفتاری و مدارک خود اضافه کنید.
- مهارتها: فهرستی از مهارتهای فناوری اطلاعات و کامپیوتری خود را اضافه کنید.
- سایر علایق: میتوانید سایر اطلاعات مرتبط بهعنوان مثال گواهینامه رانندگی، علایق یا فعالیتهای داوطلبانه را نیز ذکر کنید ولی توجه داشته باشید که خیلی شخصی نشود و فقط آنچه مرتبط با آن شغل است بیان کنید.
- معرفها: گرچه چندان نیازی به ذکر معرفها نیست (معرفها در درخواست ارائه میشوند).
وبسایت یوروپس (Europass) نمونه رزومه اسپانیایی قابل دانلود و روشهایی را برای نگارش یک رزومه اسپانیایی ارائه میدهد.
نامه توضیحی (Covering Letter)
نامه توضیحی شما باید تایپ شده، کوتاه، مستقیم و رسمی باشد.
- بالا سمت چپ: نام، نشانی و شماره تلفن خود را بنویسید، سپس زیر آن نام شرکت و شخصی که نامه را خطاب به او مینویسید ذکر کنید و درآخر نام محلی که از آنجا نامه را مینویسید، تاریخ و معرف کاری را اضافه کنید.
- در نامه نام شخص را خطاب قرار دهید. ابتدا شغلی را که درخواست میدهید ذکر کنید و سپس بهطور مختصر دربارهی دلایل خود برای درخواست این کار و جنبههایی از رزومهی خود که شما را تبدیل به یک متقاضی مناسب میکند توضیح دهید. توجه داشته باشید که خیلی طولانی و دارای جزئیات نباشد زیرا در رزومه اطلاعات کامل داده میشود.
- پایانِ نامه را نیز رسمی بنویسید و سپس آن را امضا کنید و نام خود را در زیر آن بنویسید.
مدارک خود را فقط در صورتی ارسال کنید که درخواست شده باشد، وگرنه میتوانید آنها را در جلسهی مصاحبه ارائه بدهید.
مصاحبههای اسپانیایی و روند گزینش
شیوهی مصاحبه به نوع شغل بستگی خواهد داشت ولی اغلب برای متخصص این روند با یک فرآیند گزینش اولیه شامل مصاحبه کوتاه شخصی آغاز میشود و در برخی مواد دارای آزمونهای حرفهای و روانشناسی است.
اگر این مرحله را با موفقیت سپری کنید، سپس ممکن است لازم باشد چند مصاحبهی دیگر را نیز پشت سر بگذارید (برای مشاغل مرتبط با افراد تحصیل کرده حدود شش مرحله) تا اینکه به شما اطلاع میدهند که پذیرفته شدهاید یا خیر.
مصاحبه کاری بسیار مهم است چرا که شایستگیهای فردی و انگیزه در اسپانیا ارزش بسیاری دارد و ممکن است حتی مهمتر از شایستگیهای حرفهای تلقی شود.
مصاحبهها معمولاً رودررو هستند ولی ممکن است از شما درخواست شود که در یک بحث گروهی شرکت کنید.
تا جای ممکن برای هرگونه مصاحبهای حداکثر آمادگی لازم را داشته باشید. در مورد سازمان و بخش مورد نظر تحقیق کنید، آمادگی داشته باشید که دربارهی شایستگیها و مهارتهای خود برای شغل مربوطه توضیح بدهید و چند پرسش آماده در دست داشته باشید تا در آخر از مصاحبهگر بپرسید.
- حتی اگر مصاحبهگر انگلیسی صحبت کند، شما باید در طول مصاحبه به زبان اسپانیایی سخن بگویید تا سطح مهارتهای زبانی خود را نشان بدهید (اگر زبان اسپانیایی از ملزومات شغل مورد نظر باشد)، یا از آنها بپرسید که ترجیح میدهند مصاحبه به کدام زبان انجام شود.
- اگر مصاحبه به زبان اسپانیایی انجام خواهد شد، یک جلسه نزد یک مدرس زبان اسپانیایی کلاس بروید تا پرسش و پاسخهای احتمالی را تمرین کرده و برای مصاحبه آماده شوید.
- لباس مناسب بپوشید: اگر یک شغل شرکتی است لباسهای کاری و رسمی به تن کنید و برای سایر مشاغل لباس رسمی معمولی بپوشید. در اسپانیا معمولاً برای حضور در محل کار باید لباس رسمی به تن کنید.
- وقتشناس باشید: بهعنوان یک قانون کلی به یاد داشته باشید که حتی اگر چیزی در اسپانیا سر موقع نیست شما برای مصاحبهی خود دیر نکنید و سر موقع آنجا حاضر باشید.
- منتظر بمانید که خود مصاحبهگر دستش را برای خوشامد جلو بگیرد و دست بدهید. قطعاً بوسهی روی گونه را که در اسپانیا رایج است در مصاحبه انجام ندهید. پس از اینکه از شما دعوت به نشستن شد روی صندلی خود بنشینید.
