پناهندگی در لهستان
پناهندگی در لهستان
پناهندگی در لهستان یکی از راههای مهاجرت به لهستان میباشد که در این مقاله به بررسی شرایط ۲۰۱۸ پناهندگی در لهستان میپردازیم ،
ایا کشور لهستان کشوری مهاجر پذیر است؟ایا لهستان کشور مناسبی برای مهاجرت از جهت اقتصادی و رفاهی محسوب میشود؟برای پاسخ به پرسش هایتان ما میتوانیم راه کار های مناسبی به شما پیشنهاد کنیم.موسسه ملک پور معتبرترین موسسه در زمینه مشاوره مهاجرتی افتخار خدمت رسانی به هموطنان عزیز را دارد. برای مشاوره بیشتر شما میتوانید از طریق مشاوره حضوری یا تلفنی با ما ارتباط بر قرار کنید.
بحران پناهندگی در لهستان هم مثل دیگر کشورهای اتحادیه اروپا باعث ایجاد تنش گسترده شده است. در این کشور هم این بحث داغ در گرفته هر کدام از کشورهای اتحادیه اروپا باید پذیرای چه تعداد پناهجو باشد.
ادغام مسلمان تاتار در لهستان از دیرباز الگویی از جذب مهاجران در جامعه جدید است. اما امروز تاتارهای لهستان نگرانند این وضعیت که قرنها دوام آورده تحت تأثیر بحران پناهندگان اروپا متزلزل شود. جمعیت مسلمان لهستان حدود ۶ هزار نفر است. با این حال آنها بخوبی در این جامعه ادغام شده اند.
مسلمانان لهستان از قوم تاتار بودند و از سده ۱۴ میلادی به این کشور مهاجرت کرده اند. پیشنماز مسجدی که در روستای “کروژین یانیه” در شمال شرق لهستان قرار دارد و قدمت آن به قرن هجدهم میلادی باز می گردد، می گوید: «ما [مسلمانان] از ۶۰۰ سال پیش در لهستان هستیم و از ۳۰۰ سال پیش هم در این روستا در “کروژین یانیه” زندگی می کنیم . در رگهای من خون لهستانی هم جریان دارد. زیرا اولین تاتارهایی که به اینجا آمدند سرباز بودند، مردان جوانی بودند که با زنان لهستانی ازدواج کردند و اینجا تشکیل خانواده دادند. ما تاتارها وضعیت منحصر بفردی در اینجا داریم.»
نظرسنجی اخیر نشان می دهد دو سوم لهستانی ها مخالف حضور مهاجران در کشورشان هستند. علت مخالفت شدید با مهاجران در لهستان چیست؟ آنهم در حالیکه این کشور یکی از با ثبات ترین اقتصادهای اروپا را دارد و از آن مهمتر اینکه مهد جنبش “همبستگی” هم هست. برای اطلاعات بیشتر با موسسه مشاوره ای ملک پور تماس حاصل کنید.
کونستانتی گِبرِت روزنامه نگار و یکی از اعضای فعال جامعه یهودیان لهستان است. وی که در سال ۱۹۸۰ به “اتحادیه همبستگی” پیوسته بود از فقدان احساس همبستگی لهستان با پناهندگان انتقاد می کند و می گوید که در اروپای مرکزی این حس وجود دارد که بقیه کشورهای اروپایی به آنها خیانت کرده است.
وی می افزاید: «تمام کشورهای (عضو پیمان سابق ورشو) معتقدند که در پایان جنگ به ما خیانت شد. مردم این کشورها مجبور شدند به خاطر حفظ صلح و آرامش دیگران رنج بکشند و این دیگران به ما مدیون هستند. اگر این نکته در اواسط دهه هشتاد حقیقت داشت دیگر امروز درست نیست. دیگران به ما کمکهای زیاد کرده اند و حالا ما به دیگران مدیونیم. این نکته هنوز بین مردم جا نیافتاده است. فرد متوسط در لهستان یا مجارستان خود را اروپایی مرفه به حساب نمی آورد که نسبت به بقیه دنیا وظایفی دارد بلکه هنوز خود را قربانی بیچاره کمونیسم می داند که بقیه دنیا به او مدیون هستند.»
