پناهندگی چیست؟
همانطور که بارها و بارها در مقالات مختلف راجع به روش های مختلف مهاجرت با شما عزیزان صحبت کردیم، حتماً می دانید که یکی از راه های مهاجرت پناهندگی است. در نظر داشته باشید که مجموعه ما به هیچ عنوان این روش را توصیه نکرده و مشاوره و خدماتی در این راستا ارائه نمی دهد. این مقاله صرفاً جهت افزایش دانش و آگاهی شما نسبت به این موضوع گردآوری شده است. پناهندگی زمانی انجام می شود که شخص در کشور خود به دلایل مختلف احساس نا امنی جانی و مالی می کند. در واقع همچین افرادی دیگر قصد ندارند که به کشور خود باز گردند و کشور مقصد نیز حداقل تا 5 سال این اجازه را به پناهجویان نمی دهد. این روش معایب و خطراتی دارد و بهتر است طرق قانونی جایگزین آن شود. در ادامه جوانب مختلف این روش و سایر راه های مهاجرتی را برای شما توضیح خواهیم داد. چنانچه قصد دارید شرایط خود را برای بهره گیری از روش های قانونی بررسی کنید با موسسه ملک پور تماس بگیرید تا مشاوران به طور رایگان شما را راهنمایی کنند.
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
راهی غیر از پناهندگی در 30 ثانیه
پناهجو چه کسی است؟
همانطور که در بالا نیز بدان اشاره شد، پناهجو شخصی است که به دلایل مختلفی که به ویژه در کنواسیون ژنو به آن اشاره شده، در کشور خود امنیت نداشته و ممکن است مورد شکنجه و آزار قرار بگیرد. به همین علت شخص کشور خود را ترک نموده و در کشور دیگری اعلام پناهندگی می کند. بسیاری از افرادی که در کشورشان جنگ های داخلی و یا خارجی رخ می دهد، معمولاً برای پناهندگی اقدام می کنند. همچنین آن دسته افرادی که اجازه تغییر دین را ندارند و یا نمی توانند گرایشات جنسی خاصی داشته باشند و یا در برخی گروه های اجتماعی فعالیت کنند، می توانند از این طریق اقدام کنند. البته متأسفانه در حال حاضر دلایل بیشتر افراد به ویژه ایرانیانی که از این روش برای مهاجرت استفاده می کنند، واقعی نبوده و این باعث شده که بیشتر درخواست های آنان رد شود. این امر همچنین ذهنیت کشورها را نسبت به پرونده های ایرانی بسیار منفی کرده است.
فایل تصویری و پادکست موسسه ملک پور در زمینه راهی غیر از پناهندگی
ویـدئــو
پـادکست
کنوانسیون ژنو چیست؟
کنواسیون ژنو در سال 1951 و پروتکل آن در سال 1967، پناهندگی را تعریف و حقوق پناهجویان را مشخص می کنند. به موجب این قانون اعضایی که به عضویت این کنواسیون در آمده اند به هیچ عنوان نباید پناهجو را به کشورش بازگردانند. بر اساس تعریف کنواسیون ژنو پناهجو کسی است که به دلیل داشتن عقاید سیاسی و مذهبی خاص، عضویت در برخی گروه های اجتماعی و یا داشتن گرایشات جنسی خاص بیم آن را دارد که در کشور خورد مورد آزار و اذیت جانی و مالی قرار بگیرد. دوست و خواننده گرامی در نظر داشته باشید که موسسه ملک پور به هیچ عنوان پناهندگی و راه های غیر قانونی مهاجرت را توصیه نمی نماید و هیچ گونه خدمات و مشاوره ای در این راستا ارائه نمی دهد. این مقاله صرفاً جهت آگاهی بخشی عمومی است و کپی برداری از آن نیز غیر قانونی است.