- در طول مصاحبه رسمی صحبت کنید مگراینکه خود مصاحبهگر از شما بخواهد صمیمانهتر حرف بزنید.
- جملات مؤدبانه بکار ببرید و از عبارات محاورهای خودداری کنید.
- مثبت باشید، لبخند بزنید و خود را آسودهخاطر نشان بدهید. شخصیت شما در پذیرش کاری در اسپانیا کمک خواهد کرد.
- در مصاحبه در مورد مسائل مالی صحبت نکنید. پس از اینکه پذیرفته شدید و کار به شما پیشنهاد شد میتوانید دربارهی حقوق و مزایا حرف بزنید.
کاریابی در اسپانیا
این راهنمای ضروری کاریابی در اسپانیا شامل اطلاعاتی در مورد بازار کار کنونی، مجوز کار اسپانیایی و محلهای مختلف یافتن کار است.
اگر شما مهاجری در جستوجوی کار در اسپانیا هستید، باید متذکر شویم که تعداد مشاغل مناسب انگشتشمار و تعداد کارجویان بسیار زیاد است. ولی اگر بدانید که در کجا به دنبال کار باشید یافتن کار در اسپانیا ممکن خواهد شد بخصوص برای افرادی که تخصصهای ویژهای دارند.
در اسپانیا بسیاری از مردم از روشهای غیررسمی نظیر ارتباطات و شبکهای بخصوص در شرکتهای کوچک تا متوسط موفق به یافتن شغل میشوند؛ بنابراین نباید جستوجوی خود را به آژانسها و تبلیغات محدود کنید: فعال باشید و خود فرصتها و ارتباطات لازم را بیابید.
اکنون اطلاعات لازم برای جستوجوی کار در اسپانیا را در اختیار شما میگذاریم:
- بازار کار کنونی اسپانیا: نرخ بیکاری، کمبود شغل، فرهنگ کاری اسپانیایی، حداقل دستمزد
- قوانین برای مهاجرین شاغل در اسپانیا: مهاجرت و مجوز کار، اعتبار مدارک تحصیلی خارجی
- مشاغل در اسپانیا: وبسایتهای مشاغل، آژانسهای استخدامی، شبکههای کسبوکار
- درخواست کار: تهیهی یک رزومهی اسپانیایی و نکات مصاحبه
قانون کار و محیط کاری اسپانیا
میانگین ساعت کاری تمام وقت در طول یک هفته بیش از ۴۰ ساعت است که ۹ صبح شروع کار و ۸ شب پایان کار محسوب میشود و دارای یک وقت استراحت و ناهار طولانی بین ساعت ۲ تا ۴ ظهر در برخی شرکتها است. گفتوگوی کاری پس از نوشیدن قهوه شروع میشود و وقت ناهار زمانی است برای استراحت و برقراری ارتباط با همکاران و گاهی ممکن است بهجای صرف ناهار به کار خود ادامه دهید و بعد به خانه بازگردید. بااینحال در شرکتهای بزرگ و چند ملیتی بخصوص در شهرهای بزرگی نظیر مادرید و بارسلونا احتمالاً طبق برنامه ساعت کاری معمولی و وقت استراحت یک ساعتی برای ناهار کار خواهید کرد.
شرکتها هنوز به ساختارهای سلسلهمراتبی و تصمیمات استراتژیکی گرایش دارند. جلسات برای تبادل اطلاعات یا دادن راهکار برگزار میشوند و برای رسیدن به توافق و اجماع نیستند.
برقراری ارتباط با همکاران و ایجاد اعتماد در محیط کار بسیار مهم است. فردگرایی به کار گروهی ترجیح داده میشود. از سوی دیگر تواضع و فروتنی کارمندان بیش از گستاخی و ابراز وجود تحسین میشود.
پس از بحران اقتصادی دستمزدها در اسپانیا تقریباً در همهی بخشها و بخصوص بخش دولتی تحت تأثیر قرار گرفتند. ولی در حال حاضر با رشد اقتصادی دستمزدها نیز بخصوص در بخش خصوصی و تجارت الکترونیک، گردشگری، مهندسی، خرید و فروش و ساخت و ساز رو به افزایش هستند.
در سال 2024، وزارت کار و تأمین اجتماعی حداقل حقوق را به 1,134 یورو ماهانه افزایش داد.
الزامات خارجیهای شاغل در اسپانیا
مجوز اقامت و ویزا کار اسپانیا
شهروندان اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا (بهاضافهی ایسلند، لیختناشتاین، نروژ) و سوئیس میتوانند بدون نیاز به مجوز کار به اسپانیا مهاجرت کرده و در این کشور مشغول به کار شوند.
- هر فردی خارج از اتحادیهی اروپا و منطقه اقتصادی اروپا و سوئیس به ویزا اقامتی و مجوز کار معتبر نیاز دارد.
- بهعلاوه لازم است شماره NIE خود را نیز از یک ایستگاه پلیس که دارای بخش خارجی باشد دریافت کنید.