موسسه ملک پور هیچگونه خدمات و مشاوره ای در زمینه ی پناهندگی انجام نمیدهد و این مقاله تنها جهت اطلاع و آگاهی عموم از مضرات و خطرات پناهندگی میباشد.
یازده مرکز برای پناهندگان در کل لهستان وجود دارد. طبق آمار رسمی، حدود ۱۵۰۰ پناهجو در یکی از این مراکز واقع در بیاویستوک در شمال شرق لهستان زندگی می کنند. بیشتر آنها از اوکراین و چچن به اینجا آمده اند. آنها کمک هزینه ای معادل ۵۰ یوور درماه دریافت می کنند. در اکثر مراکز مخصوص پناهندگان در لهستان مدرسه، کلاس آموزش زبان لهستانی وجود دارد و خدمات بهداشتی هم ارائه می شود.
اوکراینی ها به دلیل سابقه پیوندهای تاریخی و مذهبی آسانتر جذب جامعه لهستان می شوند، جمع پرشماری از چچن های مسلمان هم در اینجا هستند. لهستان همیشه آشکارا از کسانی که در کشورهای تحت سلطه شوروی سابق از آزار و فشارهای سیاسی رنج برده اند، حمایت کرده است.
یک زن پناهنده چچنی می گوید: «دو سال و نیم، سه سال پیش، از چچن به اینجا آمدیم. شوهر مرا کتک زده بودند و پسرم ناپدید شده است و نمی دانستیم کجاست. اینجا در لهستان احساس آزادی بیشتر می کنیم فرهنگ اینجا را دوست داریم و بین ما و لهستانی ها هم احترام متقابل وجود دارد.»
حال سوال این است که اگر لهستان کشور میهمان نوازی است، پس چرا تا به حال تنها هفت هزار پناهجو را برای دو سال آینده پذیرفته است؟ لهستان یکدست ترین جامعه اروپا را دارد. ۹۶ درصد جمعیت این کشور از تبار لهستانی هستند و ۹۴ درصد جمعیت هم کاتولیکند.
برخی استدلال می کنند که مشکل در بی تجربگی لهستان در جذب مهاجران است. احمد تاشائف سرپرست یک گروه رقص پناهندگان چچنی است که موفق شده به مرحله نهایی مسابقات “استعدادهای لهستان” راه یابد. این جوانان رقصنده در ادغام در جامعه لهستان هم به اندازه رقصیدن موفق بوده اند. احمد تاشائف می گوید: «اگر وضعیت اجتماعی در لهستان با وضعیت اجتماعی آلمان یا فرانسه یا دیگر کشورهای غربی مشابه بود، فکر می کنم لهستانی ها با روی باز این پناهنده ها را می پذیرفتند و در جامعه به آنها جایی می دادند.»
از سوی دیگر، برخی دیگر هم در لهستان نگرانند که افراطگرایان در بین هزاران پناهجویی باشند که به اروپا آمده اند. میریام شادِد، لهستانی-سوری است و بنیادی را اداره می کند که ۵۵ خانواده مسیحی سوریه را به لهستان آورده است. نیمی از این خانواده ها در جستجوی کار و وضعیت اجتماعی بهتر به آلمان رفته اند، اما میریام فکر می کند که در کارش موفق بوده است.
وی می گوید: «سرپرستی هر خانوار را جامعه، کلیسا و مردم خیرخواه پذیرفتند. کمکشان کردند که کار پیدا کنند و در جامعه ادغام شوند. اما هیچکس حاضر نیست به مردمی که تازه به اینجا آمده اند و ممکن است تهدیدی برای مردم لهستان باشند کمک کند، چون ممکن است اسلامگرایان افراطی در بین شان باشد که مدارک خودشان را پنهان کرده اند. می دانید که این افراطگرایان می خواهند در ناحیه خودشان دینشان را به مسیحیان تحمیل کنند و می توان فرض کرد که در اروپا هم همین کار را خواهند کرد.»
