پاسپورت چیست؟
پاسپورت هر کشوری یک سند رسمی صادر شده برای شهروندان آن کشور می باشد که با استفاده از آن افراد اجازه خروج از کشور خود را پیدا می نمایند. امکان سفر به برخی از کشورها فقط از طریق پاسپورت امکانپذیر می باشد و ویزای این کشورها در خود فرودگاه صادر می گردد، اما برای ورود به دیگر کشورها داشتن ویزای آن کشور ضروری است. متقاضیان مهاجرت به کشورهای مختلف در ابتدا برای اقدام به هر یک از روش های مهاجرتی باید پاسپورت دریافت نمایند تا از طریق آن بتوانند جهت دریافت یکی از انواع ویزای کشور مورد نظر خود اقدام نمایند. پاسپورت کشور ایران زرشکی رنگ متشکل از 32 صفحه است که در آن علاوه بر مشخصات دارنده پاسپورت، صفحات برای الصاق برچسب ویزا و یا ثبت مهر خروج و دخول فرد به کشورهای مختلف می باشند. موسسه ملک پور با تجربه بسیار در زمینه امور مهاجرتی به کشورهای مختلف در این مقاله سعی دارد تا مراحل دریافت پاسپورت مهاجرتی را برای شما خوانندگان عزیز تشریح نمایید و شما سروران گرامی می توانید جهت دریافت مشاوره در این رابطه با کارشناسان موسسه ارتباط برقرار نماید.
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
انواع پاسپورت در ایران
در این قسمت از مقاله انواع پاسپورت در ایران را بررسی می نماییم. پاسپورت ها در کشور ایران به سه دسته پاسپورت های گردشگری، تجاری و یا تحصیلی، پاسپورت های دیپلماتیک و پاسپورت های خدمت تقسیم می گردند. این مقاله توسط تیم مجرب و حرفه ای موسسه ملک پور تهیه و تنظیم شده است و هرگونه کپی برداری از آن بدون ذکر منبع شرعاً و قانوناً حرام است. دسته اول برای تمامی افراد جهت مسافرت با هر هدفی به کشورهای مختلف جهان صادر می گردد، دسته دوم مختص سیاستمداران و افراد عالی رتبه سیاسی صادر می گردد و مورد آخر جهت مسافرت کارمندان بخش های مختلف دولتی برای انجام سفرهای کاری صادر می گردد. پاسپورت های دیپلماتیک و پاسپورت های صادر شده برای کارمندان دارای قوانین صدور مشابهی می باشند. به طور کلی اگر می توانید با مطالعه مقاله « سریع ترین و راحت ترین کشور برای مهاجرت ایرانیان » به سرعت پروسه دریافت پاسپورت خود را پشت سر بگذرانید.
ویدئو و پادکست موسسه ملک پور در ارتباط با راه درست مهاجرت
مراحل دریافت پاسپورت
دریافت پاسپورت مهاجرتی دارای مراحلی می باشد که متقاضیان باید جهت دریافت آن مراحل لازم را طی نمایند. در ابتدا برای درخواست پاسپورت متقاضیان باید به یکی از مراکز پلیس به علاوه ده موجود در سطح شهر خود مراجعه نمایند و مدارک مورد نیاز را بر اساس لیستی که این مراکز در اختیار افراد قرار می دهند و در بخش بعدی به آنها اشاره می نماییم، به مسئولین مربوطه در این مراکز تحویل دهند و فرم مربوط به درخواست صدور ویزا را تکمیل نمایند. یکی از مراحل دریافت پاسپورت مهاجرتی که یکی از مراحل اساسی پروسه اخذ پاسپورت است انگشت نگاری است که در خود مراکز پلیس به علاوه ده انجام می گیرد. هزینه صدور پاسپورت و هزینه پست آن به درب منزل نیز توسط کارت بانکی در خود این مراکز قابل پرداخت می باشد. پس از این مراحل متقاضی باید منتظر بماند تا پاسپورت وی بر اساس آدرسی که در فرم درخواست ذکر نموده است به درب منزل ارسال گردد.
این مطلب را از دست ندهید!
مدارک لازم برای دریافت پاسپورت
متقاضیان علاقه مند به طی نمودن مراحل دریافت پاسپورت مهاجرتی باید مدارک مورد نیاز ذکر شده در زیر را به صورت کامل آماده نموده و تحویل مراکز پلیس بعلاوه ده دهند:
یافتن نزدیکترین پلیس +10
همانگونه که بیان نمودیم متقاضیان دریافت پاسپورت مهاجرتی باید تمامی مدارک لازم را جهت صدور پاسپورت به نزدیکترین مرکز پلیس به علاوه ده تحویل دهند. جهت یافتن نزدیکترین نشانی این مراکز در سطح شهر متقاضیان باید به آدرس EPOLICE.IR مراجعه نمایند و در بخش تماس با ما به جستجوی نزدیکترین مرکز به محل سکونت خود بپردازند. لازم به ذکر است که خانم ها جهت دریافت اجازه همسر باید به دفترخانه های رسمی موجود در سطح شهر مراجعه نمایند و اجازه محضری از همسر خود دریافت نمایند.
