اقدامات بعد از ورود به آلمان
در حالی که بسیاری از متقاضیان به دنبال روش های ورود و دریافت اقامت کشور آلمان هستند، ممکن است از اقدامات بعد از ورود به آلمان غافل شده و پس از ورود به این کشور با چالش هایی مواجه شوند. ما در این مقاله سعی داریم تا با برخی از مهم ترین اقدامات بعد از ورود به آلمان از جمله تعیین محل سکونت، دریافت بیمه، ثبت آدرس، شرکت در دوره های زبان آلمانی، افتتاح حساب بانکی، خرید سیمکارت، تکمیل خدمات رفاهی، دریافت مجوز اقامت پس از ورود و موضوعاتی از این قبیل آشنا کنیم. احتمالاً شما پس از مطالعه این نوشتار به پاسخ سوالات خود در خصوص اقدامات بعد از ورود به آلمان دست پیدا خواهید کرد. اما چنانچه سوالی در خصوص این موضوع و یا بررسی شرایط اقامتی خود داشته باشید می توانید از مشاوره رایگان تلفنی با کارشناسان مجرب موسسه ملک پور استفاده نموده و اطلاعات تکمیلی را در خصوص مهاجرت به آلمان دریافت نمایید.
تعیین محل سکونت در آلمان
یکی از مهم ترین اقدامات بعد از ورود به آلمان مشخص کردن محل سکونت در این کشور است و اینکه افراد چه نوع محل سکونتی را برای خود در نظر بگیرند به شرایط آن ها بستگی دارد.
ثبت کردن آدرس محل زندگی در آلمان
پس از اینکه محل سکونت خود را انتخاب نمودید باید آدرس خود را در اداره ثبت احوال محلی (Bürgeramt)شهر خود ثبت نمایید.
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
ضروریترین اقدامات بعد از ورود به آلمان
انجام ضروریترین اقدامات بعد از ورود به آلمان امری مهم برای مهاجرین به حساب می آید. زیرا شخص باید بتواند شرایط اولیه زندگی مانند محل اسکان را داشته باشد و علاوه بر آن باید راه های ارتباطی خود را تقویت کند و در کنار آن هزینه های خود را در جای درست و با دسترسی آسانی قرار دهد. با فراهم کردن این موارد ضروری، شما سریع تر و راحت تر در محیط جدید قرار می گیرید و دشواری های عدم آشنایی با محیط را زودتر پشت سر خواهید گذاشت. اقدامات ذکر شده مخصوص قشر خاصی نیست و همه افراد از جمله دانشجویان، نیروی کار و یا حتی سرمایه گذاران با یک سری نیازها در آلمان مواجه خواهند شد که داشتن اطلاعات و آگاهی در خصوص آن ها می تواند مسیر قرار گیری در موقعیت جدید را برای فرد مهاجر و خانواده اش آسان تر نماید و در غیر این صورت روزهای دشواری پیش روی شخص خواهد بود.
ویدئـو و پـادکست موسسه MIE در رابطه با روش های اخذ اقامت آلمان

مهم ترین اقدامات پس از ورود به کشور آلمان
برای اینکه با مهم ترین اقدامات پس از ورود به آلمان آشنا شوید آن ها را به صورت طبقه بندی شده برای شما در نظر گرفتیم تا پس از ورود بتوانید چک لیستی به همراه راهنمایی داشته و در بدو ورود شرایط راحت تری را پیش رو داشته باشید. البته این موارد را در قسمت موارد ضروری بعد از ورود به آلمان ذکر نمودیم و در این قسمت به ارائه توضیحات مختصر در خصوص هر کدام از آن ها می پردازیم.
