شرایط بورسیه تحصیلی و اخذ فاند در خارج از کشور
گرفتن بورسیه تحصیلی یکی از اهداف مشترک بین تمامی متقاضیان تحصیل در خارج از کشور می باشد. از مهمترین شرایط بورسیه تحصیلی می توان به CV قوی اشاره کرد. CV قوی شامل تألیف کتاب و مقاله، معدل بالا، اختراع، نمره زبان خوب، توصیه نامه و جوایز داخلی و خارجی در زمینه های علمی، هنری و ورزشی است. البته انواع مختلفی از فاند تحصیلی وجود دارد که شرایط بورسیه در هر کدام متفاوت می باشد. پس برای پاسخ دقیق به سوال چه کسانی بورسیه تحصیلی می گیرند؟ باید از انواع بورسیه تحصیلی اطلاع داشته باشید. نوعی از دسته بندی کمک هزینه تحصیلی بر اساس نوع نهاد ارائه دهنده می باشند:
- بورسیه تحصیلی : بیشتر توسط نهادهای خیریه، بنیادها و افراد نیکوکار اعطا می شود.
- فاند تحصیلی : توسط دانشگاه و دولت ها اعطا می شود.
در مورد شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی در مورد این نوع کمک هزینه ها می توان گفت که فاند براساس نیاز دانشجو اعطا می شود و اصطلاحاً Need-based است. درآمد خانوادگی دانشجو و همینطور کشوری که در آن زندگی می کند حائز اهمیت است. در حالیکه بورسیه تحصیلی بر اساس شایستگی دانشجو چه در زمینه علمی، چه فرهنگی و چه ورزشی می باشد، پس Merit-based است.
اما به طور کلی بورسیه و فاند تحصیلی در سه گروه زیر قرار می گیرند:
- بورسیه بدون نیاز هیچ فعالیت جانبی
- بورسیه نیاز مند فعالیت جانبی
- بورسیه های تشویقی
در زیر می توانید انواع هر کدام از این نوع فاندهای تحصیلی و شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی را مشاهده کنید.
بورسیه بدون انجام فعالیت جانبی
بدون انجام فعالیت خاصی و در صورت داشتن شرایط لازم می توانید این بورسیه را دریافت نمایید و نیاز به بازپرداخت نیست (بیشتر بر اساس شایستیگی می باشد) دارای انواع زیر است:
- بورسیه فول فاند
- بورسیه پارشال فاند
- اسکالرشیپ
بورسیه با انجام فعالیت جانبی
در صورت انجام فعالیت خاصی می توانید این نوع بورسیه را دریافت نمایید. این بورسیه در ازای کار و خدمات شما است پس نیاز به بازپرداخت نخواهید داشت. دارای انواع زیر است:
- دستیار تحقیق
- دستیار تدریس
- جایزه تحصیلی
بورسیه های تشویقی
این نوع بورسیه ها از طرف دانشگاه ها یا شرکت ها به متقاضیان اهدا می شود و دانشجو پس از اتمام تحصیل خود می بایست آن ها را بازگرداند. بورسیه های تشویقی شامل موارد زیر است:
- وام تحصیلی
- حذف شهریه تحصیلی
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
فول فاند چیست؟
برای بررسی شرایط بورسیه تحصیلی و Fund لازم است اول تعریف هرکدام را بدانیم. فول فاند یعنی همه چیز برای تحصیل پرداخت می شود. شهریه، هزینه های زندگی و هر آنچه ممکن است شما بخواهید به طور کامل پرداخت می شود. فول فاند پرداخت شهریه تحصیل و همچنین پرداخت وجهی به دانشجو برای گذران زندگی دانشجویی است. این بدان معناست که هر زمان که از هر سازمانی بطور کامل شهریه دریافت کرده و یا هزینه های کل تحصیلات خود را دریافت کنید، بورسیه کامل می شوید. فول فاند به اين معناست كه سازمان يا دانشگاهي كه بورسيه تحصيلي ارائه مي دهد، تمام هزينه هاي مربوط به تحصيل شما را از قبيل هزينه درخواست، بلیط هوايی، هزينه هاي زندگي، هزينه دانشگاه و هزينه ماهانه و هزينه تحقيقات را تحت پوشش قرار مي دهد.