با این وجود مردم این ترس را نمی شناسند و بحث در این باره ادامه پیدا خواهد کرد. اما آیا برای کشوری که به خاطر مهاجرتهایش معروف است، این بحثها عجیب نیست؟
پیشنماز مسجد مسلمانان می گوید: «این پناهنده ها فرزند دارند. تمام خانواده از جنگ گریخته اند که جانشان را نجات بدهند. درست همانطور که لهستانی ها زمان جنگ یا حتی زمانی که وضعیت جنگی برقرار بود از لهستان می گریختند و دنبال جایی می گشتند که بتوانند زندگی آرام داشته باشند، این پناهنده ها هم همین کار را می کنند.»
شما در لهستان درخواست پناهندگى (حفاظت بین المللى)نموده اید.چنانچه شما در کشور محل اقامت خود قربانى نقض شدید حقوق بشر شده و به این دلیل نیاز به حفاظت بین المللى داشته باشید، مى
توانید پناهندگى یا اجازه اقامت دریافت نمائید.
این جزوۀ راهنمایی در بر گیرندۀ اطلاعاتى در مورد پروسه و چگونگى بررسى درخواست پناهندگى شما پس از انجام درخواست پناهندگى تان است که شامل اطلاعاتى در مورد حقوق و وظایفى که شما دارید و نیز اطلاعاتى در مورد چگونگى سکونت در مرکز اقامتگاه پناهجویان می باشد.
پروسۀ تحقیقات در مورد پناهندگى
بررسى درخواست پناهندگى با پروسۀ تحقیقات در مورد پناهندگى آغاز مى گردد. صادقانه به تمام سؤالهایی که از شما مى شود پاسخ دهید. تمام اسناد و دیگر مدارکى را که در اختیار دارید هر چه زودتر نشان دهید. چنانچه از همان ابتداى درخواست پناهندگى براى تقاضای خود دلایل و شواهد معتبرى ارائه نموده و از مخفى
کردن واقعیت ها اجتناب نمائید، تصمیم گیرى در مورد درخواست شما زودتر انجام می یابد.
شما حق دارید در طى پروسۀ تحقیقات در مورد تقاضای پناهندگى تان از مترجم استفاده نمائید.
هماهنگی خدمات مترجم بر عهده مرکز اقامت پناهجویان مى باشد. در صورت تمایل مى توانید از
وکیل نیز استفاده نموده و با دفتر شورای اقلیتها تماس بگیرید. براى پناهجویان زیر سن قانونى که به تنهائى وارد کشور گردیده اند شخصی بعنوان نماینده تعیین می گردد که مراقب تأمین منافع ایشان باشد.
شما باید اسناد و مدارک مسافرتى خود را (پاسپورت یا مشابه آن) براى بررسى درخواست پناهندگى تان در اختیار پلیس یا مأمورین کنترل پاسپورت قرار دهید. پلیس یا مأمور کنترل پاسپورت اسناد و مدارک شما را به اداره کل مهاجرت ارسال مى کنند. اسناد مسافرتى شما همزمان با ابلاغ تصمیم اتخاذ شده در مورد
درخواست پناهندگى تان به شما برگردانده خواهند شد.
اطلاعات شخصى و مسیر سفر
در مرحله مقدماتی پروسۀ تحقیقات پناهندگى مأمور کنترل پاسپورت یا پلیس از شما مى خواهد که فرم درخواست پناهندگى ادارۀ کل مهاجرت را تکمیل نموده و هویت و مسیر سفر خود را معلوم نمائید. برای شناسائى از شما عکس، اثر انگشت و دیگر مشخصات شخصى گرفته مى شود. علاوه بر این، جهت صدور
کارت اجازه اقامتى که حق اجازه اقامت را نشان داده و در آینده احتمالاً براى شما صادر خواهد شد، از تمام انگشتان تان اثر انگشت گرفته مى شود.برای مشاوره و اطلاعات بیشتر میتوانید با موسسه مشاوره ای ملک پور ارتباط برقرار کنید.
