پناهندگی یونان و بررسی شرایط آن
پناهندگی در یونان، اخذ اقامت یونان از طریق پناهندگی و مهاجرت به یونان از راه پناهندگی در این مقاله مورد بررسی و تحلیل علمی قرار خواهد گرفت. آیا امکان مهاجرت به یونان از طریق پناهندگی وجود دارد؟ آیا پناهندگی در یونان منجر به دریافت پاسپورت می شود؟ پناهنده و پناهجو چه کسانی هستند و از چه حقوقی بهره مند می شوند؟ پناهندگی در یونان دارای قوانین تخصصی و سختگیرانه بوده و مراحل پذیرش آن از ریسک بالایی برخوردار است. هرچند موسسه ملک پور در زمینه پناهندگی هیچگونه خدماتی ارائه نمی نماید، لیکن با در نظر گرفتن این امر که پناهندگی در یونان یکی از طرق دریافت اقامت کشور یونان بوده و به همین واسطه سوالات بسیاری برای مخاطبین محترم ایجاد گردیده است، بر آن شدیم تا مقاله پناهندگی در یونان را به زبان ساده و روان صرفا جهت آگاهی و پاسخگویی به سوالات ایجاد شده همراهان همیشگی مان به نگارش در آوریم. درصورت نیاز به اطلاعات بیشتر در این خصوص ، با کارشناسان موسسه ملک پور تماس حاصل فرموده و از مشاوره رایگان تلفنی بهره مند گردید.
عناوینی که در این مقاله بررسی شده است:
پناهندگی در یونان و شرایط عمومی
کشور یونان در جنوب شرق قاره اروپا و در نقطه تلاقی سه قاره آسیا، اروپا و افریقا واقع شده است. این کشور عضو اتحادیه اروپا بوده و طبق آخرین آمار در سال 2017، جمعیتی بالغ بر 11 میلیون نفر دارد. شهر آتن پایتخت و بزرگترین شهر این کشور می باشد. این کشور دارنده ضعیف ترین اقتصاد در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا است. نظام سیاسی حاکم بر یونان جمهوری پارلمانی بوده و پاسپورت این کشور در رده 17 جهان جای گرفته است. یکی از طرق مرسوم قدیمی برای مهاجرت که افراد آن را بسیار ساده می پندارند، پناهندگی در یونان می باشد. پناهندگی یکی از خطرناک ترین طرق مهاجرت بوده و هرساله شاهد آسیب دیدگی و یا مرگ افراد زیادی حین تلاش های غیر قانونی برای دستیابی به پناهندگی در یونان می باشیم.
کشور یونان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاصی که دارد از سال 2015 به علت بالا رفتن تنش ها در منطقه خاورمیانه، شاهد هجوم پناهجویان بسیاری بوده و دروازه ورود به اروپا نام گرفته است و تاکنون افراد بسیاری برای پناهندگی در یونان و سپس راهیابی به اروپا در حال تلاش هستند. لیکن با توجه به این امر که اخذ اقامت از طریق پناهندگی در یونان دارای مراحل بسیار سخت و خطرناکی می باشد توصیه می گردد، اگر قصد مهاجرت و یا دریافت اقامت کشور یونان را دارید از روش های جایگزین پناهندگی در یونان که در نیمه پایانی این مقاله شرح داده شده است بهره مند گردید.
فایل تصویری موسسه ملک پور در باب پناهندگی
فایل صوتی موسسه ملک پور در باب پناهندگی
پناهندگی در یونان و کنوانسیون ژنو
تاریخچه مبحث پناهندگی در یونان را می توان در رخدادهای پس از جنگ جهانی دوم جستجو کرد. زمانی که ارزش صلح بر همگان آشکار شد، سازمان ملل متحد برای اعطاء حق زندگی در پناه صلح دست به وضع قوانینی زد که شروع آن را باید کنوانسیون 1951 ژنو در خصوص پناهندگی و یا حفاظت بین المللی دانست. پروتکل الحاقی این کنوانسیون در سال 1967 تصویب گردید و تعریف پناهندگی را مطابق با نیاز جامعه گسترش داد. از نظر این پروتکل پناهنده شخصی است که به دلیل عقاید سیاسی، دین، نژاد، ملیت و یا عضویت در گروه های اجتماعی خاص، بیم آن می رود که مورد اذیت، شکنجه و یا مجازات های خلاف قوانین حقوق بشری قرار گیرد. از این رو اعطاء پناهندگی به افراد واجد شرایط صرفاً یک اقدام بشر دوستانه نیست، بلکه تکلیف دولت های ملحق شده به این کنوانسیون می باشد.
