شرایط تحصیل دکترا در آلمان
تحصیل دکترا در آلمان یک دوره تحصیلی است که بین 2 تا 6 سال ممکن است به طول بیانجامد. تحصیل در مقطع دکتری در آلمان در دانشگاههای دولتی این کشور بهصورت رایگان انجام میگیرد. تحصیل دکترا در آلمان بهصورت دریافت فاند دکتری آلمان نیز امکانپذیر است. به این معنا که علاوه بر هزینههای دانشگاه، مقداری از هزینههای زندگی دانشجو نیز توسط دانشگاه قابل پرداخت است. چنانچه برای مقطع اپلای دکتری آلمان اقدام نمودهاید، پروسه بررسی و صدور ویزای شما مدت 25 روز زمان خواهد برد. چنانچه در زمینه تحصیل دکترا در آلمان نیاز به راهنماییهای بیشتری دارید، میتوانید از مشاورههای کارکشته و رایگان MIE استفاده کرده و بهترین نتیجه را دریافت کنید.
ویدئو و پادکست موسسه MIE در رابطه با تحصیل رایگان در آلمان
در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
کار تحصیل آلمان در 30 ثانیه
مراحل اخذ پذیرش دکتری در آلمان
برای دریافت پذیرش از دانشگاه و تحصیل دکترا در آلمان، متقاضی می بایست در ابتدا استاد راهنمایی را از طرق مختلف یافته و تائیدیه وی را برای اخذ پذیرش دریافت کند. برای انتخاب استاد راهنما برای مقطع دکترا باید متقاضی در گام اول به استاد راهنما ایمیل زده و از وی درخواست وقت مصاحبه نماید. متقاضی می بایست در مصاحبه و حتی پیش از آن، با بیان رزومه آکادمیک و تحقیقاتی خود به استاد راهنما، وی را متقاعد نموده که به دانشجو پذیرش بدهد. دوره های دکترا در کشور آلمان عموما 3 تا 4 به طول می انجامند. این مقاله درباره تحصیل دکترا در آلمان توسط کارشناسان موسسه MIE برای شما تهیه شده و کپی نمودن از آن بدون ذکر منبع غیرقانونی می باشد.
ویدئو و پادکست موسسه MIE در رابطه با کار تحصیل آلمان
مدارک مورد نیاز برای پذیرش دکترا در آلمان
افرادی که تمایل دارند تا در مقطع دکترا به تحصیل در کشور آلمان بپردازند، می بایست مدارک لازم را برای دریافت پذیرش از دانشگاه مد نظر خود دریافت کنند. همانطور که پیشتر نیز گفته شد، متقاضیان برای دریافت پذیرش باید در ابتدا با سوپروایزر دانشگاه ارتباط گرفته و با تائیدیه وی، درخواست پذیرش نمایند. برای اخذ پذیرش، ارائه مدارک زیر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است:
ارائه مدارک تحصیلی پیشین
ارائه مدرک زبان
داشتن مقالات داخلی و بین المللی
ارائه پروپوزال تحقیقاتی
ارائه توصیه نامه
دقت داشته باشید که ارائه تمامی این مدارک نیز تحصیل دکترا در آلمان را گارانتی نمی کند و تنها در صورتی که استاد راهنما رزومه متقاضی را تائید نماید، امکان اخذ پذیرش وجود دارد.
این مطلب را از دست ندهید!