شما باید عکسى را که مخصوص پاسپورت باشد ضمیمۀ درخواست نموده و تقاضای پناهندگى خود کرده را تکمیل نمائید. هنگامى که براى مصاحبه به پلیس مراجعه مى کنید، این عکس
را همراه خود ببرید. اطلاعات شخصى اعضاى خانوادۀ تان نیز از شما سؤال خواهد
شد. اطلاعات مربوط به اعضاى خانوادۀ خود را نیز به دقت اطلاع دهید. این موضوع در آینده که اجازه اقامت در لهستان را دریافت نموده و مى خواهید اعضاى خانوادۀ خود را به لهستان
بیاورید اهمیت دارد.
مصاحبه و وظیفۀ راز دارى
پس از معلوم نمودن مشخصات شخصى و مسیر سفرتان از شما دعوت مى گردد که براى مصاحبه با شخصى که درخواست تان را بررسى مى نماید، به اداره کل مهاجرت مراجعه نمائید. هدف از این مصاحبه یافتن دلایلى است که به خاطر آن درخواست پناهندگى مى نمائید. از شما مثلاً سؤالهایی می شود که مورد چه
نوع اذیت و آزار، برخورد غیر انسانى و یا نقض حقوق واقع شده اید، این موضوع چگونه اظهار می گردد و شما چه مدارک و شواهدى در این زمینه دارید. در آخر، از مصاحبه صورتجلسه نوشته می شود و فتوکپی آن به شما داده خواهد شد.
مسئولین ادارى و اشخاصى که به شما کمک مى کنند متعهد به حفظ اسرار هستند. به خاطر مسائل امنیتى، اطلاعات مربوط به درخواست پناهندگى محرمانه هستند. به این دلیل مسئولین ادارى مثلاً با نمایندگى کشور محل سکونت شما در لهستان و یا با مسئولین ادارى در کشورتان در ارتباط نخواهند بود.
بررسى درخواست پناهندگى در اداره کل مهاجرت
پس از انجام تحقیقات در مورد درخواست پناهندگى تان، اداره کل مهاجرت بررسی درخواست شما را بر اساس مدارک و اسناد کتبی ادامه می دهد. در طى این بررسى شما مى توانید درخواست پناهندگی خود را تکمیل نمائید. اداره کل مهاجرت بر اساس تمام اسناد و مدارکى که در مورد مشکل شما دریافت نموده است، در بارۀ درخواست پناهندگى تان تصمیم گیرى مى نماید. این تصمیم گیرى بر اساس اطلاعاتی است که شما در طى تحقیقات در بارۀ درخواست پناهندگى خود داده اید و نیز بر اساس مدارک و اظهاراتی است که شما خودتان
ارائه نموده و یا مسئولین ادارى از شما خواسته اند. اطلاعات موجود از کشور محل اقامت تان و اوضاع حقوق بشر آن، تأثیر زیاد بر اتخاذ تصمیم دارد.
بررسى درخواست هاى پناهندگى در اداره کل مهاجرت به ترتیب ورود آنها به این اداره صورت مى گیرد. با این حال درخواست خانواده هاى بچه دار و پناهجویان زیر سن قانونى که بدون سرپرست وارد کشور شده اند جایگاه ویژه اى داشته و زود تر از دیگر درخواستها مورد بررسى قرار می گیرند.
به خاطر امنیت خود شما، اداره کل مهاجرت از دادن اطلاعات از طریق تلفن در مورد درخواست تان خود داری می کند. در صورتى که مى خواهید درخواست خود را با ارائه مدارک جدید تکمیل نموده و یا دلیل ویژه اى براى تسریع رسیدگى به درخواست تان ارائه کنید، به صورت کتبى با اداره کل مهاجرت تماس بگیرید.
پس از اتخاذ تصمیم در مورد درخواست پناهندگى تان، اداره کل مهاجرت این تصمیم را به اداره پلیس شهر محل اقامت تان ارسال مى کند. پلیس این تصمیم را به شما ابلاغ نموده و در صورت لزوم مترجم میگیرد. در زمان بررسى پروندۀ تان، مى توانید آزادانه در لهستان رفت و آمد کنید، ولى سفر به خارج از لهستان مجاز نیست. خروج شما از لهستان در هنگامى که بررسى درخواست پناهندگی تان نیمه کاره است ممکن است موجب توقف بررسى درخواست شما شود.
