اخذ تابعیت اتریش از طریق تولد
اخذ تابعیت اتریش 2018 از طریق خون یا خاک؟
در حقوق بین الملل خصوصی 2018 جهت مهاجرت و آشنایی با وضعیت حقوقی اشخاص راه های حقوقی و قانونی بحث شده است که مواد قانون مدنی ناظر بر آن میباشد و در مورد آن توضیح داده است، یکی از این راه های مهاجرت، مهاجرت از طریق تولد میباشد که ما میخواهیم استخراج اطلاعات صحیح را از حقوق بین الملل خصوصی در مورد اینکه تابعیت کشوری از طریق خاک است یا خون را شرح دهیم. امروزه سؤالات بسیار زیادی در رابطه با اخذ تابعیت اتریش اخذ طریق تولد مطرح می شود و افراد زیادی خواهان مهاجرت به اتریش و اخذ تابعیت اتریش از طریق تولد برای فرزندان خود هستند. لذا لازم است توضیحات مفصلی در زمینه اخذ تابعیت اتریش از طریق تولد ارائه شود. جهت اطلاع از قوانین اخذ تابعیت اتریش از طریق تولد تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
چگونه میتوان تابعیت اتریش را کسب کرد؟ تفاوت بین اقامت اتریش و تابعیت اتریش در چیست؟ برای کسب تابعیت اتریش از طریق سیستم خون باید اقدام کرد یا خاک؟ آیا والدین میتوانند با تولد فرزند خود در اتریش تابعیت اتریش را اکتساب کنند؟ آیا شما بدنبال تابعیت اتریش هستید؟ آیا با اقامت طولانی مدت میتوان در اتریش تابعیت گرفت؟
ما در این مقاله سعی داریم به سوالات شما در مورد چگونگی سیستم خاک یا خون اتریش و چگونگی سیستم حقوقی در امر تابعیت توضیح داده و پاسخگوی سوالات شما عزیزان باشیم
در متون حقوق بین الملل خصوصی هر شخصی متعلق به سرزمین یا کشوری است که برای اعمال حقوق باید از قبول حاکمیتی برخوردار باشد یعنی هرگاه فرد بعلت ازدواج،تولد،یا عوامل دیگر اقامت آن کشور را گرفته باشد از لحاظ حقوق و مزایای شهروندی برتری به دیگر اعضای آن جامعه ندارد و او تحت قوانین مقرراتی قرار میگیرد که برای سایر مردم آن جامعه هم اعمال میشود در این میان کشورها از دو سیستم خاک یا خون پیروی میکنند که با توجه به قانون اساسی این کشورها یکی از دو موضوع خاک یا خون در اعمال تابعیت برای افراد آن جامعه مد نظر قرار میگیرد.
اصل خاک یعنی هر فردی که در قلمرو آن کشور متولد شود تابعیت آن کشور را بدست میاورد بدین معنا که تابعیت افراد از روی محل تولد آنها مشخص میشود.
اصل خون که اعطای تابعیت به فرد بر اساس ملیت پدر یا مادر میباشد یعنی در این سیستم محل تولد فرد مورد نظر نیست بلکه به این مورد توجه میشود که والدینش تابعیت کجا را دارند بنابراین اصل خون در مقابل اصل خاک قرار میگیرد که شیوه معمول جهت اعطای تابعیت است و اگر کشورها سیستم خاک را بپذیرند دیگر آپاترید( شخص بی هویت) پیدا نمیشود لذا بر اساس سیستم خاک هر فرد هر کجا که متولد شود تابعیت آن قلمرو و سرزمین را کسب میکند حال در بسیاری از کشورها اصل خاک و خون پذیرفته شده است حال پس از اشاره به سیستم خاک و خون میخواهیم بدانیم که آیا سیستم پذیرش اتریش بر اساس اصل خاک است یا خون؟
اعطای تابعیت درکشور اتریش بر اساس سیستم خون میباشد یعنی تولد فرزند از پدر و مادر اتریشی به منزله اخذ تابعیت اتریش برای این فرزند است و پدر و مادر خارجی با تولد طفل نمیتوانند تابعیت اتریش را اخذ بنمایند.
بنابراین تابعیت اتریش از طریق خون میباشد مگر اینکه بخواهد قوانین جدیدی وضع شود بنابراین تولد فرزند در اتریش از والدین خارجی از عوامل اصلی اخذ تابعیت نیست اما میتواند تاثیر گذار باشد بنابراین تابعیت از طریق سیستم خون ناشی از نسب است و فرد به محض تولد تابعیت والدین خود را بدست میاورد.