بهترین سن برای اپلای دکترا آلمان
مبحث سن متقاضی برای اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان و تحصیل دکترا در این کشور، یکی از سوالات پرتکرار متقاضیان می باشد. نکته ای که در این باره می بایست خدمت شما دوستان گرامی عرض نماییم، این است که دانشگاه های کشور آلمان، محدودیت سنی را برای اعطای پذیرش به دانشجویان در نظر نگرفته اند و متقاضی می تواند فارغ از شرایط سنی، برای تحصیل دکترا در آلمان درخواست بدهد؛ اما نکته حائز اهمیت درباره بحث ویزای متقاضیان است و بر اساس شرایط، افسر ویزا می بایست متقاضی را تائید نموده و به وی اجازه ورود به آلمان جهت تحصیل را بدهد. در این حالت توصیه می گردد که متقاضیان در سنین پایینتر برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان درخواست بدهند و با اینکه نمی توان سن مشخصی را به عنوان بهترین سن جهت اچلای مشخص کرد، متقاضیانی که سن کمتر از 40 سال دارند از شانس بالاتری برای اخذ ویزا برخوردار خواهند بود.
مدرک زبان مورد نیاز برای پذیرش دکترا در آلمان
متقاضیان می توانند تحصیلات خود را در مقطع دکترا هم به زبان انگلیسی و هم به زبان آلمانی ادامه بدهند. پیش از انتخاب دانشگاه مد نظر، می بایست زبان تحصیل رشته مد نظر خود را در دانشگاه بررسی نمایید اما می توان گفت که در اکثریت رشته ها، تحصیل دکترا در آلمان به زبان انگلیسی صورت می گیرد. متقاضیان برای تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان در مقطع دکترا می بایست مدرک آیلتس آکادمیک با نمره 7 را در اختیار داشته باشند تا بتوانند پذیرش خود را از دانشگاه های آلمان اخذ نمایند. در صورتی که متقاضی به زبان آلمانی تحصیل نماید، می بایست پیش از درخواست پذیرش، مدرک زبان C1 آلمانی را اخذ نماید.
هزینه تحصیل دکترا در آلمان
یکی از بزرگ ترین مزیت های تحصیل دکترا در آلمان، رایگان بودن تحصیلات در این مقطع می باشد. متقاضیان می توانند بدون پرداخت شهریه از دانشگاه های دولتی این کشور درخواست پذیرش نموده و در صورت قبولی به تحصیل بپردازند. لازم به ذکر است که متقاضیان مستلزم پرداخت هزینه ثبت نام 150 تا 200 یورویی پیش از شروع هر ترم می باشند که این مبلغ بسیار ناچیز بوده و متقاضیان مشکلی با تقبل آن ندارند. جدای از هزینه تحصیل، متقاضیان می بایست مبلغ 10,236 یورو را برای اثبات تمکن مالی خود به سفارت آلمان ارائه نمایند. این مبلغ برای پوشش هزینه های زندگی دانشجویی در آلمان که شامل هزینه های اجاره مسکن یا خوابگاه، غذا، پوشاک، حمل و نقل و سایر هزینه های دانشجو هستند به سفارت نشان داده می شود. این نکته را لحاظ بفرمایید که هزینه زندگی شما بسته به سبک زندگیتان ممکن است با این مبلغ کاملا متفاوت باشد.
مقالات مرتبط
میزان حقوق دکتری در آلمان
میزان دستمزدی که یک دانشجو برای تحصیل دکترا در آلمان دریافت می نماید، از موارد بسیار مهم پیش از اقدام برای مهاجرت می باشد. میزان حقوق در آلمان برای یک دانشجوی دکترا بسته به پوزیشن دریافتی متفاوت با سایر متقاضیان می باشد؛ اما بصورت تخمینی می توان گفت که میزان درآمد یک دانشجوی دکترا در آلمان به ازای یک پوزیشن تمام وقت حدود 46 تا 56 هزار یورو در سال می باشد و مقدار دقیق این مبلغ به مواردی نظیر سابقه کاری دانشجو نیز بستگی خواهد داشت. لازم به ذکر است که قرارداد کاری عموما 50 درصد از مبلغ این پوزیشن را تامین خواهد نمود.