اولین مورد؛ تعیین محل سکونت در آلمان
یکی از مهم ترین اقدامات بعد از ورود به آلمان مشخص کردن محل سکونت در این کشور است و اینکه افراد چه نوع محل سکونتی را برای خود در نظر بگیرند به شرایط آن ها بستگی دارد که مثلا یک دانشجو می تواند خوابگاه رزرو نماید و یا اینکه شخصی که با خانواده اقامت دریافت می کند می تواند آپارتمان شخصی و مستقل اجاره نماید. البته خوب است تا متقاضی با توجه به بودجه، اهداف خود و شرایط زندگی خود، قبل از ورود به آلمان در خصوص شرایط محل سکونت تحقیق و جستجو نماید. چنانچه دانشجو هستید، به طور معمول دانشگاه های دولتی با درخواست آنلاین شما جهت تامین خوابگاه به شما کمک خواهند کرد و حتی دانشگاه های خصوصی نیز برای پیدا کردن اقامتگاهی در نزدیکی دانشگاه راهنمای شما خواهند بود. در صورتی که خواستید گزینه های دیگری را برای اقامت بررسی کنید می توانید از سایت های جستجوی ملک برای انتخاب محلی مناسب برای سکونت استفاده نمایید که برخی از بهترین این سایت ها عبارتند از:
دومین مورد؛ ثبت کردن آدرس محل زندگی در آلمان
پس از اینکه محل سکونت خود را انتخاب نمودید باید آدرس خود را در اداره ثبت احوال محلی (Bürgeramt)شهر خود ثبت نمایید و اصطلاحاً Anmeldung را انجام دهید. که بر اساس قوانین باید طی 2 هفته از زمان ورود شخص آدرس ثبت شود. این فرآیند به صورت حضوری انجام می شود و امکان اقدام آنلاین و یا ارسال اطلاعات از طریق پست وجود ندارد و چنانچه فرد آن را انجام ندهد باید جریمه شده و یا حتی به کشور خود برگردانده شود. دقت داشته باشید که در صورت عدم ثبت آدرس شما امکان افتتاح حساب، دریافت خدمات رفاهی، دریافت کارت اقامت و … را نخواهید داشت. هزینه انجام این امر برای افراد حدود 250 الی 350 یورو خواهد بود و مدارک زیر از اصلی ترین مدارکی هستند که برای ثبت آدرس به آن نیاز خواهید داشت:
سازمان مربوطه پس از بررسی مدارک به شما گواهی Meldebescheinigung ارائه می نماید که باید آن را نگه دارید. پس از اتمام فرآیند ثبت آدرس، یم شناسه مالیاتی 11 رقمی پست خواهد شد که نحوه محاسبه مالیات برای شما را مشخص می نماید و بخصوص برای کارفرمای شما اهمیت بالایی خواهد داشت.
سومین مورد؛ گرفتن بیمه درمانی در آلمان
بر اساس قوانین آلمان، تمام مهاجرینی که اقامت موقت و یا دائم این کشور را داشته باشند حتماً باید پیش از ورود به خاک آلمان بیمه درمانی دریافت نمایند که این بیمه به دو نوع بیمه سلامت عمومی (اجباری) و خصوصی وجود دارد.
ناگفته پیداست که بیمه درمان اجباری یا عمومی برای تمام افراد بدون در نظر گرفتن شرایط درآمدی و شغلشان در آلمان اجباری بوده و همه باید تحت پوشش آن قرار بگیرند و ضمن آن امکان استفاده از خدمات درمانی تحت پوشش آن را داشته باشند که محدودیت های خاص خود را نیز دارد. افرادی که از شرایط درآمدی بهتری برخوردار هستند و یا تمایل دارند تا از سطح بالاتری از خدمات درمانی استفاده کنند، پوشش های اضافه ای را در قالب بیمه خصوصی دریافت می کنند که باید هزینه های بیشتری را برای آن پرداخت نمایند. شما برای خرید بیمه می توانید با مراجعه به سایت feather-insurance.com بیمه های مختلف را مقایسه نموده و بهترین پوشش بر اساس هزینه مد نظر خود را دریافت نمایید. بستری در بیمارستان، مراقبت های دوره بارداری، زایمان، دارو، درمان های سرپایی، نگهداری دندان و … برخی از خدماتی هستند که پوشش بیمه را برای افراد شامل می شوند.
چهارمین مورد؛ شرکت در دوره های زبان آلمانی در آلمان
اگرچه اغلب افرادی که به آلمان مهاجرت می نمایند قبل از ورود خود آموزش زبان آلمانی را شروع می کنند زیرا می دانند که کاربردی ترین زبان برای زندگی در این کشور زبان آلمانی است اما یادگیری زبان در آلمان می تواند مزایای بیشتری برایشان به همراه داشته باشد. در واقع با توجه به اینکه بسیاری از افراد با حداقل سطح زبان آلمانی وارد این کشور می شوند، برای ارتقاء سطح زبان خود باید در دوره های زبان آلمانی ثبت نام و شرکت نمایند تا به این زبان مسلط شوند و در انجام امور روزمره و سایر موضوعات خود با مشکل مواجه نشوند. احتمالاً از میزان تعصب آلمانی ها به زبان خود شنیده اید، پس حتی اگر در بدو ورودتان با زبان دیگری مانند انگلیسی مشغول به کار و یا حتی تحصیل می شوید دلیل خوبی برای غفلت از زبان آلمانی نیست و توصیه می کنیم حتماً آن را جدی بگیرید.