موارد ذیل باعث تحصیل تابعیت اتریش از طریق سیستم خون است
۱_ طفلی که در خاک اتریش از پدر و مادر نامعلوم بدنیا آمده است
۲_ طفلی که از مادر اتریشی بدنیا بیاید ( در خاک اتریش)
۳_طفلی که در خارج از خاک اتریش از پدر اتریشی و مادر خارجی بدنیا آمده باشد
نکته: بنابراین در توضیح مواد۲ و ۳ این مفهوم را میرساند که تابعیت اتریش بر اساس سیستم خون پایه گذاری شده است و طفلی که یکی از والدینش اتریشی باشند بدون توجه به محل تولد طفل اتریشی محسوب میشود.
وضعیت تابعیت همسری که تبعه اتریش است:
اگر زوج یا زوجه دو سال یا بیشتر از زمان ازدواج انها بگذرد ،برای کسب تابعیت کشور اتریش باید به مدت سه سال در انجا اقامت داشته باشند .
اقامت اتریش به طور طولانی مدت
اگر فردی در مدت بالای ۶ سال در کشور اتریش زندگی کند در صورتی که در این مدت در این کشور به فعالیت و کسب وکار مشغول باشد و زبان آلمانی را فرا گرفته باشد,می تواند تابعیت کشور اتریش را درخواست کند.
شرایط اقامت شهروندان اسبق اتریشی
شهروندان سابق کشور اتریش که بنا به دلایلی به جز ترک تابعیت و یا محرومیت از حقوق مدنی ،تابعیت این کشور را ازدست داده اند،پس از یک سال اقامت دراین کشور ، مجددا به تابعیت اتریش . اگر شخصی درخواست ترک تابعیت کشور اتریش را داشته باشد، او باید ۱۰ سال حداقل در این کشور زندگی کرده باشد یعنی تا قبل از پایان این ۱۰ سال فرد نمی تواند درخواست ترک تابعیت بدهد.
حال اگر فردی در زمان طفل بودن تابعیت کشور اتریش را از دست بدهد او میتواند با رسیدن به سن ۱۸ سالگی مجدد تابعیت کشور را اکتساب کند, که برای اقدام به این کار تنها ۲ سال فرصت دارد.
تابعیت افرادی که فاقد ملیت هستند یا مجهول المکان و از پدر و مادر نامعلوم در کشور اتریش متولد شده اند باید چنین افردی به مدت ۱۰ سال در کشور اتریش زندگی کرده باشند که ۵ سال از این ۱۰ سال را نیز قبل از تقاضای تابعیت ، به طور مستمر در این کشور سکونت داشته داشته باشد در این صورت می تواند در سن ۱۸ سالگی تقاضای اقامت کشور اتریش را بدهند
تابعیت مضاعف( دوگانه)
تابعیت دوگانه یعنی اینکه شخص همزمان بیش از تابعیت دو کشور را دارد وکشور اتریش نیز آن را به رسمیت میشناسد و در اتریش برای کسب تابعیت دوگانه محدودیت ها و سختگیری های انجام شده است و تعداد افراد که در ذیل به آنها اشاره میشود میتوانند تابعیت مضاعف داشته باشند
۱_ کسانی که بواسطه تولد تابعیت کشور دیگری را بدست میاورند مثلا کودکی که در آمریکا متولد شده است و طبق سیستم خاک در آمریکا او میتواند علاوه بر تابعیت اتریشی ،تابعیت آمریکایی هم اخذ کند یا مثلا طفلی که از پدر و مادر ایرانی در اتریش متولد شده باشد همین طفل بعد از گذشت ۵ سال و اخذ تابعیت اتریش میتواند تابعیت قبلی ایرانی خود را حفظ نماید
۲_ کسانی که به صرف داشتن سمت های مهم و تامین منافع اتریش هم میتوانند تابعیت قبلی خود را حفظ و هم تابعیت اتریش را داشته باشند مانند شخصی که سمت استادی در دانشگاه های اتریش را دارد.
در پایان سعی شد که شما را با سیستم خاک و خون آشنا کرده و این مورد را بدانیم که سیستم تولد و اعطای تابعیت در اتریش بر مبنای سیستم خون است همچنین شما متقاضی گرامی چنانچه در مورد سایر راه های مهاجرت به اتریش و یا مهاجرت به سایر کشورها به اطلاعات بیشتری نیازمند هستید میتوانید با شماره های موجود در سایت موسسه ملک پور تماس گرفته و از مشاوره تخصصی توسط کارشناسان و مشاوران ما بهره مند شوید.
پاسخگویی به سوال شما:شرایط تولد و خدمات درمانی در اتریش (بخش اول)
پاسخگویی به سوال شما:شرایط تولد و خدمات درمانی در اتریش (بخش دوم)
پاسخگویی به سوال شما:شرایط تولد و خدمات درمانی در اتریش (بخش سوم)
پاسخگویی به سوال شما:شرایط تولد و خدمات درمانی در اتریش (بخش چهارم)
پاسخگویی به سوال شما:شرایط تولد و خدمات درمانی در اتریش (بخش پنجم)
پاسخگویی به سوال شما:شرایط تولد و خدمات درمانی در اتریش (بخش ششم)