ویدئو و پادکست موسسه ملک پور در رابطه با شرایط تحصیل رایگان و بورس تحصیلی در خارج از کشور
اگر به دنبال بورس تحصیلی کامل برای تکمیل آموزش عالی خود هستید، باید سابقه درخشانی در تحصیل داشته باشید. داشتن مهارت های بالا در تحصیل می تواند اخذ بورسیه تحصیلی را بیشتر امکان پذیر سازد. مهمترین بخش درخواست فاند تحصیلی انگیزه نامه شخص است که به افسران پذیرش و کمیته های بورسیه تحصیلی اجازه می دهد تا واقعاً دانشجو را بشناسند. در انگیزه نامه میزان آگاهی و مهارت و نحوه بیان داستان خود به شما کمک می کند. عواملی مثل تألیف کتاب و مقاله، داشتن جوایز داخلی و بین المللی در زمینه های علمی و فرهنگی و ورزشی، نوشتن CV و انگیزه نامه قوی، معدل و نمره زبان بالا بسیار تأثیر گذار است. نحوه گرفتن بورسیه از دانشگاههای خارجی اینگونه است که باید ابتدا دانشگاه ها را بررسی و دانشگاه یا دانشگاه هایی که بورسیه اعلام کرده اند را انتخاب و درخواست خود را به آن ارائه نموده و در صورت پاسخ دانشگاه اقدام به جمع آوری مدارکی که عنوان شد و سوابق تحصیلی تان و ارسال آن شوید. نحوه جمع آوری و چیدمان و ارسال مدارک در این مرحله بسیار مهم می باشد و لازم است حتماً متقاضی در این مرحله از دانش و آگاهی لازم برخوردار باشد.
انواع بورسیه، فاند و اسکالرشیپ در خارج از کشور
انواع بورسیه، فاند و اسکالرشیپ در خارج از کشور با یکدیگر چه تفاوتی دارند؟ برای پاسخ به این سوال لازم است در ابتدا عنوان کنیم که به هر سه تعریفی از کمک هزینه ای هستند که به دانشجویان بین المللی برای تحصیل در خارج از کشور داده می شوند. در اصل فاند یا همان کمک هزینه تحصیلی شامل انواع بورسیه ها و اسکالرشیپ ها بوده که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت:
به طور کلی برای گرفتن بورسیه تحصیلی می توانید از 3 نوع بورسیه ای که وجود دارد استفاده نمایید. هر کدام از انواع بورسیه شرایط و الزامات خاص خود را دارند که در زیر به آن ها اشاره شده است:
شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی بدون نیاز به انجام فعالیت های جانبی
شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی بدون نیاز به انجام فعالیت جانبی در اغلب موارد بر اساس شایستگی دانشجو می باشد. در زیر در مورد شرایط بورسیه شدن در هر کدام از انواع بورسیه تحصیلی بدون نیاز به انجام فعالیت جانبی اطلاعاتی ارائه شده است.
شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی نیازمند انجام فعالیت های جانبی
شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی نیازمند انجام فعالیت جانبی بدین صورت است که متقاضی می بایست یک فعالیتی را انجام دهد. در زیر درمورد انواع و نحوه گرفتن بورسیه تحصیلی نیازمند انجام فعالیت جانبی، اطلاعاتی را ارائه نموده ایم.
شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی تشویقی
بورسیه تحصیلی تشویقی خود دارای دو نوع حذف شهریه و وام تحصیلی است که متقاضیان مجبور هستند پس از مدت زمان مشخصی از اتمام تحصیل خود، مبلغی که دریافت نموده اند را بازگردانند. در زیر در مورد هر کدام اطلاعاتی ارائه کرده ایم.