اجازه ماندن در لهستان
در صورتى که به شما پناهندگى یا اجازه اقامت داده شود، مى توانید در لهستان بمانید.
در صورتى که دلیل موجه و معتبر داشته باشید که مى ترسید در کشور محل اقامت خود به خاطر نژادتان، مذهب تان، ملیت تان، تعلق تان به گروه خاص اجتماعى و یا عقاید سیاسى تان مورد اذیت و آزار قرار بگیرید، مى توانید پناهندگى دریافت کنید. در صورتى که به شما پناهندگى داده شود، در لهستان به عنوان پناهنده شناخته خواهید شد. حتى اگر پناهندگى هم به شما تعلق نگیرد، مى توانید با درجۀ دیگرى اجازه اقامت دریافت نمائید. در صورتى که مجازات مرگ، اعدام، شکنجه و یا دیگر برخورد یا مجازات غیر انسانی و توهین
آمیز به ارزشهای انسانى، شما را در کشور محل اقامت تان تهدید کند، مى توان بر اساس حفاظت درجه دو براى شما اجازه اقامت داد. در مواقعى که بازگشت به کشور محل اقامت تان مثلاً به خاطر درگیرى هاى مسلحانه نا امن باشد، نیز مى توانید اجازه اقامت دریافت نمائید.
در صورتى که پناهندگى و یا اجازه اقامت بر اساس حفاظت درجه دو براى شما صادر نگردد، بر اساس ملاحظات بشردوستانه نیز مى توانید اجازه اقامت دریافت کنید. اجازه اقامت بر اساس ملاحضات بشردوستانه در مواقعى مى تواند به شما تعلق گیرد که مثلاً به خاطر فاجعه محیط زیست و یا وضعیت بد امنیتى حاکم بر کشورتان که مى تواند نتیجه مثلاً درگیرى هاى مسلحانه یا اوضاع نابسامان حقوق بشر باشد که نتوانید به کشور محل اقامت تان باز گردید.
در ارتباط با پروسه درخواست پناهندگى این که آیا شما مى توانید بر اساس موارد زیر نیز اجازه اقامت دریافت نمائید یا خیر مورد بررسى و تصمیم گیرى قرار مى گیرد
دلایل شخصى انسانى
بر اساس وجود مانع براى اخراج از کشور
به عنوان قربانی تجارت و قاچاق انسان.
در صورتی که می خواهید اجازه اقامت بر اساس دلایل دیگری به شما داده شود، شما باید درخواست اجازه اقامت جداگانه انجام داده و مبلغ مربوط به بررسی آن را پرداخت نمائید. دلایل دیگر شامل از جمله رابطه خانوادگی، کار یا تحصیل می باشند. به هر حال اداره کل مهاجرت تمام درخواست هایتا ن را همزمان با
درخواست پناهندگی تان مورد بررسی قرار می دهد و تصمیم های گرفته شده در مورد این درخواست ها با هم به شما ابلاغ خواهند گردید.
از ابتداى سال ۲۰۱۲ میلادى، براى نشان دادن حق اجازه اقامت افراد به آنها کارت اجازه اقامت داده مى شود که تا زمان اعتبار اجازه اقامت معتبر مى باشد. در این کارت از جمله عکس شما، اطلاعات شخصى تان و اثر انگشت تان درج می گردند. چنانچه به شما پناهندگى تعلق گیرد، پاسپورت مخصوص پناهنده ها دریافت خواهید نمود.چنانچه درخواست پناهندگى تان پذیرفته نشود در صورتى که شرایط موجود در کشور محل اقامت تان طورى باشد که نیازى به حفاظت بین المللى نداشته باشید، اداره کل مهاجرت درخواست تان را رد مى کند. همزمان با رد درخواست تان، این اداره تصمیم برگرداندن شما را به کشورتان نیز صادر مى کند. در ارتباط با برگرداندن تان، ممکن است براى شما ممنوعیت ورود به لهستان نیز صادر شود. این ممنوعیت تمام کشورهاى عضو پیمان شنگن ) Schengen ( را در بر مى گیرد.
