پاسپورت آذربایجان و بررسی شرایط آن
اقامت آذربایجان و مقدمه ای بر آن
پاسپورت آذربایجان ، اخذ اقامت و تابعیت آذربایجان و راه های اخذ پاسورت آذربایجان در این مقاله مورد تحلیل و بررسی علمی قرار می گیرد. شرایط و قوانین اخذ پاسپورت آذربایجان چگونه است؟ راه های اخذ پاسپورت کدام است؟ چگونه می توان به اخذ پاسپورت آذربایجان دست یافت؟ همانطور که می دانید برای بدست آوردن اقامت و در نهایت پاسپورت یک کشور می توان از راه های مختلف از جمله تحصیل، کار، سرمایه گذاری، ازدواج، تولد و… اقدام نمود. جهت قدم نهادن در هر راهی در ابتدا باید اطلاعات دقیقی از مسیر مورد نظر داشت و اگر به دنبال منبع دقیقی از شرایط اخذ اقامت و تابعیت در این کشور هستید مشتاقانه به شما پیشنهاد میکنیم که مطالب این مقاله را با دقت بالایی مطالعه بفرمایید . در این مقاله مطالب ارزشمندی وجود دارد که اطلاعات دقیقی از چگونگی اخد پاسپورت در جمهوری آذربایجان در این کشور را در اختیار شما عزیزان قرار میدهد. همواره می توانید با موسسه ملک پور تماس حاصل نموده و در خصوص اخذ اقامت و تابعیت و اخذ پاسپورت کشورهای معتبر دنیا مشاوره تخصصی دریافت نمایید.
پاسپورت آذربایجان و شرایط عمومی
اخذ پاسپورت آذربایجان را از نظر شرایط عمومی آن مورد بررسی قرار می دهیم. جمهوری آذربایجان با 86,600 کیلومتر مربع مساحت و جمعیتی بالغ بر 9 میلیون نفر یکی از کشورهای زیبای خاورمیانه است که در شمال غربی کشور ایران قرار دارد و سالانه پذیرای تعداد زیادی از مسافران کشور های مختلف از جمله ایران میباشد. اکثریت مردم این کشور آذری بوده، به زبان آذری آذربایجانی صحبت کرده و از دین اسلام و مذهب شیعه پیروی میکنند. پایتخت این کشور باکو است که با داشتن جاذبه های گردشگری فراوان جایگاه ویژه ای را در بین شهرهای توریستی جهان به خود اختصاص داده است .
واحد پول این کشور منات است (هر دلار معادل 1.7 منات می باشد) که در بازارهای بین المللی با نماد AZN نشان داده میشود. از نظر اعتبار و رتبه پاسپورت آذربایجان دارای رتبه 75 می باشد، از تاریخ 1 اکتبر 2018 اتباع جمهوری آذربایجان می توانند به 66 کشور جهان بدون نیاز به اخذ ویزا مهاجرت داشته باشند. اگر بخواهیم در خصوص اخذ تابعیت و پاسپورت بر اساس تولد فرزند و بر اساس قانون خاک و خون اظهار نظر نماییم، اینگونه است که جمهوری آذربایجان بر اساس قانون خون عمل می نماید و قانون مدنی این کشور اصل را بر قانون خون استوار نموده است. به این صورت که اگر افراد خارجی و غیر آذربایجانی در این کشور فرزند خود را بدنیا آورند، آن کودک با توجه به اینکه پدر و مادرش از اتباع آذربایجان نیستند، نمی تواند به اخذ پاسپورت آذربایجان دست پیدا کند.
اما بر طبق قانون آذربایجان، خارجیانی که برای مدت 5 سال در جمهوری آذربایجان سکونت داشته باشند و منبع درآمد خود را به این دولت ثابت نمایند و متعهد به پیروی از قانون اساسی جمهوری آذربایجان باشند می توانند برای اقامت دائم این کشور درخواست دهند.
این افراد اگر مسلط به زبان آذری باشند و حدود 8 سال در این کشور زندگی کنند امکان اخذ پاسپورت آذربایجان برای آن ها وجود خواهد داشت. همچنین جمهوری آذربایجان مخالف تابعیت دوگانه است، یعنی کسی که پاسپورت آذربایجان را داشته باشد نمی تواند در عین حال پاسپورت کشور دیگری را نیز داشته باشد.