شرایط اخذ بورسیه تحصیلی رایگان
اولین نکته در مورد شرایط بورسیه تحصیلی و فاند این است که بدانیم پیدا کردن بورسیه ای که متناسب با اهداف شما باشد قطعاً کار ساده ای نیست و اگر دانشجوی مهاجر باشید دشوار است. اکثر مردم قبلاً تصور کلی درباره آنچه که بورسیه تحصیلی بدست می آید، دارند: پولی است که شخص دیگری برای پرداخت هزینه های تحصیلات خود به شما می دهد. در واقع، این خیلی از حقیقت دور نیست. به عبارت ساده، بورسیه تحصیلی (یا کمک هزینه تحصیلی) مبلغی است که به عنوان یک جایزه به یک دانش آموز یا دانشجو داده می شود. برخلاف وام که شامل بهره نیز می شود، بورسیه تحصیلی لازم نیست که پرداخت شود. پول برای بورسیه تحصیلی می تواند از منابع مختلفی حاصل شود. شما بورسیه های تحصیلی دولتی، بورسیه های دانشگاهی، بورسیه های تحصیلی موسسات و حتی بورسیه های خیریه را نیز دارید. این بورسیه ها در واقع شبیه به یک سرمایه گذاری است، زیرا دانشجو به عنوان یک سرمایه برای آینده تلقی می شود.
داشتن مهارت های علمی بالا، رزومه قوی، نوشتن درست انگیزه نامه و معدل خوب و نمره زبان عالی در اخذ بورسیه تحصیلی رایگان بسیار تأثیرگذار است. از این میان زبان انگلیسی فرد هرچه قویتر باشد در اخذ بورسیه به او بیشتر کمک می کند. بسته به این که برای چه مقطع تحصیلی بورسیه می خواهد می تواند رزومه پژوهشی خود را تقویت کند تا شانس خود را بالا ببرد. مثلاً برای تحصیلات تکمیلی داشتن مقالات بین المللی و تألیف کتاب بسیار حائز اهمیت می باشد.
این مطلب را از دست ندهید!
شرایط گرفتن فول فاند در کشورهای آمریکا و کانادا
این مطلب را از دست ندهید!
مدارک مورد نیاز برای اخذ بورسیه تحصیلی و تحصیل به همراه Fund
برای برای اخذ بورسیه و فاند مدارکی مورد نیاز می باشد که به شرح زیر است:
مدارک اضافی هم ممکن است از شما درخواست شود:
ترجمه مدارک باید توسط یک مترجم رسمی انجام شود و آنها همیشه باید همراه با اسناد اصلی باشند.
این مقاله توسط موسسه ملک پور تهیه شده است و هرگونه کپی برداری از آن بدون ذکر منبع شرعاً و قانوناً حرام و غیرقانونی می باشد.
این مطلب را از دست ندهید!
مراحل اخذ بورسیه تحصیلی در خارج از کشور چیست؟
همانطور که در بالا نیز اشاره شد برای اخذ بورسیه تحصیلی متقاضی می بایست یک سری شرایط نظیر سن، معدل، گپ تحصیلی، توصیه نامه، مدرک زبان، رزومه تحصیلی به همراه مقالات و اختراعات، را داشته باشد تا بتواند بورسیه تحصیلی را اخذ نماید. متقاضی پس از آنکه شرایط مورد نظر را برآورده نمود می بایست یکسری مراحل را طی نماید تا موفق به اخذ بورسیه تحصیلی شود. در زیر به ترتیب به مراحل اخذ بورسیه تحصیلی اشاره نموده ایم.
این مطلب را از دست ندهید!
بورسیه تحصیلی و Fund در مقطع کارشناسی
نحوه اخذ بورسیه تحصیلی و تحصیل به همراه Fund در مقطع کارشناسی اینگونه است که باید فرد مدرک دیپلم خود را داشته باشد و مهارت های زبانی بالاتر از آنچه که در آن دوره معمولاً نیاز هست ارائه نماید. در صورتی که فرد توصیه نامه از معلمان خود داشته باشد و بتواند یک انگیزه نامه درست و برجسته تهیه کند در واقع شانس خود را برای اخذ بورسیه بالا می برد. نکته ای که باید برای این مقطع اشاره کنیم این است که معمولاً بورسیه در مقطع کارشناسی و بخصوص Fund بسیار محدودتر و رقابتی تر از دوره های تحصیلات تکمیلی است و دانشجویان بین المللی بسیاری هستند که درخواست می دهند و بنابراین شانس کسی بالاست که در این رقابت و همچنین مصاحبه یا آزمون بورسیه ای که معمولاً دانشگاه می گیرد، بالاترین نمره را اخذ نماید.