- همچنین هنگام ورود به خاک اسپانیا در اداره مالیات ثبتنام کنید.
- اگر قرار است کارمند شوید، کارفرما برای شما تقاضای مجوز کار خواهد داد.
- پس از صدور مجوز کار برای ویزا اقامتی درخواست میدهید تا بتوانید وارد اسپانیا شده و مشغول به کار شوید.
- درصورتیکه بخواهید خویشفرما شوید باید شخصاً در کنسولگری اسپانیا در کشور خود درخواست مجوز کار بدهید.
مهمترین گام
- اگر درخواست کاری (رزومه و نامه توضیحی) به زبان اسپانیایی نوشته شود بسیار مؤثر خواهد بود.
- نامهی خود را دقیقاً به فرد مورد نظر خطاب قرار دهید.
- با یک تماس تلفنی (اگر زبان اسپانیایی شما خوب است) یا ایمیل درخواست خود را پیگیری کنید.
- برای دریافت اطلاعات تماس میتوانید وبسایت شرکت را بررسی کنید یا به پایگاه بزرگ اطلاعاتی شرکتهای اسپانیا (Kompass Spain) رجوع کنید.
- برای اطلاع از فرصتهای شغلی میتوانید به وبسایت شرکتها رجوع کنید.
معمولاً فرصتهای شغلی را تحت عنوان منابع انسانی، استخدام یا کار برای ما خواهید یافت.
وبسایتهای کاریابی
برای فارغالتحصیلان دانشگاهی:
- وبسایت Eurograduate: میتوانید شرکتهای چندملیتی را بیابید.
- وبسایت com
- وبسایت Primer Empleo
وبسایتهای اسپانیایی زبان:
- وبسایت Bolsadetrabajo
- وبسایت Expansion y Empleo: اخبار کاری و جستوجوی مشاغل
- وبسایت com
- وبسایت InfoJobs
- وبسایت Oficina Empleo
- وبسایت beBee
- وبسایت Loquo: دارای فهرست مشاغل
- وبسایت Monster
- وبسایت Busco Jobs
- وبسایت Indeed
وبسایتهای کاریابی برای انگلیسی زبانها:
- وبسایت مشاغل Expatica Jobs
- وبسایت مشاغل در بارسلونا، مادرید یا اسپانیا: Jobs in Barcelona, Madrid or Spain
- وبسایت مشاغل انگلیسی زبان: English Language Jobs
- وبسایت مشاغل ThinkSpain
اشتغال حرفهایها یا متخصصین:
- وبسایت مشاغل Ambient: متخصصین چندزبانه
- وبسایت مشاغل ApproachPeople: متخصصین چندزبانه
- وبسایت Talent Search People: امور مالی، فروش، فناوری اطلاعات، تجارت الکترونیک
- وبسایت Tecnoempleo: مشاغل فناوری اطلاعات و مخابرات
- وبسایت Xpatjobs: چندزبانه
تدریس زبان انگلیسی
در اسپانیا فرصتهای کاری بسیاری برای تدریس زبان انگلیسی وجود دارد ولی فقط انگلیسی زبان بودن کافی نخواهد بود. اگر یک مدرک TEFL (تدریس زبان انگلیسی) داشته باشید احتمال پذیرش شما به عنوان مدرس بیشتر خواهد بود. میتوانید در یک دورهی آموزشی در کشور خود یا در اسپانیا شرکت کنید. مدارس تیتیمادرید (TtMadrid) و TEFL Iberia میتوانند در روند کاریابی به شما کمک کنند. بهعلاوه در وبسایتهای Spainwise و Lingobongo میتوانید مشاغل مربوط به تدریس زبان را جستوجو کنید.
مشاغل پارهوقت دستیار زبان انگلیسی نیز از طریق شورای فرهنگی بریتانیا برای فارغالتحصیلان دارای دو سال تحصیلات دانشگاهی فراهم میشود که فقط حداقل دانش سطح AS زبان اسپانیایی مورد نیاز خواهد بود.
بهعلاوه میتوانید به صورت خصوصی تدریس کنید. در روزنامه یا نشر مهاجرین یا با استفاده از شبکههای اجتماعی و ارتباطات خود برای تدریس خصوصی تبلیغات کنید.
آژانسهای استخدامی
آژانسهای استخدامی معمولاً شغلهای موقتی ارائه میدهند.
ETT مستقیماً کارگران را استخدام میکند و سپس آنها را به سایر شرکتها که بر کار نظارت دارند ارجاع میدهد. لینک وبسایت ETT در زیر آورده میشود:
http://www.empleo.gob.es/ett/ServletETT?accion=Listar&metodo=alfabetico
وبسایت Adecco آژانس استخدامی خصوصی دیگری است که مشاغل دائمی و موقتی ارائه میدهد.
اطلاعات موجود در این وب سایت جهت بالا بردن سطح اگاهی عمومی است و موسسات همکار در ایران خدمات کاریابی ارائه نمی دهند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.