حق دریافت پناهندگى شما همیشه در لهستان مورد بررسى قرار نمى گیرد شما حق انتخاب این که درخواست پناهندگى تان در کدام کشور مورد بررسى قرار گیرد را ندارید. کشورهاى عضو اتحادیه اروپا * و ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس در مورد این که کدام کشور مسئولیت رسیدگى به درخواست هاى پناهندگى را بر
عهده داشته باشد، بین هم به توافق رسیده اند.
درخواست پناهندگى شما که در لهستان انجام شده باشد مى تواند مثلاً در موارد زیر براى بررسى به کشور دیگرى منتقل گردد:
قبلاً از آن کشور درخواست پناهندگى نموده باشید
عضو خانواده تان در آن کشور پناهنده باشد
شما اجازه اقامت یا ویزای آن کشور را داشته باشید
شما از آن کشور به صورت غیر قانونى و یا از مسیر غیر از کنترل مرزى وارد لهستان شده باشید
در این موارد اداره کل مهاجرت پرونده شما را تا آنجا که مربوط به دلایل درخواست پناهندگى مى شود بررسى نکرده و پرونده تان را به کشور مسئول بررسى منتقل نموده و شما را به آن کشور مى فرستد. شما را مى توان بلافاصله پس از ابلاغ تصمیم از لهستان اخراج نمود.
کشورهاى عضو اتحادیه اروپا علاوه بر لهستان عبارتند از هلند، (بلژیک، بلغارستان، اسپانیا، ایرلند، بریتانیاى کبیر، ایتالیا، اتریش،یونان، قبرس، لتونى، لیتوانى، لوکزامبورگ، مالت، پرتغال،لهستان، فرانسه، رومانى، سوئد، اسلواکى، اسلوونى، جمهورى چک، دانمارک، مجارستان و استونى.
درخواست پناهندگى دوباره
در صورتى که دوباره در لهستان درخواست پناهندگى نموده و وضعیت و شرایط تان پس از جواب منفى قبلى تغییرى نکرده باشد، جواب منفى جدید به شما داده می شود و پلیس مى تواند شما را بلافاصله از لهستان اخراج نماید.
چنانچه از کشورى امن به لهستان آمده اید
در صورتى که کشورى که از آن آمده اید امن باشد، درخواست شما مى تواند به صورت سریع مورد بررسى قرار گیرد. هفت روز پس از مصاحبه شما با اداره کل مهاجرت و تنظیم سند مربوطه، این اداره جواب منفى به درخواست شما می دهد وحکم برگرداندن تان را نیز صاد رمى کند. هشت روز پس از ابلاغ تصمیم به شما، پلیس مى تواند شما را از لهستان اخراج کند.
درخواست پناهندگى بى پایه
در صورتى که درخواست شما بطور واضح بى پایه و اساس باشد، جواب منفى به شما داده خواهد شد. مثلاً در مواردى که پایه و اساس درخواست تان نقض جدى حقوق بشر نباشد و یا از پروسه درخواست پناهندگى سوء استفاده نموده باشید، چنین عمل خواهد شد. در این مورد نیز تصمیم برگرداندن شما صادر گردیده و پلیس مى تواند هشت روز پس از ابلاغ تصمیم به شما، شما را از لهستان اخراج کند.
آیا از تصمیمى که اداره کل مهاجرت گرفته است ناراضى هستید؟
چنانچه از تصمیمى که اداره کل مهاجرت در مورد صدور اجازه اقامت بر اساس پناهندگى، حفاظت درجه دو یا حفاظت انسانى و در مورد برگرداندن شما و ممنوعیت ورودتان به کشور گرفته است ناراضى هستید، مى توانید با اعتراض به دادگاه ادارى هلسینکى خواهان تجدید نظر در این تصمیم گردید
دوستان عزیز توجه داشته باشند که از این ببعد اقامت بر اساس کارت آمایش تا اطلاع ثانوی لغو شده و علت آن هم ازدحام و مراجعه بیش از حد به ادارات گذرنامه می باشد . همچنین ارائه بعضی خدمات به افراد مجرد و دانشجویان و کسانی که بر اساس کارت اقامت گرفته اند محدود شده است مانند صدور گواهینامه
حق پناهندگی شامل چه کسی می شود ؟
اگر در صورت بازگشت به کشورتان در معرض خطر کشته شدن، شکنجه و یا سایر تعرضات جدی قرار داشته باشید، می توانید از حق محافظت، که همان پناهندگی است برخوردار شوید.