بورسیه و فاند دکتری آلمان
همانطور که گفته شد، اکثریت دانشجویانی که به تحصیل دکترا در آلمان می پردازند، روی پروژه های تحقیقاتی با استاد راهنما کار می کنند و به ازای این کار حقوق دریافت می نمایند. در برخی از حالات نیز متقاضیان به ازای کار روی پروژه فاند تحصیلی اخذ می نمایند. اگر قصد دارید که برای اخذ بورسیه دانشگاهی اقدام نمایید، می توانید از طریق سایت رسمی دانشگاه مد نظرتان، فاند های موجود را بررسی بفرمایید. میزان فاند دریافتی هر دانشجو ممکن است با توجه به شرایط و رزومه وی متفاوت باشد. از آنجایی که تحصیل در مقطع دکترا در کشور آلمان رایگان می باشد، اخذ بورسیه تحصیلی آلمان که همان کمک هزینه شهریه تحصیل می باشد، مقداری کم احتمال می باشد.
مکاتبه با سوپروایز یا استاد راهنما برای اپلای دکترا آلمان
همانطور که پیشتر به آن اشاره گردید، متقاضی برای تحصیل دکترا در آلمان باید در ابتدا تائیدیه استاد راهنمایی را که دانشگاه مد نظر وی معرفی نموده است، اخذ نماید. هنگام انتخاب استاد راهنما، متقاضی باید دقت داشته باشد که مقالات و کارهای پژوهشی آن استاد، با پیشینه تحقیقاتی دانشجو در یک راستا باشد تا بتواند از شانس بالایی برای اخذ پذیرش برخوردار شود. برای پیدا کردن و مکاتبه با استاد راهنما، متقاضی می تواند از طریق شبکه های اجتماعی و مجازی، از طریق سایت دانشگاه و یا از طریق اساتید و دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل نموده اند اقدام نماید. برای مصاحبه با استاد راهنما، می توانید برای افزایش شانس پذیرش از نکات زیر استفاده نمایید:
رتبه علمی سوپروایزر را بررسی نموده و در صورتی که وی دکتر یا پروفسور می باشد، وی را با همان لقب صدا کنید.
علاقه خود را برای تحقیقات و نحوه تطابق آن با تخصص سوپروایزر به صورتی تملق نباشد بیان کنید.
برای چندین و چند دانشگاه ایمیل کلی ارسال نکنید
در صورتی که ایمیل خود را برای استاد راهنمای بعدی کپی می کنید، تغییرات لازم را متناسب با مخاطب اعمال نمایید
از زیاده گویی بپرهیزید.
از استاد در ایمیل درخواست پاسخ فوری نداشته باشید.
دانشگاه های برتر آلمان در مقطع دکترا
یکی از دلایل علاقه متقاضیان به تحصیل دکترا در آلمان، وجود دانشگاه های با کیفیت بسیار در این کشور می باشد. توصیه می گردد که پیش از اقدام، حتما شرایط اخذ پذیرش از دانشگاه های مختلف را با دقت بررسی نموده و از ارائه شدن رشته مد نظرتان توسط دانشگاه انتخابی در کشور آلمان اطمینان حاصل نمایید. در جدول زیر می توانید تعدادی از بهترین دانشگاه های کشور آلمان که در آنها امکان تحصیل در مقطع دکتری وجود دارد را بررسی بفرمایید:
نام دانشگاه |
Ludwig-Maximilians-University (LMU) Munich |
Technical University of Munich |
Heidelberg University |
Charité – Universitätsmedizin Berlin |
Humboldt University Berlin |
University of Tübingen |
Freie Universität Berlin |
RWTH Aachen University |
University of Freiburg |
University of Bonn |
رشته های تحصیل آلمان در مقطع دکترا
متقاضیان برای تحصیل دکترا در آلمان با محدودیتی در زمینه انتخاب رشته مواجه نیستند و می توانند در صورت ارتباط رشته مورد نظر با مدارک پیشین خود، پذیرش دانشگاه مد نظرشان را دریافت کنند. در ادامه به توضیح مختصر در رابطه با برخی از رشته های پرطرفدار می پردازیم:
مزایای تحصیل دکتری در آلمان
پیش از اقدام برای تحصیل در مقطع دکترا، متقاضی باید به بررسی مزایای تحصیل در کشور آلمان پرداخته و در صورتی که با معیارهای وی همخوانی دارد، پذیرش خود را دریافت نماید. از مزایای تحصیل دکترا در آلمان می توان به کم هزینه بودن این دوره ها اشاره نمود. دوره های دکترا در آلمان رایگان هستند و متقاضی در صورت داشتن رزومه خوب می تواند حقوق نیز دریافت نماید. همچنین از دیگر مزایای این دوره می توان به داشتن شانس استخدام در دانشگاه مد نظر پس از اتمام دوره تحصیلی اشاره نمود.