این مطلب را از دست ندهید!
شرایط فول فاند ارشد
برای داشتن شرایط بورسیه تحصیلی و Fund در مقطع تحصیلات تکمیلی، معدل بالای 16 و آیلتس 6.5 برای مقطع کارشناسی ارشد ضروری است. دانشجو برای اخذ فول فاند لازم است که مهارت های زبانی بالا و رزومه پژوهشی قوی و همچنین انگیزه نامه و هدف خود از تحصیل در کارشناسی ارشد آن دانشگاه را ارائه نماید. نحوه نوشتن انگیزه نامه باید به گونه ای باشد که بتواند کمیته بررسی بورسیه و فول فاند را کاملاً متقاعد نماید که این فرد برای اخذ فول فاند شایستگی دارد. داشتن جوایز و اختراع در زمینه رشته تحصیلی فرد و نوشتن یک CV قوی بسیار می تواند کمک کننده باشد. برای مقطع کارشناسی ارشد لازم است که فرد حتماً مقاله و یا بهرحال رزومه پژوهشی خوب داشته باشد. در این مقطع، داشتن حداقل دو توصیه نامه از اساتید دانشگاهی می تواند در پروسه اخذ پذیرش فرد تاثیرگذار باشد.
این مطلب را از دست ندهید!
بورسیه تحصیلی و فاند دکتری
تمام مطالبی که در مورد شرایط بورسیه تحصیلی و فاند در مقطع کارشناسی ارشد بیان شده، در مورد شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی در مقطع دکترا هم صدق می کند. البته در مقطع دکترا داشتن آیلتس حداقل 7 ضروری است و بالاتر از آن هم شانس فرد را برای اخذ بورسیه و فاند بالا می برد، زیرا در این دوره، پوزیشن دانشجو طوری است که باید پژوهش ارائه دهد و داشتن مهارت زبانی امتیاز بالایی دارد. به علاوه، یافتن سوپروایزر در مقطع دکترا و ترجیحاً ارائه طرح اولیه یا پروپوزال و تأیید استاد راهنما مبنی بر این که کار تحقیقی این دانشجو برای دانشگاه و حوزه علمی آن کشور می تواند مفید واقع گردد در اخذ بورسیه و فاند برایش بسیار تأثیرگذار است.
برای گرفتن فول فاند پزشکی چه باید کرد؟
شرایط بورسیه تحصیلی و Fund برای دانشجویان پزشکی نیز از آنجا که طول دوره تحصیل در پزشکی طولانی است و بورسیه و فاند منجر به کاهش هزینه ها می شود، بسیار حائز اهمیت می باشد. برای اخذ فول فاند پزشکی متقاضی اغلب باید در آزمون شرکت کند یا در مصاحبه ای که دانشگاه برگزار می کند، نمره قابل قبول را کسب نماید و همچنین داشتن سوابق درخشان تحصیلی، مهارت زبانی حتی بیشتر از رشته های غیر پزشکی و نیز معدل بالا فاکتورهای بسیار مهمی در اخذ فول فاند پزشکی است. کشورهای اروپایی و کانادا و آمریکا از پذیرش دانشجویان پزشکی با استعداد بسیار استقبال می کنند به دلیل آن که پزشکی یکی از مشاغل مهم و سخت و مورد نیاز در این کشورهاست و از نیروی نخبه حمایت می کنند. در صورتی که فرد سابقه درخشان تحصیلی دارد و او را اصطلاحاً نخبه بشمارند، با فول فاند و یا بورسیه های خوبی که اعطا می کنند زمینه تحصیلی او را در آن کشورها فراهم می کنند. فول فاند معمولاً از سوی بنیادهای خیریه و مراکز معتبر و افراد نیکوکار برای این دانشجویان اختصاص داده شده است.
این مطلب را از دست ندهید!
برای بورسیه شدن چه معدلی لازم است؟
البته باید توجه داشته باشید که این نمرات در هر دانشگاه و هر کشور متفاوت بوده و برای کسب اطلاعات دقیق پیشنهاد می کنیم با مراجعه به سایت رسمی هر دانشگاه از شرایط پذیرش در هر مقطع مطلع شوید.