هزینه دریافت پاسپورت برای خروج از کشور
یکی از مراحل دریافت پاسپورت مهاجرتی پرداخت هزینه های مربوطه می باشد. مبلغ دریافتی جهت پروسه صدور ویزا در دفاتر پلیس به علاوه ده که شامل هزینه های مربوط به دریافت شناسه و دیگر هزینه های کارگذاری و همچنین هزینه پست می گردد در زمان حال یعنی سال 1400، حدود 150 هزار تومان است. این هزینه باید توسط دستگاه های کارت خوان موجود در مراکز پرداخت گردد. متقاضیان دریافت پاسپورت مهاجرتی لطفاً توجه داشته باشند که امکان پرداخت این وجه از طریق اینترنت، بانک و یا عابر بانک وجود ندارد. در حال حاضر هر پاسپورت تنها برای یک نفر صادر می گردد و هزینه ذکر شده نیز به ازای هر یک پاسپورت است.
مقالات مرتبط
هزینه عوارض خروج از کشور
یکی از راه های تامین بودجه در کشور ایران دریافت عوارض از مسافرینی است که قصد سفر به خارج از کشور را دارند. عوارض خروج از کشور هر سال با توجه به شرایط موجود در کشور ممکن است کاهش و یا افزایش پیدا نمایند. در حال حاضر عوارض خروج از ایران برای مسافرینی که برای اولین بار قصد خروج از کشور را دارند 400 هزار تومان، مسافرینی که برای بار دوم به خارج از کشور سفر می نمایند 600 هزار تومان و برای افرادی که برای سومین بار قصد خروج دارند 800 هزار تومان است. پرداخت این مبلغ از طریق بانک و یا از طریق دستگاه های موجود در فرودگاه ها امکانپذیر می باشد.
اقدامات لازم در صورت تعویض و یا مفقودی پاسپورت
در صورت مفقود شدن پاسپورت، متقاضی باید در اسرع وقت گزارش مفقودی را به اداره گذرنامه شهر محل سکونت خود ارائه نماید. زیرا پاسپورت یکی از اسناد بسیار مهمی می باشد که ممکن است براحتی مورد سوء استفاده بسیاری از سودجویان قرار گیرد. اطلاعات مفقودی پاسپورت شما جهت جلوگیری از هرگونه سوء استفاده احتمالی در سامانه اینترپل ثبت می گردد. در صورت پیدا کردن پاسپورت، گزارش آن باید جهت بروزرسانی اطلاعات در سامانه اینترپل به پلیس داده شود. در صورتی که گذرنامه مفقودی فاقد اعتبار است تنها مراجعه به مرکز پلیس به علاوه ده کافی می باشد.
نکات مهم برای اخذ پاسپورت
تمامی افراد دارای پاسپورت و علاقه مندان به دریافت اطلاعات در خصوص مراحل دریافت پاسپورت مهاجرتی باید با قوانین و نکات موجود در رابطه با پاسپورت آشنا باشند تا در هنگام سفر به دیگر کشورهای جهان با مشکلی مواجه نگردند و یا در صورت مواجه شدن با مشکل سریعاً نسبت به رفع آن اقدام نمایند. دارندگان پاسپورت باید بدانند که این سند نیز همانند اکثر سندهای رسمی دارای تاریخ انقضاء است و مدت زمان اعتبار آن 4 سال است و پس از 4 سال باید مجدداً تمدید گردد. در صورتی که فرد به صورت مکرر به کشورهای خارجی مسافرت نموده باشد و گذرنامه آن دیگر دارای صفحه خالی برای الصاق ویزا و یا مهر ورود و خروج نباشد، قبل از اقدام به سفر مجدد باید جهت تعویض گذرنامه اقدام نماید. متقاضیان مهاجرت باید بدانند که ویزا با پاسپورت کاملاً متفاوت است و قوانین مربوط به اخذ هر یک از آنها نیز متفاوت از یکدیگر می باشد.