چنانچه مقامات کشورتان بتوانند شما را مورد پناه و حفاظت خود قرار دهند، یا در نقاط دیگری از کشورتان امنیت داشته باشید،
معمولاً حق استفاده از محافظت در نروژ را نخواهید داشت.
شرایط افرادی که حق برخورداری از محافظت را دارند در معاهدات بین المللی که نروژ نیز موظف به رعایت مفاد آن است ذکر شده است.
۲٫ چه کسی می تواند به دلایل انسان دوستانه اجازه اقامت دریافت کند؟
چنانچه اسحقاق محافظت نداشته باشید مقامات ذیصلاح وضعیت شما را بررسی خواهند کرد تا ببینند که شما شرایط لازم برای دریافت اجازه اقامت به دلایل قوی انسانی یا وابستگی خاص به نروژ را دارید یا خیر. به این حالت، اقامت بر اساس دلایل انسان دوستانه گفته می شود. برای اینکه این نوع اجازه اقامت را دریافت کنید معمولاً باید پاسپورت داشته باشید. اگر پاسپورت خود را به مقامات ذیصلاح ارائه نکرده باشید، این امر می تواند منجر به آن شود که شما با رد تقاضایتان مواجه شوید یا اجازه اقامت محددودی دریافت کنید، که به شما نه حق اجازه اقامت دایم می دهد و نه حق الحاق خانواده.
۳٫ کدام کشور درخواست پناهندگی شما را بررسی خواهد کرد؟
درخواست همه اشخاصی که در نروژ خواستار حفاظت می شوند در خود نروژ مورد رسیدگی قرار نمی گیرد. معاهده همکاری
دوبلین یک توافق میان کشورهای اروپایی است که بر اساس آن درخواست پناه جو فقط در یکی از این کشورها مورد بررسی خواهد گرفت.
درخواست شما در یکی دیگر از کشورهای عضو پیمان دوبلین مورد بررسی قرار می گیرد اگر در آن کشور:
اثر انگشت شما ثبت شده باشد
درخواست پناهندگی داده باشید
ویزا یا اجازه اقامت داشته باشید
فامیل نزدیک داشته باشید
مقامات نروژ معمولاً برای تحقیق و تصمیم گیری در مورد برگرداندن شما به یک کشورامن دیگر به دو تا شش ماه زمان نیاز دارند.
۴٫ کدام مرجع در نروژ به درخواست پناهندگی شما رسیدگی خواهد کرد؟
اداره کل اتباع بیگانه نروژ ) UDI ( بخشی از دولت نروژ است. کارکنان این اداره با شما مصاحبه کرده و در مورد دادن اقامت به شما تصمیم گیری خواهند کرد. اداره کل اتباع بیگانه ) UDI ( تمامی درخواستهای پناهندگی را با دقت بررسی کرده و در هر مورد شرایط خاص آن درخواست را مورد توجه قرار می دهد.
۵٫ روال معمول پس از تقاضای حفاظت چگونه است؟
شما خودتان را به عنوان متقاضی پناهندگی نزد پلیس ثبت میکنید.
پلیس از شما عکس و اثر انگشت می گیرد. آنها درباره هویت شما، مسیر مسافرت به نروژ و به چه دلیل درخواست حفا ظت می کنید سوال می کنند. اگر مدارک شناسایی با خود داشته باشید باید در طی مراحل ثبت آنها را تحویل دهید.
انتقال شما به یک مرکز) کمپ( پذیرش پناه جویان بعد از ثبت شما را با ماشین به یک مرکز پذیرش اولیه خواهند برد. شما چند روز آنجا خواهید بود تا بعدأ به یک مرکز پذیرش موقت دیگر یا یک مرکز پذیرش دائم منتقل شوید. کارکنان این مراکز به شما درمورد حقوق و وظایفی که دارید اطلاعات بیشتری خواهند داد.