شرایط سنی برای گرفتن بورسیه فول فاند
شرایط سنی برای گرفتن بورسیه فول فاند در هر کشور نسبت به کشور دیگر فرق دارد. این تفاوت نسبت به دانشگاه، رشته و مقطع تحصیلی وجود دارد. در کشور هایی مانند آلمان، اتریش و سوئیس این فاکتور معنایی نداشته و در بسیاری از دانشگاه های این کشور ها پذیرش تنها بر اساس رزومه تحصیلی و سابقه کار متقاضی در زمینه رشته مورد نظر صورت می گیرد.
با این حال در کشورهایی مانند اسپانیا و سایر کشور های اروپایی، رنج سنی پذیرش دانشجویان متفاوت بوده و در این محدودیت با بالا رفتن مقطع، کمتر می شود. به عنوان مثال برای تحصیل مقطع کارشناسی حداکثر سن قابل قبول برای دریافت فول فاند 26 سال است. محدودیت سنی برای دریافت فول فاند در مقطع کارشناسی ارشد حداکثر 30 سال و برای مقطع دکترا حداکثر 40 سال می باشد.
به منظور کسب اطلاعات دقیق تر پیشنهاد می کنیم با مراجعه به سایت رسمی هر دانشگاه، از شرایط جذب دانشجویان مطلع شوید.
کدام کشورها بورسیه فول فاند دارند؟
بسیاری از کشور های دنیا در دانشگاه های خود برای دانشجویان بین المللی فول فاند ارائه می دهند. با این حال در جدول زیر، کشور ها به ترتیب بیشترین تعداد پذیرش دانشجو با فول فاند قرار گرفته اند:
کشور | رتبه در فول فاند | درصد افراد پذیرفته شده |
---|---|---|
آمریکا | 1 | 61.00% |
میانمار | 2 | 81.00% |
نیوزلند | 3 | 65.00% |
استرالیا | 4 | 68.00% |
ایرلند | 5 | 69.00% |
کانادا | 6 | 63.00% |
انگلستان | 7 | 71.00% |
هلند | 8 | 71.00% |
سریلانکا | 9 | 50.00% |
اندونزی | 10 | 69.00% |
کنیا | 11 | 38.00% |
مالتا | 12 | 71.00% |
سوئیس | 13 | 56.00% |
امارات | 14 | 52.00% |
اتریش | 15 | 53.00% |
دانمارک | 16 | 58.00% |
لیبریا | 17 | 12.00% |
آلمان | 18 | 49.00% |
چه رشته هایی بورسیه دارند؟
پاسخ درست و روشنی برای سوال اینکه چه رشته هایی بورسیه دارند وجود ندارد. چرا که پاسخ این سوال بسته به کشور و مقطعی که قصد تحصیل در آن دارید متفاوت است. به طور کلی با توجه به بازار کار عمده ای در رشته های مهندسی، مدیریت، تجارت، وکالت و پزشکی وجود دارد بسیاری از استادان دانشگاه تمایل دارند دانشجوهایی در رشته های مرتبط در این حوزه ها برای اعطای بورسیه انتخاب کنند.
رشته های مرتبط با علوم کامپیوتری و علوم پایه از بهترین رشته هایی هستند که شانس دریافت فول فاند و بورسیه در آن ها بسیار زیاد است.
مهاجرت از طریق بورسیه تحصیلی
برای بررسی شرایط بورسیه تحصیلی و Fund به طور کلی، ویزای تحصیلی جزو ویزاهای غیر مهاجر است. بعد از تحصیل معمولاً به دانشجویان مهلتی برای اقامت و جستجوی کار می دهند. در صورت ورود به بازار کار تحصیلی به اقامت دائم و تابعیت این کشور (بعد از گذشت مدت زمانی معین و پرداخت بیمه و مالیات) دست می یابند. آن چه که در مهاجرت از طریق بورسیه تحصیلی مهم است این است که عمدتاً بنیادها و موسسات و افراد اعطاکننده بورسیه تحصیلی یا فاند به دانشجویان با این هدف بورسیه را به افراد شایسته اعطا می کنند که آن ها را به عنوان سرمایه انسانی می بینند و در حقیقت این را یک سرمایه گذاری برای آینده کشور خود می دانند زیرا اغلب این افراد دانشجویان ممتاز و برتر در کشور خود بوده اند و در صورت ماندنشان در کشور مقصد برای اقتصاد آن کشور و توسعه منابع انسانی آن مفید و موثر خواهند بود. در مهاجرت از طریق بورسیه تحصیلی دانشجویان ممتاز معمولاً با یافتن کار خوب وارد بازار کار و اقتصاد آن کشور شده و در عین مهاجرت و اقامت دائم، در رشد و توسعه آن کشور موثر واقع خواهند شد.