حقوق و وظایف پناهندگان
کسانی که در یک کشور در خواست پناهندگی خود را ثبت می کنند، باید مدتی را منتظر بمانند تا درخواست آن ها در دادگاه های آن کشور مورد بررسی قرار بگیرد. این افراد معمولاً در مدت بررسی درخواست، در کمپ های پناهندگی نگهداری می شوند که غالب این کمپ ها شرایط بسیار ناخوشایندی دارند. حتی گاهی ممکن است اتاق های اعضای یک خانواده از هم جدا شود. در طول این دوره کشور مقصد موظف است که پولی را به منظور تهیه خوراک و پوشاک و ملزومات اولیه زندگی در اختیار پناهجو قرار دهد. اما معمولاً بیشتر این افراد تا قبل از اینکه درخواستشان مورد پذیرش قرار بگیرد، حق کار و تحصیل نداشته و عموماً به عنوان یک سربار تلقی می شوند. متأسفانه فرهنگ برخورد درست با پناهجویان نیز در میان مردم جوامع مختلف وجود ندارد و این خود سختی شرایط را بیشتر می کند.
این مطلب را از دست ندهید!
معایب و خطرات پناهندگی
ما همیشه و در همه جا تأکید کرده ایم که پناهندگی یک روش پر خطر به شمار می رود. زیرا که بسیاری از افراد راه های غیرقانونی را برای ورود به کشور مقصد انتخاب می کنند و از مرزهای زمینی و دریایی، به صورت قاچاقی وارد می شوند. متأسفانه همیشه اخبار ناگواری در مورد این سفرهای غیر قانونی و افرادی که جان خود را در این مسیر از دست داده اند، می شنویم. بنابراین این روش در کنار هزینه های مالی زیادی که برای شخص به دنبال دارد، به لحاظ جانی نیز بسیار خطرناک است. در مورد افرادی که راه های قانونی را نیز به کشور مورد نظر انتخاب می کنند، این نکته شایان ذکر است که با توجه به ارائه پرونده های غیر واقعی بسیار از سمت ایرانیان، دادگاه ها و سازمان های مربوط به پناهندگی، نسبت به پرونده های ایرانی بسیار مشکوک هستند و بیشتر آن ها رد می کنند.
مقالات مرتبط
روش های جایگزین پناهندگی
می دانیم که روش های قانونی بسیاری برای مهاجرت وجود دارد، این روش ها شامل مهاجرت کاری، تحصیلی، برنامه های سرمایه گذاری، ازدواج با یک فرد خارجی، به دنیا آمدن در برخی کشورها و داشتن مهارت های خاص ورزشی و هنری است. همه این روش ها قانونی بوده و نتایج اقامتی مناسبی را به دنبال خواهند داشت. در زیر نگاهی اجمالی به هر یک از این روش ها می اندازیم، اما توصیه ما این است که به مقالات مربوطه مراجعه کنید تا اطلاعات کافی را به دست آورید:
پاسخ به سوالات متداول در زمینه پناهندگی
آیا می توان از طریق قانونی وارد یک کشور شد و درخواست پناهندگی را ارائه داد؟
بله شما چنانچه دلیلی واقعی برای پناهندگی دارید می توانید به طور قانونی وارد یک کشور شده و درخواست خود را ارائه دهید
آیا همه کشورها درخواست پناهندگی را می پذیرند؟
تنها کشورهایی که عضو کنواسیون ژنو هستند، پناهجو می پذیرند
کنواسیون ژنو چیست؟
کنواسیونی که بر اساس آن پناهنده تعریف و حقوق آن مشخص شده است.
پناهندگان معمولاً تا چند سال حق بازگشت به کشورشان را ندارند؟
حداقل تا 5 سال
چگونه میتوانیم با هزینه کمتر به کشور اروپایی برویم
سلام و عرض ادب
دوست عزیز جهت بررسی کم هزینه ترین روش ها لطفا شرایط خود را جهت بررسی بفرمایید.