پاسپورت آذربایجان و اعتبار آن
در خصوص پاسپورت آذرایجان همانطور که در بالا اشاره نمودیم، از نظر اعتبار و رتبه در بین کشورهای دنیا دارای رتبه 72 است. افرادی که پاسپورت و شهروندی کشور آذربایجان را دارند می توانند بدون اخذ ویزا به حدود 63 کشور دنیا بدون نیاز به اخذ ویزا رفت و آمد داشته باشند. از جمله این کشورها می توان به کشورهایی مانند سنگاپور، بلاروس، روسیه، ترکیه، کرواسی، اکوادر، باربادوس، گرجستان، اوکراین، کویت، مالدیو، سریلانکا و… اشاره نمود. افرادی که پاسپورت آذربایجان داشته باشند و شهروند این کشور باشند می توانند از تحصیلات رایگان در مدارس این کشور استفاده کنند و از موقعیت های شغلی مناسبی در زمینه نفت و گاز استفاده نمایند. اما نکته ای که در این خصوص لازم به ذکر است این است که کشور آذربایجان یک کشور آسیایی بوده و در قیاس با کشورهای اروپایی در سطح پایین تری می باشد، لذا به افرادی که به دنبال اخذ یک پاسپورت معتبر هستند بیشتر پیشنهاد می گردد که برای کشورهای برتر اروپایی از جمله کشور اتریش، آلمان، سوئد، دانمارک، هلند، سوئیس و… اقدام کنند و موسسه ملک پور نیز اخذ پاسپورت کشورهای برتر اروپایی مانند اتریش، آلمان، سوئیس، هلند، دانمارک، سوئد و … را پیشنهاد می نماید.
پاسپورت آذربایجان و روش های اخذ پاسپورت
در خصوص روش های اخذ پاسپورت آذربایجان می توان بیان نمود که معمولا روش های مختلفی برای رسیدن به اخذ پاسپورت در کشورهای مختلف وجود دارد. از جمله این راه ها می توان به سرمایه گذاری، ثبت شرکت و کارآفرینی اشاره کرد. اما راه تحصیل و کار و تولد فرزند و ازدواج در آذربایجان در صورت رعایت شرایط خاصی می تواند به اخذ پاسپورت این کشور منتهی شود. مثلا در بحث تولد فرزند اگر شخص متولد شده دارای پدر یا مادر آذربایجانی باشد می تواند پاسپورت این کشور را اخذ نماید و در این روش محل تولد فرزند مورد نظر نمی باشد و اگر پدر یا مادر فرزند متولد شده آذری باشد کفایت می کند. در خصوص ازدواج نیز اگر فردی خارجی با یک تبعه آذربایجانی ازدواج کند و به سفارت این کشور ثابت کند که این ازدواج واقعی بوده و باید حداقل سه سال از این ازدواج بگذرد و در صورت عدم جدایی و طلاق و در صورت توانایی در تامین هزینه های زندگی می توانند پاسپورت این کشور را به تبع همسر خود دریافت نمایند. روش های سرمایه گذاری و خرید ملک در این کشور نیز در صورتی که در قالب کارآفرینی و یا ثبت یک شرکت باشد می تواند به اخذ اقامت دائم و در نهایت اخذ تابعیت و پاسپورت آذربایجان منتهی شود.
پاسپورت آذربایجان از طریق کار
حال به بحث اخذ پاسپورت آذربایجان از طریق کار می پردازیم. افراد غیر آذربایجانی متقاضی کار در این کشور در زمینه رشته های مختلف از جمله نفت و گاز می توانند از یک کارفرما پیشنهاد شغلی دریافت نمایند و در صورت دریافت این پیشنهاد شغلی می توانند ویزای کار آذربایجان را به دست آورند. برای دریافت این پیشنهاد کاری یک سری شرایط از جمله ملیت افراد، شرکتی که پیشنهاد شغلی را صادر می نماید، حقوق و دستمزد تعیین شده مدنظر قرار می گیرد. فرادی که این پیشنهاد را دریافت نمودند باید مدارک لازمه را به سفارت ارائه داده که بر اساس آن بتوانند ویزای کاری این کشور را دریافت نمایند. پس از اخذ ویزای کاری و ورود به این کشور، افراد باید در اداره پلیس آذربایجان ثبت نام کنند سپس اجازه کار و اقامت یک ساله کاری را دریافت نمایند. افراد پس از دریافت اقامت 1 ساله، به مدت حداکثر 5 سال دیگر می توانند این اقامت را تمدید نمایند. زمانی که افراد تا 5 سال مالیات به این کشور پرداخت کنند می توانند اقامت دائم درخواست دهند، پس از گذشت 9 سال زندگی در آذربایجان می توان بعنوان یک شهروند آذری پاسپورت این کشور را بدست آورد.