با توجه به این موضوع که دریافت بورسیه فول فاند شرایط تقریبا مشکلی دارد، اگر به دنبال تحصیل با هزینه های بسیار کم هستید، می توانید شرایط پذیرش دانشگاه های آلمان را بررسی کنید.
این مطلب را از دست ندهید!
پاسخ به سوالات متداول در زمینه نحوه اخذ بورسیه تحصیلی و تحصیل به همراه Fund
✅ فاند گرفتن به چه معناست؟
فاند گرفتن یعنی فراهم شدن امکان پرداخت شهریه تحصیل و حتی برخی و یا تمام هزینه های زندگی مثل خوراک و بلیط رفت و آمد و اجاره محل سکونت از طرف سازمان یا نهاد یا دانشگاه مقصد.
✅ فاند تحصیلی چیست؟
فاند تحصیلی کمک هزینه تحصیلی برای پرداخت شهریه تحصیل و همچنین پرداخت وجهی به دانشجو برای گذران زندگی دانشجویی است.
✅ برای بورسیه شدن چه شرایطی لازم است؟
داشتن مهارت های علمی بالا، رزومه قوی، نوشتن درست انگیزه نامه و معدل خوب و نمره زبان عالی در اخذ بورسیه تحصیلی رایگان بسیار تأثیرگذار است. از این میان زبان انگلیسی فرد هرچه قویتر باشد در اخذ بورسیه به او بیشتر کمک می کند.
✅ شرایط فول فاند کارشناسی ارشد چیست؟
در مقطع تحصیلات تکمیلی داشتن معدل بالای 16 و آیلتس 6.5 برای کارشناسی ارشد ضروری است. دانشجو برای اخذ فول فاند لازم است که مهارت های زبانی بالا و رزومه پژوهشی قوی و همچنین انگیزه نامه و هدف خود از تحصیل در مقطع ارشد آن دانشگاه را ارائه نماید.
چه کشورهایی فول فاند میدهند؟
در بین بهترین کشورهایی که فول فاند به دانشجویان بین المللی ارائه می دهند همواره می توانید نام سه کشور آمریکا، کانادا و انگلیس را مشاهده کنید. کشور آمریکا در صدر لیست کشور هایی است که به دانشجویان بی المللی خود فول فاند ارائه می دهند. در رتبه بندی های بعدی می توان به انگلستان، کانادا، سوئیس، سوئد و بلژیک اشاره کرد. کشور هایی مانند آلمان، اتریش و هلند نیز به بعضی از دانشجویان بین المللی خود فول فاند ارائه می دهند اما تحت شرایط خاص. برای اطلاع از شرایط دانشگاه های هر کشور برای اخذ Fully Fund پیشنهاد می کنیم از خدمات مشاوره رایگان موسسه MIE بهره مند شوید.
شرایط بورسیه تحصیلی با رتبه کنکور چگونه است؟
به طور کلی می توان گفت رتبه کنکور در دریافت بورسیه تحصیلی در خارج از کشور تاثیری ندارد. در موارد بسیار کمی، دانشجویانی که در با رتبه کنکور بالا در دانشگاه های برتر داخلی ایران تحصیل می کنند، طی یک توافقنامه دو طرفه ای که بین دانشگاه مبدا در ایران و دانشگاه مقصد در خارج از کشور صورت گرفته، تعداد محدودی از دانشجویان ممتاز خود را برای تحصیل و فراگیری آخرین داده های علمی اعزام می کنند.