تاکنون 145 کشور به این کنوانسیون ملحق شده اند، که یونان نیز جزء آنان می باشد. به همین ترتیب قواعد و مقررات پناهندگی در یونان به مرور زمان ایجاد گردید. مطابق قوانین پناهندگی، کشورها ملزم به بررسی شرایط افراد بوده و در صورتی که محرز گردد شخص درخواست دهنده در معرض خطر قرار دارد باید کشور صالح طبق قانون دوبلین (قراردادی میان کشورهای اروپایی می باشد و مقرر نموده کشور صالح به رسیدگی پرونده پناهجو، آن کشوری است که اولین ورود پناهجو به اروپا در خاک او ثبت شده است) فرد را پذیرفته و به او اقامت اعطاء نماید. به موجب کنوانسیون ژنو پس از دریافت پناهندگی در یونان دولت حق سلب این حق را نداشته و باید از قاعده عدم استرداد پناهنده به کشور خود پیروی نماید. هرچند این قاعده استثنائاتی نیز دارد، مانند زمانی که شخص پناهنده در کشور پذیرنده مرتکب جرم های غیر قابل چشم پوشی شود.
شخصی که درخواست پناهندگی خود را تقدیم کشور متبوع نموده است تا زمان تایید پذیرش پناهندگی، پناهجو خطاب می گردد. مجازات های منظور این کنوانسیون در جهت تشویق افراد به ارتکاب جنایت نیست، بلکه فقط مجازات هایی را شامل می گردد که با جرم انجام شده مطابقت نداشته و خلاف مقررات حقوق بشر باشد. مانند مجازات های اعدام، قتل، شکنجه های جسمی و روحی، شکنجه های جنسی و… . مطابق مقررات عمومی پناهندگی در یونان، دو دسته افراد قطعاً درخواست پناهندگی آنها رد خواهد شد: دسته اول افرادی هستند که مرتکب جنایات جنگی و نسل کشی شده اند و دسته دوم افرادی که به داشتن شرایط پناهندگی تظاهر نمایند.
پناهندگی در یونان و خطرات آن
پناهندگی در یونان با توجه به مطالب پیش گفته امری بسیار خطرناک و با ریسک بالا است و توصیه می گردد افرادی که قصد دریافت اقامت کشور یونان از طریق پناهندگی در یونان را دارند، از روش های دیگر برای مهاجرت بهره مند گردند. هرچند مطابق کنوانسیون ژنو در صورتی که درخواست پناهندگی شخص مورد تایید قرار گیرد، پناهنده از حقوق شهروندی که برای او در نظر گرفته شده است مانند عدم استرداد پناهنده به کشور خود، جابجایی و مسافرت به استناد سند مسافرتی که برای او صادر می گردد، حق کار، حق تحصیل، حقوق درمانی و… بهره مند می گردد. مقاله پناهندگی در یونان توسط متخصصین مجرب موسسه ملک پور تهیه و تالیف شده است، هرگونه کپی برداری از متن کامل یا جزئی این مقاله بدون ذکر منبع شرعاً حرام و غیرقانونی می باشد و در صورت مشاهده، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت. اما روند پذیرش فرد بسیار پیچیده می باشد، به طور کلی به دو روش افراد قادر به تقدیم درخواست پناهندگی در یونان می باشند.
روش اول به این نحو است که فرد به کشور یونان سفر کرده و در آنجا درخواست پناهندگی خود را تقدیم دولت یونان و دفاتر پذیرنده می نماید که با توجه به شرایط شخص پناهجو، تقریبا سفر قانونی به کشور یونان برای او محال می باشد و مجبور است از راه های غیرقانونی به کشور یونان سفر کرده تا بتواند درخواست خود را تقدیم کند. که این امر موجب گردیده شاهد باشیم سالانه هزاران نفر در دریا غرق یا در مرزها کشته شوند. در صورتی که پناهجو بتواند از راه های غیر قانونی به خاک یونان وارد شود، حداکثر تا 18 ماه را به علت سفر غیر قانونی تا زمان پذیرش قطعی پناهندگی در یونان باید در بازداشت قرار گیرد که مطابق گزارشات اتحادیه اروپا کشور یونان از بازداشتگاه های متناسب با شرایط قانونی برخوردار نبوده و با توجه به حجم بالای ورود پناهجویان به کشور یونان، فشارهای اتحادیه اروپا و سازمان ملل کار ساز نیست و طی این مراحل خود برابر با شکنجه های بسیار روحی و جسمی می باشد.
روش دوم با توجه به مقررات اخیر، تقدیم درخواست پناهندگی در کشور ترکیه است. به موجب قرارداد و بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و کشور ترکیه، این کشور با دریافت بودجه مصوب میزبان پناهجویان بوده و اقدام به پذیرش مهاجران می نماید و امور اسکان موقت آنها تا زمان رسیدگی به پرونده پناهندگی در یونان بر عهده کشور ترکیه قرار گرفته است.