نرخ بیکاری در کشور آذربایجان حدود 5.5 درصد است. نمودار زیر آمار نرخ بیکاری در این کشور را از سال های 2010 تا 2017 نشان می دهد:
پاسپورت آذربایجان از طریق تحصیل
صرف تحصیل در آذربایجان سبب اعطای اقامت و تابعیت و اخذ پاسپورت آذربایجان نخواهد شد و افراد باید یک مرحله سخت و طولانی را طی نموده که بتوانند بعد از تحصیلات خود در این کشور کار پیدا کرده و مالیات پرداخت کنند و در صورت تبدیل اقامت تحصیلی به اقامت کاری و پرداخت مالیات در ابتدا اقامت دائم و سپس تابعیت و پاسپورت آذربایجان را بدست آورند. اما در خصوص تحصیل در آذربایجان می توان بیان نمود که افراد در مقاطع مختلف تحصیلی می توانند در این کشور به تحصیل بپردازند: تحصیل در مقطع لیسانس، تحصیل در مقطع فوق لیسانس و تحصیل در مقطع دکترا در جمهوری آذربایجان همانند سیستم آموزشی اروپا و آمریکا می باشد. زبان تحصیل در بعضی از مقاطع و رشته ها در این کشور برای دانشجویان خارجی زبان انگلیسی نیز می تواند باشد. بنابراین برای ورود به این کشور جهت تحصیل نیز به اخذ ویزای تحصیلی و تسلط به زبان آذری و روسی و برای بعضی از رشته ها و مقاطع نمره زبان انگلیسی مانند آیلتس یا تافل مورد نیاز می باشد. بعضی از دانشگاه های این کشو به زبان آذری یا روسی دروس خود را ارائه می نمایند.
پاسپورت آذربایجان از طریق سرمایه گذاری
در این قسمت از مقاله، اخذ پاسپورت آذربایجان را از طریق سرمایه گذاری مورد بررسی قرار می دهیم. گاهی شاید بتوان از طریق سرمایه گذاری به اخذ پاسپورت یک کشور دست پیدا کرد. اخذ پاسپورت آذربایجان همواره مورد ابهام بوده و افراد باید با یک سرمایه خیلی بالا حدود 100 هزار منات یک ملک خریداری کنند و یا از طریق ثبت شرکت های مختلف در این کشور با مبلغی حدود 500 هزار منات به کارآفرینی بپردازند. اما افراد خارجی حق خریدن زمین مسکونی را در این کشور ندارند و فقط می توانند برای خرید آپارتمان اقدام کنند. افراد کارآفرین در صورتی که ثابت کنند که به اقتصاد این کشور منفعت می رسانند و مالیات آذربایجان را پرداخت کنند و مبلغی بین 50 هزار تا 65 هزار منات در حساب خود داشته باشند می توانند برای اخذ اقامت موقت و سپس برای اقامت دائم درخواست دهند. لازم به ذکر است که این مقاله توسط موسسه ملک پور تهیه شده است و هرگونه کپی برداری از آن شرعا و قانونا حرام و غیر قانونی می باشد. اما این افراد اجازه رای در این کشور را نخواهند داشت و احتمال اینکه به شهروند آذربایجانی تبدیل شوند و پاسپورت آذربایجان را بدست آورند بسیار پایین و مبهم می باشد. افراد خارجی برای خرید ملک در کشور آذربایجان نمی توانند از وام بانکی استفاده کنند و افرادی که از وام استفاده می کنند پس از یک سال باید ملک خریداری شده را به فروش برسانند.
پاسپورت آذربایجان از طریق تولد
همانطور که در بالا در خصوص اخذ پاسپورت آذربایجان از طریق تولد بیان کردیم، افراد خارجی که تابعیت کشور آذربایجان را نداشته باشند نمی توانند فرزند خود را جهت اخذ پاسپورت این کشور در این کشور متولد کنند. زیرا فرزندانی که در این کشو به دنیا می آیند زمانی می توانند پاسپورت آذربایجان را اخذ نمایند که پدر و مادر و یا یکی از والدین آن ها تبعه کشور آذربایجان بوده باشد، به این معنی که تنها کودکی که از یک پدر یا مادر آذربایجانی و متولد شده باشد، فارغ از مکان تولد او استحقاق اخذ پاسپورت آذربایجان را دارد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که کشور آذربایجان تحت تابعیت نظام خون می باشد و از سیستم خاک پیروی نمی کند. کشورهایی که از سیستم خاک پیروی می کنند مانند آمریکا،کانادا، نیوزلند و… به این صورت است که کودک متولد شده در صورتی که در خاک این کشورها به دنیا آمده باشد حتی اگر پدر و مادر آن بچه تابعیت و پاسپورت آن کشور را نداشته باشند، باز هم به تبع اینکه در خاک آن کشور به دنیا آمده پاسپورت همان کشور را می تواند بدست آورد. اما کشور آذربایجان جزء کشورهای تابع سیستم خون می باشد و کودکی که در این کشور متولد می شود جهت اخذ پاسپورت آذربایجان باید دارای والدین آذربایجانی باشد.