شرط سنی تحصیل در مقطع دکترا در آلمان
شرط سنی تحصیل دکترا در آلمان حداکثر 40 سال است. اپلای دکتری آلمان مستلزم دریافت پذیرش کاری زمانبر است. چنانچه قصد اپلای دکتری آلمان را دارید، پیشنهاد میکنیم که هر چه سریعتر برای اخذ پذیرش در این زمینه اقدام کنید. برای بهره مندی از خدمات فاند دکتری آلمان معمولا شایستگیهای دانشجو در نظر گرفته میشود و باتوجه به آن پذیرش تحصیل دکترا در آلمان صورت میگیرد.
شرط معدل برای تحصیل در مقطع دکتری
شرط معدل تحصیل در مقطع دکتری در آلمان ، با توجه به پژوهش محور بودن تحصیل دکترا در آلمان ، نمره و معدل در این مقطع از اهمیت کمی برخوردار است. اما ریز نمرهها و معدل سوابق تحصیلی گذشته حائز اهمیت میباشد. چنانچه در مقاطع تحصیلی گذشته از نمرات و معدل کمتری برخوردار هستید، میتوانید با کسب نمره زبان بالا، رزومه تحصیلی قوی و مقالات خوب، نسبت به جبران معدل ضعیف گذشته خود اقدام کنید.
طول دوره تحصیل دکتری در آلمان
طول دوره تحصیل در مقطع دکتری در آلمان با توجه به رشته، دانشگاه، شهر، نوع پروژه و سرعت پیشرفت دانشجو متفاوت خواهد بود. اما تحصیل دکترا در آلمان معمولاً بین 2 تا 6 سال به طول میانجامد. معمولا نوع پروژه تحقیقاتی که دانشجویان در دانشگاه انجام میدهند، مدت زمان تحصیل این مقطع را مشخص میکنند. ممکن است برخی از پروژهها برای جمع آوری و تحلیل دادهها فرصت زیادی را نیاز داشته باشند و در مقابل برخی دیگر از رشتهها بر پایه مطالعات نظری و منابع ادبی باشند و معمولاً اینگونه رشتهها در زمان کوتاهتری به پایان میرسند.
شرایط پست داک در آلمان
دوره پست داک برای افرادیست که مدرک دکترای خود را اخذ نموده و حال به دنبال این هستند که در دانشگاهی به عنوان محقق مشغول به کار شوند. متقاضی با شرکت در دوره پس داک دانشجو محسوب نمی گردد و ماهیت این دوره، تحقیقات به مدت کوتاه در زمینه های خاص است و آموزش های خاصی در این دوره ارائه می شود. این دوره مبتنی بر پژوهش و تجربیات دانشگاهی می باشد و به متقاضی اجازه می دهد تا آموزش خود را به عنوان یک محقق در آلمان ادامه دهد و مهارت ها و تجربیات جدیدی کسب نماید. در این دوره ها شما به عنوان کارمندان علمی استخدام می شوید و حقوق نیز دریافت خواهید نمود. متقاضی در دوره پست داک موظف است که روی پروژه ای از پیش تعیین شده و یا پروژه خود کار کند و آن تحقیق را منتشر نماید. دوره های پست داک عموما 2 تا 3 سال به طول می انجامند ولی لازم به ذکر است که در برخی از حالات، ممکن است طول دوره تا 5 سال نیز برسد.