پنجمین مورد؛ افتتاح کردن حساب بانکی در آلمان
امروزه برای انجام اکثر امور مالی شما نیاز به یک حساب بانکی خواهید داشت و عملاً امکان استفاده از پول نقد به حداقل ممکن رسیده است. در نتیجه یکی از اقدامات بعد از ورود به آلمان برای شما افتتاح حساب بانکی است. شما از این حساب بانکی به منظور موارد متعددی مانند دریافت حقوق، پرداخت شهریه، هزینه های روزمره، خرید آنلاین و … می توانید استفاده داشته باشید. با توجه به تعدد بانک های آلمانی، شما می توانید گزینه های مختلفی برای افتتاح حساب پیش روی خود داشته باشید و Volksbank، Sparkasse، N26، Deutsche Bank، Commerzbank و … می توانند تنها بخشی از انتخاب های شما باشند. در این بین برخی بانک ها مانند N26 روند افتتاح حساب و امور مربوط به آن را آسان نمودند و امکانات مناسبی به دارندگان حساب خود ارائه می کنند که برخی از آن ها عبارتند از:
ششمین مورد؛ خریدن سیم کارت آلمانی در آلمان
تهیه یک سیم کارت آلمانی از دیگر اقدامات بعد از ورود به آلمان است که برای بهبود دسترسی ها و کاهش هزینه ها می تواند حائز اهمیت باشد و به جای استفاده از سرویس های رومینگ که هزینه بالایی دارند، از سیمکارت هایی با بسته های اینترنت، تماس و پیامک استفاده داشته باشید که گزینه های به صرفه ای هستند. فرآیند دریافت سیمکارت از اپراتورهای تلفن همراه در آلمان سخت و پیچیده نیست و متقاضی صرفاً با داشتن مدارک هویتی، مجوز اقامت و حساب بانکی آلمان خود می تواند برای دریافت سیمکارت دائمی و یا اعتباری درخواست داشته باشد که قطعاً سیمکارت های دائمی هزینه بیشتری برای خرید برای متقاضیان خواهد داشت. به همین منظور برخی از اپراتورهای بزرگ تلفن همراه در کشور آلمان را می توان به صورت زیر نام برد:
هفتمین مورد؛ تکمیل کردن خدمات رفاهی در آلمان
منظور از تکمیل خدمات رفاهی در واقع امکاناتی است که شما برای زندگی در آلمان به آن نیاز خواهید داشت که شامل مواردی همچون آب، برق، گاز و … خواهد بود. البته این امکانات در برخی از منازل و اقامتگاه ها توسط صاحب خانه فراهم شده باشد اما چنانچه این امکانات وجود نداشت شما باید برای فعال شدن آن ها اقدام نمایید تا بتوانید از انرژی برق و یا سوخت ها برای گرمایش، سرمایش و سایر موارد استفاده داشته باشید. البته سیستم گرمایش اکثر واحدها در آلمان به صورت نفت، گاز مایع و یا نهایتا برق است و میزان هزینه هر کدام از آن ها بر اساس میزان مصرف متقاضی اندازه گیری و مشخص می شود معمولاً کنتور شخصی برای هر واحد نصب می شود. هزینه های مصرف آب نیز معمولاً بر اساس تعداد اعضای خانواده و یا متراژ منزل برای ساکنین آپارتمان تقسیم می شود و اغلب جدا از هم نیستند. ضمن اینکه شما می توانید برای منزل خود تلفن و اینترنت تهیه نمایید و صاحب ملک تعهدی در خصوص آن ندارد.
مقالات مرتبط
دریافت مجوز اقامت پس از ورود به آلمان
در صورتی که جزو اتباع اتحادیه اروپا و کشورهای منطقه اقتصادی اروپا (EEA) نیستید و قصد دارید بیش از 90 روز در آلمان بمانید باید اجازه اقامت در این کشور را دریافت نمایید. مجوز اقامت شما با توجه به مدت زمان اقامتتان و هدفی که برای آن وارد آلمان شده اید (کار، تحصیل، سرمایه گذاری و …) صادر می شود و برخی افراد بسته به تابعیت خود باید درخواست مجوز اقامت خود را از داخل کشور خود ثبت نمایید و یا اینکه برخی دیگر پس از ورود به آلمان مجوز اقامت خود را اخذ نمایند. در واقع شما برای دریافت کارت اقامت خود باید مدارک زیر را ارائه نمایید تا مجوز اقامت شما صادر گردد:
سوالات متداول
آیا امکان افتتاح حساب در آلمان بدون ثبت آدرس وجود دارد؟
بله، در برخی از بانک ها مانند N26 افراد بدون ثبت آدرس این امکان را دارند و نیازی به ارائه گواهی Meldebescheinigung نیست.
آیا شرکت در دوره های زبان آلمانی برای افرادی که به آلمان مهاجرت می کنند اجباریست؟
خیر، شما برای تقویت زبان و سرعت ارتباط با سایرین بهتر است در این دوره ها شرکت کنید و راحت تر در محیط جدید اقامت داشته باشید.
امکان رزرو محل اسکان به صورت آنلاین و قبل از ورود به آلمان وجود دارد؟
بله، شما می توانید با استفاده از سایت های اجاره آنلاین مانند deutsche-wohnen.com، ImmoScout24، immowelt.de و … محل سکونت خود را رزرو نمایید.
هزینه ثبت آدرس در Bürgeramt چقدر است؟
متقاضی برای ثبت آدرس حدود 250 الی 350 یورو هزینه خواهد نمود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.