پناهندگی چیست؟
پناهندگی نوعی حمایت که توسط یک کشور به افرادی اعطا می شود که به دلیل ترس از آزار و اذیت بر اساس نژاد، مذهب، ملیت، عقاید سیاسی یا عضویت در یک گروه اجتماعی خاص از کشور خود فرار می کنند.
طبق قوانین بین المللی، از جمله کنوانسیون ژنو، تفاوت پناهجویان با پناهندگان در این است که آنها افرادی هستند که به دنبال پناهگاه و حفاظت هستند اما ادعای آنها برای وضعیت پناهندگی هنوز از نظر قانونی به رسمیت شناخته نشده است.
کشورهای ارائه دهنده پناهندگی هر درخواست را ارزیابی می کنند تا اطمینان حاصل کنند که این درخواست ها معیارهای قانونی را برآورده می کند. با این حال، این فرآیند می تواند طولانی، از نظر احساسی و گاهی اوقات از نظر قانونی پیچیده باشد. در کنار اين قضايا اين روش بسيار خطرناک است و ممکن است فرد جان خود را از دست دهد.
موسسه مهاجرتى ملک پور هیچ گونه خدماتی برای پناهندگی ارائه نمی کند و مطالب این صفحه تنها جهت ارتقا اطلاعات شما عزیزان و آشنایی با خطرات پناهندگی ارائه می گردد. براى اطلاع از روش هاى قانونى و دانستن بهترين مسير براى مهاجرت با مشاورين موسسه تماس حاصل نموده و مشاوره مجانى در اين خصوص دريافت نماييد.
نحوه درخواست پناهندگى
درخواست پناهندگى شامل اعلام وضعيت به مقامات مرزى كشور مقصد، تكميل فرم درخواست، ارائه اطلاعات و انجام بررسى هاى لازم، انجام مصاحبه و …
معايب و خطرات پناهندگى
از جمله خطرات و معايب پناهندگى مى توان به فرآيند طولانى و نامطمئن پروسه، چالش هاى اجتماعى فرهنگى، حقوق محدود، فشار روانى و عاطفى و …
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثى كه در اين نوشتار بررسى مى گردد:
پناهنده يعنى چه؟
پناهجو شخصی است که به دلایل مختلفی که به ویژه در کنواسیون ژنو به آن اشاره شده، در کشور خود امنیت نداشته و ممکن است مورد شکنجه و آزار قرار بگیرد. به همین علت شخص کشور خود را ترک نموده و در کشور دیگری اعلام پناهندگی می کند.
بسیاری از افرادی که در کشورشان جنگ های داخلی و یا خارجی رخ می دهد، معمولاً برای پناهندگی اقدام می کنند. همچنین آن دسته افرادی که اجازه تغییر دین را ندارند و یا نمی توانند گرایشات جنسی خاصی داشته باشند و یا در برخی گروه های اجتماعی فعالیت کنند، می توانند از این طریق اقدام کنند.
البته متأسفانه در حال حاضر دلایل بیشتر افراد به ویژه ایرانیانی که از این روش برای مهاجرت استفاده می کنند، واقعی نبوده و این باعث شده که بیشتر درخواست های آنان رد شود. این امر همچنین ذهنیت کشورها را نسبت به پرونده های ایرانی بسیار منفی کرده است.
ویدئو و پادکست موسسه ملک پور در رابطه با مصیبت های پناهندگی
![پناهندگی چیست؟ (تعریف کیس پناهندگی و شرایط درخواست پناهندگی) 1 default](https://malekpourmie.net/tv/public/default.jpg)
ویدئو و پادکست موسسه ملک پور در رابطه با پناهندگی
![پناهندگی چیست؟ (تعریف کیس پناهندگی و شرایط درخواست پناهندگی) 1 default](https://malekpourmie.net/tv/public/default.jpg)
نحوه درخواست پناهندگی
در اینجا خلاصه ای مختصر از مراحل درخواست پناهندگی در اکثر کشورها آمده است:
اعلام پناهندگی | به مقامات مرزی یا داخل کشور در مورد قصد خود برای پناهندگی اطلاع دهید. |
ارسال درخواست | فرم رسمی پناهندگی را تکمیل کنید و جزئیات خطرات یا آزار و اذیتی را که با آن روبرو هستید، تکمیل کنید. |
ارائه اطلاعات لازم | ارائه داده های بیومتریک و انجام بررسی های امنیتی. |
مصاحبه | پرونده و مدارک خود را به مقامات مهاجرت ارائه دهید. |
ارائه مدارک اضافى | مدارک پشتیبان مانند مدارک هویتی، گزارش ها یا اثبات آزار و شکنجه را ارسال کنید. |
تصمیم گيرى | مقامات درخواست را تأیید یا رد می کنند. در صورت رد درخواست تجدید نظر امکان پذیر است. |
نتیجه | متقاضیان تایید شده وضعیت پناهندگی و دسترسی به خدمات را دریافت می کنند، در حالی که افراد رد شده ممکن است درخواست تجدید نظر کنند یا با اخراج مواجه شوند. |
این روند در کشور متفاوت است اما به طور کلی این مراحل را دنبال می کند.