پناهندگی در یونان و مراحل آن
مطابق قوانین و مقررات پناهندگی در یونان و در راستای تسریع رسیدگی به پرونده پناهجویان 12 مرکز پناهندگی و 11 واحد بررسی شرایط افراد در یونان تاسیس شده است که بعضی از آنها در مرزهای کشور یونان اقدام به دریافت مدارک از افراد می نمایند. به طور کلی مراحل اخذ اقامت از طریق پناهندگی در یونان به شرح ذیل است:
پس از بررسی مدارک اگر دفاتر رسیدگی کننده اگر فرد را واجد شرایط پناهندگی در یونان تشخیص دهند، به او اقامت یک ساله اعطاء می شود که در صورت عدم ارتکاب جرم و رعایت قوانین کشور یونان این اقامت به طور خودکار تا سه سال تمدید می گردد. پناهنده می تواند پس از گذشت سه سال، درخواست اقامت دائم از طریق پناهندگی در یونان را تقدیم دولت نماید. تا زمانی که پرونده فرد تایید نشده است فرد از حقوق و تکالفی به شرح ذیل بهره مند خواهد بود:
اما در صورتی که پناهجو واجد شرایط دریافت پناهندگی در یونان تشخیص داده نشود، حق خواهد داشت نزد دفتر تجدیدنظر اعتراض کند تا پرونده او مورد رسیدگی مجدد قرار گیرد و در صورتی که درخواست تجدیدنظر نیز مورد قبول واقع نگردد، پناهجو به کشور خود بازگردانده خواهد شد. کلیه روند رسیدگی به پرونده افراد مطابق قوانین پناهندگی در یونان شش ماه به طول خواهد انجامید و از نظر قانونی مراکز پذیرش پناهندگان حق دارند این مدت را برای شرایط خاص مانند درخواست افراد زیادی از اتباع یک کشور برای سه ماه دیگر تمدید کنند، لیکن این امر در عمل رعایت نمی گردد و طبق گزارشات ارائه شده از نهادهای نظارتی اتحادیه اروپا و سازمان ملل برای پرونده شخصی که در 31 دسامبر 2018 درخواست پناهندگی در یونان خود را تقدیم نموده است، در نوامبر 2023 وقت مصاحبه در نظر گرفته شده و این یعنی فرد باید چندین سال از عمر خود را در شرایطی نامساعد به انتظار پذیرش درخواست پناهندگی سپری نماید. در صورتی که می تواند به طرق قانونی و آسان تر دیگر که جایگزین پناهندگی در یونان می باشد اقدام به مهاجرت نماید.
پناهندگی در یونان و کیس های پناهندگی در یونان
پناهندگی در یونان ممکن است درکیس ها و پرونده های مختلفی مطرح گردد که افراد با توجه به شرایط می توانند در صورت بیم آزار، شکنجه و… در خواست پناهندگی خود را تقدیم نمایند:
پناهندگی در یونان و روش های جایگزین
همانطور که بیان گردید، پناهندگی در یونان مسیری پر مشقت و خطرناک است. در همین راستا توصیه می گردد که از روش های جایگرین پناهندگی در یونان که بسیار آسان تر و امن تر هستند بهره مند گردید.
در اینجا لازم می دانیم تا خاطر نشان کنیم که موسسه ملک پور هیچگونه خدماتی در رابطه با پناهندگی ارائه نمی دهد و این مقاله صرفاً جهت بالا بردن اطلاعات عمومی شما تهیه شده است.
اقامت کاری به چه صورت انجام میشود
سلام و ارادت
افرادی که حداقل تحصیلات لیسانس و سابقه کاری مرتبط داشته باشند شانس دریافت جاب آفر خواهند داشت.
سلام. من به اتفاق خانواده ام 5نفر هستیم که قسمت مهاجرت را داشتیم. نیاز به راهنمای خوب داریم
با سلام
دوست عزیز با توجه به ریسک ها و خطرات این روش، موسسه ملک پور هیچ گونه خدماتی در این زمینه ارائه نمی کند. این مقاله صرفا جهت اگاهی بخشیدن به شما از خطرات و مشکلات این روش میباشد.
من علاقمند به دانستن حقوق پناهندگی هستم.و۹سال است در اربیل عراق پناجووپناهندهامدر شرایط خیلی بد.و هیچ امنیتی نداریم نهجسمی ونه جانی ونه اقتصادی ونهمکانی .و گویا بروی بریتانیا هم قبول شده ام در ۲سال پیش ولی نمی فرستن. بغلت بیدینی ه
با سلام. موسسه ملک پور هیچ گونه خدماتی در زمینه پناهندگی ارائه نمی دهد چرا که پناهندگی را بیراهه و آسیب پذیر می داند. شما با پناهندگی تنها پل های پشت سر خود را خراب نموده و با آینده خود و خانواده تان بازی می کنید. همچنین با برخورد مناسبی از سوی شهروندان آن کشور مواجه نخواهید بود و امکان بازگشت به وطنتان را نیز نخواهید داشت. راه های مناسبتر و قانونی برای مهاجرت وجود دارد.