ویزای همراه آلمان در مقطع دکترا
متقاضیان در صورتی که ویزای خود را برای تحصیل دکترا در آلمان اخذ نمایند، می توانند درخواست بدهند که خانواده شان پس از مدتی در خاک آلمان به آنها ملحق شوند. در این حالت، همراه متقاضی شامل همسر و فرزندان زیر 18 سال وی می شوند. همراهان متقاضی از حقوق اولیه ای که کشور آلمان در اختیار مقیمان و شهروندان قرار می دهد برخوردارند؛ بدین صورت که همسر متقاضی اجازه دارد که در خاک آلمان به کار، تحصیل یا سرمایه گذاری پرداخته و فرزندان وی نیز می توانند در مدارس دولتی و خصوصی آلمان تحصیل نمایند.
شرایط کار پس از پایان تحصیل دکترا در آلمان
شخصی که در آلمان و در مقطع دکتری تحصیل می نماید، اجازه دارد که پس از اتمام دوره تحصیلی به مدت یک سال و نیم در خاک آلمان به اقامت خود ادامه داده و کارفرمایی را پیدا کند. با توجه به نرخ بیکاری پایین آلمان که در چارت زیر مشاهده می کنید، متقاضی روی کاغذ از شانس بالایی برای کاریابی برخوردار است اما باید توجه داشته باشید که متقاضیانی که به تحصیل دکترا در آلمان می پردازند، به دلیل ماهیت پژوهشی در این مقطع باید عموما به سراغ مشاغل آکادمیک بروند و از این جهت، تحصیل در مقاطع پایینتر نظیر لیسانس یا فوق لیسانس در آلمان می تواند شانس متقاضی را برای کاریابی افزایش دهد.
سوالات متداول در رابطه با تحصیل دکتری در آلمان
آیا تحصیل دکتری در آلمان برای ایرانیان امکان پذیر می باشد؟
ایرانیان می توانند بدون محدودیت رشته در دانشگاه های آلمان، به تحصیل در مقطع دکترا بپردازند. این دوره ها 3 تا 4 ساله هستند و عموما به زبان انگلیسی برگزار می شوند. برای دریافت پذیرش دکترا در آلمان، متقاضی باید در ابتدا با سوپروایزر دانشگاه مکاتبه نموده و از وی درخواست پذیرش کند.
آیا متقاضی برای اپلای دکترا آلمان باید شرایط سنی خاصی داشته باشد؟
دانشگاه ها برای اعطای پذیرش به متقاضی تحصیل در آلمان در مقطع دکترا شرایط سنی خاصی را مد نظر ندارند و افراد می توانند فارغ از شرایط سنی با استاد راهنما مکاتبه کرده و پذیرش خود را دریافت کنند. نکته مهم در این باره بحث ویزاست و مسلما هر چقدر سن متقاضی کمتر باشد، از شانس بالاتری برای دریافت ویزا برخوردار است.
شرایط الحاق همراهان به دانشجو هنگام تحصیل در آلمان در مقطع دکترا به چه صورت است؟
متقاضیان می توانند همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را به عنوان همراه به آلمان ببرند. در این صورت همسر متقاضی اجازه دارد تا به تحصیل، کار یا سرمایه گذاری پرداخته و فرزند وی نیز می تواند در مدارس آلمان به تحصیل مشغول شود.
با سلام. دانشجوی سال اخر دکتری صنایع غذایی در دانشگاه ازاد ممقان هستم. ۳۳سال سن دارم. آیا میتونم برای پست داک به آلمان برم؟
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.