فایل تصویری موسسه ملک پور در باب تولد
پاسپورت آذربایجان از طریق ازدواج
پاسپورت آذربایجان از طریق ازدواج می تواند بدست آید که شرایط خاصی دارد. اگر فردی خارجی با یک تبعه آذربایجانی ازدواج کند و به سفارت این کشور ثابت کند که این ازدواج واقعی بوده و باید حداقل سه سال از این ازدواج بگذرد و در صورت عدم جدایی و طلاق و در صورت توانایی در تامین هزینه های زندگی می توانند پاسپورت آذربایجان را به تبع همسر خود دریافت نمایند. ازدواج با یک شهروند آذربایجانی برای هر کشوری قوانینی دارد که برای شهروندانش که در یک کشور دیگر ازدواج می کنند، اعمال می شود. دولت آذربایجان برای خارجی هایی که با اتباع آذربایجان ازدواج می کنند شرایط سختگیرانه ای را اعمال می کند که به صورت غیر مستقیم برای محدود کردن مهاجرت شهروندان آذربایجانی به کار می رود.
*تغییر تابیعت شخص دلیلی بر تغییر تابیعت همسرش نمی باشد.
پاسپورت آذربایجان و پناهندگی
پاسپورت آذربایجان را در باب پناهندگی بررسی می نماییم. بر طبق قانون اساسی کشور آذربایجان، افراد پناهنده می توانند در این کشور درخواست پناهندگی نمایند. افراد پناهنده می توانند در این کشور تا 3 ماه اقامت داشته باشند و از حق و حقوق رایگان در این کشور بهره مند شوند. پس از انجام مراحل لازمه توسط دادگاه این کشور، درخواست آن ها مورد بررسی قرار می گیرد.
حق و حقوقی که برای پناهجویان توسط این دولت در نظر گرفته می شود به صورت زیر است:
- .پناهجویان حق دارند در مکان های مشخصی که توسط این دولت تعیین شده است به صورت رایگان اقامت داشته باشند.
- بصورت رایگان نقل و انتقال در این کشور داشته باشند.
- پناهندگانی که کودک یا نوجوان هستند می توانند از آموزش های کشور آذربایجان بصورت رایگان استفاده نمایند.
- پناهجویان سالمند می توانند از امتیازات و خدمات رفاهی اجتماعی این کشور استفاده نمایند
نکته اینجاست که پناهندگانی که موضوع و دلیل کذب و اطلاعات نادرست ارائه دهند با درخواست آن ها موافقت نمی شود. و اگر با درخواست افراد موافقت شود، آن ها می توانند اقامت موقت به مدت 3 ماه را بدست آورند. اما اقامت دائم و اخذ پاسپورت آذربایجان از طریق پناهندگی قطعی نبوده و افراد پناهنده نمی توانند بصورت قطعی امیدوار به اخذ اقامت دائم و اخذ پاسپورت آذربایجان باشند.
نکته دیگر اینکه تا زمانی که راه های قانونی و با ارزش برای مهاجرت وجود دارد، نباید به فکر مهاجرت از طریق پناهندگی بود. و موسسه ملک پور در زمینه پناهندگی خدماتی ندارد. و این مطلب صرفا جهت آگاهی افراد در خصوص این موضوع می باشد.