کنوانسیون ژنو چیست؟
کنواسیون ژنو در سال 1951 و پروتکل آن در سال 1967، پناهندگی را تعریف و حقوق پناهجویان را مشخص می کنند. به موجب این قانون اعضایی که به عضویت این کنواسیون در آمده اند به هیچ عنوان نباید پناهجو را به کشورش بازگردانند. بر اساس تعریف کنواسیون ژنو پناهجو کسی است که به دلیل داشتن عقاید سیاسی و مذهبی خاص، عضویت در برخی گروه های اجتماعی و یا داشتن گرایشات جنسی خاص بیم آن را دارد که در کشور خورد مورد آزار و اذیت جانی و مالی قرار بگیرد. دوست و خواننده گرامی در نظر داشته باشید که موسسه ملک پور به هیچ عنوان پناهندگی و راه های غیر قانونی مهاجرت را توصیه نمی نماید و هیچ گونه خدمات و مشاوره ای در این راستا ارائه نمی دهد. این مقاله صرفاً جهت آگاهی بخشی عمومی است و کپی برداری از آن نیز غیر قانونی است.
حقوق و وظایف پناهندگان
کسانی که در یک کشور در خواست پناهندگی خود را ثبت می کنند، باید مدتی را منتظر بمانند تا درخواست آن ها در دادگاه های آن کشور مورد بررسی قرار بگیرد. این افراد معمولاً در مدت بررسی درخواست، در کمپ های پناهندگی نگهداری می شوند که غالب این کمپ ها شرایط بسیار ناخوشایندی دارند. حتی گاهی ممکن است اتاق های اعضای یک خانواده از هم جدا شود.
در طول این دوره کشور مقصد موظف است که پولی را به منظور تهیه خوراک و پوشاک و ملزومات اولیه زندگی در اختیار پناهجو قرار دهد. اما معمولاً بیشتر این افراد تا قبل از اینکه درخواستشان مورد پذیرش قرار بگیرد، حق کار و تحصیل نداشته و عموماً به عنوان یک سربار تلقی می شوند. متأسفانه فرهنگ برخورد درست با پناهجویان نیز در میان مردم جوامع مختلف وجود ندارد و این خود سختی شرایط را بیشتر می کند.
این مطلب را از دست ندهید!
معایب و خطرات پناهندگی
ما همیشه و در همه جا تأکید کرده ایم که پناهندگی یک روش پر خطر به شمار می رود. زیرا که بسیاری از افراد راه های غیرقانونی را برای ورود به کشور مقصد انتخاب می کنند و از مرزهای زمینی و دریایی، به صورت قاچاقی وارد می شوند. بنابراین این روش در کنار هزینه های مالی زیادی که برای شخص به دنبال دارد، به لحاظ جانی نیز بسیار خطرناک است. برخى از معايب و خطرات پناهندگى عبارتند از:
فرآیند طولانی و نامطمئن |
حقوق محدود در طول درخواست |
جدایی از خانواده |
چالش های اجتماعی و فرهنگی |
تبعیض یا بیگانه هراسی ممکن است مانع ادغام شود. |
مشکلات اقتصادی |
اگر درخواست رد شود، ممکن است فرد طرد و اخراج شود. |
فشار روانی و عاطفی |
عدم حمایت قانونی |
شایان ذکر است که با توجه به ارائه پرونده های غیر واقعی بسیار از سمت ایرانیان، دادگاه ها و سازمان های مربوط به پناهندگی، نسبت به پرونده های ایرانی بسیار مشکوک هستند و بیشتر آن ها رد می کنند.
مقالات مرتبط
روش های جایگزین پناهندگی
می دانیم که روش های قانونی بسیاری برای مهاجرت وجود دارد، این روش ها شامل مهاجرت کاری، تحصيل در خارج از کشور، مهاجرت از طريق سرمايه گذارى، ازدواج با یک فرد خارجی، به دنیا آمدن در برخی کشورها و داشتن مهارت های خاص ورزشی و هنری است. همه این روش ها قانونی بوده و نتایج اقامتی مناسبی را به دنبال خواهند داشت. در زیر نگاهی اجمالی به هر یک از این روش ها می اندازیم:
پاسخ به سوالات متداول در زمینه پناهندگی
آیا می توان از طریق قانونی وارد یک کشور شد و درخواست پناهندگی را ارائه داد؟
بله شما چنانچه دلیلی واقعی برای پناهندگی دارید می توانید به طور قانونی وارد یک کشور شده و درخواست خود را ارائه دهید
آیا همه کشورها درخواست پناهندگی را می پذیرند؟
تنها کشورهایی که عضو کنواسیون ژنو هستند، پناهجو می پذیرند.
پناهندگان معمولاً تا چند سال حق بازگشت به کشورشان را ندارند؟
حداقل تا 5 سال.
چگونه میتوانیم با هزینه کمتر به کشور اروپایی برویم
سلام و عرض ادب
دوست عزیز جهت بررسی کم هزینه ترین روش ها لطفا شرایط خود را جهت بررسی بفرمایید.