از شما آزمایش سل گرفته می شود
در همان روزهای نخست که در مرکز پذیرش اولیه هستید از شما آزمایش سل گرفته میشود. این کار برای همه اجباری است. در صورت داشتن بیماری جدی که نیازمند به معالجه فوری است بهتراست که مراتب را به مرکز درمانی اطلاع دهید.
اگر بر اساس آیین نامه همکاری دوبلین احتمال برگرداندن شما به یکی دیگر از کشورهای اروپایی وجود داشته باشد، بسیار مهم است که این مسئله را ذکر کنید تا اطلاعات صحیح دریافت کنید.
ادارۀ کل اتباع بیگانه نروژ) UDI ( با شما مصاحبه خواهد کرد
مصاحبۀ پناهندگی مهمترین فرصتی است که برای توضیح دادن دلایل خود جهت درخواست حفاظت در اختیار دارید. مصاحبه پناهندگی معمولاً چند ساعت طول می کشد. حوادثی را که پشت سر گذاشته اید با دقت وجزییات کامل توضیح بدهید و بگویید ترس شما از بازگشت به کشورتان چیست. یک مترجم در طول مصاحبه حاضر خواهد بود. مترجم وظیفه رازداری دارد و کاملاً بی طرف است. اگر در فهم مطالبی که گفته میشود، مشکل دارید باید مراتب را سریعأ به مصاحبه کننده اطلاع دهید.
در پایان مصاحبه پناهندگی گزارشی را که بر اساس حرف های شما در مصاحبه تهیه شده است، امضا می کنید. مترجم آنرا برای شما خواهد خواند. اگر مایل هستید چیزی را در این گزارش عوض کنید، باید قبل از امضاء کردن گزارش بگویید.
اطلاعات جدید
چنانچه پس از مصاحبه پناهندگی اطلاعات جدیدی بدست آورید که بتواند در نتیجه درخواست پناهندگی شما تاثیر مهمی بگذارد،
بایستی مراتب را فوراً به ادارۀ کل اتباع بیگانه اطلاع دهید. به آنها توضیح بدهید که چرا قبلاً این موضوع را بیان نکرده بودید.
کارکنان مرکز پذیرش ) کمپ( می توانند شما را در انجام این کار راهنمایی کنند.
منتظر می مانید تا اداره کل اتباع بیگانه UDI پاسخ بدهد
مدت زمانی که ادارۀ کل اتباع بیگانه ) UDI ( برای رسیدگی به درخواست پناهندگی شما صرف خواهد کرد متغیر بوده و می تواند از چند هفته تا بیش از یک سال طول بکشد. اگر زمان زیادی طول بکشد، می تواند دلیلش این باشد که ادارۀ کل اتباع بیگانه UDI در حال بررسی درستی اطلاعات ارائه شده توسط شماست. همچنین ممکن است که UDI مشغول تحقیق در خصوص وضعیت کنونی وطن شما باشد، یا شاید هم به این خاطر است که تعداد زیادی از افراد منتظر دریافت پاسخ از UDI هستند.
اجازه اقامت
اگر اجازه اقامت دریافت کنید، به شما پیشنهاد خواهد شد که در یک شهرستانی سکونت کنید. اطلاعات بیشتر را در مرکز پذیرش دریافت خواهید کرد.
رد تقاضا
در صورت رد درخواست تقاضای پناهندگیتان، حق شکایت دارید. در این حالت یک وکیل برای کمک به شما داده میشود. وکیلتان جهت تنظیم این شکایتنامه به شما کمک می کند. این کمک حقوقی بصورت رایگان و معمولاً تا پنج ساعت می باشد. شما باید شکایت خود را ظرف مدت سه هفته پس از ابلاغ جواب منفی، ارسال نمایید. بطور معمول می توانید تا زمانی که به شکایت شما رسیدگی می شود در نروژ بمانید، اما اگر ادارۀ کل اتباع بیگانه معتقد باشد که درخواستتان به وضوح بی اساس است اجازه
ماندن را نخواهید داشت.
برای مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه ی مهاجرت قانونی به کشورهای دیگر با موسسه ملک پور مشاوره بفرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.