پاسپورت آذربایجان و نکات مهم درباره آن
پاسپورت آذربایجان دارای نکات مهمی است که در این قسمت از مقاله به آن ها اشاره می نماییم. از بیان آنچه که در این مقاله داشتیم می توان فهمید که با توجه به اینکه کشور آذربایجان یک کشور آسیایی است و همانند کشورهای برتر اروپایی از نظر اعطای اقامت، تابعیت و پاسپورت دارای شرایط ایده آلی نمی باشد و افراد باید شرایط سخت و پیچیده ای را متحمل شوند تا موفق به اخذ پاسپورت این کشور شوند، زیاد مورد تقاضای افراد زیادی نخواهد بود. کشور آذربایجان همواره اخذ ابعیت آن مورد ابهام بوده و جز در موارد بسیار اندکی نمی توان به اخذ اقامت این کشور دست پیدا کرد، ضمنا حتی اگر بتوان به اخذ اقامت و پاسپورت این کشور هم دست یافت، چون این کشور تنها یک کشور آسیایی است و مانند کشورهای پیشرفته و تراز اول اروپایی نیست زیاد مزایای چندانی برای افراد به همراه نخواهد داشت. کشورهای اروپایی بسیاری وجود دارد که ارزش مهاجرت و هزینه دارند و رسیدن به پاسپورت این کشورها را می توان مورد هدف قرار داد. از جمله این کشورها می توان به برترین کشورهای اروپایی از جمله اتریش، آلمان، سوئیس، دانمارک، هلند و… اشاره کرد.
پاسپورت آذربایجان و وکیل معتبر برای امور مهم
پاسپورت آذربایجان و اخذ اقامت و تابعیت همواره جزء مباحث تخصصی در امور بین الملل بوده و از طریق وکلای معتبر در حقوق بین الملل قابلیت بررسی و پیگیری را دارد. افرادی که می خواهند برای اخذ پاسپورت در کشورهای مختلف اقدام نمایند می توانند با موسسات حقوقی معتبر و وکلای متخصص مشورت نمایند تا راه های رسیدن به هدف خود را بدون وقفه و مشکل خاصی به اتمام برسانند. موسسه ملک پور با همکاری موسسه ملک پور با داشتن وکلای مجرب و متخصص در خصوص امور حقوق بین الملل به روزترین و بهترین خدمات را در خصوص راه های قانونی اخذ اقامت و تابعیت و پاسپورت ارائه می نماید و آماده قبولی پرونده در این امور می باشد.
سلام وقت به خیر ما اصالتا برای باکو هستیم ولی از پدربزرگم شنیدم که یکی از خواهر و یکی از برادراش و خودش به ایران اومدن ولی بقیه اقوام و فامیل پدری در باکو هستن میخواستم بپرسم من میتونم اقدام کنم برای اصالت و پاسپورت آذربایجان
اگر پدر شما پاسپورت آذربایجان را دارند، شما هم میتوانید اقدام نمایید.
سلام وقت به خیر ما اصالتا برای باکو هستیم ولی از پدربزرگم شنیدم که یکی از خواهر و یکی از برادراش و خودش به ایران اومدن ولی بقیه اقوام و فامیل پدری در باکو هستن میخواستم بپرسم من میتونم اقدام کنم برای اصالت و پاسپورت آذربایجان
شما در صورتی که پدرتان پاسپورت آذربایجان را داشته باشد، میتوانید برای این امر درخواست نمایید
سلام.
پدر من در جمهوری آذربایجان شرکت ثبت کرده است.میخواستم بدانم امکان گرفتن پاسپورت جمهوری آذربایجان وجود دارد؟
و چه مدت زمانی برای اخذ پاسپورت جمهوری آذربایجان صرف میشود؟
با سلام
برای ارائه پاسخی دقیق به پرسش شما باید شرایط سرمایه گذاری انجام شده بررسی شود. توجه داشته باشید که صرف ثبت شرکت در آذربایجان منجر به اخذ اقامت این کشور نمی شود و باید حداقل مبلغ 500 هزار منات سرمایه گذاری شده باشد.
سلام. من در کشور اذربایجان حدود 10سال ازدواج کرده ام. برای دو فرزندم پاسپورت وشناسنامه و کارت ملی گرفته ام. البته هم از ایران و هم از اذربایجان. خانمم هم همینطور….
من با چه شرایطی میتونم اقدام به اخذ پاسپورت بکنم
با سلام و عرض ادب
احتراما ضمن تشکر فراوان از خدمت شما دوست عزیز و بزرگوار به عرضتان میرسانیم که توضیح مسائل حقوقی در این بخش امری دشوار میباشد و ممکن است باعث سوء تفاهم گردد و برای ارائه مشاوره بهتر ممکن است لازم باشد به سوالات مشاور پاسخ دهید و این بطور همزمان در مشاوره تلفنی امکان پذیر خواهد بود . لذا برای آنکه بتوانیم خدمت شما پاسخ درست ارائه نماییم و با سرعت بیشتری پاسخگوی تعداد کثیر پیام های ارسال شده از عزیزانی که به ما لطف دارند باشیم، خواهشمندیم با دفاتر ما تماس گرفته و مشاوره رایگان تلفنی دریافت بفرمایید. شماره تماس ما: 02149196000