موارد منع صدور پاسپورت
همانگونه که بیان نمودیم یکی از مراحل دریافت پاسپورت انجام فرایند انگشت نگاری در مرکز پلیس به علاوه ده است. انگشت نگاری در این مراکز جهت صدور پاسپورت به منظور مشخص نمودن وجود و یا عدم وجود سوابق کیفری متقاضی است که برخی از سوابق ممکن است باعث جلوگیری از صدور پاسپورت برای متقاضی دریافت پاسپورت مهاجرتی شود و در واقع وی ممنوع الخروج باشد. ممنوع الخروجی فرد با توجه به شدت و میزان اهمیت جرم ارتکابی توسط متقاضی مشخص می گردد. در کشور ایران مردان متاهل در صورت نارضایتی می توانند از صدور پاسپورت برای همسران خود جلوگیری نمایند. همچنین افراد دارای بدهکاری بسیار زیاد به بانک و یا افراد دارای مالیات های سنگین پرداخت نشده توسط دولت ممنوع الخروج می گردند و و امکان دریافت پاسپورت را نخواهند داشت. افراد قبل از اقدام به دریافت پاسپورت و یا دریافت ویزا برای سفر به خارج از کشور با وارد شدن به این سایت exitban.ssaa.ir و وارد نمودن اطلاعات خود می توانند از شرایط خود در رابطه با ممنوع الخروجی آگاه گردند.
دریافت پاسپورت برای مشمولین وظیفه عمومی
کشور ایران یکی از کشورهایی می باشد که در رابطه با صدور پاسپورت برای متقاضیان مرد دارای شرایطی می باشد. یکی از شرایط اساسی جهت دریافت پاسپورت برای آقایان ارائه کارت پایان خدمت سربازی است. مشمولین خدمت سربازی تنها با داشتن شرایطی می توانند امکان دریافت پاسپورت و خروج از کشور را پیدا نمایند. در برخی از مواقع فرد مشمول سربازی ممکن است در یکی از کشورهای خارجی موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه گردد و یا جهت شرکت در مسابقات علمی و یا ورزشی مجبور به خروج از کشور باشد که در این شرایط مشمولین باید وثیقه ای را به عنوان ضمانت ارائه نمایند که مبلغ مشخص شده جهت ضمانت با توجه به نوع سفر متفاوت می باشد. در این شرایط، متقاضی دریافت پاسپورت باید با در دست داشتن مدارک و نامه پذیرش و یا دعوتنامه به سازمان نظام وظیفه در شهر خود مراجعه کرده و پروسه مربوطه را طی نمایند.
شرایط دریافت پاسپورت در کشورهای خارجی
اکثر افرادی که از روش های مختلف به کشورهای خارجی مهاجرت می نمایند تمایل دارند که اقامت دائم آن کشور و در نهایت تابعیت و پاسپورت کشوری که به آن مهاجرت نموده اند را دریافت نمایند. همانگونه که میدانیم روش های مختلفی جهت مهاجرت به کشورهای مختلف وجود دارد که برخی از آنها منجر به دریافت اقامت و پاسپورت می شود. اکثر روشهای کاری، سرمایه گذاری، ازدواج، روش تحصیلی در صورت اشتغال به کار پس از تحصیل در کشور مورد نظر با توجه به شرایطی خاص دریافت پاسپورت را به همراه دارند. دریافت پاسپورت کشورهای معتبر و تابعیت این کشورها باعث ایجاد آینده ای روشن پیش روی متقاضی و خانواده وی می شود. در اکثر کشورهای اروپایی روش های مهاجرتی پس از 5 سال اقامت دائم و پس از شش سال پاسپورت کشور مقصد را به همراه دارند. علاقه مندان به دریافت پاسپورت کشورهای خارجی جهت انجام امور مهاجرتی بهتر است که از مشاوره وکلای معتبر مهاجرتی استفاده نمایند تا با توجه به شرایطی که دارند بهترین تصمیمات در رابطه با مهاجرت آنها گرفته شود تا بتوانند موفق به اخذ تابعیت و پاسپورت کشور مورد نظر شوند.
پاسخ به سوالات متداول در زمینه مراحل دریافت پاسپورت مهاجرتی
در صورت مفقود شدن پاسپورت به کدام ارگان باید مراجعه نمود؟
در صورت گم کردن پاسپورت باید به اداره گذرنامه محل سکونت خود مراجعه نمایید.
آیا خانم های متاهل برای دریافت پاسپورت نیاز به اجازه رسمی همسر دارند؟
بله خانم های متاهل جهت دریافت پاسپورت باید از همسر خود دارای اجازه نامه کتبی ثبت شده در دفترخانه های رسمی باشند.
آیا مشمولین خدمت سربازی می توانند پاسپورت دریافت نمایند؟
مشمولین خدمت سربازی تنها در صورت کسب پذیرش از دانشگاه و یا جهت شرکت در مسابقات علمی و یا ورزشی می توانند با قرار دادن وثیقه حق خروج از کشور و دریافت پاسپورت را پیدا نمایند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.